Квесторите на КТБ обявиха, че са работили по указания на БНБ и на фонда за влоговете

Квесторите на КТБ обявиха, че са работили по указания на БНБ и на фонда за влоговете

© Надежда Чипева, КапиталКвесторите в Корпоративна търговска банка поискаха експертна оценка на действията си, за да докажат законността им в открито писмо днес, съобщи БНР.


Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че са преправяли договори с преференциални лихви и са освобождавали обезпечения в банката. Борисов се позова на информация от служите.,


Станислав Лютов и Елена Костадинчев завявиха, че са спазвали точно указанията на БНБ и на Фонда за гарантиране на влоговете.
В позицията си квесторите на Корпоративна търговска банка заявяват, че изплащането на гарантираните депозити от банката е ставало "изключително и само в рамките на законовите предписания и в изпълнение на указанията на надзорните ни институции". Именно заради това те определят като "невъзможни" самоволните действия от тяхна страна и изразяват "крайно н едоумение от необоснованите обвинения".


Квесторите напомнят, че въпросът с обезпеченията е подробно разгледан в заключителния доклад, предоставен на БНБ и на временната анкетна комисията в парламента. В деня на встъпването в длъжност на синдиците на КТБ този доклад е връчен на финансовия министър, на заместник-главния прокурор, на главния секретар на МВР, на председателя на Фонда за гарантиране на влоговете, както и на самите на синдици.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK