На 10 юни започва ремонт на кръстовището около "Руски паметник" в София

Снимката е от 2010 г., когато беше обновена градината около самия паметник

© Георги Кожухаров

Снимката е от 2010 г., когато беше обновена градината около самия паметникНа 10 юни започва ремонт на кръговото кръстовище на площад "Руски паметник" в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.


"Реконструкцията има за цел да подобри геометрията и техническите параметри на кръстовището, което в сегашното си състояние не може нормално да поеме автомобилното движение и маршрутите на градския транспорт, като през кръстовището преминават трамваи, тролейбуси и автобуси, посочват от местната управа. След реконструкцията и изместването на трамвая в локално платно от страната на Петте кьошета, кръстовището ще заработи като истинско кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението бул. "Македония" – бул. "Генерал Тотлебен".


Изпълнител на строителните работи е Дружество по ЗЗД "Руски паметник 2014", а проектант ОП "София – проект".
По време на строителните работи ще се запази централният кръг с радиус 24 м, където се намира градината с паметника, като около него ще бъдат изградени три пътни ленти. Централните пътни платна на кръговото движение ще се изпълнят с два вида настилка – асфалтобетонова за активното движение и паважна до вътрешната и външна линия на ринга. "Съществуващата паважна настилка за локалите на бул. "Ген. Е.И. Тотлебен" и бул. "Ген. М. Скобелев" в обхвата на обекта ще се се пренареди", посочват от общината и добавят, че връзката към пл. "Македония" ще се осъществява по съществуващите локални платна по бул. "Македония".


В северната част на пл. "Руски паметник" се предвиждат локални платна за обслужване на околните сгради, с което няма да се натоварва допълнително движението в централното кръгово платно. За отводняване на пътните платна и тротоарите са предвидени улични оттоци. Изгражда се и велотрасе, което да направи връзка между съществуващото по бул. "Цар Борис ІІІ" и тези по бул. "Ген. М. Скобелев".


Направена е симулация на трафика, която показа значително облекчаване на движението на транспортните потоци и намаляване на времето за преминаване. Вредните емисии се намаляват до 20%.

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  Паветата остават ли ???

  Форумът е в будна кома...
 2. 2 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Браво. Време беше и на това кръстовище да бъде приведено в адекватно състояние.

  #KOЙ номинира бокова!
 3. 3 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1201 Любопитно

  "...кръстовището ще заработи като истинско кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението бул. Македония – бул. Генерал Тотлебен."

  Как се осигурява вдижение без предимство на кръгово кръстовище?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  можеше да се направи на 2
  нива или поне трамвая да се вкара под земята

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1707 Весело

  "След реконструкцията и изместването на трамвая в локално платно от страната на Петте кьошета, кръстовището ще заработи като истинско кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението бул. Македония – бул. Генерал Тотлебен."

  Ха-ха-ха! И трамвая ли ще лишите от предимство? Или той трябва да изчаква идващите от Скобелев?! Не сте добре, драги общинари!
  А паветата наоколо (както в цялата дясна лента на бул. "Цар Борис ІІІ" в посока Руски паметник) са в ужасяващо състояние именно заради лошите ремонти, които някакви съмнителни типове правят всяка година!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 6. 6 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3310 Неутрално

  До коментар [#3] от "grand funk railroad":

  В момента противно на общоприетото въртящите се в кръговото да бъдат с предимство с предимство са преминаващите от бул. "Македония" към бул. "Ген. Тотлебен". Разбирам, че точно това ще се избегне след ремонта.

 7. 7 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#3] от "grand funk railroad":

  В момента влизащите в кръговото от посока пл. Македония са с предимство заради трамвая - т.е всичко в кръговото спира за да се включат, което пък обезсмисля цялата идея за "кръгово".

 8. 8 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#5] от "Гл@дна.":

  Бодват знак "Пропусни движещите се с предимство" на четирите входа (Опълченска, Борис, Скобелев, локалното откъм Македония) и ни оставят да се оправяме кой както го е научил.

 9. 9 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Айде стига с тези павета... Просто няма кой да ги реди, старите майстори са заменени от мургави събратя, дошли за надник. След месец е още по-трагично всяко "пренареждане"! В кой век живеем, оставете ги в историческия център, направете го пешеходен, покажете европейско лице. Нека ги има паветата, но не и там, където се движат автомобилите... Всичко останало е лапане на наши пари без резултат(освен изпотрошените автомобилни окачвания)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на today
  today
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Туй кръстовище отдавна е за ремонт.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 11. 11 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1707 Весело

  До коментар [#8] от "Alkizeer":
  Аз ще си бодна перце на шапката, че ми писна от малоумници! Ето тук вече ни обясняват, как щели да направят "ненормалното кръгово "нормално", хахах... Вместо да сложат светофари (включително за трамвая), за да ограничат струпването на коли пред пешеходната пътека на Опълченска, което пречи на тези, идващи от "Македония" (включително трамвая) или на завиващите (влизащите в локалното) към х-л Родина. Ако направят "зелена вълна" и на кръстовището с "Хр. Ботев", много хора ще предпочитат да минат оттам, отколкото по Опълченска. Защото "нормалното кръгово" няма да разреши проблема "Руски паметник - Македония", нали? Само ще попречи на трамвая, но това откъде да го знаят хора, които за пръв път виждат трамвайни релси?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  ефектът ще клони към 0 при този вариант на ремонта !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  важното е усвояването да не спира !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Руски Паметник и бул.Македония трябва да се ремонтират,но настава ад за софианци,защото на много места движението,паркирането,та дори и градския транспорт стават безумни.

  Tony
 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  Едва ли има софиянец, който да не е наясно с необходимостта от реконструкция и разбира се и ремонт на този площад, така е това е добра новина за всички.
  И до ден днешен преминаването с автомобил през това кръстовище остава преживяване за хора като жена ми и предполагам за всички млади шофьори, да не говорим за учебни коли и обучаващите се в тях.
  Като се отчете реализацията на добри решения при телевизионната кула, Лъвов мост, пробива под княжевското шосе, може да се очакват добри резултати и там.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  идинственото решение е трамваят под земята !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И да ми кликате минуси, столична община най-вероятно ще предприеме написаното от мен, защото е :
  - най-лесно - най-бързо - най-евтино - изглежда добре от въздуха

 18. 18 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1212 Весело

  Заради това кръгово авто-инструкторите обучават подопечните си, че - "на кръгово има предимство онзи, който е с по-бързи реакции и по-здрава / за предпочитане служебна / кола".
  Шегата настрана. Че има нужда от ремонт, да, факт. Но някак ми се струва, че ще се постигне незадоволителен ефект, както при ремонта на Семинарията...

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Голямата глупост на фандъковците предстои :
  ДА отнемеш ПРЕДИМСТВОТО на ЕДНА ВХОДНА артерия , булевард / Тотлебен / в града - значи много смачкани ламарини и задръстване на булеварда / Тотлебен - цар Борис / , за сметка на това по линията Скобелев...
  Някой преброил ли е ВЛИЗАЩИТЕ в града по Тотлебен, за разлика от другата линия ??? :))

  BIG AL
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Весело

  този ремонт наказва перничани и ще има "ВИНКЕЛЪТ ОТВРЪЩА НА УДАРА " !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Знаете ли какви колони ще се образуват , особено в часовете ПИК - от идващите по Тотлебен / от към Пирогов ? / - за да влязат в кръговото ??/
  Бедна ви е фантазията :) ЧАК до Пироигов ще стигат - т.е. до другото кръстовище ...
  Не зная колко влизат в София по 'магистралата " Люлин - но зная ,че по цар Борис - са огромни колони - и на влизане и на излизане :))

  BIG AL
 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И най-важното го няма в статията ??
  СРОКА ???
  ДО КОГА ще има хаос - със строителството ??
  Последващият хаос - е ясен , ще го има , но строителството , до КОГА ????

  Питайте, бе журналистите:))

  BIG AL
 23. 23 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#13:"КМЕТ В СЯНКА"]важното е усвояването да не спира !!![/quote]

  както и мрънкането да не спира, нали?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 24. 24 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#16:"КМЕТ В СЯНКА"]идинственото решение е трамваят под земята !!![/quote]

  Пътно строителство ли си учил? Ако не, как разбра, кое е единственото решение?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Просто трябват УМНИ светофари - с дълъг сигнал за ИДВАЩИТЕ по Тотлебен - за сметка на другите ..),
  а не общото правило за предимството на вече влезлите в кръговото....
  Иначе, две коли с блондинки и един дълъг тролей в кръговото , -ще блокират над 10 - 20 коли идваши по Тотлебен :))- за минути и т.н...:)

  BIG AL
 26. 26 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1062 Гневно

  Ремонтите да ги правят по-бързо, ако трябва и на 3 смени! Бързината на ремонтите да се включи като важна точка! Защото много се бавят! И задръстват! И причиняват неудобства!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 27. 27 Профил на vandi
  vandi
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Махайте паветата и по Борис също. Изпадаха ми пломбите от вибрациите.

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Като чета как е пълно с експерти, обясняващи как този в кръговото е с предимство, и същите тия експерти дават исеи и оценки, и ми се повръща. Страната ни стана една неграмотна сбирщина.
  А проектът е неадекватен, както обикновено от СО.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 797 Весело

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "идинственото решение е трамваят под земята !!!"

  Като излезеш от сянката и станеш кмет, вкарай и трамвая и тролея под земята за твоя сметка. А три правописни грешки в едно изречение си е успех отвсякъде

 30. 30 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Затова има кмет в Слънце !
  [quote#13:"КМЕТ В СЯНКА"]
  важното е усвояването да не спира !!![/quote]

 31. 31 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]можеше да се направи на 2
  нива или поне трамвая да се вкара под земята [/quote]

  Или да се вдигне на пилони във въздуха!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 32. 32 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#13:"КМЕТ В СЯНКА"]важното е усвояването да не спира !!![/quote]

  Важното е да се плюе по всичко! Добро, лошо плювай за слава Путина!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  До коментар [#24] от "Некъф ужас, некъф ат":

  познай !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Весело

  До коментар [#32] от "Български патриот":

  греда малкият. просто ви казвам истината а явно тя не ви е удобна !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Весело

  До коментар [#29] от "aralambi":

  този ремонт с лични пари ли е ? не знаех !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#34:"КМЕТ В СЯНКА"]просто ви казвам истината а явно тя не ви е удобна !!! [/quote]

  Истината ще я видим на изборите есента.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 37. 37 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ако се вкарва трамвая под земята, ремонтът ще се оскъпи доста. Та се надявах на личните ти средства да го платиш.
  И пак две правописни грешки

 38. 38 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  "кръстовището ще заработи като истинско кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението бул. "Македония" – бул. "Генерал Тотлебен"."

  Идеята на истинското кръгово е всеки да влиза без предимство и да излиза с предимство! Няма как да имате истинско кръгово, заедно с трамвай и безумна "зебра" водеща към паметника!
  Отделно на толкова натоварено място, паветата ще започнат да "плуват" отново - сега движението там е пълна отврат!

  I Want To Believe
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Весело

  До коментар [#36] от "Български патриот":

  истината за ремонта ??? на изборите ??? едва ли !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  До коментар [#7] от "Индиана":

  Зная много добре. Това, което исках да кажа е, че в едно кръгово кръстовище, някой има предимство. Или десният, или този, който е в кръга.
  Има и друга възможност, но тя важи за цивилизованите народи. В Канада, предимството е на първият пристигнал. Това е невъзможно при българските джигити.
  Щях да пропусна последната, като в Албания. Първо минава най-големият: ТИР, автобус, камион, 4x4 и т.н.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#36] от "Български патриот":

  Т.е., бай Тошо е бил чудесен управленец?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 852 Неутрално

  [quote#41:"Darth Plagueis"]Т.е., бай Тошо е бил чудесен управленец? [/quote]

  Не си спомням бай ти Тошо да се е явявал на избори, а ти?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Весело

  До коментар [#42] от "Български патриот":

  даже и за кмет на София се е явявал ама то требе И да си учил !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  До коментар [#42] от "Български патриот":

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Този руски паметник трябва да се махне, също трябва да се махнат паметниците на съветската окупационна армия, онзи на коня пред Българското народно събрание, онази простотия пред ндк, гробницата на онзи руснак близо до су, докторската градинка, съветско-руските паметници в борисовата градина, лозенец и т.н.!!!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#42] от "Български патриот":

  Ами явявал се е. Колкото и да ти е странно, светът не започва с идването на Боце на власт.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на Nadja Pejkova
  Nadja Pejkova
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз живея на бул."Македония"и си мисля, че ако трамваят не минава под земята, единствено може да се измести в сегашното локално по бул."Македония" в посока от Руски паметник към площад "Македония", а платната за коли да отидат на мястото на трамвайните линии, тротоарите от другата страна да се увеличат двойно, за да станат пешеходна зона. Така ,поне колите ще се засичат с трамвая само откъм "Скобелев", а тези от "Цар Борис ІІІ" -не. Относно пешеходните пътеки до самия Руски паметник - трябва да си наистина много смел или леко луд за да рискуваш да минеш по тях, за да отидеш в тази измислена градинка, но това е единственото място с обществени пеики в радиус от километри, където софиянец може да подвие крак. Изпитвам силна носталгия към времето когато имаше пешеходни алеи с дървета и пейки по "Скобелев" и "Македония".Тогава живеех в град, а сега живея на паркинг без никакви правила.

 48. 48 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 549 Гневно

  Цитат: "Съществуващата паважна настилка за локалите на бул. "Ген. Е.И. Тотлебен" и бул. "Ген. М. Скобелев" в обхвата на обекта ще се се пренареди". -> А по релсите на трамвая????

  Т.е. пешеходците отново ще си трошат краката по ши...... павета!!! Ама пешеходците, както винаги, кучета ги яли (и буквално, и преносно)! Защо някой трябва да мисли за тяхното удобство? Не стига, че пресичането там е отврат, ами и по тия криви и хлъзгави павета да се надбягват с автомобили, трамваи и велосопеди... Супер! Пак някой го е мислил не с главата си.

  SAVE EUROPE!!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  До коментар [#47] от "Nadja Pejkova":

  По-логично и правилно е трамваят да се измести в другия локал но има законови изисквания за отстояния от жилищни сгради . Вие от коя страна живеете ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на Nadja Pejkova
  Nadja Pejkova
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз живея от отсрещната страна, но след като вече е решено, че трамваят ще се мести откъм "Скобелев", реших,че е по-удобно да го изместят по локалното близко до него. Не знам какви са законите за отстояние от сградите, но виждам как трамваите се движат по "Алабин" и "Граф Игнатиев". Проблемът, разбира се е комплексен. Паркингът,който е направен на мястото на алеите е безумен- всеки шофьор нарушава правилника ,защото като слезе от колата си пресича отвсякъде, също така при напускане спира цялото движение.За прахоляка и шума да не говорим -супер мръсотия и дъндания. Направо не се сещам за какво плащаме едни от на-високите данъци в страната.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK