Би Ти Ви: Кметът на Хасково живее в имот за поне 2.5 млн. лв.

Георги Иванов

© Анелия Николова

Георги ИвановСлед като преди седмица Би Ти Ви в разследване показа имот на кмета на Пазарджик, оценен от независим експерт, до който телевизията се е допитала, на 1.5 млн. лв., днес беше излъчено подобно разследване и за кмета на Хасково.


Според Би Ти Ви кметът Георги Иванов, който управлява града от 1999 г., "живее в къща за 2.5 млн. лв. (по консервативна оценка отново на независим оценител). Домът му разполага с басейн, кемпер, къща за гости до язовир Клокотница, до който има пряк достъп с кей. В имота има също детска площадка, оранжерия с обработваема площ пред нея и градина. 


Разследването се позовава на публикации в регионалния печат, според които проверка на строителния контрол от 2011 г. е установила, че семейството е строило неправомерно върху земя, която се води пасище. Наложена била глоба и издадена заповед да бъдат съборени къща за гости, барбекю и прилежаща към него ограда. Пред телевизията съсед твърди, че кметът построил до имота личен път и възпрепятствал достъпа до язовира на трети лица. 
Пред телевизията Иванов казва, че се гордее с имотите си. Признава, че е увеличил благосъстоянието си като кмет, но акцентира на това, че е първият строител в града, който правел по 120 апартамента на година. Кметът заявява, че имотът му е преминал през петгодишна ревизия, а семейството му е с доказани доходи. Той нарича показаното от телевизията "затоплена манджа", която по-рано готвели Николай Бареков и Яне Янев. Иванов през март 2013 г. осъди Бареков за клевета като сред твърденията на бившия телевизионен водещ фигурираха и сведенията за имота край язовира. По същото време и лидерът на РЗС Яне Янев говореше за "кметове - феодали", към които причисляваше Иванов. 


Според кмета на Хасково, изнесеното от телевизията е манипулация. Той предположи, че Би Ти Ви работи по поръчка и ще продължи да дискредитира преди изборите кметовете на Кюстендил, Монтана, Шумен, Сандански, Сливен, Несебър, Каварна, Варна, Гоце Делчев, Смолян. 


Общински съветници са подали сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, че кметът колекционира ретро автомобили. От декларациите му се вижда, че между 2006 и 2013 е купил шест автомобилана стойност над 53 хил. лв. В разследването се твърди, че истинската колекция на кмета се води на името на автокъща в града, с която той формално няма нищо общо. Колекцията си автомобили Иванов оценява на 4 млн. лв. и обяснява, че ги купува в изключително лошо състояние, но след това ги реставрира, което покачва цената им.


В разследването се разказва и за хотел, построен от сина на кмета Павел през 2006 г., когато е бил на 18 години. Той получил право на строеж за общинска земя по договор с общината, тоест - с баща си, без общинският съвет да е бил информиран. Съпругата на кмета пък купила нива за 4500 лв., която за по-малко от месец препродала за 1.3 млн. лв. на пътностроителна фирма, водеща дела срещу общината за извършени, но неплатени ремонти. Веднага след сделката общината се разплаща с 2.5 млн. лв., а фирмата се отказва от лихвите.  


Репортажът излага и други подобни схеми, в които участва тъщата на Иванов и другият му син -  
Станислав Иванов, който сега е депутат от Реформаторския блок.


Кметът коментира тези обстоятелства с думите, че не се е отказал от строителния бизнес, който семейството му развива. 


Според Би Ти Ви срещу кмета е имало 80 сигнала, 49 от тях са стигнали до прокуратурата, два са влезли в съда и по тях той е оправдан. По информация на Би Ти Ви всички преписки се гледали от един прокурор - Пламен Мидов, чието име фигурираше в тефтерчето на лобиста, известен като Красьо Черния. Прокуратурата е отговорила, че това е невъзможно, но не е обявила имената на разследващите прокурори. 


На последните местни избори Георги Иванов беше издигнат от  "Коалиция за Хасково", включваща ВМРО-НИЕ, Обединени земеделци и БНД. 


След като беше излъчено разследването на Би Ти Ви за имотите на кмета на Пазарджик Тодор Попов, НАП и прокуратурата започнаха да го проверяват. Както и Иванов, Попов също обяснява изложеното от телевизията с началото на предизборната борба и твърди, че не е извършвал нарушения. Попов се води независим и е излъчен от коалиция "Тодор Попов за Пазарджик", той приключва втория си мандат начело на общинската администрация. 

Ключови думи към статията:

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  А службите слуууужат ли слууужат, милите, вече не могат да се преброят колко борци с корупцията са

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Отвратително държане на този хасковски самозабравил се олигарх.

 3. 3 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Не може да бъде. Това е компромат срещу бащата на реформатора от квотата на ДСБ

 4. 4 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Що не доведат поне една проверка до край. Край значи или ОСЪДЕН или ОПРАВДАН. И въпросът приключва.

 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  "Съпругата на кмета пък купила нива за 4500 лв., която за по-малко от месец препродала за 1.3 млн. лв. на пътностроителна фирма, водеща дела срещу общината за извършени, но неплатени ремонти. Веднага след сделката общината се разплаща с 2.5 млн. лв., а фирмата се отказва от лихвите."

  Всичко е прогнило, от горе - до долу. Мисля, че е време да се срути и да го построим отново. А дали да не го побутнем леко?

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Няма такава "държава".

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Човечецът е спестил от закуски.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Докато не почнат контролните служби да гърбят такива лекета по точката "конфликт на интереси" в мамковината ни ще продължават да дерибействат подобни мутри...

  Но пък, за да си кмет на такъв пост и за да си затварят очите следствени и съдебни органи, значи, че се отчитат в партийните касички... независим кмет- няма такова животно.

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  "Според Би Ти Ви кметът Георги Иванов, който управлява града от 1999 г., "живее в къща за 2.5 млн. лв. (по консервативна оценка..."
  --------------
  Би Ти Ви в разследване - а прокуратурата, НАП, спецслужбите за какво си ги отглеждаме???

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "...В разследването се разказва и за хотел, построен от сина на кмета Павел през 2006 г., когато е бил на 18 години...." Мда- а в окото ми плува корабче...Синът бил абсолютен гений, направо българският Да Винчи- на 18 години построил хотел! Всеки може така, ако тате носи, а мама меси и родителите "подпомагат" детето си по този начин "...Той получил право на строеж за общинска земя по договор с общината, тоест - с баща си, без общинският съвет да е бил информиран. Съпругата на кмета пък купила нива за 4500 лв., която за по-малко от месец препродала за 1.3 млн. лв. на пътностроителна фирма, водеща дела срещу общината за извършени, но неплатени ремонти..."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 11. 11 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Вие кметовете сте едни честни и добродетелни душици, изобщо не ви минава през ума да се облагодетелствате по какъвто и да е начин, а работите единствено за благото на съгражданите си, затова когато някой започне да ви рови в мръсното бельо обяснението винаги е, как лошите хора хвърлят кал по вас. Хайде не правете хората на малоумни, защото не са.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 12. 12 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Интересно дали ще направят репортаж и за София ?
  Има хора в столична община пред които кметовете на Хасково , Пазарджик и Ботевград са като непослушни ученички .

 13. 13 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1094 Любопитно
 14. 14 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Кво толкова е станало? Спестявал е човекът....

 15. 15 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  С тая наша смотана прокуратура пак нищо няма да стане.
  У нас съдят само бедните...

 16. 16 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Доста срамежливо отразяване със "според бтв", къде се загуби строгия тон, използван за други разследвания? Да не би да сме срамежливи, защото синчето е депутат от РБ?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 17. 17 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 823 Неутрално

  "След като беше излъчено разследването на Би Ти Ви за имотите на кмета на Пазарджик Тодор Попов, НАП и прокуратурата започнаха да го проверяват."

  ок НАП и Прокуратурата не може ли да започнат проверки срещу всички кметове на общини с над 50 000 жители, не са чак толкова много, защо някой трябва да излъчва репортаж за да се сетят

  twitter.com/voxybg
 18. 18 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Интересно наистина как БТВ се активизираха малко преди кметските избори?
  Не му знам произхода на средствата на кмета на Хасково, но градът при неговото управление беше тотално обновен. Аз лично не бях ходил от години и се изненадах от видяното. Затова го и преизбират. Ако и другите кметове покрай краденето правеха нещо и за хората, с мед да ги намажеш.

 19. 19 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  [quote#9:"virtual brain"]Би Ти Ви в разследване - а прокуратурата, НАП, спецслужбите за какво си ги отглеждаме???[/quote]

  Тях ги ползват за акции а-ла-Костинброд.

 20. 20 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  БТВ съвсем избирателно показва имоти на определени кметове при условие , че повечето кметове са си местни дерибей.....
  Явно у нас телевизиите са си най-яката форма на слугинаж...

 21. 21 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 823 Неутрално

  аре сега пък телевизията виновна, че показва факти, активизирането преди изборите може да е защото получава множество сигнали срещу определени кметове, може и от конкуренти, но какво предлагате? да не прави разследванията защото идвали кметски избори ли

  twitter.com/voxybg
 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  болшинството български кметове са нагли ,алчни феодали ,но матряла такива си ги избира

 23. 23 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Некоя телевизия да вземе да направи и риалити прокуратура - тогава може и да има осъдени

 24. 24 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#18:"gogo2011"] но градът при неговото управление беше тотално обновен.[/quote] Извинете, но това не променя фактите, описани в статията. Акушерката от софиямед дава 24 часови дежурства, за да издържа семейството си от 5 човека и "резултатът" от такава работа е налице. А този господин си върти далаверите с общинско имущество и с години се обогатява незаконно...Чудя се- защо акушерката не забогатя, защо тя не построи къща на 2 етажа,м?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 25. 25 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Интересно ако кметовете са откраднали милиони колко крадат министрите и защо никой не ги показва? Само в една банка в Швейцария имаше влогове за 250 млн евро на българи ама ги покриха. Интерено например колко милирда има Доганя или Костов... тях няма ли да покажете?

 26. 26 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "...срещу кмета е имало 80 сигнала, 49 от тях са стигнали до прокуратурата, два са влезли в съда и по тях той е оправдан...."
  Добра цедка - сипваш помия (може би заслужена), но накрая две капки чиста водица.

 27. 27 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#18] от "gogo2011":

  Значи, щом прави за града, може и да злоупотребява и краде за себе си?

 28. 28 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Мечтата на всеки селски тарикат - да стане кмет и да трупа пари на гърба на общината. А после, дори да го разкрият, нищо не могат да му направят. Признавам го и този 18-годишният, който си построил хотел. Защо и на мен не ми дадоха пари да построя когато бях на 18? Може би, защото нямах баща "беден кмет"?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 29. 29 Профил на today
  today
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Наглец!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 30. 30 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Съпругата на кмета пък купила нива за 4500 лв., която за по-малко от месец препродала за 1.3 млн. лв. "

  !?!?!?
  Ба.и спекулантката, ба.и инвеститорката тая.

  Уорън Бъфет, Джордж Сорос и Джон Полсън спокойно могат да се сбият, кой да има честта да ѝ лъска обувките на тази.

 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  “Кметът коментира тези обстоятелства с думите, че не се е отказал от строителния бизнес, който семейството му развива.”

  Комисията срещу конфликт на интереси, видимо “дреме в тиквите”!

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Любопитно

  Към репортажите за пазарджишкият и хасковският кмет имам само едно питане:Кой заплаща разходите за хеликоптер и оператор,в предвид на това че предстоят местни избори?
  Така,де,нека се знае кой как харчи партийната си субсидия.

 33. 33 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Весело

  Хотел "Ретро" в Хасково - хотела на кмета ! Много е ляпал през годините.

 34. 34 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#24] от "logika":


  До коментар [#27] от "journey":

  Хайде да уточним нещо. Първо - не поощрявам подобно нещо, второ - очевидно темата за забогатяването на кмета се вихри от години пък до момента нищо не се е случило. Само защото е на този пост, не означава, че се е облагодетелствал незаконно. Да си вършат работата както трябва други органи.
  Но, още веднъж, резултати от работата му има. А това явно е оценено и от жителите на града.

 35. 35 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#32] от "vjacho":

  Това не е хеликоптер, а играчка с дистанционно и камера за 2500 лв. И аз мога да го управлявам.

 36. 36 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#25] от "sqrt":

  Това ще е актуално преди парламентарните избори. Сега шаранът кълве на кмет.

 37. 37 Профил на Станислав Георгиев
  Станислав Георгиев
  Рейтинг: 225 Неутрално
 38. 38 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Кметът явно се чувства недосегаем.Време е да му се поиска отговорност за придобитите финансови средства, с които се е облагодетелствал лично.Кметът е за съд и всичко "сиво"да излезе на светло.Да видим коя партия ще го издигне за кандидат наесен.

 39. 39 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Щом на местно ниво, в средни по размери общини, кметовете се обогатяват по такива размери, то може да предположим какво се случва на централно ниво, където баницата е далеч по-тлъста.

 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#34:"gogo2011"] Само защото е на този пост, не означава, че се е облагодетелствал незаконно.[/quote] Хм- липсата на несъответствие между декларираните доходи и стойността на реално придобитото имущество, води обичайно до доказване на твърденията на прокуратурата. Не ми се коментира повече темата, защото където и да се посегне в България, излизат масово такива случаи. За това избягвам да коментирам в статии за български проблеми и предпочитам да пиша само ако видя някоя добра новина- не как българско хлапе на 18 години е включено като подставено лице в далаверите на тате и мама, а как българско хлапе на 17-18 години печели златни, сребърни, бронзови медали на световните олимпиади по математика, физика или информатика....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#28:"Lou"]Мечтата на всеки селски тарикат - да стане кмет и да трупа пари на гърба на общината. [/quote]

  Девизът на всеки селски тарикат: По-добре първи на село, отколкото последен в града.
  (Защото в града наистина ще е последен. Всички тези местни феодалчета с локално значение като: "сопола"-пардон "сокола" , прасеефски, тези т.н. кметове, ... ми напомнят за Царя от "Цар Плъх". Когато освободиха лагера, той беше може би най-нещастния в момента, защото усещаше, че с неговото "царство" е свършено. Той можеше да "вирее" само в изкуствената среда на лагера)

 42. 42 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Местен дерибей! Какво ли е при по забутаните общини?

 43. 43 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 445 Любопитно

  Изборите идват, дроновете летят.
  Преди време летяха над полите на Витоша едни хеликоптери, и какво от това?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 44. 44 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  абе тази организирана престъпност много се е развилняла, я ДАНС да свали някои пиратски сайт с книжки

  Birds of a feather flock together.
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Той нарича показаното от телевизията "затоплена манджа", която по-рано готвели Николай Бареков и Яне Янев.[/quote]

  Е! Защото преди корумпираното съдопроизводство е подпомагало да се скрият кражбите.
  Да видим колко ще издържи тази кражба от тук нататък.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 736 Неутрално

  И другото странно е че и кметовете на Пазарджик и на Хасково са от БСП. Сега дори и най-простия бг матрял няма илюзии, че у нас крадат всички и то поголовно. Кой колкото може - краде. Но в изпълнителната власт най-много защото има най-много пари.

 47. 47 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 398 Неутрално

  НА ВИ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНИТЕ! Всичката Мара втасала от кражби в държавата, но нека си създадем и още 260 и няколко отделни държави с местни султани.

 48. 48 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 717 Гневно

  Ето това са борците за разграбване на България, някакви регионални феодали. Апаратчици от средно ниво. Всеки един от тях е извършил многобройни закононарушения и богатствата им са натрупани в разраз на целия Наказателен Кодекс. Но са недосегаеми и самочувствието им е обида за нормалните хора. Къде е сега ГЕРБ? Къде е РБ? Защо дори и такива ''ниски'' топки са на свобода, какво остава за големите акули. Ужас!

 49. 49 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  Тоя не беше ли реформатор?

 50. 50 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Изненада ли е изобщо , че кмет на областен град има такива имоти?

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 51. 51 Профил на hsi
  hsi
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#9] от "virtual brain":

  Цитираните служби си ги отглеждаме за .... зрители!

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  [quote#47:"Дундурук"]НА ВИ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНИТЕ! Всичката Мара втасала от кражби в държавата, но нека си създадем и още 260 и няколко отделни държави с местни султани.[/quote]
  Ако влагаме по-малко емоции може би ще схванем, че проблемът не е в децентрализацията, а у хората. В техните корумпираност и алчност. В неспазването на законите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Гневно

  ДАНС и компания да си подават оставките, и да дадат правомощия на медиите. Тогава гледай сеир...

 54. 54 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Гневно

  ИНТЕРЕСНО ЕДНИ КМЕТОВЕ ПОСТРОИЛИ ДВОРЦИ А БОРИСОВ след като продаде със 100 уж фалшиви подписа апетитните парцели на София колко е откраднал ...да не говорим за откраднатата банка Си Банк да не говорим за опита да се открадне по същшата схема и КТБ

 55. 55 Профил на hsi
  hsi
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#20] от "elevation04":

  ... Ако избирателно е това, .... е майна ни жална като българи ...

 56. 56 Профил на don_horhe
  don_horhe
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Докато такива наглеци грабят безприпятствено, най-многобройното МВР в ЕС отчита дейност като тормози младежи за по половин джойнт...

 57. 57 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ако има нарушение следва да има и наказание. Проблема ни е, че тези, които са призвани да съблюдават законите и да раздават правосъдие са крайно неефективни! Не може една Гърция да осъжда за един месец на доживотен затвор двама българи за наркотрафик, а у нас за подобно нещо да минават 10 години!!! и да няма резултат. Кмета каза едно хубаво нещо: "Като съм кмет в колиба ли да живея?"... Така наречените журналисти не отговориха, а си продължиха с глупавата логика. Ако е извършил нарушение и не е платил данъци - да го съдят и да си плаща. Иначе показаното тази сутрин е хвърляне на кал. Трябваше да не се набляга на къщата му, а на далаверата на жена му с нивата и голямата разлика в цената. И още нещо: Преди 2 години ми предлагаха имот в София, който според плана за Тангентата подлежи на отчуждаване и цената и ще се вдигне. Не бива да се демонизира някой, за това, че опитва да изкара печалба. Следва да се провери връзката междъ продавач и купувач в случая. И един пример: в Ню Йорк кмет е милиардер. Нека не разчитаме, че като изберем голтак той ще си остане гол. Ако този човек си върши работата - значи е добър. Ако бърка в кацата с меда - Цацаратурата да си свърши работата като в Румъния!

 58. 58 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Весело

  [quote#35:"ТМаринов"]Това не е хеликоптер, а играчка с дистанционно и камера за 2500 лв. И аз мога да го управлявам.[/quote]
  Благодаря за забележката.Все пак въпросът ми остава без отговор.

 59. 59 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#17:"voxy"]ок НАП и Прокуратурата не може ли да започнат проверки срещу всички кметове на общини с над 50 000 жители[/quote]
  +++++++

 60. 60 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  "семейството му е с доказани доходи."

  Интересно от какво и след като има предписание да събори незаконно построената къща, защо не го е направил. От коя ли партия е кмет в момента /защото сигурно ги е сменил няколко/ А, синът му депутат от РБ ! СРАМ

 61. 61 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 398 Неутрално

  [quote#52:"Храбър"]Ако влагаме по-малко емоции може би ще схванем, че проблемът не е в децентрализацията, а у хората. В техните корумпираност и алчност. В неспазването на законите! [/quote]

  Мне! Оставиш ли някой ( и по света ) без контрол и с много пари - КРАЙ. Неспасяемо е! Обединяват се местния кмет, шеф на полицията, съдия и някой друг бизнесмен и ЧАО държава. Такава ОПГ трудно се лопи после от централната власт. А и избирателите могат лесно да се изнудват и зомбират, което да бетонира тея местни султани завинаги. ТО СЕГА ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ С КОРУПЦИЯТА у нас - МЕСТНАТА ВЛАСТ. Нека не го задълбочаваме. БЪЛГАРИЯ е с бюджета, населението, размера и икономиката на СРЕДЕН СВЕТОВЕН ГРАД. НЕ е нужно да се управялава от стотици кметове с техните кохорти от администрация, милиция, служби и т.н.. БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАЛКА ЦЕНТРАЛНА ВЛАСТ като кметство.

 62. 62 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Ма 90% от кметовете са такива. Затова - мандатност - 2 мандата и да ходи пак да си строи апартаменти...

 63. 63 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  [quote#34:"gogo2011"] че се е облагодетелствал незаконно. [/quote] Да, например сделката на съпругата му изглежда напълно законна! От схемата ясно се вижда, че когато някаква си фирма е придобила „нивата“ за няколко стотинки, тази дама не е била собственик на фирмата, а случайно я е напазарувала на следващия ден, между хляба и киселото мляко. Впоследствие в нивата е открито второ Панагюрско златно съкровище и нефтени залежи за 3 века напред. И хоп - нивата скочила по цена от 5 хилядарки на милион и кусур.
  И аз така правя, често ми се случва!

  Доброто е заразно
 64. 64 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 443 Гневно

  Съпругата на кмета пък купила нива за 4500 лв., която за по-малко от месец препродала за 1.3 млн. лв........
  ??????????????МОЛЯЯЯЯЯЯЯ?
  И ТОВА Е ЗАКОННО?Кой и продаде нивата?Нека позная.КМЕТА!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 716 Неутрално

  [quote#17:"voxy"]да започнат проверки срещу всички кметове на общини с над 50 000 жители, не са чак толкова много, [/quote]


  До коментар [#17] от "voxy":
  А защо само на кметове на общини с над 50 000 жители. Мислите ли, че е тези с под 15- 20 000 жители не крадат? Яко и там се краде и усвоява от европрограмите по регионално развитие и интеграция на ромите, а от адмистративен капацитет? А по ПРСР, и разпореждането с общински земи и земи по чл. 19 от ЗПСЗМ? Ако се разрови как само ще се размирише.... Всеки кмет от сегашната клика за 2-3 години си купува апартаменти 2-3 в София или пък гради палати и ловни хижи в планините!

 68. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  [quote#64:"blaserr93lrs2"]Кой и продаде нивата?Нека позная.КМЕТА![/quote] Не, не позна! Купила е нивата барабар с фирмата, която купила нивата два дни по-рано! А фирмата купила нивата от.-.. кмета.
  Като ви казвам, че всичко е законно, що не ми вярвате?

  Доброто е заразно
 69. 69 Профил на 13
  13
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Интересното в профила на всички тези понатрупали кинти кметове е, че те и семействата им са "успешни" строителни предприемачи! Аз тук не виждам конфликт на инереси......)))))

 70. 70 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#67] от "BSRD":

  първо големите риби, после да се мине към останалите

  twitter.com/voxybg
 71. 71 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 225 Весело

  "Би Ти Ви: Кметът на Хасково живее в имот за поне 2.5 млн. лв."

  Голямо откритие?!Гледайте и се учете как се прави! Може и да поцъкате с език!
  Ама как да се научите като не сте кадърни като тоя пореден
  "наш" кадър,а??
  А и синчето е "честно" и "почтено" милионерче,даже е висш парламанетарен реформаторски народен кадър,избран и одобрен! какво повече?! Породата трябва да се мултиплицира и поддържа!

 72. 72 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 225 Весело

  [quote#2:"chicago514"]Отвратително държане на този хасковски самозабравил се олигарх.[/quote]

  как олигарх,нали олигарските бяха ония със стотици милиони и милиарди,а тоя е скромен кадър с някой и друг милион само?!
  недейте така,пък е и отец на наше реформаторско кадърче,традицията трябва да се пази !

 73. 73 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 225 Весело

  "Спечели първия си мандат като кандидат от СДС. "
  [quote#5:"Beyond"]Всичко е прогнило, от горе - до долу. Мисля, че е време да се срути и да го построим отново. А дали да не го побутнем леко?[/quote]

  добър ден!? така е,ама как ще го побутнете,с какво,с ония ли ваши части ,които удобно сте паркирали на седалката?!

 74. 74 Профил на todorus
  todorus
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Интересно ми е НАП и Прокуратурата каква ще я свършат. И дали ще има някой осъден на финала.

 75. 75 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Нормално е като е кмет толкова година да бърка в кацата. НО! Важното е какво прави за града и как си върши работата за която отговаря. Ако някой от горепишещите и оплюващи кмета имаха възможност да сравняват през годините как се разви Хасково и какво се прави всяка година, можеше и да си променят малко мнението. Ясно е, че всички забогатели за последните 20 г. са свързани по някакъв начин с политика и държавни и общински пари. Но поне като вземаш за себе си трябва да има и баланс в това какво правиш за хората. Моето впечатление на външен човек и минавал и посещавал града през последните години е положително за управлението му. Не знам кой какво прави и т.н. но има видим резултат.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 76. 76 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Измамник до измамник. Крадец до крадец. Боклук до боклук. И гласовити нищоправци, редиците на които са пълни с отроците на същите тези боклуци. Колкото до лицето Иванов, далаверите му захранват общественото негодувание още от времето на СДС. Добре ориентиращ се в обстановката на беззаконие негодник.

 77. 77 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Репортажът излага и други подобни схеми, в които участва тъщата на Иванов и другият му син -
  Станислав Иванов, който сега е депутат от Реформаторския блок..."

  От Реформаторския Блок!!!

  Кофти се получава, доверието и без това не им е в повече на управлението! Ако и на тях не може да се вярва, то дните им наистина са преброени, според мен.

 78. 78 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Най- лошото е, че това което се вижда, богатствата на подобни изроди, са върхът на айсберга, докато мизерията в гетата е в цялата си пищност и величие; няма скрито покрито. Но не е луд, който яде баницата. Системата! Системата е виновна. По времето на соца за 10000 откраднати лева, изпращаха бакалите на разстрел. Днес! Днес изсякоха горите; окрадоха държавата до шушка; доведоха мафията с безбройните казина и хазартни бизнеси; проституцията и наркотиците, финансовите пирамиди и бързите кредити. Днес България е с 3 милиона по- малко, а етнически е префасонирана до неузнаваемост.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на mihaela77
  mihaela77
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Пак поредният управляващ, който се е облагодетелствал по време на управление. Трябваше да покажат този пазарджишкият, та да се светнат, че може би има и още някой. А, не е ли редно регулярно да се проверяват......, но на кого ли му пука в тази държава????!!

 81. 81 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#79] от "bokko":

  За разлика от тебе аз живея в реалния свят. Корупцията и изкушенията на парите никой не може да ги изкорени. Това е факт. Особено у нас. Говорил съм и с хора от съседни балкански държави. Нормалното е да се взима 1 и с останалите 9 да се прави нещо. У нас е обратното - взимат се 9 и с останалото 1 се прави някаква имитация на нещо. Затова когато се вижда примерно, че някой не прибира 9 а по-малко, това трябва да се отбележи.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 82. 82 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Стадион,Пиночет, автомат !
  Това е решението!
  По-точно стадиони!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 83. 83 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#75:"The.Teacher"]Нормално е като е кмет толкова година да бърка в кацата.[/quote] Така е, но ако "бъркане в кацата" означава да е занесъл у дома си стек принтерна хартия или пък да е направил услуга на приятел от детинство, като му е дал пасище под наем за 10% по-малко пари, отколкото е пазарната стойност. Има някакви граници, които са човешки.
  Даже това с имота не ме впечатлява особено, не знам откъде измислиха цената - предвид мястото. Трябва да си малко луд да се полакомиш за мутробарокова грозотия на брега на такъв гьол.
  Но информацията за нивата и жена му ме изкара от нерви!

  Доброто е заразно
 84. 84 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Едно решение и то много просто... МАНДАТНОСТ НА КМЕТОВЕТЕ! ДО 2 МАНДАТА... Без значение, че всички виждаме, че се краде на голямо, то законът ни е такъв, че в съда всичко изглежда чисто като планински ручей... Нямат нищо на тяхно име, всичко на поставени лица и фирми, фиктивни договеи и т.н.... А покупката на имот за 4500 лв. и препродажбата за 1.5 млн. след месец, ботевградския престъпник обясни с ПАЗАРНА ИКОНОМИКА... А най-дразнещото в тези ситуации е, че тези "КМЕТОВЕ" са и изключително нагли...

 85. 85 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#81] от "The.Teacher":

  Живей си в реалния свят само не казваш колко процента взема кмета от издръжката на училищата ...А за всички ШАРАНИ тук ГОЛЯМ КЕФ МИ ПРАВИ ЧЕ ЩЕ МИ ПЛАТИТЕ САНИРАНЕТО НА БЛОКА 3 ПЪТИ ПО СКЪПО ...НИЩО ЧЕ ПАРИТЕ ЩЕ СА ОТКРАДНАТИ ОТ ГЕРБ

 86. 86 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#51] от "hsi":
  По-зле даже. Отглеждаме си служби и институции и ги финансираме с данъци, за да пазят престъпниците и крадците.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 87. 87 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 489 Неутрално

  На въпрос как една нива от 4500 лв. след месец се продава за 1.5 млн лева този човек отговаря - Ами то беше сметище , ама като имаш информация /аз я имам кано длъжностно лице/ какво ще се строи и печелиш.... Това е на запис ...Само за това признание в белите държави не ми се мисли какво ще го направят....

 88. 88 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Хайде на бас че следващото разследване ще е срещу кмета на Монтана - той също не е от ГЕРБ, БСП или ДПС! Нека бъда разбран правилно, изобщо не защитавам кметовете на Пазарджик и Хасково, но прави впечатление че се атакуват хора, които не са от първите три големи партии. И ми се струва, че атаката идва точно от ГЕРБ, оттам недвусмислено заявиха, че цел номер 1 пред партията е победа на местните избори. Познавайки нравите там и имайки предвид кой организира предизборните кампании, е ясно че те няма да се спрат пред никакви средства за постигането им. Ще призная че съм сгрешил, само ако в следващите месеци видя разследвания срещу кметовете на София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Ст. Загора и т.н. Но те са от ГЕРБ и сигурно всичко около тяхното имущество е изрядно. Също толкова изрядно, колкото беше и около имуществото на Цветан Цветанов

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 89. 89 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 512 Разстроено

  До коментар [#77] от "info111":

  Като се има предвид, колко малко са депутатите от РБ, то влязоха практически само хора от първо или второ място в листите. Трудно ще е да се повярва, че никой не е проверил, кого слагат на избираеми места. За съжаление РБ не се дистанцира категорично от корупционните практики. Това е в съзвучие и с факта, че за над половин година новото правителство никакви съществени реформи не е провело.

 90. 90 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Алоуууууу! ДАНС, а конфликт на интетеси няма ли? Кънев да йаже също! Радан!

 91. 91 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Мамин Ваньо във Филибето е със същия паричен статус!

 92. 92 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#52:"Храбър"]ко влагаме по-малко емоции може би ще схванем, че проблемът не е в децентрализацията, а у хората. В техните корумпираност и алчност. В неспазването на законите! [/quote]
  Проблемът е у тези, които трябва да контролират спазването на законите и поставят корумпираните и алчните където им е мястото. И не разбирам как като установиш че проблемът е у хората го решаваш.

 93. 93 Профил на Nick Grigorov
  Nick Grigorov
  Рейтинг: 225 Гневно

  Гледах го предаването и водещите бяха гола-вода. Но, че кмета е мам си джейс няма съмнение. Като иска да е бизнесмен, да си движи бизнеса, а не да управлява града. Иначе и баба знае - с едната ръка раздаваме поръчки (като кмет), а с другата ги прибираме (фирмите на родата). Ама освен всичко и супер нагъл!

 94. 94 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Ако бяха само кметовете на Пазарджик и Хасково, но е така навсякъде дори и по малките села крадат очевидно и необезпокоявано от никой!
  До колкото знам този е сменил всички възможни и съществуващи партии през годините. Окумуш момче както казваше Бай Ганю.

  klimentm
 95. 95 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#75] от "The.Teacher":

  Нормално......сбъркани са представите на българите за това що е нормално и що не е....затова си заслужаваме дереджето

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 96. 96 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5479 Неутрално

  Гледах по Би ти ви то и имота и версията за богатството на кмета. Аз съм работила 42.5 години и имам 2 хиляди лева, но като не знам да работя е така. И в много по малки общини кметове има с огромни суми спестявания, от 10 млн.

 97. 97 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 334 Разстроено

  Кметът е дерибей, общината му е бащиния, вие сте взели да го критикувате!

  Плаче яко за бай Ставри!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 98. 98 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#87:"1_bulgarin"]На въпрос как една нива от 4500 лв. след месец се продава за 1.5 млн лева този човек отговаря - Ами то беше сметище , ама като имаш информация /аз я имам кано длъжностно лице/ какво ще се строи и печелиш.... Това е на запис ...[/quote]

  Това е използване на служебна информация за лични цели, другото име е корупция! Затвор до 10 години, но не в България!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 99. 99 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#96:"peni_nikol.53."] Аз съм работила 42.5 години и имам 2 хиляди лева, но като не знам да работя е така. [/quote]

  С висене във форуми и рейтинг пари не се правят!

  Изпълнителната или общинска власт са трамплин за лично богатство!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 100. 100 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#95] от "Stavrogin":

  Вярвай ми, много добре знам как е нормално и как не. Но стрелката в момента е в крайно дясно положение почти навсякъде. Краде се безогледно, безотчетно и безпардонно. Заради искане на рушвети, мотане, и т.н. се гонят страшно много от по-малките инвеститори, които са се престрашили да пробват. В дъното на дъната е неработещата съдебна система и по-точно синхрона между МВР, следствие, прокуратура, съд, парламент.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK