"Галъп": Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо

Галъп Интернешънъл

Галъп ИнтернешънълУправляващите вече са във фазата на рутинната си работа и не се възприемат като ново и любопитно явление. Това показват данните от майското издание на независимия от външно финансиране Политически и икономически индекс на "Галъп интернешънъл" на обществените нагласи към политиката и икономиката.


Помолени да отговорят с "да" и "не", към средата на май 30% от българите декларират доверие в правителството, а 57% - недоверие. 18% дават положителна оценка на парламента, а 68% - отрицателна. 32% оценяват позитивно президента, а 56% - негативно. Според 23% страната върви към по-добро, а според 62% - към по-лошо. Това са част от данните на редовното ежемесечно изследване, проведено между 8 и 14 май чрез пряко интервю сред 1011 души в цялата страна. Нагласите са на практика идентични с тези от началото на април.


По правило, негативните оценки към институциите са повече от позитивните. Месеците около завършека на мандата "Орешарски" бяха свързани с повишени негативни оценки. В първите месеци на новия кабинет на Бойко Борисов последва логичен лек ръст на положителни нагласи към правителство и парламент. С началото на пролетта навлязохме в нов етап, в който данните се установиха на определени нива. Това установяване се потвърждава и в този месец, коментират социолозите.
Ако изборите са днес, пет партии със сигурност влизат в парламента


Ако изборите за парламент бяха сега, техният хипотетичен резултат може да се обобщи като 5+2. В парламента биха попаднали ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. С реалистични перспективи да са в него са още "Атака" и донякъде АБВ. Данните отразяват декларативни нагласи и не са прогноза за изборния резултат, уточняват от "Галъп". 


Социолозите напомнят, че данните показват процент сред всички имащи право на глас, а не само сред гласуващите, а 4-процентната бариера за влизане в парламента се образува на база гласували, така че е задължително придържането към формулата 5 сигурни и 2 потенциални партии в следващ парламент. 


След логичното за партия на власт леко разколебаване на част от подкрепата в пролетните месеци, сега ГЕРБ се стабилизира на нива от около 24% заявена подкрепа. БСП пък се е установила на нива от под 15% декларативни електорални нагласи. Измерена в потенциални гласове, разликата между първите две формации е около половин милион гласа (1% от извадката се равнява на около 55 хиляди души), т.е. в общи линии се запазва ориентировъчното съотношение от последните парламентарни избори. 


ДПС е с 8% заявени нагласи за вот, Реформаторският блок и Патриотичния фронт са с около 4% сред всички имащи право на глас. Следващите месеци ще покажат има ли тенденция на укрепване при "Атака" и каква ще е съдбата на АБВ.


Различните електорати са различни в способността си да се мобилизират, а част от партиите имат и своя "скрит" вот.


Кристалина Георгиева и Йорданка Фандъкова с най-висок рейтинг


Няма особена динамика и в доверието към различните личности. По традиция в челните позиции са еврокомисарят Кристалина Георгиева и столичният кмет Йорданка Фандъкова (с дялове съответно малко над и под 50% доверие)|, популярни министри като Лиляна Павлова, Петър Москов, Томислав Дончев, премиерът, президентът и омбудсманът (групата е с дялове около 30% доверие) и т.н. Лиляна Павлова утвърждава доверието си до 34%. 


Сходни изводи са налице и по отношение на масовите очаквания за икономиката и личните финанси. И тук с идването на новото правителство се наблюдаваше леко разсейване на негативизма, а на неговото място сега идва етап на установяване на данните на определени нива - 43% очакват общото икономическо положение в страната да се влоши в идната година, 15% - да се подобри, а 33% - да остане същото. 50% пък очакват материалното положение на домакинството им да остане същото, 26% - да се влоши, а 7% - да се подобри.
 


Редовното изследване на "Галъп интернешънъл болкан" е проведено от 8 до 14 май 2015 г., представително е за пълнолетното население на страната и обхваща 1011 пълнолетни българи чрез пряко интервю. Известно е като ежемесечен Политически и икономически индекс на "Галъп интернешънъл"® Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3%. Методиката е сравнима с всички ежемесечни редовни сондажи на "Галъп интернешънъл" в България от 1992 г. насам.

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 524 Неутрално

  По-лошо има само в Северна Корея!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 2. 2 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тц тц тц....опасни сте агитпроп-а - поразили сте 2/3 от гражданите.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 3. 3 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Любопитно

  Баси !
  Не цъфтеше ли таз територия като магнолия у Тиквенбург, бе ?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 4. 4 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 753 Неутрално

  1/3 сме оптимисти. Добра новина.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 5. 5 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Тези няма да спрат да ни облъчват с негативизъм!

  ПП не прочетох статията, заглавието ми е достатъчно!

 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Червен Кольо вероятно пак лъже за да му платят добре, щото задачата му е да направи гражданите черногледи.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Най-страшното е липсата на алтернатива.Изброеното по-горе е провалено до дъно.

 8. 8 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 627 Неутрално

  СоциолЪзите манипулаторстват!
  Вечен срам за Сънчо Лайчев!

 9. 9 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Весело

  "30% от българите декларират доверие в правителството, а 57% недоверие."

  Т'ва са герберите...те винаги ще оценяват положително Буда,каквито и поразии да свърши.
  Изтегли им 16 млрд дълг с ДПС в комбина, национализира им пенсионните фондове в комбина пак с ДПС,един престъпник не е вкарал в затвора, биещия се в гърдите борец срещу корупцията и ДОган - Буда...но те пак си го харесват.
  Това е ирационално.Изборът на герберите е религиозен и не почива на аргументи и факти.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  Точно самозванците от независимия от външно финансиране български "Галъп интернешънъл".
  Като е независим от външно финансиране, колко зависим от вътрешно финансиране е този...."индекс"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  Като се има предвид, че за значителен брой хора най-доброто време е било при другаря Тодор Живков, процентът недоволни не бива да се гледа изобщо. Единственият въпорс трябва да бъде, защо се влачим на опашката на ЕС не само като БВП, но и като растеж, т.е. упорито, неразбираемо и противно на природните закони не наваксваме. Има цели отрасли, които дърпат държавата към средновековието. 200 държавни болници и лазарети е единият пример, на БДЖ празните влакове - другия, допотопните български пощи - третия...

 12. 12 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  моля, не ги наричайте Галъп.

  тези местните са някаква форма на Селски Галъп и освен да манипулират и лъжат, друго не умеят.

  един техен анализатор не съм видял, или прочел, който да говори уверено, да казва истина и да може да анализира обществено мнение... всяко тяхно начинание се опитва да внуши любов към БКП, тошовото време и негативизъм към десните партии и управления.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 13. 13 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Дневник, що им давате трибуна на тези измислени социалози от "К_алъп"? Някога да са познали?

 14. 14 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сашо":

  Оптимист ) 23% -> 1/4

 15. 15 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#9:"Cherrie"]Т'ва са герберите...те винаги ще оценяват положително Буда,каквито и поразии да свърши. [/quote]
  Чери, да идете с Павла на врачка че са ви урочасали от отдела. Това е болестно състояние - всичко черно черно - трябва да ви се бая!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Точно така - искаме си руското правителство на Орешарски

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#9] от "Cherrie":

  Това са те тъмнолилавите. За тях Костов ще е велик, даже и ако се докаже, че е ортак с Пеевски

 18. 18 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Защо на проучванията на ментето на Кънчовците, се публикуват от името на Галъп?
  За качеството на агенцията - справка прогнозите им им за последните избори.

 19. 19 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А какъв вой ще настане пак срещу Фандъкова... И как ще бъдат обиждане избирателите и, когато за пореден път отупа червени и тъмнолилави на изборите... Голям кеф за гледане са толкова пукнати жлъчки.

 20. 20 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Абе на Сталинка, къде и го мерят тоя рейтинг !!!

 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  До коментар [#19] от "niakoi_si":

  Това отупването на избори ви е голяма гордост..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#18:"seekingman"]За качеството на агенцията - справка прогнозите им им за последните избори.[/quote]

  Не само на последните, на всичките избори са им фалшиви прогнозите.
  Защо не включат въпрос "Вярвате ли на социологическите агенции?"

 23. 23 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "независимия от външно финансиране Политически и икономически индекс на "Галъп интернешънъл"
  _________________
  Човек може да падне от смях! Глашатаите на ДС-мафията Сънчо и Лайчев така или иначе не могат да разчитат на външно финансиране. Че кой от Запад би им дал пари за лъжите, които ръсят?...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 24. 24 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 957 Весело

  достоверноста на нашенските агенции е много съмнителна ,но с това за данчето ф и кристалинка г като най обичаните сред политиците направо избиват рибата ...и после че чудят що никой не ги взема на сериозно

 25. 25 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Ето отново парадокс по български. Две трети от населението пророчески вижда , че държавата се срива, че покупателната способност пада, че имиграцията се увеличава, а смъртноста нараства. Все стряскащи индикатори, вещаещи само мрачно и неясно бъдеще. И какво прави българинът, за да избегне черните облаци? Ми, разбира се, гласува масово за причинителите на катастрофата, за статуквото и крепителите му. И, после се чеше гузно, питайки се: ''И, ся ко прайм?''.

 26. 26 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 584 Весело

  А аз съм силно притеснен, не виждам в графиката BG WC(БДЦ)!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 27. 27 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Защо продължавате да наричате тази агенция за поръчкови проучвания "Галъп интернешънъл"?
  Райчев и компания бяха осъдени да спрат използването на това име и се доказа, че нямат нищо общо с истинската "Галъп", а само с някакво образувание, което някога е било част от "Галъп", а сега използва името.
  Тези платени "социологически" изследвания нямат нищо общо с научната социология и почтеността в изследванията.

 28. 28 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  "Галъп": Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо"
  ***
  Ми вземете ни в "Галъп", само ще смятаме и ще отчитаме, че е лошо и това е всичко, което трябва да направим, за да ни е по-добре. Така и едните ще са все по-добре, а ние все по-зле.
  Здраве му кажи и защо после ни се подхилкват от телевизията!

  Идва лято, да им пожелаем приятна дълга ваканция, еФтини кифтета, а бензина не ги интересува колко струва, защото им го купуваме ние!!! Дръжте се!

 29. 29 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1024 Любопитно

  Събуди се, българино!

  http://www.novini.bg/news.php?id=120528

  Апокалипсисът апокалиптичен
 30. 30 Профил на гинка христова
  гинка христова
  Рейтинг: 237 Неутрално

  към лошо вървим ,няма шега,

 31. 31 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Не се развиваме със скоростта на светлината, но според мен лека-полека напредваме.

 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#29] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Вервайте си, надявайте се, чакайте си...спасителя ... толкова си можете.

  А кандидати да ви оправят - бол. Ще дойде следващия, правилна е прогнозата. Пък вие на оправяне... носите.

 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#17] от "niakoi_si":

  Ами за ЦвЦв и ББ вече се доказа!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#17:"niakoi_si"] За тях Костов ще е велик, даже и ако се докаже, че е ортак с Пеевски[/quote]
  Ортака на Пеевски се казва - Буда.
  Достатъчно е да се отворят медиите на Пеевски и ще стане ясно КОЙ КОГО венцеслави.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 35. 35 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Първо, няма да спра да повтарям, че българският Галъп няма нищо общо с истинския Галъп, а е открадната търговска марка още през 90-те.

  ВТОРО поредният опит за манипулация е достатъчно очевиден. "Почти две трети" нямали доверие в правителството, а точният дял е 57%. Две трети са 67% (със закръглението). Хайде да сметнем дали 57% е по-близо до 67% или до 50%. Очевидно е, че е по-коректно да се каже, че над половината нямат доверие в правителството, но не и 2/3.

  generator
 36. 36 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 810 Неутрално

  62% бил отговорът, чакаме Алфа рисърч да отговорят

  generator
 37. 37 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо, а близо една трета вече не живеят в нея.

 38. 38 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#7] от "hmc12310991":

  Ето я алтернативата - http://www.budd.bg/ .

 39. 39 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4377 Неутрално

  СВОБОДНА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА

  Не си губете времето с търчи лъжи на Настрадин Ходжа
  или Андрешко Райчов.

  В частност: с болшой менте "Гълъп".

  ""Галъп": Близо две трети..."

 40. 40 Профил на youmademyday
  youmademyday
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А на въпроса "кой най-много ви заблуждава?" най-голям процент отговорили: Галъп.

 41. 41 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  “Кристалина Георгиева и Йорданка Фандъкова с най-висок рейтинг”

  Любопитно, какъв въпрос е зададен, за да докарат такъв рейтинг на тези две мили женици...

  I Want To Believe
 42. 42 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2272 Разстроено

  [quote#1:"carwindwrclir"]По-лошо има само в Северна Корея![/quote]Вече и това е спорно ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 43. 43 Профил на achkoal
  achkoal
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Нормално, всички видяха, че Борисов няма да прави реформи, освен това видяха, че ДПС не са излезли от властта. Лошото е, че хората ще станат напълно апатични към изборите, защото виждат, че БСП, ГЕРБ, ДПС и другите са различни разклонения на едно тяло. И в крайна сметка всички работят за своите интереси и против обществените. И наред с това, че има все по-малко млади хора, които да застанат с-у тези мошеници, прогнозата за страната е по-скоро негативна.

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  [quote#31:"Х"]Не се развиваме със скоростта на светлината, но според мен лека-полека напредваме.[/quote]На къде ? Май не е в правилната посока

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Болшинството от хората чакат някой да им каже,а не да ги пита,накъде върви страната.Поне моето впечатление е такова.

 46. 46 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Обективно погледнато в Северна Корея е по-лошо! Те са много по-напред с науката и технологиите, но си нямат Слънчев бряг. Проблемът е, че вече в Африка не останаха държави с по-ниски заплати от нашите и трябва да се мерим с тях, по-точно да ги догонваме.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 47. 47 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 466 Любопитно

  И какво правят българите по въпроса ?

 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  [quote#9:"Cherrie"]Изборът на герберите е религиозен и не почива на аргументи и факти.[/quote]
  Интересен поглед върху българските електорални "страсти".
  Ако се върнем назад в последните години, ще констатираме, че аргументите и фактите никога не са имали значение за чворовото избирателно тяло. Чворът си е чвор, той си иска своите келяви пънове. Нещо, което се наблюдава с кристална яснота дори в този форум - пълна безпринципност и зомбирана чворовщина при защита на абсолютно провалени персони и ерзац идеи.

 49. 49 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#34] от "Cherrie":
  Ортака на Пеевски е друг, един бивш другар който казва да не го демонизираме и си държаха парите в една приятелска банка.
  От тези дъждове черешите станаха съвсем червиви

 50. 50 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 581 Неутрално

  политиката е концентриран израз на икономиката , а войната е концентриран израз на политиката,е според съзжденията на галъп сме пред война/гражданска или с външен дразнител/

 51. 51 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#49] от "shileto":

  тебе няма ли та закарат най-после в психото, ве, кретен

 52. 52 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Не че не сте прави, но смятам, че сте фалшив Галъп

  www.soundcloud.com/x2805
 53. 53 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#49:"shileto"]От тези дъждове черешите станаха съвсем червиви [/quote]
  ЧЕРВИВИ са ябълките в Съдебната система Шиле, и вашия Свети Шлифер не ще да ги изхвърли,щото му вършат работа.
  Иди, виж у Пеевските медии КОГО венцеславят...

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 54. 54 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  "лъже като дРът кънчовец" = "лъже като дърт циганин"

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Кой пък им вярва на Галъп ?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Само като прочетеш "Галъп" и спираш да четеш......

 61. 61 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Любопитно

  За да смяташ, че България върви към по-добро, трябва да си или комуняга или циганин или дебил, който не разбира въпроса!

 62. 62 Профил на Thrasimedes
  Thrasimedes
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Насаждането на черногледство и евентуално носталгия по Татово време, се е превърнало в бизнес за псевдо-социолози и псевдо-журналисти вече 26-години преход.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 775 Неутрално

  "Според 23% страната върви към по-добро, а според 62% - към по-лошо."

  Казано "просто така", това отгоре не значи нищо. Тук има графика, на която ясно се забелязва тренд. Оптимистите се увеличават, а песимистите намаляват.

  http://www.gallup-international.bg/bg/%D0%9F%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8/2015/222-Political-Economic-Index-May-2015

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 65. 65 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#46] от "др. Иванов":

  С кои технологии и с каква наука са напред !? Толкова са напред, че студентите им нямат достъп до интернет даже.. Не само, че нямат Слънчев бряг, ами им липсва нещо много по-важно - храна!

 66. 66 Профил на philipo
  philipo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Защо въобще ни занимавате с червената агенция за комунистическа пропагандна Галъп Балкански на червените голф-милионери Мунчо Стойчев и Андрей Лайчев!

 67. 67 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Лошото е, че няма с кой да сменим тези. И така на схемата на по-малкото зло.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#67:"arcanum"]Лошото е, че няма с кой да сменим тези. И така на схемата на по-малкото зло. [/quote]

  С подобно мислене все ще сме в лайната....

 70. 70 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 581 Весело

  Аз съм прост и вие / 30% / сте прости затова се разбираме...

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7946 Неутрално

  Ако и този път лудият Волен влезе в парламента,това не е никаква държава.

 72. 72 Профил на k stefanov
  k stefanov
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Кънчовците ще не се занимават с развитие на голф туризма, а се правят на социолози? И без това Галъп не са чували за тях...

  k.stefanov
 73. 73 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Галъп": Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо
  +++

  а 1/3 я напусна

 74. 74 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#40:"youmademyday"]А на въпроса "кой най-много ви заблуждава?" най-голям процент отговорили: Галъп. [/quote]
  Тоест България върви към подобрение ли?

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 75. 75 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  хибридно войнстващи социолози

  Birds of a feather flock together.
 76. 76 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 877 Разстроено

  Гъбарите пак са начело с 38%, независимо от това кой прави статистиката...

 77. 77 Профил на not_a_drill
  not_a_drill
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Дай да плюем по Галъп, щото не ни изнася. Ми проумейте най-накря, че доволните от статуквото сте една шепа хора, повечето от които пишете в Дневник.

  [quote#292:"Росен (путлер капут)"]Просто мразя червени кхмери и пиша кратки доклади с истината до Икономедиа. [/quote]
 78. 78 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  Бях преди три седмици за малко в България за отпуска и смея да твърдя,че тези изводи са верни.Моите приятели масово са с чувството,че нещата се влошават.

 79. 79 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 287 Неутрално

  В Европа след България са само Македония и Украйна. Това се знае и без Галъп.

 80. 80 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Няма ВОЛЯ за промяна...

  А липсата на разумни и работещи идеи за промени - тя е вече хронична...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 81. 81 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 663 Неутрално

  "Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо"
  И СА НАПЪЛНО ПРАВИ.
  Макар че много от тях сами си го натресоха с втория мандат на нарцисираният мафиот и неговите гаулайтери.

 82. 82 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 603 Весело

  Герп до дъно и докъдето стигнем.

 83. 83 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 455 Любопитно

  Интересно ми е тия от " Гълъб " , какво мислят по- въпроса ?

  И в частност..Андрей Райчев ?

  ))

 84. 84 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 459 Неутрално

  ( "Галъп": Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо )

  И точно тези две трети допринесоха с гласуването си години наред за БСП и ДПС, а после и за Атака, да сме на това дередже сега. Ако гласовете за бившите комунисти бяха като в Полша или Чехия, Ншмаше да ги има и ДПС и куп други фейк политици, мошенници и бандити и нещата щяха да изглеждат по друг начин.
  Друг е въпроса, доколко тези проучвания са пропаганден материал.

 85. 85 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Че как няма да са на това мнение! От идването на ГЕРБ на власт гледаме ренесанс на Бюрокрацията процъфтяваща в ролята на разпределител и гарант на изразходване на еврофондовете Борисов и шайката от простото крило на БСП ГЕРБ на място рекетира отне половината или принуди да се закрият маса фирми на независими или поддръжтници на друга формация бизнесмени. И те предпочетоха да си внесат парите в банките за един доста сносен лихвен процент вместо да търпят постоянният и нагъл рекет подобен на този на Агенция на храните над Аладин фуудс. Но Аладин е реагирал а нашите не смеят. това е ежедневие в тази страна и то вече 25 години но в последните години от идването на простото крило на БСП на власт нещата опряха до кокъл.
  Щото сме роби!
  Ето това е рекет!
  А знате ли, че В Германия в много провинции само единият от двамата членове на една фамилия може да бъде държавен или общински служител, другият трябва да бъде в редовното производство. В частният сектор!
  За два мандата Борисов превърна водещите български строителни фирми в пощенски кутии за преразпределяне на откраднати евросредства! Къде са строителните мощности на ГБС, Балканстрои прочие, та те работят само с под-изпълнители. Как се кандидатствува по европроекти. Как се чете и прилага фидик?
  Ама тя фирмата била изпълнила това и онова, но кой е останал да работи там, директора, счетоводството и секретарката ако е дорбе с френският и то орално на останалите шутът, за да не поискат по високи заплати!
  ЕТО ТОВА Е ФИДИК по БОЙКОВСКИ!
  Аротеоз на простотията и ТОТАЛНА ПРОФАНИЗАЦИЯ НА НАЦИЯТА!
  Ето това е Борисов нагъл рекет простотия и масова профанизация на цели отрасли най-вече тези отговарящи за усвояването на евросредствата Там в тези фирми като главни инженери работят бояджии и тапицери при оборот от половин милиард лева европарил Тяма няма нужда от инженери там има нужда от можачи и хора треперещи и подписващи.
  И сега слушам Тиквю разпоредил да се отвори площадката на ВМЗ, на него тази страна му стана бащиния а ние картофи за продажба!
  Той Слънчо разпоредил, през главата на експертите и закона!
  Самодържец някакъв, от селски тип ни изгради българската проруска върхушка.
  Горко на страна която избира за премиер човек които цял живот е бил слагач и обирджия!
  Ето за това хората мислят така!

  Хитростта пречи на мисълта!
 86. 86 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#81:"ppopov_67"]Макар че много от тях сами си го натресоха с втория мандат на нарцисираният мафиот и неговите гаулайтери.[/quote]

  Не него го избраха застаряващи домакини и впиянчени нагледци и откоровенни простаци и най вече криминогенните елементи и полицаите припознаващи в неговият Беграудт своята Американска мечта тук в тази страна!
  Него го избра ПРАС-прес, въплътената мечта на нашата бюрокрация , т.е. след 15 години директор на Спортният тотализатор да станеш милионер, РАЗПРЕДИТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНАТА МИСЪЛ и медиен магнат а прокурата да я хванаща амнезията още при мисълта за МАЙКАТА на ТОЙ!

  Хитростта пречи на мисълта!
 87. 87 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#21] от "Darth Plagueis":

  И ако изкарат от нафталина и старите муцуни за изборите- цена няма да имат.

  )

 88. 88 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Внимание, внимание! От Голгота до Галопа, проучване със закъснение: -((Ако не крадеш, а само се трудиш с двете си ръце, нещата вървят не на хубаво. Нямаш никоя важна клечка до себе си, само развълини от пропилятите мечти -)) Но ако крадеш и знаеш как да го правиш. Па даже го правиш само с кръстосани ръце, положението е цветущо. Държиш целия свят в дланта си. Само така си въобразяваш глупако.

 89. 89 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 677 Неутрално

  КГБалъп" са фалшива агенция правещи манипулативни псевдо изследвания!
  впрочем по доста показатели ситуацията наистина се подобрява.

 90. 90 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2123 Весело

  Не напразно българската популация е на почетното 4-о място в целия свят в според степента на параноичност.

  http://infographicimages.com/infographics/global-paranoia-ometer.jpg

 91. 91 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Правилното заглавие би трябвало да бъде:

  " Близо две трети от българите смятат, че страната върви към по-лошо...като част от ЕС и НАТО. "

  Благодарим на НАТО и лично на Америка, че през 1944 ни бомбардираха столицата и унищожиха над 3000 сгради, също така благодарим на ЕС, че изместиха всички индустрии и България от индустриална страна се превърна в страна на евтиния туризъм, коята даде на концесия всички свой богатства, а сега по-настояване на ЕС търпим и всякакви араби да си искат правата. Също така сме много доволни,че Мигленчето си пази акциите и местото в БНП Парибас, че ни затвориха 2 блока ей така, та сега плащаме най-скъпия ток. Нищо няма, руснаците са ни виновни, нали??? Народ, преливащ от кретени. Особено в този форум иболието им е направо стряскащо.

 92. 92 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 581 Неутрално
 93. 93 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 485 Неутрално

  В сутрешното предаване на БНТ чух, че нашите евродепутати отправили искане за снемане на мониторинга от страна на ЕК. Това ще сложи край на последната надеждица нещо да се случи в тази страна. Явно тази политическа класа не иска никакви промени, никакви реформи. Всички вкупом плюят по госпожа Маковей и промените в Румъния. Искат запазване на статуквото на всяка цена. Така че няма нищо чудно в това, че толкова много българи са песимисти относно бъдещето на страната.

 94. 94 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2040 Весело

  До коментар [#9] от "Cherrie":"Изборът на герберите е религиозен и не почива на аргументи и факти."

  Казва се, "езичници" или "поклонници на Слънчо". 😇 Не "гербери"!🎃
  И никога вярата не е аргументирана с факти, Чери!
  Тя е на "ниво" първичен инстинкт,😈 като при каракачанките, 🐶хвърлиш кокал и те се сдавят! 👹
  😀😀😀

 95. 95 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Две трети е твърде оптимистична прогноза. Освен фризьорките и сервитьорките никой друг не се радва на сегашното управление.

  Too much цензура Баце.
 96. 96 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Ако имам работа, ако съм ангажиран в нещо, от което хората имат нужда, има пазар за него, естествено е да се чувствам сигурен и да имам очаквания за развитие към по- добро. Но ако се строят магистрали и нищо не се влага в създаването на нови работни места, ако виждам стотици хиляди мизерстващи, обезумели от малограмотност и простотия цигански пълчища, готови, предварително планирали, да тероризират, да бият, да убиват, да грабят, тогава НЯМА КАК да бъда оптимист! Още повече, че нашето бъдеще го виждам сътворено в миналото на Гърция: магистрали, скъпа селскостопанска техника, добре обработени земеделски плантации и ..... и огромни дългове. Дълговете превърнаха Гърция в това, което днес вече не ни харесва!

 97. 97 Профил на velikova
  velikova
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Фразата "независим от външно финансиране" събужда най-голям интерес в публикацията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK