Социалните партньори договориха вдигането на възрастта и вноските за пенсия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  с такъв модератор всичко е възможно....
  Браво, г-н Борисов.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Щом това е първата крачка какво ли още ще измислят?!?!?!? Увеличават възрастта за пенсиониране в "силовите" ведомства, а не увеличават пределната ?!?!?!?
  Всяка година и всяко правителство с пенсионна реформа!!!!

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":

  Още една лопата пясък в скоростната кутия на икономиката. При 1 млрд бюджетен излишък за 3 месеца от годината, правителството вдига осигуровките. Ако питате, защо живеем в една общност с 3 пъти по-богати държави и 10 години не можем да стопим разликата поне малко от малко, и що за феномен е това, предвид на закона за скачените съдове, то ето ти нагледно къде са причините. Саботажни действия на централно управленско ниво.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 4. 4 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Левият" Калфин, екс-кандидат за президент на БСП а сега от партия АБВ на екс-президента Първанов (ака "Гоце" в коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок бута пенсионната реформа. Пълна хармония, всеки от електората трябва да бъде доволен.

 5. 5 Профил на smile
  smile
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много хубаво, но като чета от кога реално ще се прилагат промените си мисля, че няма да стане. Ако ще правите промени го правете СЕГА, не след 18 години

 6. 6 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  С колко месеца ще се увеличава пенсионната възраст на година? От текста горе ми се струва, че става въпрос за по-малко от 2 месеца увеличение на година.

 7. 7 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  Този 1 милиард бюджетен излишък как го сметнахте? 250 милиона не са 1 милиард по мои сметки

 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1015 Разстроено

  "Първите засегнати ще са мъжете, родени през 1964 г., и жените, родени през 1972-ра. Това ще се случи съответно през 2029-а и 2037 година."

  Точно тези, които изнесоха прехода на гърбовете си. Това са 47 години трудов стаж, след което ще им трябва поп...

 9. 9 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Реформа за след 15 г. реформа ли е? Не разбирате ли, че проблема не просто чука на вратата, а отдавна е влязъл и руши къщата отвътре.
  Разберете, че са нужни радикални мерки ВЧЕРА. И те не бива да минават през вдигане на осигуровките, защото това допълнително съсипва работната среда. 1/3 от дохода ми отива за осигуровки и ДОД, заедно с останалите данъци и акцизи, които плащам, тежестта за мен като работник достига 50%. Не останахме работещи в тази държава и изнемогваме да храним всички. Не просто вече не можем - не желаем. Аз лично планирам от 2018 г. нататък (ще имам тази възможност) да замитам каквото е възможно под килима и минавам на минимално осигурително възнаграждение. Не ме интересува държава, данъци и осигуровки. След като не получавам нищо срещу тях, не желая да ги внасям. Ще пестя за собствената си пенсия и си ще си плащам допълнително за здраве. В черните дупки на НОИ и НЗОК нито лев повече.

 10. 10 Профил на ice_man
  ice_man
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Не видях нищо относно полицаите и военните, да не би пак да са се отървали от въвеждане на възраст?

  Ако е така ще е много грубо!

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#7] от "alex2":

  Извинявай, през април е нарастнал 1 милиард. Но само питам, след като бюджетът е на плюс, а се помпа социалната система с аргумент "да не тежи на бюджета" (който е на невиждан плюс), то ще има ли намаление на данъците? Почвайки от ДДС, където се краде най-много....

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 12. 12 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  не знам защо се коментира само възрастта за пенсиониране, а се пропускат безумните изисквания за трудов стаж; точно те ще се окажат неизпълними за повечето от хората, работили след 1990г. - било поради работа на черно, некоректни работодатели и неплатени осигуровки, временна безработица или това, че след навършени 50-55 г. никой не взима на работа... и кражбата извършвана от държавата - примерно внасял си 30-35г. осигуровки и после ти казват - нямаш стаж, няма пенсия...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 13. 13 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 507 Любопитно

  [quote#4:"12345"]бута пенсионната реформа.[/quote]

  Не виждам нищо лошо ляв социален министър да провежда такава пенсионна реформа! Консолидацията за равноправието при пенсиониране е изцяло в духа на лявата идея, а не тежестта да се поема от едни за сметка на други. Абсолютно, стъпка в правилна насока.

 14. 14 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#8] от "palav_nik":

  С цялата дандания само наказват 60 ти набор, иначе големите следвоенни набори се пенсионират, пенсионират се полицаи, военни, разходите за пенсии се увеличават! Младите да гледат и да се учат, мисля че отсега са наясно че 50 години стаж в съвременната икономика са невъзможни!

 15. 15 Профил на Bat Sali Prezident
  Bat Sali Prezident
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Работа до гроб" Мечтата на всички ПОД. Лобито и парите пак оказаха влияние в Народното събрание ( корпоративното събрание)

 16. 16 Профил на d.k.
  d.k.
  Рейтинг: 8 Гневно

  Истинска реформа ще бъде налице, когато:
  1. Всички служители в сектор "Сигурност", които са администрация, финанси, счетоводство, логистика и т.н. преминат в 3-та категория и се пенсионират по общия ред.

  Не може счетоводител или шофьор в МО да се пенсионира на 53 години, с 20 заплати накуп и т.н. и същия, но в МРРБ и МО да се пенсионира на 65 без всички други привилегии от силовите ведомства.

  2. Пресичане на неправомерните инвалидни пенсии, отпуснати по непроследим и непрозрачен път, защото ако погледнете данните на НСИ за 2014г., ще видите колко голям дял е дохода на населението от пенсии.

  Бизнесът винаги ще намери начин да не плаща осигуровки, ако те се наливат в бездънни ями и се разпределят непропорциално на участниците в системата с цел привличане на избиратели. Пък нека управляващите да "реформират" колкото искат, да вдигат осигурителната тежест до небесата и да криминализират неплащането.

  След 20 години всичко ще лъсне...

 17. 17 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ама защо наистина тези промени не влезнат сега, а чак след години?

 18. 18 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ама защо наистина тези промени не влезнат сега, а чак след години?

 19. 19 Профил на Bat Sali Prezident
  Bat Sali Prezident
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Arbeit macht frei

 20. 20 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 507 Любопитно

  [quote#9:"Nikolay"]Аз лично планирам от 2018 г. нататък (ще имам тази възможност) да замитам каквото е възможно под килима и минавам на минимално осигурително възнаграждение. Не ме интересува държава, данъци и осигуровки. [/quote]

  Абсолютно правилно решение, хареса ми и идеята на Москов да разширим здравно-осигурителните си права чрез здравна застраховка, като застрахователя ще се договаря с болницата! Разбира се, аз не съм за пазарните механизми в здравеопазването, но при тази корупция и шуро-баджанщина по-добре пазарна регулация, отколкото източване на милиони от нашито джобове.

 21. 21 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 834 Неутрално

  "Осигуровките от 2017 г. ще бъдат повишени с 1%, а през 2018 г. с още един, но тази част ще влиза в общественото осигуряване, а не, както беше предвидено, да е за втория стълб."

  Малко ще вдигаме данъците - но с 1% или с един ПРОЦЕНТЕН ПУНКТ, защото разликата е много значителна, уважаеми списвачи!

 22. 22 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#18] от "maginka":

  Аз съм съгласен да влязат сега, но конституцията да гарантира, че ше е така докато влизащите сега на пазара на труда не се пенсионират!

 23. 23 Профил на damned
  damned
  Рейтинг: 244 Неутрално

  В тази статия нищо не пише освен, че са плеснали с ръце и са се прегърнали! А да, и че ще вдигат с 1% на година осигурителната тежест, а пък реформата почва след 15 години.
  Колко месеца на година ще се вдига стажа?
  Полицаите (или поне тяхната администрация) ще останат ли превилигировани?
  Нищо не разбрах...

 24. 24 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1393 Любопитно

  [quote#11:"cinik"]Но само питам, след като бюджетът е на плюс, [/quote]

  Ей тъй разсъждаваше и Сергейчо с тройната ламя: има "излишък", дайте да го раздадем на тоя и оня с по 5 лева увеличение на пенсиите, щото криза нас не ни лови и никога няма да ни хване.
  А когато бюджетът излезе на минус, почнахме да ревем........

  Много късогледо.......

  Culus capitem delit
 25. 25 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Сините и зелените чорапки - пенсионери в младежка възраст с капа мангизи на изпроводяк !
  На изхода ги чакат заповеди за назначение като пенсионирани охранители в охранителните фирми на пенсионираните си началници.
  Всеки се чуди що милицията не си върши работа и престъпността цъфти.Ако си я върши няма да има престъпност,оттам няма да има нужда от охранителни фирми.
  Къде ще работят милиционерите като се пенсионират на 50 яки като бикове и почти ............... , а?
  Затова дремеш до 50 , за да вземаш пенсия и после да "охраняваш" до когато си щеш?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 26. 26 Профил на apolon78
  apolon78
  Рейтинг: 233 Неутрално

  А какво стана с промяната на методиката за изчисляване на индивидулания коефициент, така че да бъде отчетен реалният принос на осигурения?
  Действителен пример – човек работи след 1997г.до 2005г. с осигурителен доход 2.5 средния за страната. От 2006г.до 2011г. работи с осигурителен доход 2.0 средния за страната. От 2012 насам работи с осигурителен доход 1.5 средния за страната. Към момента човекът е на 60 г. и има 42г. осигурителен стаж (ако си „откупи“ годините на следване). И какво се получава? Ако човекът продължи да работи до навършване на 65г (III категория труд), то при сегашната заплата и параметри на среден осигурителен доход за страната индивидуалният му коефициент ще падне след пет години до около 1.7 при 2.2 в момента. Това е така, тъй като според настоящата методика се дели сборът от месечните осигурителни доходи на лицето за периода на средния осигурителен доход за страната. Да,но в абсолютна стойност през годините тези показатели са нарастнали няколко пъти и в резултат благоприятният коефициент през ранните периоди в нашия пример е „изяден“, независимо от реалния принос на лицето към осигурителната система. И ето го абсурдът в примера – ако човекът сега спре да се осигурява (да спре да работи или да мине в сивия сектор) и се пенсионира след пет години, ще получава с около 30% по-ниска пенсия, отколкото ако продължи да се осигурява за пенсия върху 1000лева/мес. през тези пет години.

 27. 27 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":
  (който е на невиждан плюс),
  -------------------------------------
  Последните 5-6 години е на минус.
  което означава 500+ милки увеличение дълга всяка година.
  Което означава, че този (дано да не е временен) излишък трябва да се използва за намаление на старата задлъжнялост, а не за гъдилкане на електората. Алтернативата на тази политика си има име - Гърция.


  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 28. 28 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 507 Любопитно

  До коментар [#14] от "ban":

  Всеки здрав и можеш млад човек трябва да се ориентира къде точно се намира Терминал 2. Абсолютно загуба е да оставаш в България, за да блъскаш за този, където ти духа супата. Много хубаво е да си мислиш как ще се пенсионираш, но дотогава имаш много години, и най-хубаво е да не ги пилееш в България, тук само може да те ограбват, докато не ти свалят и кожата. КТБ беше поредния пример, и не е срам за тях, че ни се подиграват, срам за нас е, че сме още тук.

 29. 29 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#9:"Nikolay"]1/3 от дохода ми отива за осигуровки и ДОД, заедно с останалите данъци и акцизи, които плащам, тежестта за мен като работник достига 50%. [/quote]

  Точно 47%, пресметнато! Сега, с вдигането на осигуровките ще отиде още нагоре, към 49%!

 30. 30 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#11] от "cinik":

  Това е добре.

  Не разбирам защо ни е намаление на данъците. Има много сфери, в които този и бъдещи излишъци може да се вложи.

  По-скоро искам да видя промени в мисленето на полтиците, които да мислят как да харчат парите с цел развитие на държавата, а не с цел облагодетелстване на определени кръгове.

 31. 31 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#9] от "Nikolay":

  С тов мислене държава не се прави. Надявам се да се случат неща в политиката и в обществото, които да те разуведят от това решение

 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  [quote#12:"rumen_s"]не знам защо се коментира само възрастта за пенсиониране, а се пропускат безумните изисквания за трудов стаж; точно те ще се окажат неизпълними за повечето от хората, работили след 1990г. - било поради работа на черно[/quote]Ами точно тези, които са работили на черно (т.е. не са плащали нито данъци, нито осигуровки) трябва да си платят за гяволъка. Ега си Андрешковщината ако законът трябва да се преправя точно за да им е изгодно на тях.

 33. 33 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#9] от "Nikolay":

  Отдавна е така при мен-минимална заплата и минимални осигоровки и данъци-много лесно можеш да го направиш,стига да си юридическо лице.
  Иначе по темата-поредната пишман реформа-вместо изравняване на пенсионната възраст на полицаи и военни...............поредното замитане на следите-нито един въпрос дали вноските им по осигоровките са съпоставими в сравнение с пенсиите ,които получават,същата работа и при миньорите,за хилядите злоупотреби със социалните помощи,инвалидниет пенсии и подобни.................нито дума.
  За финала остава най "хубавото"-вдигане на осигоровките т.е
  стимулиране на крадците и тарикаите да източват колкото си искат парите на всички останали,а балъците(работещите) го отнасят.
  От един прост,неук и икономически неграмотен министър-председател какво да очаквате.
  Поредните пишман реформи.

 34. 34 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#29] от "anarhochristian":

  Сметнете и 20 % ДДС.

 35. 35 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  И това е нещо, ама можеше много повече. Явно се правят много компромиси

 36. 36 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#28] от "lager":

  Подкрепям напълно. Обичам България,но вече смятам ,че всичко е обречено. Не искам да плащам за цигани ,за полицаи,за администрация и т.н.

  Калфин,отказвам да плащам!!!

 37. 37 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#30] от "alex2":

  Защото намаляване на данъците стимулират богатсвото на гражданите и оттам растежа на икономиката.
  Има ли излишък,веднага парите отиват в схемите с далаверите.............тип Цънков Камък,Белене и компания.

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#30] от "alex2":

  В момента партиите имат да връщат 15-20 милиарда лева на олигархията само по стари обещания на този и на онзи, който им е спонсорирал узурпирането на властта. Всеки свободен лев за 10 години напред е резервиран по списък.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 39. 39 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#9:"Nikolay"]Не останахме работещи в тази държава и изнемогваме да храним всички. Не просто вече не можем - не желаем. Аз лично планирам от 2018 г. нататък (ще имам тази възможност) да замитам каквото е възможно под килима и минавам на минимално осигурително възнаграждение. [/quote]
  По-добре късно, отколкото ... още по-късно! До там ни докараха... ама и това е изход!

 40. 40 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#36] от "reformatorka":

  Юридическа фирма(ООД) и осигоряване на минималната заплата-всички останали разходи минават като арзходи на фирмата или ако толкова си искате парите-като дивидент(5 % данък).

 41. 41 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Любопитно

  До коментар [#31] от "alex2":

  Така е. Ама като виждаш, че всеки на власт не прави държава, а има тази структура за собствена фирма, която знае, че догодина няма да е негова, на какво да разчиташ?!

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#27] от "qwertqwert":

  Високите данъци гъдилкат единствено данъчните схеми. Намалението на всеки данък се изплаща за 2-3 години от по-високата събираемост и оттам насетне има само печалби. Най-лесният начин бюджетът да събира повече пари, без значение какво ще прави с тях после (ефективността на харчене е отделна тема) е да се намаляват данъците.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 43. 43 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николай Николов":

  аз лично нямам и ден на черно, но познавам хора, които имат... и то не защото са искали, а защото са нямали избор за съжаление... в момента как държавата гарантира работа за хората навършили 50-55 години да речем? и кой ги взима на работа? та ще им иска и безумен стаж...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 44. 44 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  [quote#43:"rumen_s"]аз лично нямам и ден на черно, но познавам хора, които имат... и то не защото са искали, а защото са нямали избор за съжаление[/quote]Всеки има избор. На никой не му е опрян пистолет в челото.[quote#43:"rumen_s"]как държавата гарантира работа за хората навършили 50-55 години да речем?[/quote]Защо трябва държавата да гарантира? Социализмът свърши - разберете го най-сетне.

 45. 45 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#34] от "kapitalcho":

  Вкарано е в сметките.

 46. 46 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  За възрастта ОК, да я вдигат, няма как иначе да се върже бюджета. Но за осигурителния стаж трябва да се приеме като в другите държави - нужни са примерно 10 или 20 години, за да получаваш някаква частична пенсия. Не всеки може да събере 37 години. Може да е бил безработен няколко години, може да е работил в друга държава (извън ЕС). И ако има 35 г. примерно - бадева е внасял осигуровки.

 47. 47 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Николов":

  социализмът свърши, ама точно друг път, на такива като теб явно им е трудно да схванат за какво иде реч... цялата система и поредните козметични промени са си жив социализъм, то те са си правени и от такива... пак ще го отнесат малко над 1 млн. реално работещи и пак те ще продължават да хрантутят всички останали...

  и да те светна - в нормалните държави ти дават пенсия и с 5 или 10 години стаж - вярно, ниска, пропорционално намалена на стажа и т.н.; но държавата не си позволява да КРАДЕ реално внесените пари от тези, на които не им достига стаж да речем... явно толкова ви е акъла, че сте съгласни с това

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 48. 48 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#36] от "reformatorka":

  До коментар [#38] от "cinik":

  Дано грешите

  До коментар [#41] от "opt_02":

  Разчитам на постепенна промяна. Ето, Москов е първото лице сред българските политически служители, който публично заяви нещо много очевидно за нормалния гражданин, но убягващо на тези в политиката - болниците не са на управителите на болниците, а на министерството на здравеопазването, което е на обществото.

  Ако министерството забелези действия против интересите на обществото, то може да прави каквито промени иска. Ако обществото забелязва промени, които не са в негов интерес, то има право да смаже министерството. Това мислене дори на запад го няма.

  Време е хората да осъзнаят, че политиците са служители, и да приложи мениджърски натиск в свой интерес. Аз лично го правя като участвам в частните усилията на фирмата за която работя за пълно транспониране на европейската директива в новия проект за ЗОП, който в момента е отворен за публично обсъждане, защото нашите политици се опитват да си правят алъш-вериш и да внасят само промените, които им изнасят.

  Това трябва да спре. Всеки държавен служител е мой служител и аз искам той да работи в моя интерес и интереса на моите съграждани. Не мисля, че съм сам в това мислене, само ми се искам да сме повече след 10 години и още повече след 20 години.

 49. 49 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#40:"kapitalcho"]Юридическа фирма(ООД)[/quote]

  За да сме коректни и да не подвеждаме колгата - термина е "юридическо лице", в случая с примера "дружество с ограничена отговорност". Фирма означава - наименование на съответното юридическо лице (в случая дружество), но в обществото масово се прави грешка, като вместо дружество се казва - фирма.
  Съветвам оод-то да е еоод, така собственика е застрахован и при подялба на имуществото при развод например (съдебна практика). С дружество, което има реална дейност и приходи, реално отпада и ддс-то, което се прихваща.

 50. 50 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#40] от "kapitalcho":

  За съжаление и това не е най-доброто решение.Зависи каква дейност извършваш.Казвам го от опит,.Предпочитам да плащам на държавата ,отколкото на счетоводител,който на година ми излиза над 2000 лв.Предпочитам да не плащам разни измислени таксички ,измислени заради измислен контрол и създаване на работа на измислена администрация. Не искам този измислен живот.Искам реална промяна.

 51. 51 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Николов":

  Зависи Николай. Много хора не осъзнават, че имат избор, защото не са образовани. Важното е когато човек ти заяви, че в трудовия му договор е записана различна заплата от тази която получава да му обясниш защо това не е добре нито за него, нито за всички други жители в тази държава. Хората често си мислят, че те не са от значение и те нямат контрол, или че техните 200 лева осигуровки на месец не са голяма загуба за държавата, но това е просто тяхното социално програмиране. Като им обясниш реалността хората най-малкото се засрамват, а понякога дори правят нещо по въпроса

 52. 52 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#46:"Камен"]И ако има 35 г. примерно - бадева е внасял осигуровки.[/quote]

  Мисля, че има такава възможност при 15 години стаж, само възрастта е увеличена с две години. Виж чл. 68 ал. 3 от КСО.

 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#10] от "icemax":

  Интересно! Тя почти цялата статия е за тях, ам вие не сте видели нишо!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#51:"alex2"]Важното е когато човек ти заяви, че в трудовия му договор е записана различна заплата от тази която получава да му обясниш защо това не е добре нито за него, нито за всички други жители в тази държава. [/quote]
  Разбира се, че е по-добре да си сложиш парите в джоба.

 55. 55 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#47] от "rumen_s":

  Правилно! Социализмът не е умрял в главите на държавните служители.

 56. 56 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#36] от "reformatorka":

  Много си права, то и затова хората вече панически бягат от държавата...

 57. 57 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#33] от "kapitalcho":

  Всичките други осигурени лица са маскари,само вие,който укривате доходи сте най-честният.Наистина се учудвам на наглостта ви.

 58. 58 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#51] от "alex2":

  хайде де... добре звучи на теория... а какво се получава като такива хора се обърнат към държавата в лицето на ИТ? ами много просто - остават си без работа, а работодателя взима следващия мераклия... теорията е едно, а практиката съвсем друго... и точно държавата е тази, която позволява и стимулира да има некоректни работодатели...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 59. 59 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#49] от "anarhochristian":

  Всъщност разликата между ООД и ЕООД,е че при първото(ООД) е само един човек,докато при ЕООД(са 2 и повече)
  http://www.registracia-na-ood.com/ood-eood.html
  Т.е от юридическа стойност няма разлика в правата и задълженията им.
  Т.е как при ООД не е защитен,а при ЕООД е защитен в случай на развод например(по думите ви).
  Още повече ,че в случай на развод под внимание се вземат активите ви като физическо лице,а не като юридическо-юридическото лице е другото вашо аз и то няма нищо общо с вас като индивид.
  За ДДС-то и приспадането му сте прав.

 60. 60 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#52] от "fec32306340":

  да, по принцип има такава възможност, стига да доживееш някак си без доходи до тази завишена възраст... че средната продължителност на живота на мъжете да речем май почти съвпада с тази завишена възраст

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 61. 61 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#50] от "reformatorka":

  На година ви излиза 2000 лева или под 200 лева на месец.
  За 200 лева на месец си заслужава....................естествено и зависи какви са ви доходите.
  Но получавате ли поне 3-4 бона на месец-заслужава си.
  Още повече че всички вратички са при богатите(юридическите лица),а не при физическите лица.
  Още повече че при юридическите лица първо плащате на себе си(включително и разходите си) и чак тогава плащате данъците си(данък печалба)..............ако остане нещо разбира се

 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  [quote#20:"lager"]хареса ми и идеята на Москов да разширим здравно-осигурителните си права чрез здравна застраховка, като застрахователя ще се договаря с болницата! [/quote]
  Хубава стръв си захапал. Далаверата с частните здравни фондове ще е мноооого по-голяма от ЧПФ!
  Някъде 2022-24 г УПФ ще хлопнат кепенците. Затова сега бързат със здравните фондове, но тяхната смърт ще е още по-бърза.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 63. 63 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#57] от "kermit":

  Какви доходи укривам уважаеми господине ?-аз ако желая мога да се осигорявам на 360 лева(минималната заплата).............ако искам мога и да се осигорявам на 1 милион лева(съответно и данъците на 360 или на 1 милион са коренно различни като сума)............това си е абсолютно мое право и всичко това е абсолютно законно.
  Аз плащам(както и на мен ми плащат) за резултати.............и аз искам такива-а в момента има едно туткане и прецакване на работещите и печелищи хора,заради далаверите,мързеливостта и некадърността на поредните калинки във властта.

 64. 64 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#58] от "rumen_s":

  Това е така, най-важното според мен е да се спре достъпът на некоректни работодатели (и служители пъхащи държавните пари в джоба си) до системата за обществени поръчки. Това трябва да се случи чрез закона, иначе както казваш всичко е празни приказки

 65. 65 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#54] от "fec32306340":

  Разбира се, с това мислене ти с нищо не си по-различен от всеки корумпиран политик, който взима едни пари, за да даде едни пари на друг.

  Просто ти взимаш едни пари, за да не кажеш на съответните органи, че работодателят ти използва порочни практики.

  С това си твърдение ти губиш правото да обвиняваш мръсните сред КАТаджиите, здравните работници и всички други корумпирани като теб. Губиш правото да искаш правда, когато се налага да ползваш съдебната система. Губиш всичко, което се полага на спазващ законите гражданин. Докато в държавата има повече като теб, от колкото чисти граждани, промяната ще е трудна.

 66. 66 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  [quote#24:"pag"]Ей тъй разсъждаваше и Сергейчо с тройната ламя: има "излишък", дайте да го раздадем на тоя[/quote]

  Нещо бъркаш. По времето на Тройната фискалният резерв се беше изравнил с държавния дълг, тоест нетната задлъжнялост на държавата беше стигнала почти 0 (нула). Не мога да се пречупя чак до там, че да кажа на черното бяло, само защото не обичам социалистите.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 67. 67 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 402 Неутрално


  До коментар [#61] от "kapitalcho":

  Осигуровките на управителя не се водят разход. Не се радвай толкова,че засега минаваш метър. Ако минеш през данъчна ревизия ще имаш много проблеми.Явно можеш да се скриеш,но аз не мога.Почти 95 % съм на светло.Няма как.Била съм и ЕТ и ЕООД. В момента почти всичко от това,което изкарвам отива за държавата и то при дванадесет часова работа на ден.И хонорарът на счетоводителката е изискване на държавата. Без счетоводител е невъзможно. 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7588 Неутрално

  Всичко е толкова далеч във времето и толкова незначително,че и след сто години няма да се усети.

 69. 69 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Отпадането на трите най-добри години ще изиграе много лоша шега на кандидатите за пенсия. Това е удар под кръста. Но какво ли добро може да се очаква в една страна със застаряващо население, в която 22% от младите не работят, не учат и не търсят работа. А т.нар.работодатели смятат, че всеки е длъжен да им работи ангария и да им целува задниците. Изходът за младите е един - емиграция.

 70. 70 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#69] от "proza":

  Права си, ако всичко остава както е. От нас зависи да не остава така

 71. 71 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#67] от "reformatorka":

  Какво минаване на метъра-говоря за абсолютно законните принципи-както казах по горе,мога да се осигорявам на 360 лева(минималната заплата),мога и да се осигоря на 1мил(примерно)- и всичко това е абсолютно законно-къде виждате нарушаване на закона или подобни неща ?
  [quote#67:"reformatorka"]Ако минеш през данъчна ревизия ще имаш много проблеми[/quote]
  Че се осигорявам на 360 лева ли(минималната заплата) ?
  [quote#67:"reformatorka"]Явно можеш да се скриеш,но аз не мога.[/quote]
  Не се нарича скриване/укриване-аз не укривам нищо-всичко е видно на 100 %.
  [quote#67:"reformatorka"]Няма как.Била съм и ЕТ и ЕООД. В момента почти всичко от това,което изкарвам отива за държавата и то при дванадесет часова работа на ден.[/quote]
  Разликата между ЕТ и ООД е като между слънцето и луната като възможности-то при ЕТ някакви права и ползи има ли въобще ?
  [quote#67:"reformatorka"]В момента почти всичко от това,което изкарвам отива за държавата и то при дванадесет часова работа на ден.[/quote]
  За да е вярна тезата ви,трябва да плащате 90 % данъци.

 72. 72 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 458 Разстроено

  И какво се оказва?
  Аз роденият 1964 год 6те се пенсионирам 2029 год.ако бях в БГ?
  6ЕГА Е НАЛИ???

  ne mutlu türküm diyene.
 73. 73 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 402 Неутрално
  До коментар [#61] от "kapitalcho":

  При ООД отговаряш до размерът на капитала на дружеството.Осигуряваш се върху 420 лв на месец или около 130 лв.Осигуровките се водят на ЕГН-то ти и ако стане така ,че не можеш да ги платиш ,могат да ти изземат имуществото ти.Да имаш ООД е голяма отговорност ,а не е минаване на метър.Явно не си се сблъскал с данъчни?!
  Аз имам ЕООД и съм почти 95% на светло. Познавам и такъв човек,който дълго време не плащаше колкото трябва и сега след ревизия има да плаща около 30000 лв. Така,че внимавай какво правиш.
  Достатъчно им е на данъчните няколко дни да те наблюдават ,за да видят колко действително изкарваш. Не съветвай хората на това.Грешно е.Явно всеки трябва да се спасява сам.

 74. 74 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#73] от "reformatorka":

  Чакай сега,ти говориш за съвсем други неща-ти ми говориш в момента за биснес,който явно не е много стабилен явно,за да има проблем да си плаща осигоровките или в случая 130 лева на месец.
  Ако това е така,то не юридическата форма е проблем,а бзинес плана,продажбите,конкуренцията и т.н
  [quote#73:"reformatorka"]Аз имам ЕООД и съм почти 95% на светло. Познавам и такъв човек,който дълго време не плащаше колкото трябва и сега след ревизия има да плаща около 30000 лв. Така,че внимавай какво правиш.
  Достатъчно им е на данъчните няколко дни да те наблюдават ,за да видят колко действително изкарваш. Не съветвай хората на това.Грешно е.Явно всеки трябва да се спасява сам.[/quote]
  Пак ти повтарям-ти можеш и милионни да изкарваш и се осигоряваш на минимланата заплата-това не е незаконно.
  Ти ми говориш тук за укриване на доходи-аз такова нещо не съм споменал или посъветвал.

  [quote#73:"reformatorka"]При ООД отговаряш до размерът на капитала на дружеството.[/quote]
  И това е едно от най големите предимства за разлика от ЕТ

  [quote#73:"reformatorka"]Да имаш ООД е голяма отговорност ,[/quote]
  По скоро бумащина-ако искаш да не занимаваш с бумащина-избери си ЕТ,но там нямаш никкави защити.

 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  [quote#27:"qwertqwert"]Което означава, че този (дано да не е временен) излишък трябва да се използва за намаление на старата задлъжнялост, а не за гъдилкане на електората. Алтернативата на тази политика си има име - Гърция. [/quote]
  обаче уви . вчера е постигнат чутовен подвиг с пласирането на нови 50млн. защо и как става . и кое не е вярно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#59] от "kapitalcho":

  "Всъщност разликата между ООД и ЕООД,е че при първото(ООД) е само един човек,докато при ЕООД(са 2 и повече)
  http://www.registracia-na-ood.com/ood-eood.html"

  Обратното - ЕООД е с един собственик (не човек, защото едноличния собственик може да е и физическо и юридическо лице), а ООД е с двама или повече собственици.

  "Т.е от юридическа стойност няма разлика в правата и задълженията им.
  Т.е как при ООД не е защитен,а при ЕООД е защитен в случай на развод например(по думите ви).
  Още повече ,че в случай на развод под внимание се вземат активите ви като физическо лице,а не като юридическо-юридическото лице е другото вашо аз и то няма нищо общо с вас като индивид."

  Според съдебната практика има разлика. Дяловете в ООД подлежат на подялба при развод, дяловете в ЕООД - не, те си остават за собственика, страна по делото за развод, със всичките си активи и пасиви. То си е един бракоразводен трезор дет се вика!"

 77. 77 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2978 Неутрално


  [quote#44:"Николай Николов"]Защо трябва държавата да гарантира? Социализмът свърши - разберете го най-сетне. [/quote]
  защото държавата преразпределя моите вноски на ..." електората си " защото слага таван на пенсията , а не таван на вноската . и защото социализмът свърши

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 78. 78 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Вицепремиерът Ивайло Калфин уточни, че е възможен нов разговор по темата, но едва след като ръководителите на силовите ведомства бъдат готови с разбивка на натовареността и риска по длъжности."
  Немските полицаи се пенсионират на 61 г. възраст. Като не стават за работа като полеви полицаи, се занимават с канцеларска работа или пазят децата в училищата.
  Маса от нашите полицаи като се пенсионират на 45 г. възраст продължават да работят като охранители. Значи могат и да са охранители на заплата.

 79. 79 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#62:"chichka"]Някъде 2022-24 г УПФ ще хлопнат кепенците.[/quote]

  Как точно ще хлопнат кепенците, като парите, които ще дължат на осигурените лица са по закон не повече от внесените по партидата им, увеличени с доходността от инвестициите, намалени със законово установените разходи, които не могат да надвишават съответния процент?
  Не, пенсии ще има, фондовете няма да изгърмят, просто пенсиите няма да са това, на което неосведомените се надяват и ще се добавят средства от обществения пенсионен фонд, сиреч от бюджета.

 80. 80 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#76] от "anarhochristian":


  Грешка пи писането(то в линка е обяснено добре)
  ЕООД-1 човек
  ООД -2 или повече.
  За да бъдем юридически коректни не 1 човек,а 1 собственик,същото важи и за ООД


  [quote#76:"anarhochristian"]Според съдебната практика има разлика. Дяловете в ООД подлежат на подялба при развод, дяловете в ЕООД - не, те си остават за собственика, страна по делото за развод, със всичките си активи и пасиви. То си е един бракоразводен трезор дет се вика!"[/quote]
  Това ако бъда чествен не бях го чувал-каква е локигата на това впредвид че и двете дружаества имат еднакви права и задължения.
  Това само за Бълагрия ли важи или международно ?

 81. 81 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#42] от "cinik":
  Намалението на всеки данък се изплаща за 2-3 години
  ------------------------------------------
  Да не забравяме,че говорим за 10 % печалба и 20 ДДС.
  Гарантирам, че едно намаление от 10 на 5 % няма да се изплати и след 50 години....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 82. 82 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#22] от "ban":

  по принцип трябва да е така. с тия непрекъснати промени,човек да не знае вече какво го очаква.

 83. 83 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#80] от "kapitalcho":

  Само нашите са си го измислили. Класика. Но действа и се прилага. Имай го предвид, ако те притиска жената или прави глупости. Всичко на ЕООД-то и после нека дели каквото иска!
  Безотказно е! Те за себе си са си го измислили.

 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  До коментар [#81] от "qwertqwert":

  Затова казвам, почваме от тези данъци, на които се коват схемите. На първо място ДДС.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 85. 85 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#81] от "qwertqwert":

  То така и говореха за плоския данък-виж обаче постъплението му преди(по време на прогресивния данък) и виж сега при плоския данък ?-къде е по голям в бюджета според теб ?
  И икономически неграмотни люде....................само тикви ще избират и все ще чакат някой да ги "оправи".

 86. 86 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#83] от "anarhochristian":

  За Българския прецедент не го знаех-защото в повечето случаи се занимавам с фирми регистрирани в чужбина и това малко ми е избягало като информация.
  Имаш ли линкове от съдебна практика,че ми стане интересно ?

 87. 87 Профил на qwe
  qwe
  Рейтинг: 402 Неутрално

  МВР и МО да си пренасочват по-старите служители на по лека работа до 60-62г. , ако не искат - УВОЛНЕНИЕ и придружително писмо до бюрото по труда. И какви са тези 20 заплати накуп, сигурно че са плашили "империалистите" с мустаците си.

 88. 88 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#85] от "kapitalcho":
  То така и говореха за плоския данък
  ------------------------------------------------
  Мдам, ще трябва да се пише по-обяснително.
  Връзката приходи в бюджета-размер на данъци не е обратно пропорционална, а логаритмична.
  Ако намалиш данъците от 30 на 20 , ще увеличиш приходите примерно с 5.
  От 10 на 5 - с 0,5
  и екстремума от 1 на 0 - с 0

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 89. 89 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#88] от "qwertqwert":

  Не е само математика-например ако увеличим ДДС на 40 %(от 20- на 40 % или 100 % увеличение) 2-пъти ли повече приходи ще имаш ?
  Колкото по ниски данъци,толкова:
  -по добра сибираемост
  -по добър бизнес климат(повече открити фирми-повече работни места-по добра производителност-по добри доходи)
  -по бързо забогатяване на гражданите.
  Няма държава,която е забогатяла от високи данъци(с малки изключение Скандинавските държави-но там е уникален примерът,още повече,че някой от тях имат високи дългове),а от ниски такива.
  Имаш ли богата гарждани,ще имаш и богата държава
  обратното-имаш ли бедни граждани,ще имаш и бедни гарждани.
  Няма как гражданите ти да са бедни,а държава богата,или гражданите богати,а държавата бедна-взаимно свързано е.

 90. 90 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#88] от "qwertqwert":


  [quote#88:"qwertqwert"]Мдам, ще трябва да се пише по-обяснително.
  Връзката приходи в бюджета-размер на данъци не е обратно пропорционална, а логаритмична.
  Ако намалиш данъците от 30 на 20 , ще увеличиш приходите примерно с 5.
  От 10 на 5 - с 0,5
  и екстремума от 1 на 0 - с 0 [/quote]
  Пример с русия-при въвеждане на плоския данък,приходите в бюджета се увеличиха с 35 %.

 91. 91 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#89] от "kapitalcho":
  Не е само математика
  -----------------
  ВСИЧКО е математика.
  Жив и здрав.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 92. 92 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#91] от "qwertqwert":

  Отговори ми на въпросите след като "всичко е математика"
  Ако увеличим ДДС на 100 %(от 20 ан 100 %) 5 пъти повече ли приходи ще имаш ?

 93. 93 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#40] от "kapitalcho":
  неграмотен сте включително и правно , а съветите които давате не струват

  ум море, глава шамандура
 94. 94 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#93] от "DonKey Hot":

  От човек с нула опит в бизнеса и претприемачеството,несъздал и едно работно място,това е невероятна обида

 95. 95 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#49] от "anarhochristian":
  да бе, то само фически лица могат да бъдат съдружници в оод
  Ето този изказ кърти - дружество, което има реална дейност и приходи, реално отпада и ддс-то, което се прихваща.
  Ха спомени сега за разните му регистрации , дерегистрации и т.н , прагогове за ддс доброволни регистрации и т.н

  ум море, глава шамандура
 96. 96 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#8] от "palav_nik":

  Не знам какво те кара да мислиш, че ще изкараме чак дотогава.
  Попа отдавна е реалност преди 60-тата ни година.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#94] от "kapitalcho":
  Радвам се, че предприемачите с които работя не са толкова неграмотни .
  Поиграх си да прочета коментарите Ви, все едно са от два различни индивида. Имате попадения.

  ум море, глава шамандура
 98. 98 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#63] от "kapitalcho":


  [quote#74:"kapitalcho"]осигоряваш[/quote]
  Прави си за повечето неща, ама стига с това осигОряване.
  Пише се осигуряване. Идва от сигурност.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 99. 99 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  [quote#97:"DonKey Hot"]Поиграх си да прочета коментарите Ви, все едно са от два различни индивида. Имате попадения.[/quote]
  Юрист с психиатърска професия..............какво ви е другота професия-изстрелване на ракети,докато продавате хамбургери в Макдоналдс ?
  И не не сме две индивида-поне 100 писахме само днес
  [quote#97:"DonKey Hot"]Радвам се, че предприемачите с които работя не са толкова неграмотни . [/quote]
  Нека да позная:
  -Данъците които плащат са поне 50 %
  -Осигоряват се поне на милионни-иначе кой ще пълни хазната
  Вие сте страхотен юридически съветник.................въпросът обаче е за кого-за клиентите ви или за държавата ?


  [quote#97:"DonKey Hot"]Радвам се, че предприемачите с които работя[/quote]
  Хубаво е обаче и вие да започнете да работите като такъв,а не само да работите за другите,че поне да разберете поне някои особености за икономиката...............иначе ще бъдете като сега.

 100. 100 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#98] от "Росен (путлер капут)":

  Пиша бързо на клавиатурата,а на таблета нямам коректор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK