Какво се случва с ТВ7 (обобщение)

Какво се случва с ТВ7 (обобщение)

© Юлия ЛазароваВече повече от година TВ7, близка до мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, е във финансова криза. Дейността й се управлява от синдик, а имуществото й е под запор. В началото на април НАП наложи запор на ТВ7, заради очаквано публично задължение от 9.8 млн. лв. на "Краун медиа" - кипърска офшорка, едноличен собственик на капитала в ТВ7 и News7.


В сряда от телевизията обявиха, че се опитват да спрат излъчването й заради действията на частен съдебен изпълнител, който отиде в сградата на медиата на бул. "Цар Борис III". Медиата започна да излъчва на живо опита за изнасяне на запорираното имущество и струпването на полиция, а служителите й направиха жива верига, за да попречат на изземването.  В социалните мрежи реакциите бяха от: "това е посегателство срещу свободата на словото", до "те си го заслужиха".


Акцията в ТВ7 не е срещу медиата, а е за принудителното събиране на заложено от собствениците й имущество, което е трябвало да послужи за обезпечаване на кредит от КТБ. Банката е без лиценз и във фалит, като последното освобождава синдиците й да се опитват да съберат колкото могат повече от вземанията. Според телевизията обаче това е посегателство срещу свободата на словото й, опит за натиск и спиране.
След като разправиите с длъжностните лица и униформените бяха излъчвани на живо в ефир цял следобед, полицаи се появиха в кадри от студиото на новините, политици от опозицията започнаха да се включват в защита на свободата на словото, премиерът Бойко Борисов разпореди вътрешният министър Румяна Бъчварова да отиде на място и да направи проверка защо има толкова униформени в и около сградата (официално броят им не е съобщен).


Малко след това двама полицейски шефове подадоха оставки, а финансовият министър обяви, че телевизията получава 1 седмица отсрочка за да плати дълговете си. "Едноседмичният срок, който е даден по изключение, за да няма спекулации, че има атака срещу медии - надявам се е достатъчен на собствениците", обясни Владислав Горанов. 


Синдиците на КТБ също разпространиха съобщение, че след като действията на отишлата на място полиция и съдебни изпълнители е довела до такъв "панаир", те дават по изключение едноседмичен срок събирането на заложените активи. 


До края на деня нямаше коментар от ръководството на медиата за получената отсрочка, не е ясно дали и как ще намери парите и няма ли това да доведе до смяна в собствеността й (въпреки, че от време на време се появяват информации, че ТВ7 ще има нов собственик, досега това не се е случило, а самата медиа, заради големите си дългове не е привлекателна за медийни инвеститори). 


Ето отговори на някои от най-задаваните въпроси за ситуацията: 


Какво се случи в сградата на медиата?


От излъчен запис по ТВ7 стана ясно, че сутринта в сряда (29 април) в сградата са пристигнали хамали, петима полицаи, лице, представило се за ИТ специалист, частен съдебен изпълнител и юрист към Корпоративна търговска банка (КТБ). Първоначално в ефира на ТВ7 се твърдеше, че съдебният изпълнител е Кристина Димитрова, но след това стана ясно, че тя е юристът. От живото предаване обаче си личеше, че Димитрова има водеща роля. А търсенето от нея на сървъра преди другата техника и обяснението на няколко пъти, че работят по инструкция предизвика основателни съмнения, че има сценарий в акцията, която е по закон. 


След отказ на служители на телевизията да предоставят достъп до сървъра, Димитрова позвънила на полицията, за да търси още съдействие.


Според информацията на ТВ7 са пристигнали две дузини полицаи, а много от журналистите и служителите са били помолени да напуснат сградата. В ранния следобед заради организирана от тях жива верига пристигат още полицаи, за да предотвратят сблъсъци. По време на излъчванията на новините се виждаше, че полицаи се разхождаха с кашони в студиата, а телевизията съобщаваше, че има над стотина полицаи в и пред сградата й.


Според шефа на СДВР Младен Маринов първоначално е имало между трима и петима полицаи (по принцип винаги при акция на частни съдебни изпълнители те са придружавани от служители на МВР). От обясненията на Маринов, който беше поставен на нещо като "очна ставка" с журналисти от медиата и вътрешния министър Румяна Бъчварова, стана ясно, че той е увеличавал полицаите, за да не се стигне до "самоуправни действия". 


Каква е процедурата, заради която се стига до тази ситуация?


Процедурата е по Закона за особените залози и е свързана с необслужен кредит на стойност малко под 10 млн. лв., изтеглен от Корпоративна търговска банка (КТБ). За да обезпечи сумата, медиата е дала в залог вещи, в случая апаратура и оборудване. При особените залози вещта не се предава на кредитора (за разлика от нормалния залог). Ако кредитът не се изплаща, кредиторът - в случая синдиците на обявената в неплатежоспособност КТБ, пристъпва към вземане на вещите - в случая оборудването - които са обезпечавали кредита.


Близо десет месеца са водени преговори с телевизията за уреждане на отношенията, съобщи шефът на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) Радослав Миленков. Първоначално това са правели квесторите в КТБ, а после и назначените синдици. За последно на 20 февруари е сключено споразумение за поетапно издължаване на сумите, като първата вноска е трябвало да постъпи на 1 март. Превод обаче не е постъпил, обясни още Миленков.Така към телевизията е отправена покана за доброволно предаване в 14 дневен срок. След като не следва изпълнение, частният съдебен изпълнител Неделчо Митев пристъпва към принудителното предаване на залога. По думите на изпълнителния директор на ТВ7 Кирил Благоев "КТБ чрез частен съдебен изпълнител иска да изземе техниката на TВ7". Той заяви, че е имало опис за 130 позиции за изземване, подготвен от синдиците на КТБ, според който е трябвало да започне с камерите на телевизията. Вместо това обаче то е започнало със сървърите, което може да попречи на излъчването, обясни Благоев. От списъкът със заложените вещи, кредиторът определя кое да се предаде първо.


Запознати с действията на частния съдебен изпълнител разказаха пред "Дневник", че след шумното отразяване на случая е започнало взимането на други вещи.


Какво ще се случи със станалия популярен сървър?


По думите на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, цитиран от Би Ти Ви сървърът е част от заложеното имущество и ще бъде взет. А телевизията може да намери други начини и средства да излъчва. Според шефа на Фонда за гарантиране на влоговете събраното оборудване представлява едва 0.013 на сто от дължимата към КТБ сума, чийто размер остава тайна, но бил до 10 млн. евро.


Прекалиха ли полицията и премиера?


Вътрешният министър Румяна Бъчварова, която беше изпратена на място от премиера Бойко Борисов (това стана известно от негов статус във "Фейсбук"), заяви че реакцията е била драстична и че ще бъде извършена проверка. Няколко часа по-късно беше съобщено, че оставки са подали заместник-директорът на СДВР и шефът на шесто РПУ (в района на което е сградата, в която са офисите на ТВ7).


"Съжалявам, че има такъв случай в една медия, но медиите също са равни пред закона", заяви Бъчварова, която се извини за причиненото неудобство, но призова никой да не спекулира с тази ситуация. На въпрос за присъствието на представители на МВР тя обясни, че първоначално е преценено, че има нужда от петима униформени, а после техният брой е бил увеличен. 


Но за пред камерите и наблюдаващите присъствието на полицията изглеждаше прекомерно. "Най мразя да се струпва полиция по такъв случай, а пък вие от телевизията идете и си оправете бакиите", обяви премиерът. 


Въпросът дали наистина ситуацията е налагала толкова много служители на реда и дали е имало друг тип координиране на участието на полицията извън професионалната преценка остава без отговор. 


Каква е собствеността на ТВ7?


Проблемите на ТВ7 започнаха миналото лято, малко след като стана очевидно, че депутатът от ДПС Делян Пеевски "се разделя" с банкера Цветан Василев. Тогава бившият изпълнителен директор на канала Николай Бареков поиска телевизията да бъде обявена в несъстоятелност. Именно по неговия иск бе назначен и временен синдик. Делото, заведено от Бареков обаче, е прекратено от съда поради липса на доказателства.


Срещу дружеството "ТВ СЕДЕМ" ЕАД е открито производство за обявяване в несъстоятелност. От 23 януари, след скандалите около синдика Панайот Велков е назначен нов временен синдик - Велина Рашкова.


Малко след завеждането на делото, TВ7 и News7 сами поискаха собствената си несъстоятелност. В молбата си каналите казват, че са "налице непогасени задължения на дружеството, за погасяването на които не достигат средства от реализация на имуществото", както и че наред със спирането на плащанията са налице и огромни загуби, които дружеството отчита.


Преди проблемите, ТВ7 инвестираше с размах в собствени програми, сериали, техника, финансира политическото турне на Николай Бареков и обслужваше интересите на тандема Пеевски-Василев в разрез с журналистическата етика и стандарти. И беше сред основните им т.нар. "медийни бухалки". Не е ясно от къде медиата е намирала средства за заплати и други оперативни разходи в последните месеци. 


Едноличен собственик на капитала в TВ7 и News7 е кипърската офшорка "Краун Медия" ЕАД. В момента тя се представлява от изпълнителния директор Десислава Тошева, а в съвета на директорите освен нея влизат още Патрик Мартин и Александер Фогел. Срещу това дружество няма открито дело за несъстоятелност. "Краун Медиа" е едноличен собственик на капитала в "ТВ СЕДЕМ" ЕАД, което се представлява от Кирил Благоев в качеството му на изпълнителен директор. Съветът на директорите включва Благоев, Емил Кошлуков и София Щерева. 


Акцията пореден епизод ли е от раздялата между Пеевски и Цветан Василев?


Отношението между депутата от ДПС и банкера изглежда все още нямат финална развръзка, а публиката ги следи през медийните им участия.


Заради цялата предистория на отношенията между двамата, влиянията им в различни правителства, изграждането и рухването на модела КТБ, употребата на медиите итн. дори акцията в сряда да е била съвсем редовно планирана, съмнения че всъщност е по сценарий и е и умишлена винаги ще има.  


Въпросът кой би имал полза в момента от такава показна атака срещу медиа и дали зад това стоят повече интереси, отколкото са първоначално изглеждащите може би ще намери отговор в развръзката след седмица - ако телевизията успее или не да плати задълженията си, ако смени собствеността си и това стане ясно публично. 


Отново обаче беше потвърдено, че ТВ7 все работи не на пазарен принцип и правила,  а "по изключения". 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на terorio
  terorio
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Къде са четирите милиарда, липсващи в КТБ и покрити от парите на всички българи ? КЪДЕ !?

 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 980 Любопитно

  85 полицаи не може да се докарат до ТВ7 без разрешението на Боко от Банкя

 3. 3 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Не беше ли ТВ 7 тази, която грубо погази деня на размисъл със спектакъла "Костинбродски бюлетини" с участието на МаяМа, агент Павел и Бюрека? Защо никой не разследва това престъпление? Къде беше свободата на словото тогава?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 4. 4 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Кой е къртицата?

  I shave with Occam's razor
 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2217 Любопитно

  "не е ясно дали и как ще намери парите" - не се случва нищо необичайно за БГ преход, че само начинът е различен, по-тъпо направено, по милиционерски. Ясно е, че дребните китки ще се окосят, а разните покритосеменни растения, ще се радват на грижи и облъчвания, естествено от останалите правилни стопани. Големи длъжници в България няма, те просто имат договорки за замиране на мероприятията, до намиране на вЕрното приобщаване към новите силни на деня. Малките бушони по свързаните икономически далавери на БГ велможите, периодично гърмят и то не заради късо, а заради замяната им с други. Нищо не се случва, а и сценариите вече се изчерпват...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Баце си отмъщава за Костинброд. А майтапа е, че пеевски и рефирматорите му помагат :)
  Това Станишев и Лютфито да го изпързалят за цяла година от властта знаете ли какви парични загуби са?
  Затова сега сървърчето ще се прибере, камерките и да не се повтаря ;)


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на ogidogi
  ogidogi
  Рейтинг: 406 Весело
 8. 8 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 932 Неутрално

  ТВ7 = медийна бухалка с неясен собственик и със съмнително финансиране.

  Стойността на заложеното оборудване представлявало 0.13 % от размера на кредита. То това не е кредитиране, а заплащане за нетрадиционни услуги - хвърляне на кал и акита върху телевизионния вентилатор, по поръчка на тоя (или тея), дето им е лепнал петолевките на челата.

  То това си е мафия по дефиниция - смесване на политическата и икономическата власт, от което смесване изплуват на повърхността нетрадиционни отпадъци с форма на дудук.

  Ако не беше цацаров толкова зает с трупането на килограми, разпъване на чадъри (напр. над хр.бисеров), костинбродски афери или разследването до девето коляно на родата на Цветанов, можеше и да последва нещо...

  Дет' се вика - позвънете в друга правова епоха, щото в днешната темида е просто долна к..ва, на която ѝ падат задръжките като чуе шумолене на банкноти.

 9. 9 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  ТВ7 като са вземали дългове да си ги връщат. Не може да вземаш пари и да не ги връщаш защото видите ли това било свободата на словото. Никъде в конституцията и законите не е написано, че СМИ могат да вземат кредити без да ги връщат.

  Никой не ги спира да говорят колкото си искат и не нарушава свободата на словото им, да се наемат по другите телевизии, да си направят митинг и да си говорят но взети назаем пари се връщат. Тези ми приличат на гърците, хем взели заеми хем не искат да връщат че дори и нагли претенции имат, никаква разлика.

  Щели журналистите там да си загубят работните места. Не били виновни, заповеди изпълнявали. Всеки човек с грам съвест още началото на 2013г щеше да се махнал от там като гледаше какви ги върши Бареков. След като са останали значи са оплескани колкото него.

  А фактът е, че ТВ7 активно участваше в 2 /ДВА/ опита за държавен преврат. Първо във февруарският бунт който надявам се вече няма глупак който да не е разбрал, че беше първият етап на опит за държавен преврат и то разработен от руските специални служби. И вторият път беше в безпрецедентното нарушаване на денят за размисъл и опит за манипулиране на изборите чрез Костинбродският сценарий. Независимо дали доброволно с ентусиазъм или служебно задължени журналистите от ТВ7 взеха участие в това и така нарушиха професионалните си задължения и морал. За гаднярското Бареково обикаляне на градове и организиране на Народен съд да не говоря.

  Така че да излизат на борсата и ако се смили да ги вземе някой на работа иначе да минат на друга работа, нямат моралното право да са ТВ журналисти.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 10. 10 Профил на meepwn
  meepwn
  Рейтинг: 206 Неутрално

  До коментар [#8] от "хм":

  "смесване на политическата и икономическата власт"

  като не знаеш, не си измисляй глупости.

 11. 11 Профил на tt60
  tt60
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Парите които дължат са пари платени от българските граждани, така че да ги връщат, а не да правят циркове!

 12. 12 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Ненормална телевизия с ненормален край! Нищо по.нормално!

 13. 13 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  бяха отделили 21 милиона за бронирани тирове да обикалят в кампанията на капута против ГЕРБ ,е ,и

 14. 14 Профил на hafthor
  hafthor
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#3] от "majorman - Чао, Гоце!":

  Ако си спомняте, в този спектакъл цацата и подопечните му бяха едни от основните действащи лица. Как да разследват сами себе си?

 15. 15 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 794 Любопитно

  И аз НЕ разбирам, като ги вземат от КТБ, къде ще отидат. Нали стана ясно, че там с пари НЕ могат да работят?
  ТВ 7 със "собственици" - Кипърска офшорка. Е, кои са и защо се скръндзат за 10% данък печалба?

 16. 16 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  "Краун"?!... Медиа?!... Офшорка?!... 😧
  ТV7 си свърши "работата", сега може да "оттече" в канала!
  В държавата на Мафията е така!😎

 17. 17 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3217 Неутрално

  Аз лично не изпитвам симпатии към тази телевизия, имайки предвид кой й беше директор и какви ги ръсеше от екрана й. А дълговете са затова да бъдат връщани. Който ги е взимал, да му намира колая как да ги върне.

  Дневник, има две стилни грешки, текстовете:

  има толкова униформени в и около сградата...
  има над стотина полицаи в и пред сградата й.

  трябва да бъдат
  има толкова униформени във и около сградата...
  има над стотина полицаи във и пред сградата й.

  Има такова правило за предлога "в" и съюза "с".

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 18. 18 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Разпродавай, в цялост, или на парче.
  Борисов възпрепятства правосъдието, оттегляйки полицията, ако полицаите са двама, журналистките ще ги изядат барабар с фуражките.
  Ако имам длъжник с мандра, и отида с ЧСИ да я взема, трябва ли да търпя майки с колички, които си купували мляко от неговата марка?
  Това не е телевизия, преди беше бухалка на КОЙ, а сега изживява жалка агония, няма да ми липсва.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 19. 19 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 419 Неутрално

  На кого му пука какво се случва с тази смешна псевдо телевизия. Приятен ден.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 20. 20 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Когато риваха Костинброд, Капутов, Свинята майка и син и вземаха космически заплати не мислеха, че идва Видовден!

 21. 21 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Сградата и! Няма й грамотнико!
  До коментар [#17] от "дедо Андро":

 22. 22 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  скандалджии от плът и кръв, истински и докрая (в бункера на фюрера се умира. последен).
  Ако някой иска в бъдеще да прави мафиотска телевизия може да ги покани да вкарват голове за него.
  Наистина жалко, че Бареков се спаси като евродепутат... иначе сега щеше да бъде мегацирк.
  Някой знае ли какво прави офицер Росен Петров?

 23. 23 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  ако Кадесар Енчев прави телевизия, би могъл да вземе част от тях.
  Другите спокойно могат да ги поемат в СКАТ и Алфа.
  Работа има достатъчно... телевизии бол, има не е като да нема.

 24. 24 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  а тез дет спийкват инглиш може да идат в CNN да заместят Ралица Василева.

 25. 25 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Учудих се- май ББ ми чете мнението.Оше наобед написах ,че това се върши от двама полицаи каито са спокойни възпитани не се нервират и си вършат работата.Когато отиваш да задържаш един счетоводител пак отиват двама полицайчета и си го задържат.Няма нужда да отиват 50 човека с автомати и бронежилетки.Това натягане дето го правят някои началници си е просто смешно но и вредно.

 26. 26 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 786 Неутрално

  това е по-скоро почерка на пеевски

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 27. 27 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Любопитно

  TV7 не е еталон за политическа коректност или етика, финансирането й също е непрозрачно и в миналото си е служила за изпълняване на мокри поръчки, но и това показно нахлуване с толкова много полицаи оставя горчив вкус на един евтин американски уестърн - чиято главна цел е сензацията и показността.

  Нагледахме се на подобни ПР акции и от предишното правителство и от първото на ББ. Време е малко от малко да влезнем в цивилизацията...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 28. 28 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Може би има и свестни журналисти там но и те станаха съучастници на Пеевски и КОЙ да си правят циркове в държавата и да свалят правителство ! Много долна роля имаха във февруарските протести и Костинбродската афера за която всички замесени се правят на ощипани ! Все пак най-малко виновни са работещите в момента в ТВ7 журналисти и не е редно те да го отнасят вместо главните заподозряни - Пеевски, Бареков, Василев !

 29. 29 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Сега очакваме същата принципност и справедливост към медиите,които не са Пеев.И ако може,мадам В да не се кани в студиата ,излъчва низост и лицемерие.Нека продължи да пише мемоари какви рани е получила от властта и най-вече от чичо Амет.

 30. 30 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#28] от "mils5656":

  аз пък мисля, че именно работещите в ТВ7 журналисти и служители са виновни, че са служили на мафията....га ядоха кифтетата - ни риваха...

 31. 31 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 858 Любопитно

  от БОСТАН нищо разумно не може да се очаква ,само цирк и циркови номера

 32. 32 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Весело

  Нека се чувстват прееб@ни всички журналисти, които напуснаха топлите си местенца в други медии за няколко лева повече !

 33. 33 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  нещата са по-просто отколкото изглеждат, а именно без мафиотските дотации ТВ7 нямаше да просъществува в този си формат и един (1) божий ден.
  Та вместо да правят живи вериги, служителите да идат в онзи манастир, пред иконата на Цв.Василев да запалят свещичка и се се помолят Бог да му помага в тез трудни времена.

 34. 34 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ф.Нинов":

  Нинов, сериозно ли бе?

  Колко хора в страната взимат едни хубави пари, без да се интересуват кой ги дава? С какво са виновни хората, че Пеевски и Василев се разведоха?

  И какво общо има това, с начина по-който идва една очиларка и казва дай сървъра? С него ли ще избие 10 млн лв? Или с охранителни камери?

  Изместваме фокуса, от бруталната атака срещу национална телевизия, към.... много по-важният въпрос за заплатите на хората които работят в нея. Милиционерски трикове.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 35. 35 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Няма безплатна консумация. Имаш дългове - плащаш. Не можеш - фалираш. От тази гледна точка процедурата е в рамките на закона, но сценаристите и режисьора се представиха за пореден път много зле. Това не е никакво посегателство върху свободата на словото, а изпълнение на поръчка. Поредно миризливо топче за отвличане на вниманието от батака, в който все повече затъваме под вещото МУ управление. Споко, случаят ТВ7 ще се измирише, което е добра новина. Лошата новина е, че която и медия, медийна група, дори медиен регулатор да подхванеш, зловонието е като в клоака. А едни от най-вонящите елементи от медийната система са продажните парчета, работещи в тях. Да перефразирам един български класик: "Журналист ли?!"

 36. 36 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#32] от "ТМаринов":

  Преебан си ти, защото институциите на които плащаш заплатите са се превърнали в рекетьори.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 37. 37 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#34] от "Dorian Gray":

  Дориан,
  съжалявам за теб ако се един от служителите на ТВ7, но с ръка на сърцето трябва да признаеш, че без василевите кинти ТВ7 нямаше да просъществува един ден в този си формат.
  Иначе едно е да. работиш във фирма собственост на мафията и да създаваш печалба, друго е да работиш във фирма, която се издържа от парите на мафията.
  В първия случей ти имаш пазарна стойност и ако речеш може да смениш работодателя, а във втория си платена проститутка.

 38. 38 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Любопитно

  До коментар [#30] от "Ф.Нинов":
  [quote#30:"Ф.Нинов"]аз пък мисля, че именно работещите в ТВ7 журналисти и служители са виновни, че са служили на мафията....га ядоха кифтетата - ни риваха... [/quote]

  А га служеха на Слънчо /и пак ядоха кифтетата/ пак ли служиха на мафията ?
  Че времето/сутрин,обед и вечер/ , което Слънчо прекарваше на екрана на ТВ7 като период е бая по-дълъг от този откак разтуриха кумовата рода с Капута.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 39. 39 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Значи ето откъде идвали парите за онова "велико отечествено турне" на ББЦ в началото. То не бяха обиколки на цяла България с 20 огромни ТИР-а, огромни сцени, цяла тълпа певци, танцьори, шоумени. Като един керван шутове обикаляха няколко месеца преди европейските избори. То още тогава си беше очевидно, че това турне струва много пари и няма как да се съберат така от нищото, дори с "дарения от членове на партията", както наивно обясняваше тогава Дудуков. А то ето откъде били парите. Сега телевизията има да плаща 10 млн. лева за предизборното турне на бившия си директор преди две години.
  От цялата работа страдат журналистите, които бяха принудени с години да изпълняват поръчките на Дудуков, Василев и Дебелеевски. И сега останаха сами срещу системата, дълговете. Тези хора вина нямат, че олигарси са трупали слава и пари на техен гръб. И най-вероятно след седмица ефирът на ТВ7 ще изгасне за последен път, а журналистите ще останат без работа.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 40. 40 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Това журналята , като съсловие за точно като циганите. Като настъпиш един, който може и най-виновния да е, веднага скачат да обясняват, как те били жертвите. За разлика от циганите обаче, те разполагат с машината за манипулации, наречена "4-та власт"

 41. 41 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ф.Нинов":

  Две неща:

  Не съм никакъв служител на ТВ7

  Другото: Явно ти е голяма мъгла цялата работа около ТВ7, щом си мислиш, че Василев е основният играч, а името на Пеевски не се споменаваш никъде.

  Сигурно, и ти като Боко, имаш ембарго върху Неговото име.

  Дали Василев е мафиот, ще каже съдебната власт. Но не е Василев този който нахълта в телевизията с цел да я спре.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 42. 42 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#38] от "navy":

  служили са косвено на Слънчо, защото техният донор (даващ кинтите) е ритал мачлета с него... на Балканите си е така...

 43. 43 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#32] от "ТМаринов":
  Те тия отдавна избягаха и от Тв 7. След като секна кранчето вече ги няма Иван и Андрей, Карбовски, Любо Дилов. Там останаха по-достойни хора, които от няколко месеца не са получавали заплати.

 44. 44 Профил на bgman
  bgman
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Га ядохти кифтетата ни ривахти...

 45. 45 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#41] от "Dorian Gray":

  Мъглата е тотална.
  Все пак става дума за офшорка.
  В миналото все пак основната версия беше, че ТВ7 се захранва с пари от КТБ за да лобира за Василев, хвалещ се, че създава 10% от БВП на страната... и той да си има медии като Прасето и други местни тузари.
  Така беше докато има кинти.
  Сега обаче е все едно, щот кинти йок и трябва да се затварят врати. Кой ще спечели от това е съвсем друг въпрос (това е последствие, причината е безпаричието)

 46. 46 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#45] от "Ф.Нинов":

  Ми както ти е мъгляво в главата, такива и коментарите ти.

  След развода между Василев и Пеевски, ТВ7 остана за мустака. И сега Делянчо иска да му я вземе.

  Сам виждаш по какъв начин. С какво е виновен Василев конкретно в този случай? Още повече, с какво са виновни работещите в телевизията, зашото виждаш ли, Пеевски рекетира Василев с помощта на държавата?

  И сам казваш, че сега в ТВ7 няма кинти. Е, не струва ли поне уважение трудът на хора, които от 2 месеца не са получавали заплати?

  Ако си мислиш, че Василев няма 10 млн лв да си спаси телевизията, значи си заблуден.

  Целта е ТВ7 да спре съществуването си в този вид, а не събиране на дългове. Или това не ти е ясно? Събират ли се 10 млн, с камери и сървъри бе, другарю?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 47. 47 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#36] от "Dorian Gray":

  Няма начин - аз не плащам данъци. Не изпадайте в гърчове.

 48. 48 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#46] от "Dorian Gray":

  Естествено, че няКой иска да спре телевизията.
  Единственото решение е сега солидарни българи да се бръкнат в джоба и да дарят кинти за бедстващите ТВ7 служители.
  Но за кого по-напред?
  За ЦСКА? За Левски? или за болни деца?

 49. 49 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#47] от "ТМаринов":

  Това, че не плащаш данъци, значи ли че държавата не рекетира телевизия?

  Или не разбираш разликата?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 50. 50 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#49] от "Dorian Gray":

  Каква държавабе ? Тези са инструменти на мастити престъпници !

 51. 51 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ф.Нинов":


  [quote#48:"Ф.Нинов"]Естествено, че няКой иска да спре телевизията[/quote]

  Това, е съвсем различно от "КТБ иска да си събере дълговете"

  Глупавата ти ирония, която не се връзва със случая няма да коментирам. Не знам защо трябваше да намесваш Левски и ЦСКА когато кометираме посегателство върху свободата на словото.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 52. 52 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Любопитно

  До коментар [#33] от "Ф.Нинов":


  [quote#33:"Ф.Нинов"]именно без мафиотските дотации ТВ7 нямаше да просъществува в този си формат и един (1) божий ден. [/quote]

  Тук въобще не става въпрос за това, а за показността с която се извършва акцията, преди така ходеха мутрите по 10-20 човека, сега полицаи с прокурори. Толкова ли не можеха да го направят по-дискретно и цивилизовано?!?

  По този начин се узаконява държавен рекет, утре всеки един неудобен на властта може да го очаква показен арест с 10-20 полицаи, медии. Това са методи от Третия свят от 90-те години. Юлиус Меинл един от най-богатите австрийци, който фалира банка за около два милиарда беше арестуван от двама!!!!! полицаи и пуснат под гаранция от 100 млн евро. Тук за една камера и компютър направиха национален цирк...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 53. 53 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#51] от "Dorian Gray":

  Без китни спира музиката... Конфуций

 54. 54 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ф.Нинов":

  Нема да спре музиката, друже.

  Вчера се отвори една малка кутия на Пандора, и не знам дали телесата и троловете на Делян и Боко ще могат да я затворят.

  "Духът излезе от бутилката" - Паоло Коельо.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 55. 55 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#54] от "Dorian Gray":

  Прасето ще е следващият дет ша фалира. Помни ми думите

 56. 56 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#55] от "Ф.Нинов":

  Ще запомня, и лично ще те поздравя за прозорливостта, но това е много малко вероятно.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 57. 57 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dorian Gray":

  Постоянното цоцане от държавата не е устойчив бизнесмодел.
  Накрая ще останат такива като Кирил Домусчиев, които дори и първоначално да са започнали в тъмна-мрачна нощ, но после бързо са се ориентирали фирмите им да са печеливши... дори да притежават и управляват успешно фирми в чужбина.

 58. 58 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ф.Нинов":

  Еййй, сетих се кой каза същото нещо:

  "Да не ми чакат на обществени поръчки само"

  Сега и ти. Ай аман с гелосания помак а? Нали видя кои е събрал снощи да си душат задниците. Той има точно 3 мозъчни клетки, но вече се изказва за реформите в икономиката и нивата на МРЗ.

  Намерили сме си нов идол да се кланяме, щото пратил отбор в ШЛ. Бас лова, че мача Левски - Лудогорец се е играл на банкета, а не на терена.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 59. 59 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5305 Весело

  До коментар [#56] от "Dorian Gray":

  Същински Фушè, но накрая умира в изгнание, поне не губи главата си.

 60. 60 Профил на Александър Тодоров
  Александър Тодоров
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Дневник, пише се МЕДИЯ и МЕДИЯТА. Несериозни сте!

  По темата: Прави ми впечатление, че особеният залог, който е направен за този кредит по никакъв начин не може да се каже, че го обезпечава, което ме навежда на мисълта, че когато тези близо 10 милиона са били дадени на медиЯта, договорката е била не по-малко мътна и неправомерна от другите лоши кредити. Не може да обезпечиш такава сума + лихвите по нея с няколко десетки камери и компютри. Реален и нагледен пример за престъпните действия на КТБ. А шоуто "многострадална Геновева", което ТВ7 спретнаха пък е пример до къде се простира представата на тази "медия", че могат да заблуждават хората. В 2015 г. вече достатъчно хора са наясно какво се случва, когато теглиш кредит и не си го изплатиш, а и не може да се скрие факта КОЙ? защитаваха в тази "медия".

 61. 61 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не ми е жал за ТВ7. Бяха партийна телевизия и сега си понасят последиците, макар и по грубия начин.
  Да припомним само Костинброд и КТБ? Бареков?

 62. 62 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dorian Gray":

  Еми щом Киро Гела според теб не ставал, тогаз ще останат Черепа, Златев и Цоло Вутов...

  Аз български мачове не следя... гледам в медиите е бъкано със статии, описващи огромното безпаричие и призивите за помощ.

 63. 63 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Преса", "Телеграф", "Монитор" и "Стандарт" дължат общо 40 млн. на КТБ.Дали ще има показна акция и там??? Или стандартите са различни според заслугите....

 64. 64 Профил на Черният рицар
  Черният рицар
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пише се "медиЯ" много ме дразни, че навсякъде в статията е с "а"...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 65. 65 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Какъв е тоя смешен плач?!

  Телевизии-колкото щеш...
  С една - без една... все същата работа...

  Спиране излъчването на тази телевизия няма да повлияе върху въртенето на земята...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  [quote#34:"Dorian Gray"]Колко хора в страната взимат едни хубави пари, без да се интересуват кой ги дава? [/quote]
  Затова сме на това положение. Има едно нещо което се нарича морал, няма ли го в една страна, стане ли липсата му масова явление тази страна е обречена. Не може до всеки да сложиш полицай и до полицая друг който да го наблюдава за да няма престъпления, моралът е регулатора който държи всички в рамката на закона.

  В случаят с ТВ7 журналистите там съвсем очевидно служеха на една неморална кауза а в доста неща и директно престъпна. Така че съчувствието ми те няма да получат. Отгоре на това и финансирани от откраднати пари и не си ги връщат. Просто тази телевизия загуби моралното право да съществува и най-чистият начин да се отървем от нея е като фалира за невърнати дългове.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  [quote#57:"Ф.Нинов"]такива като Кирил Домусчиев, които дори и първоначално да са започнали в тъмна-мрачна нощ, но после бързо са се ориентирали фирмите им да са печеливши...[/quote]
  На тях ли се дължи или на късмета да са в отрасъл който е обречен да е печеливш /фармацевтика/ още не се знае. Факт е, че с БМФ се издъни което показва че не е чак толкова велик.

  За мен истински бизнесмени са от рода на тези които тръгват с нещо свое създадено и го развиват, например тези от Телерик или по малко известните създатели на програмата за тримерно рендиране V-Ray и други такива. Останалите са назначени капиталисти които взеха на безценица създаденото от социализма, някои го запазиха и дори умножиха главно заради отрасъла /и безмилостата експлоатация на евтин труд/ но повечето го съсипаха.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  [quote#46:"Dorian Gray"] Още повече, с какво са виновни работещите в телевизията[/quote]
  С какво са виновни палачите в концлагерите, те само са изпълнявали заповеди? Хайде стига тази плоча с повтарянията за бедните журналисти как са били притискани и сега щели да останат без работа. Сами са си виновни, да не бяха ставали слуги на мафиоти.

  Днес я гледам дори Кулезич хукна да ги защитава, журналистите там станали нови хора след като се махнал Бареков, много свестни. Ами те както веднъж са се продали така ще го направят и втори път, само да дойде онзи руският олигарх който го спрягат за нов собственик и ще види тогава Кулезич.

  За мен тази телевизия и журналистите там са боклуци и напълно заслужават съдбата си. А кой и защо ще изрине боклука не ме интересува.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK