Плевнелиев: Имаме нужда от нова доза модерен патриотизъм

Плевнелиев: Имаме нужда от нова доза модерен патриотизъм

© Юлия ЛазароваДнес имаме нужда от нова доза модерен патриотизъм като контрапункт на крайния национализъм. Модерните патриоти застават зад принципите на международното право, където диспутите се решават с аргументи, а не с оръжие, пропаганда и хибридни войни", заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си по случай 6 май.


"Историята ни е научила, че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно", заяви държавният глава, който призова да не се допуска "да бъдем отклонени от правия път на европейското развитие и националния идеал, завещан от Васил Левски, за чиста и свята република с правила, които важат за всички".


"Модерните патриоти знаят, че мирът не е само отсъствието на война, мирът е върховенство на закона. Модерният патриотизъм изисква от нас да не позволяваме повече войни и свидни жертви", заяви той. Плевнелиев изтъкна, че днес отново сме свидетели на вълна от популизъм и краен национализъм и агресивна политическа риторика, което определи като недопустимо и крайно опасно.
В словото си президентът акцентира и върху състоянието на армията, като изтъкна, че бъдещите инвестиции в отбрана трябва рязко да повишат оперативната съвместимост със страните от НАТО.


"Народът обича армията си, а въоръжените сили са негова здрава опора", заяви той и изтъкна, че сега е време политиците да вземат отговорни решения за въоръжените сили. Припомни, че на Консултативния съвет по национална сигурност е договорено плавно нарастване на средствата за отбрана от догодина до достигане на 2% от брутния вътрешен продукт на страната през 2024 г.


"През Балканската война нашият войник с прочутия си вик "На нож!" накара цяла Европа да заговори за него. Нашите бойци и командири демонстрираха образци на героизъм при превземането на обсадената Одринска крепост. След броени дни ще честваме 70 години от победата над хитлерофашизма и участието на България в заключителната фаза на Втората световна война. Нека помним, че българско бойно знаме никога досега не е пленявано, и да се гордеем, че сме българи", заяви още Плевнелиев.


Междувременно премиерът Бойко Борисов поздрави във "Фейсбук" празнуващите на днешния 6 май. "Пожелавам на всички, които носят името на светеца-мъченик за Христовата вяра - здраве, дълголетие, радости и смирение. Нека Свети Георги ни пази, закриля и смирява", написа министър-председателят.


"Поздравявам всички, които са свързали живота си с Българската армия, техните семейства, майките и бащите им. Всички ние трябва да се гордеем с професионализма и отговорността на нашите военнослужещи, за това, че проявяват характер и смелост за подкрепа на международния мир и за подпомагане на населението в трудни моменти", написа още премиерът. 


А, ето и пълния текст на словото на президента Росен Плевнелиев, което той произнесе пред военнослужещите на парада днес:


Уважаеми господин Министър-председател,
Ваше светейшество,
Уважаеми господин Министър на отбраната,
Уважаеми господин Началник на отбраната,
Уважаема госпожо Кмет,
Уважаеми вицепремиери, министри и народни представители
Ваши превъзходителства,
Уважаеми, адмирали, генерали, офицери, сержанти и старшини,
гвардейци, войници и матроси,
Драги ветерани, кавалери на Ордена за храброст, военноинвалиди и воини от запаса и резерва,
Скъпи сънародници,


Днешният ден е ден на българската победа и на националната саможертва. Отдавайки почит на Свети Великомъченик Георги Победоносец и отбелязвайки професионалния празник на нашите Въоръжени сили, ние се прекланяме пред нашите предци, защитили правото на българския народ за национално самоопределение. Отдаваме заслужена почит на загиналите в мисии и операции зад граница. На този ден поздравяваме нашите достойни ветерани и смелите български воини, изпълняващи своя воински дълг за гарантиране на суверенитета и териториалната цялост на страната и за развитието на Родината ни по мирен и демократичен път.


Веднага след Освобождението способността на младата българска държава да защити своята независимост беше подложена на изпитание. Новосформираната българска войска прие своето бойно кръщение през Сръбско-българската война, блестящо защитавайки акта на Съединението в битките при Гургулят, Сливница, Драгоман и Видин. През Балканската война нашият войник с прочутия си вик "На нож!" накара цяла Европа да заговори за него. Нашите бойци и командири демонстрираха образци на бойно майсторство и героизъм при превземането на обсадената Одринска крепост, в битките при Лозенград, Люлèбургас, Чатàлджа и Булаир.


През тази година отбелязваме 100 години от участието на България в Първата световна война. Въпреки многобройните жертви, болестите и недоимъка българският войник не предаде честта си и устоя в тежките боеве при Тутракан, в Македония и за освобождението на Добруджа. Предвождани от славни генерали и офицери, нашите войски не отстъпиха и крачка от своите позиции по време на Дойранската епопея срещу многократно превъзхождащия ги противник.


След броени дни ще честваме 70-годишнината от победата над хитлерофашизма и участието на България в заключителната фаза на Втората световна война. В знак на преклонение пред храбростта и саможертвата на нашите воини във Военна академия ще положим 23 урни с пръст от бойните полета на Втората световна война, напоени с кръвта на български войници.  Народът никога не ще забрави своите храбри чеда. Нека в знак на нашата признателност да отрупаме със свежи венци и цветя хилядите паметници, издигнати в чест на отдалите живота си за Отечеството български офицери и войници. Нека не забравяме и паметниците, които се намират на територията на други държави. Грижата за тях е грижа за родовата ни памет. Нека помним, че българско бойно знаме никога досега не е пленявано и да се гордеем, че сме българи!


Нашата славна армия е символ на българската държавност. Народът обича армията си, а Въоръжените сили са негова здрава опора, като оказват  навременна и ефективна помощ на населението за преодоляване на последствията от стихийни бедствия, аварии и катастрофи. Когато е трудно, народът разчита на армията си, а армията застава на страната на народа.


Неслучайно Българската армия винаги е сред най-уважаваните национални институции. Днес е ред на политиците да вземат отговорни решения за бъдещето на Въоръжените сили. На проведения Консултативен съвет за национална сигурност постигнахме широко политическо съгласие за приемане на нова програма и план за развитие на Въоръжените сили и за стартиране на приоритетни проекти за модернизация. От следващата година средствата за отбрана ще растат плавно до достигане на 2% от брутния вътрешен продукт на страната през 2024 г. Бъдещите инвестиции в отбрана трябва рязко да повишат нашата оперативна съвместимост с партньорите в НАТО. Като съюзник сме решени да допринесем за изпълнението на приетите общи решения в алианса, насочени към неговото адаптиране в променящата се среда за сигурност. Членството на страната ни в Организацията на Северноатлантическия договор е най-силната гаранция за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на България. Армията изпълнява достойно конституционните и съюзническите си задължения в системата за сигурност на страната, НАТО и Европейския съюз. Високо е доверието на нашите съюзници и партньори към Българската армия, за което говорят високите оценки, които те дават на нашите контингенти при участието им в операции и мисии зад граница.


Скъпи сънародници,


Геостратегическата обстановка в Европа и по света се променя динамично. Налице е трайно и дълговременно влошаване на средата за сигурност в непосредствена близост до нашите граници. Разрастват се предизвикателствата пред демократичната общност за гарантиране на международния правов ред, основан на върховенството на закона, демократичните ценности, човешките права и свободи.


Днес отново сме свидетели на вълна от популизъм и краен национализъм, на агресивна политическа риторика и използване на езика на омразата. Това е недопустимо и крайно опасно. Важно е да научим и да не забравяме уроците на историята. В миналото езикът на омразата и агресивният национализъм доведоха до концентрационни лагери и две кървави световни войни. Гражданското общество и институциите на демократичната държава трябва да си дадат сметка за рисковете. Историята ни е научила, че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно.


Днес, 70 години след победата над фашизма, е наложително още повече да заздравим принципите, които доведоха до траен мир в Европа. Недопустимо е днес в Европа да бъдем свидетели на замразени конфликти, дестабилизация и нарушаване на международния правов ред, на преместване на граници със сила и на отстояване на политиките от XIX век, на велики сили с техните изконни интереси и сфери на влияние. Заставаме зад върховенството на закона, а не на интересите. Не бива да допуснем да бъдем отклонени от правия път на европейското развитие и от националния идеал, завещан от Левски, за чиста и свята република, с правила, които важат за всички и институции, в служба на хората.


Днес имаме нужда от нова доза модерен патриотизъм, като контрапункт на крайния национализъм. Модерните патриоти отстояват върховенството на закона, защото без правила няма мир. Модерните патриоти застават зад принципите на международното право, където диспутите се решават с аргументи, а не с оръжие, пропаганда и хибридни войни. Модерните патриоти знаят, че мирът не е само отсъствието на война. Мирът е върховенство на закона. Мирът е човешки права и свободи. Мирът е интеграция и сътрудничество между народите, а не дестабилизация и замразени конфликти.  Модерният патриотизъм изисква от нас да не позволяваме повече войни и повече свидни жертви.


Скъпи сънародници,


Нека да благодарим на днешните български воини за техния професионализъм, мъжество и всеотдайност, с които допринасят за осъществяването на високоблагородната мисия по гарантирането на националната сигурност и изпълнение на съюзническите ни ангажименти.


Българските воини, където и да сте по света – офицери генерали, адмирали, сержанти и войници, всички вие, приемете нашите най-сърдечни поздрави по случай Деня на храбростта и вашия празник. Пожелаваме ви крепко здраве, младежка енергия и увереност при изпълнението на задачите, които сте призвани да изпълнявате за благото на нашето отечество Република България.


Честит празник!


Да живее България!

Коментари (363)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  че военните победи идват и си отиват, докато демокрацията и човешките права се отстояват ежедневно", заяви държавният глава, който призова да не се допуска "да бъдем отклонени от правия път на европейското развитие и националния идеал, завещан от Васил Левски за чиста и свята република с правила, които важат за всички"."
  мдаа , силен сигнал . главнокомандващ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Само аз ли виждам Плевнелиев като най-работещия политик в България и за това и най-презирания. Единствения, който смело и открито застава срещу пропагандата на Москва. Единствения, който някак ясно дефинира ценности на една нормална държава. Защо го мразят толкова хората не разбирам. И патриотизъм е точно онова, което уж трябва да имаме, пък отсъства повсеместно, заместен от национализъм, което не е същото.

  Ако беше Бойко и беше казал: "Къф национализъм, кви пет лева!" щеше да кипи от фенове по форумите. Така и не се научихме да слушаме когото трябва. Нищо де. Все някога ще го осъзнаем.

  Леко обезчовечен...
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Като знам какви са ни "националистите" и "патриотите", мисля че и тези дето имаме са ни в повече...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Какво значи "модерен патриотизъм"? Патриотизма е само един вид и или го имаш, или го нямаш. За прогресивната мисъл във форума патриотизма сигурно е отживелица. За тях идеала са западните материалистични консуматорски общества, без никакви ценности, а президентоподобното дори на празника на българската армия говори за човешките права, евроатлантическите ценности и другите актуални умнотии. На този ден да се замислим - защо нямаме нормална армия, кой я унищожи, ще я възтановяваме ли или ще се примирим с факта, че държавата и нацията ни си отива. И да се замислим дали сме достойни наследници на Левски, Ботев и останалите хиляди знайни и незнайни герои, които поставиха идеалите си и народа си преди собствения си живот.

 9. 9 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Бойко Борисов, който вместо да чуе „На многая лета” за родните военни предпочете да отиде в Стара Загора, където открива европейското първенство по футбол за юноши до 17 години.

  Какво да говорим?

 10. 10 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Посланията на Плевнелиев вече никой не ги взема насериозно, веднъж е на страната на модерността и цивилизацията, но в решителни моменти проличава, че се е пръкнал от реброто на Б.Методиев Борисов.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  [quote#6:"Безуспешно чакащ промяна"]Само аз ли виждам Плевнелиев като най-работещия политик в България и за това и най-презирания. Единствения, който смело и открито застава срещу пропагандата на Москва. [/quote]
  всички виждаме и там е иронията . в мястото , действията и спомените от 10.10.1989 .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  "Народът обича армията си, а въоръжените сили са негова здрава опора"

  Точно сега едва ли са здрава опора...За да е такава,трябва да се спазва нещо,което е казал народа - "Храни своята армия,за да не храниш чужда"!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1599 Весело

  патриотизма както и всичко останало в българия е пещерен ,модерен може да стане при едни нови управляващи и при един нов народ

 15. 15 Профил на novak_76
  novak_76
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Приказка за овчара

  Армия = хора пазят хора от хората = овчарят пази овцете от вълка!

  Но защо вълкът успява незабелязано да си открадне овцата?!
  Имат ли нужда овцете от овчар?

  Та ние не сме ли се превърнали всички в овчари, които си пазим овцете/децата от вълка/хората...

  Но имат ли нужда нашите деца от пазители, щом като така или иначе вълкът успява да си открадне овцата?!

  Овцата няма нужда от овчар, ако вълкът има какво да яде.

  Овчарят май трябва да опознае и обикне първо вълка, за да няма нужда да си пази овцата.

  Май най-накрая трябва овчарят, овцата и вълкът да си сменят козината и да се сдобрят.

  С две думи: Хора, обичайте се и се опознайте един на друг, за да не ви е страх един от друг.

  Честит празник на всички именици!

 16. 16 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  До коментар [#10] от "shinjuku":

  "Посланията на Плевнелиев вече никой не ги взема насериозно, веднъж е на страната на модерността и цивилизацията, но в решителни моменти проличава, че се е пръкнал от реброто на Б.Методиев Борисов."

  Отряза Путин.Това е достатъчно сериозно според мен!

 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  "През Балканската война нашият войник с прочутия си вик "На нож!" накара цяла Европа да заговори за него. "

  На този кой му пише речите?!

  I Want To Believe
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  Патриотизмът си е един и същ. Защита на българските национални интереси във всяка една област. Нещо което не се прави от наште политици...

 20. 20 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Недоумявам, защо има толкова много хейт под тази статия?!

  Честит празник!!!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 21. 21 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 367 Весело

  "70 години от победата над хитлеро-фашизма"
  Стар комунистическо-съветски израз,който няма нищо общо с действителността.
  Време е тази небивалица "хитлеро-фашизъм"да бъде забравена.
  По добре да се каже "краят на втората световна война".
  Забележка към Президента.

 22. 22 Профил на Колчо Българов
  Колчо Българов
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Великолепен разрез на понятието "модерен национализъм".БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА ЧУДЕСНОТО МУ СЛОВО. ДАНО ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ СА ГО ЧУЛИ,ДАНО И ВЕСТНИЦИТЕ ДА ГО ПОМЕСТЯТ,ЗА ДА ГО ПРОЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ХОРА.В последно време рядко се е чувало толкова вдъхновяващо и въодушевляващо слово!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 709 Неутрално

  "военните победи идват и си отиват" Благодарение на ето такива политици става това. Едни мрът по полята, а други се о@#$#т от страх по кабинетите.

 25. 25 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Каквато е армията- такъв е и главнокоманващият! Не може да са различни....защото такова е и населението живеещо по тези земи, което в този ден основната му грижа е да се натъпче с агнешко и бира и хич не му е до патриотизъм бил той архаичен или модерен...

 26. 27 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Модерен патриотизъм - звучи ми като опит за конкуренция на автори на нов модернизъм. Входиране , ваканцуване ...Явно за Главата носенето на модерни атрибути , като Армани , Гучи ...е основен отличителен белег за модерна политика . Но защо ли принизява и обезличава патриотизма с ялови напъни?

 27. 28 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Имал нужда от някаква доза....

  По-нататък не се зачетох, че тоя ме отегчава още на второто изречение
  с воднистите си празнодумства.
  За чий ни е да трошим държавни средства по тези мижави паради, с тези мижави политици, повтарящи всеки път едни и същи безсмислици?
  Егати скуката ....

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 30 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#8:"npiatanasov"]Какво значи "модерен патриотизъм"? [/quote]
  Това Нещо го обясни: "модерните патриоти" са либерални глобалисти, които един шамар не могат да бият на врага си, ами блябосват аргументи до безкрайност, или поне докато врагът не им резне гръцмуля. Допълнението - мое.
  С други думи, сега е епохата на метросексуалните, да не казвам на педерастите.
  А сега отивам при съседа Гошо да си налея двойна сливова и да разчекна една агнешка плешка, че вече е почнал да бие жена си. Нищо не разбира от модерен патриотизъм.

 30. 31 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 398 Весело

  [quote#13:"meet"]ама въпреки това мурзилажа все пак води хибридна война против България[/quote]
  Мурзилажът ще спечели хибридната война, но пък ние ежедневно ще отстояваме демокрацията и човешките права. Дано мурзилажът се задави с пировата си победа... Наше дело - правое

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 31. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 33 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  На миналогодишния парад горкия човечец се спъна в килима и се отъркаля по земята.
  Завалийката.
  Дано тази година устиска

 33. 34 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 922 Неутрално

  До коментар [#29] от "big_papa_tm":

  Този човечец винаги чете от листи... не може една реч от две минути да каже без да погледне някакви бележки.

 34. 35 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 398 Неутрално

  [quote#22:"Колчо Българов"]В последно време рядко се е чувало толкова вдъхновяващо и въодушевляващо слово! [/quote]
  Словото Му ще развълнува кокошките в курника най-много...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 35. 36 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#6] от "Безуспешно чакащ промяна":

  Луд умора нема

 36. 37 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Предпочитам война.Гражданска.И военновременни закони.За президент и правителство.

 37. 38 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Американският посланик Марси Рийс и руският посланик Юрий Исаков знаково отсъстваха от водосвета случай Деня на храбростта и бойната слава на българската армия. Ресорният вицепремиер Меглена Кунева също не уважи освещаването на знамената, но отиде на парада.

 38. 39 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#32] от "Храбър":

  Засегнатото лице само "дава всичко от себе си" за да срине авторитета си и този на институцията

 39. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  [quote#8:"npiatanasov"]Какво значи "модерен патриотизъм"? Патриотизма е само един вид и или го имаш, или го нямаш. [/quote]
  Ами, за руските подлоги патриотизма минава най-вече през обичта към Русия. Това те го демонстрираха непрекъснато по времето на Тодор Живков, но продължават да го правят и сега, независимо че България е на съвсем друга чисто патриотична вълна. За истинския българин сега обичта към родината ни най-малко не минава през обичта към Русия. Особено след очевадната агресия на путинова Русия срещу "братския" им славянски народ на Украйна.
  За разлика от едновремешното подлагане на държавното ръководство на Русия, което то се чудеше как да обясни като...особен патриотизъм (всъщност правят го и сега), "модерният патриотизъм" е истински и не зависи от политическите пристрастия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 41 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  "След броени дни ще честваме 70 години от победата над хитлеро-фашизма и участието на България в заключителната фаза на Втората световна война."

  И с кого рамо да рамо воювахме , Главо ? Не ли с тия , на който допреди четвърт век, с комсомолски плам редеше букет до венец на Паметника на славата на падналите в същата тази война ? Сегашното оскверняване на който посрещаш със същия плам " Какво помниш и какво славиш ? Плюеш върху паметта на тези , като отказваш да признаеш Деня на победата , защото денят на Европа бил по- важен . Тази европа , която сега можеше да е германска провинция на същия този монархо- фашизъм . Ако не са били тези , които с удоволствие на модернисти пресъздавате като Спайдърмени . Гнус .

 41. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#39] от "kr":
  Ти си най-явната демонстрация на горното ми обяснение!
  Хайде остави мантрите и лозунгите, та да обясниш кога президента Плевнелиев е ...."дал всичко от себе си за да срине авторитета си и този на институцията".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#41] от "papyre":
  Би ли казал на колко годинки си?
  Говориш така сякаш не си живял през онова време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 44 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#32] от "Храбър":

  Хахахахаха, кое се понижава? Авторитет няма нито президента в момента нито премиера, нито правителството. Незнам дали усещаш, обаче в момента ни управляват тези МАФИОТИ, поради липса на нещо малко от малко по-качествено.
  Незнам за какъв авторитет говориш...

 44. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Весело

  Офшорен патриотизъм, за избягване плащането и на жалките 10% данъци! да, от това имаме нужда! Да подкрепяме " национално"отговорния" капитал", "пъблично-честното партньорство" и нанаказуемостта на властниците, "защото са си наши"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  Подозирам, че споря с небългари, защото е невъзможно истински българи да изсипват толкова скверни слова срещу родината си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 48 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Оркестърът изсвири песен на Майкъл Джексън, а войници маршируваха като наети в последния момент и тренирали само тази нощ стъпките. Президентът чете от една бележка, написана от американското посолство.
  Много беше жално. Като мегданско събитие в някое село. Не може да кажеш на черното бяло. Как да се гордееш с това?

 48. 49 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#47] от "Храбър":

  Това "храбър" нещо като мечта ли ти е ?

 49. 50 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Бъркаш! Ние нямаме нужда от никакъв патриотизъм или нищо, което може да се изтълкува и 'яхне' от някого като национализъм.
  Напротив. Това е последното, от което имаме нужда.

  Най-вече, имаме нужда от реализъм. Зловещо истински и рационален. Като да си кажем, за пореден път на тъпите кратуни, че без лустрация ("малка" но крайно необходима предпоставка) няма как ламята да се самореформира. Без мутропремиера и главния прокурор да са в затвора а и предишните 4 правителства... без организираните престъпни групи бсп, дсп, герб и атака да бъдат разформировани и закрити като противоречащи на всякакви закони да се крият зад формата политическа партия, няма да можем да мръднем.

  Всъщност, не. Ще мърдаме успешно назад в развитието си, точно така както го правим последните 13тина години. Повече бетон, не е повече икономика, не е повече природа, не е по-малко корупция, а е всичко което струва огромни ресурси на икономиката, на утрешните поколения, които ще трябва да платят цената затова, България да стане отново привлекателно и красиво място каквото все още незасраната част от природата и предполага, че може да бъде!

  Що се касае до патритизма... който у нас е винаги зле разбран и води до национализъм, той е последното върху което.... ама чакай, май пак ни играете играта, "гледай тук, за да не гледаш там"!!!
  А национализма е най-голямата тъпотия, на която сме слугували през цялата си история. Национализма ни вкара в първата световна от грешната страна на историята. Национализма го направи и през втората световна. Национализма ни бута мощно към тъпотията на руския национализъм и огнетяването на собствения ни народ и днес!

  Крайно време е да разберем, че националното ни самоопределение не е и не може да бъде на етнически принцип. И сега сме най-бързо отмиращата нация и е абсолютно нелепо да откажем национално самоопределение на каквито и да са чужденци или етноси, които живеят от толкова време в България, че се чувстват.... Българи! Точно както помогнахме на Арменците избягали от зверствата на геноцида, за да станем свидетели на това, как те се превръщат в народа с най-положително влияние и най-приятелско отношение към Българския, в цялата ни история, за да може да дойде деня, когато сега трето поколение от тези хора се чувстват не по-малко Българи - и с право - от който и да било друг.

  Та тия за патриотизма и национализма... не ми ги повтаряйте с вашите тъпотии. Всеки ден чувам как борисов, герб, дпс, атака, бсп били страхотни патриоти и затова видите ли, от национален дълг били в парламента и властта. Ако се подлъжем по тази меко казано тъпотия отново, сами сме си виновни!

 50. 51 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#47:"Храбър"]Подозирам, че споря с небългари, защото е невъзможно истински българи да изсипват толкова скверни слова срещу родината си! [/quote]
  Рядкост е да видиш някой да защитава с такъв плам това недоразумение. Я се сети как протече партийното изказване на ГЕРБ след победата на Плевнелиев в президентските избори. Колко всъщност говори тогава президентът ни? Или не изглеждаше като послушния пудел на Борисов?

 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4159 Неутрално

  Има и добри моменти в речта на Плевньо... например това, че крайният и радикален национализъм е вреден. И, че умерения (модерен според него) патриотизъм е полезен, което си е вярно. Прав е че, трябва да се спазва международното право, резолюции и закони. Но, това за хибридните войни беше излишно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 54. 55 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Разстроено

  Нямаме нужда от патриотизъм, щото ако сме патриоти, трябва НЕЗАБАВНО да вкараме цялата политическа сган в затвора! За много дълго!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 55. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Весело

  До коментар [#53] от "kr":
  Хе-хе!
  Това като отговор на въпроса ми ли го водиш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 726 Весело

  "Модерните патриоти застават зад принципите на международното право, където диспутите се решават с аргументи, а не с оръжие"

  "на консултативния съвет по национална сигурност е договорено плавно нарастване на средствата за отбрана от догодина до достигане на 2 % от брутния вътрешен продукт на страната през 2024 г"

  ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТБРАНА, СЛЕД КАТО ДИСПУТИТЕ СЕ РЕШАВАТ С АРГУМЕНТИ, А НЕ С ОРЪЖИЕ???

 57. 58 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 621 Гневно

  Тоя смут е президент, Боко Мутрата - премиер, а плевенската лелка -председател на Народното събрание. Писна ми, срам ме е от тия субекти!

 58. 59 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#44] от "abdul15":

  Не просто нямат авторитет. Нещата могат да се измерват и още по-точно. Например, колко от тези, които нямат доверие и уважение към герб, бсп, дпс, атака и техните ръководства считат че тези организации са организирани престъпни групи и техните ръководства трябва да бъдат в затвора задълго?

  Отговорът е унифициран. Повече от половината от Българите споделят това схващане и почти 100% от тях са съгласни за присъдите и затвора за ръководствата им а дори и за разформироването и забраняването на организациите им, което само по себе си дава много по-радикална и точна оценка от просто циркулиращата в пространството "никоя от партиите няма и 15% подкрепа" .

  Като попиташ хората за съдебната система и прокуратурата (че и за полицията) се натъкваш на огромно като вълна мнозинство от повече от 90% които считат че те са тежко корумпирани и има нужда много, много от служителите и в резултат да влязат в затвора задълго, защото това е най-тежкия вид корупция - при хората и организациите с най-много власт.

 59. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#51] от "opasno_lud":
  Абе престанете да пишете глупости!
  За разлика от вас, виждам какво прави за страната, а не каквото са ми спуснали по партийна линия като опорни точки.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 60. 61 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Ох, Плевню бил привърженик на международното право от иракски тип и му се приискало "модерен патриотизъм" в смисъла на американофилство.

 61. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Добра реч,
  но думата 'модерен' /патриотизъм/ ,/ все пак не става дума за дрехи ,леки коли, тенденция в нещо ../ ...
  можеше да бъде сменена със
  ''съвременен", "днешен" или патриотизма в 21-вия век , патриотизмът на днешното време ,
  изисква от НАС ...и т.н....

  BIG AL
 62. 63 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  "Модерен патриотизъм. "
  "Това ми звучи като в "Майсторът и Маргарита" - "рьiба второй свежести".
  "Рьiба бьiвает первой и единственой свежести" (пак там)

  Патриотизмът, г-н президент е само един - да си готов да умреш за Родината или да работиш до смърт за нея.
  Всичко останало е или кухо патриотарство, или продажничество, или и двете заедно .

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 63. 64 Профил на meet
  meet
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#31] от "Ze Roberto":
  [quote#31:"Ze Roberto"]Наше дело - правое[/quote]
  На обратно,не "наше дело",а твоето дело е "правое" т.е.руско.
  Знаем те,че ти си проводник на руските интереси в България.
  Споко.

 64. 65 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#60:"Храбър"]До коментар [#51] от "opasno_lud":
  Абе престанете да пишете глупости!
  За разлика от вас, виждам какво прави за страната, а не каквото са ми спуснали по партийна линия като опорни точки. [/quote]
  Аргументацията тежи, колега. Не собствените виждания.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 67 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#57] от "dissident":

  ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТБРАНА, СЛЕД КАТО ДИСПУТИТЕ СЕ РЕШАВАТ С АРГУМЕНТИ, А НЕ С ОРЪЖИЕ???.....)
  ...............
  Ами защото на 500 км от нас , едно джудже , несменяемо и начело на Империята на ЗЛОТО - заграбва територии- в 21-вия век и в Европа ,сякаш сме в 19-тия век ...
  ЗАТОВА ....))
  С орки не можеш да преговаряш , и със сталинисти, с диктатори, с маниаци , със самозабравили се кремълски джуждета ...))
  ТЕ разбират САМО от сила !!! Иначе те окупират и започват строежа на " хилядолетния комуно райх " ...)
  Знаем ги , яли сме им ..супата , борша ...)

  BIG AL
 67. 68 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 802 Неутрално

  [quote#63:"rapidfire"]Патриотизмът, г-н президент е само един - да си готов да умреш за Родината или да работиш до смърт за нея. [/quote]
  Патриотизмът не е само този питбулски манталитет, който си представяш, а също и да внимаваш да не вкараш родината си в беля, заради която после ще ти се наложи да умираш.

 68. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  [quote#57:"dissident"]ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ РАЗХОДИТЕ ЗА ОТБРАНА, СЛЕД КАТО ДИСПУТИТЕ СЕ РЕШАВАТ С АРГУМЕНТИ, А НЕ С ОРЪЖИЕ???[/quote]
  Трябва ли да привеждам хилядите примери на нелепи венцехваления на руската агресия срещу една тук суверенна и независима страна?
  Трябва ли да привеждам тук цитати на тъпите обяснения за тази агресия от страна на Путин и неговата клика или да припомням колко близко до границите на родината ни е демонстрирана тази агресия?
  Трябва ли да припомням, че до военните действия на ИДИЛ срещу мирни жители са също доста близко до България?

  Или според теб, в тези размирни времена трябва така както правителствата на БСП/ДПС..и който и да е там с тях, да изоставим българската армия да замре и изчезне, без да и обърнем необходимото внимание?
  Всъщност, изобщо за какво общо българско се бяха загрижили гореспоменатите мафиоти?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  [quote#68:"Отнесен"]Патриотизмът не е само този питбулски манталитет, който си представяш, а също и да внимаваш да не вкараш родината си в беля, заради която после ще ти се наложи да умираш.[/quote]
  Прав си!
  Точно това правеха няколко мандата (т.е. всичките, в които бяха на власт) мафиотите от БСП/ДПС, а също и присъдружните им НДСВ и Атака.
  Мислейки само за себе си, те най-последователно вкарваха българската икономика, българската армия в задънена линия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 71 Профил на 1024
  1024
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Не можах да разбера що е това "модерен патриотизъм". Човек или е патриот, или не. Режисьорите на ул.Козяк явно са се изчерпали на идеи.
  Дефиниция на думата "патриот"
  http://ibl.bas.bg/rbe/?q=%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82

  п.с. Знам, че тези от БАН са комуняги, феодални старци и пр., но все още по закон е меродавен Речник на българския език, издаван от Институт за български език.

 71. 72 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#46:"zerko"]Имаме нужда от разстрели. [/quote]
  Добре. Застани ей там до стената.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 72. 73 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 323 Неутрално

  [quote#67:"BIG AL"]Ами защото на 500 км от нас , едно джудже[/quote]
  Нас ни пазят храбрите американски войници в 4-те американски бази на територията ръбъ.

 73. 74 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално
 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 76 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#67] от "BIG AL":

  Спокойно!! Без паника!! НАТО си ни пази. Бази, слава Богу, дал господ. Па ния си ги раним чуждата армия и те така...

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Весело

  До коментар [#65] от "opasno_lud":
  И къде ти е аргументация?
  Клетви и мантри без нищо съществено!
  Смешни сте!
  Знаеш ли колко ФАКТИ мога да извадя срещу вашето нищо?
  Разбра се например, че разговорите между Турция и Русия около "Турския поток" нещо закъсали, защото от Москва не отговаряли на ИСКАНЕТО за ПОНИЖАВАНЕ цените на доставяния газ от Русия за Турция.
  Ами само да сравним какво стана след "договарянето" на Овчаров за газовите доставки в България едно време. Цените на газа се ПОВИШИХА и то ПРЕДСРОЧНО. И този ФАКТ съчета с ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ на Гоце!
  Само фактът (макар че има и други) че защитава България срещу домогванията на Русия са достатъчни да подкрепям Плевнелиев и да оспорвам такива поръчкови нападки като вашите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 81 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#1] от "abdul15":
  До коментар [#2] от "kr":
  До коментар [#10] от "shinjuku":
  Другари, вие сте обикновени политикани без аргументи. Критикувате Плавнелиев по щат - като лицето, което заема пост, който искате за вашата Партия. Първата опорна точка, когато беше избран Плевнелиев беше, че е зависим от Борисов. Разбира се, той показа в най-важните моменти независимост и вие още повече го атакувахте още по-яростно, особено когато показа, че Русия няма място в нашите стратегически избори.
  Елементарно по комунистически.

 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#77] от "ivan25":
  Как няма да е най-бедната, като вече нееднократно се доказа как българската икономика е източвана чрез тези заробващи ужполезни за страната ни договори около "големия шлем"!?
  И защо България винаги трябва да се чувства задължена да изпълнява толкова неизгодни за нея договори, само и само да стане по-изгодно на Русия?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 83. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 85 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Когато стари съветски агенти , стари фуражки, слуги на тошо и брежнев, милеещи за диктатура и прочие комуно мутанти, се КИЧАТ ДНЕС !!??, с думата :'патриоти",
  разбира се ,че е необходимо да има яснота - за съдържанието на това понятие - тази дума ...)
  "Патриоти" рубладжийте ??? "Патриоти" слугите на Кремъл , потомствени ???
  "Патриоти" , докарали азиатския комунизъм в ЕВРОПЕЙСКА България !!??Прекъснали развитието на България за 45 гоидини ???
  Отделили ни от Европа и вкарали ни в тюрмата на народите - Империята на злото??
  Какви ПРАВА, свобода , избори, преса , пътуване , учене зад граноца , свободни мнения , ПРАВО на ЖИВОТ - ако не си като тях ? , затворени в един концлагер , слуги на една единствена идеология и ВЕЧНА власт на червените мошеници - рубладжиийте ???
  ТОВА ли е патриотизма ???
  Хахахахааааа..
  Изглежда е това , за червените мутанти ,все още , в България...)
  МОЖЕМ да напуснем и ЕС и НАТО !! Ако така решим !!!!
  Но "варшавския договор" беше готов винаги с ТАНКОВЕ да ни вкара обратно в тюрмата :..
  Но можеше ли всичко по- горе, другари "патриоти" на чужда страна, слуги на Империята на ЗЛОТО ???
  :)))
  Няма развитие при съветските роби - и в България ...)

  BIG AL
 85. 86 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#79] от "Храбър":

  Какви домогвания , какви глупости заплещи? Директно с маркуч от амбасадата ли ви наливат тези глупости в главите? Ние пак ще се окажем сред първенците с достигането на 2% от БВП за въоръжаване. И пак като глупаци ще се заврем в чужда война.
  Ето това пази президентът ТИ. Той не е мой президент. Аз такив послушковци президент-портиери не признавам!

 86. 87 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Няма голяма връзка с президента, но пък във връзка с армията ни - тия дни министерството на отбраната на Русия публикува няколко архивирани документа за участиято на български части във войната срещу фашистите. За информация на мразилките сред тях има и заповед на Толбухин за "коректно и дружеско" отношение към българското население при навлизането в страната ни.

  nègre littéraire
 87. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1312 Гневно

  Как мога да се чувствам патриот, когато основното усилие на президента - главнокомандващ е да сервилничи?!?

 88. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#82] от "kr":
  Аз продължавам да чакам фактите ти!
  Почти съм сигурен, че няма да ги дочакам защото очевидно заработваш като кутевче!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 91 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  [quote#32:"Храбър"]Чудя се как модераторите в "Дневник" търпят такова отношение към българския президент, каквото е изразено в пост №1!?[/quote]

  Чудиш се, защото си с примитивно мислене. Демокрацията дава право на всеки да изразява свободно своето мнение. Другото е фашизъм, така както е възприет от победителите.

 91. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4124 Неутрално

  Казано е ясно че модерният патриотизъм е този без прояви на див национализъм и ксенофобия, какво толкова неясно има?

  klimentm
 92. 93 Профил на mitko.dedov
  mitko.dedov
  Рейтинг: 522 Любопитно

  До коментар [#71] от "1024":

  Вие явно нищо не сте прочели! Модерен патриотизъм е определен в речта на Президента: това е патриотизъм, който си служи с аргументи и признава международното право, а не такъв, който се основава на употребата на оръжие, хибридна война и пропаганда. Последния можем нагледно да видим в Путинова Русия. Например, ние в България можем да развием модерен патриотизъм по отношение на историческата истина за Македония, защото там ще боравим с исторически доказателства, докато гражданите и властите на Република Македония не могат да се похвалят с това, защото те разчитат на пропаганда. Сегашният президент доста ясно заяви точно такава позиция по отношение на Р. Македония - признават истината, ние ще им помогнем да станат членове на ЕС.

  "Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery." Winston Churchill
 93. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#88] от "Richard":
  Сервилничене е когато почнеш да плюеш целенасочено след като си бил на инструкции при Путин, или да си готов да чакаш като куче (Станишев) с часове пред вратата на господаря си (Путин) само и само да лизнеш с език сапогата му!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 96 Профил на mitko.dedov
  mitko.dedov
  Рейтинг: 522 Любопитно

  До коментар [#88] от "Richard":

  На кого точно сервилничи?

  "Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery." Winston Churchill
 96. 97 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 621 Весело

  До коментар [#90] от "joro4900":

  На "ти" си явно с усещанията...

 97. 98 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#92] от "klimentm":

  [quote#92:"klimentm"]

  Казано е ясно че модерният патриотизъм е този без прояви на див национализъм и ксенофобия, какво толкова неясно има?[/quote]

  Украинският патриотизъм брои ли се за модерен?

  nègre littéraire
 98. 99 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#81] от "авторът":

  [quote#81:"авторът"]който искате за вашата Партия.[/quote]

  Сега остава да ми кажеш и коя ми е партията...
  Ха-ха-ха, мишленце, аз не се идентифицирам с проруските ти мурзилки от пембените нюанси, но ти като гледам определено влизаш в категорията на безкритично надупените на запад.

 99. 100 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#89] от "Храбър":
  Не ми е интересно да споря с теб, не си ми на нивото

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK