ТВ7 иска съдействие от Борисов за нова отсрочка да плати дълговете си към КТБ

Бойко Борисов

© Надежда Чипева, Капитал

Бойко БорисовОбръщаме се към вас за съдействие да бъде предотвратена конфискация на интелектуална собственост. Името на тази конфискация е "кражба". Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това.


Това се казва в отворено писмо на ръководството на ТВ7 до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Румяна Бъчварова, министъра на финансите Владислав Горанов, председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков, председателя на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова във връзка с отказа на синдиците на КТБ телевизията да погаси задълженията си към трезора.


Миналата сряда министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че на ТВ7 е даден едноседмичен срок, в който да плати дълговете си към КТБ. Този срок изтича утре, а днес ръководството на телевизията е предложило на синдиците да си погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица.
"Получихме категоричен отказ. Бе ни заявено, че на 7 май съдия изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита. Единственият извод, който е възможен, е че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на ТВ7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат", се казва в писмото.

От медиата предлагат техниката тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на май. До този срок ръководството поема ангажимент дългът да бъде изплатен.


"Ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, декларираме готовност сами да я опаковаме по опис и да я доставим на посочен от синдиците адрес. За това са ни необходими дни. Така ще предотвратим повторението на грозните сцени от 29 април", се казва в писмото. Тогава частен съдебен изпълнител и полиция влязоха в сградата на близката до банкера телевизия, за да изземат имуществото по опис.


В писмото до Борисов ТВ7 настоява сървърът на телевизията да остане на тяхно разпореждане до копирането на информацията, която е тяхна собственост.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK