Радан Кънев: Преломен момент е - парламентът или ще гласува реформите, или ще ги бламира

Радан Кънев

© Георги Кожухаров

Радан КъневМоментът е преломен за парламента. Той или ще гласува реформите, или ще ги бламира. Средно положение няма", заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев на пресконференция във Варна на тема "Реформите са в ход".


По думите му това не може да бъде поле на компромис. "Това дали 43-ото Народно събрание ще събере необходимия кураж да гласува реформите ще предопредели дали реформаторите ще останем част от управляващото реформаторско мнозинство, или ще станем част от опозицията", добави Кънев. Според него от съюза няма да допуснат местните избори да забавят реформите. "Ние ценим демокрацията и избори винаги ще има, това не може да е пречка да се управлява държавата."


Лидерът на ДСБ каза още, че след стабилизирането на страната на международната сцена и еврофондовете вече е налице и повишаване на заетостта, покачване на средните доходи и на инвестиционната активност, което скоро ще доведе и до откриване на нови работни места. "За съжаление остава рискът корупцията и липсата на правосъдие да попречат икономическото оживление да донесе резултати", посочи още той и добави, че заради това основните реформи трябва бързо да бъдат доведени до успешен край.


"Това са реформите в правосъдието и здравеопазването. Няма друга толкова нагла и всеобхватна корупция и източване на средства като в здравеопазването", каза още Радан Кънев. По думите му става дума за повече от половин милиард лева и за засягане на финансовите интереси на фармацевтичния бизнес и мениджмънта на частни и държавни болници.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK