Автоинструктори предлагат нови правила за младите шофьори

Автоинструктори предлагат нови правила за младите шофьори

© Цветелина НиколаеваОт Асоциацията на автомобилните инструктори искат по-строги изисквания за неопитните шофьори, съобщи БНТ. Инструкторите настояват и за промяна в листовките за шофьорския изпит, тъй като голяма част от въпросите нямали нищо общо с безопасността на пътя.


Над 100 автоинструктори от страната обсъдиха днес как да се подобри обучението на младите шофьори, а също и да се повиши безопасността на движението през летния сезон.


Те предлагат и въвеждането на полигон при обучението какъвто вече от години не се прилага с възможност на него да се симулират различни ситуации като шофиране при поледица, например.
Обучаващите кандидатите да станат шофьори предлагат още да има повче теоретични часове, да има мерки срещу купуването на книжки и да се засили контролът по пътищата.


Сред идеите е и това новите шофьори да имат по-малко контролни точки, а по магистралите да карат с максимум 100 км в час, а не със 140, каквато е максимланата разрешена по закон скорост.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK