Държавата: "Пий една студена вода!"

 Текстът и снимките са от форума за мотоциклетисти motobook.me. "Дневник" проверява фактите около инцидента и ще търси за коментар компетентните институции.


На 02 Май 2015 към 15 часа с Boiko Manev​ пътуваме двамата с моторите си от Гърция към София (по E79). Малко преди Петрич, точно на разклона за с. Ръждак, малка синьо-зелена Lancia навлиза в насрещното платно за движение /точно срещу нас/, за да избегне удар с колата пред нея. Резултат:  удря първия моторист странично. Ударът щеше да е челен, ако той не беше направил маневра в опит да избяга. Водачът на Lancia-та беше жена и до последно навлизаше в насрещното за нея платно (към нас), дори и след като съм сигурна, че ни видя. След удара колата не спря веднага, а подмина кръстовището и по някое време отби встрани на пътя (явно реши да бяга, после се уплаши, че колата й е счупена и в крайна сметка спря).


Преди удара и двата мотора се движехме със съобразена скорост, в своята лента,
към средата (не в края) на платното и не сме били в момент на изпреварване. Аз карах отзад и станах свидетел на цялата ситуация. Бойко се отърва с натрошена лява ръка и множество натъртвания по цялото тяло, но за щастие е жив.


Впоследствие се наложи операция за поставяне на имплант, която мина с известни усложнения (оказа се по-сложна фрактура). Излишно е да казвам, че моторът му е потрошен, но въпреки това беше закаран на ход, БЕЗ ПОМОЩТА НА ТЕХНИЧЕСКО СРЕДСТВО (платформа), течащ и технически неизправен до паркинг на гранична полиция. Предложиха ми да го закарам и лично аз…(разбира се, отказах).


Това, което искам да разкажа е,


как нещата от "тя е пияна, ще я осъдите лесно" станаха постепенно "тя е луда, не подлежи на осъждане" и накрая "пий една студена вода, нищо не може да се направи по твоя случай"!


"Дамата", която причини инцидента беше видимо неадекватна и миришеше на алкохол. Изпадаше в истерии, ревове и пристъпи на агресия и истеричен смях. Малко след катастрофата звъня на свой близък, който като чу за случилото се, веднага й отказа помощ и "морална подкрепа" на място.


Полицаите, които бяха на мястото на ПТП-то ми споделиха, че я знаят, че била "проблемна" и според тях кръвната й проба ще покаже доста над законно-допустимите промили алкохол. На място я заставиха да даде проба с техническо средство дрегер, но тя се дърпаше и упорито повтаряше, че няма да й взимат кръв. Провали два опита "да духа" под претекст, че много се е афектирала и не може да диша, камо ли да изкара 7-8 секунди въздух. Впоследствие ми казаха, че са я откарали за кръвна проба /докато съм била в болницата при пострадалия Бойко/, но какво е станало докато ме няма…няма как да знаем.Когато аз като свидетел отидох в следствието да дам показания по-късно същия ден, следователят ми показа свидетелството за управление на МПС на въпросната жена.


Оказа се, че нямала валидна застраховка "гражданска отговорност" и технически преглед на автомобила.


Думите на следователя бяха "Къде я намерихте тая!?! Как пък ви срещна точно вас??
Момчето да се оправи…".


Разказа ми, как родителите били вдигнали ръце от "нея" и сестра й…и разни други интересни неща. В крайна сметка се прибрахме и ходенето по болници започна..Седмица по-късно се обадих на следователя да видя как се развиват нещата по до-съдебното производство. Уж трябваше той да ни потърси, пък като се чухме тонът му беше друг и вече "имаше много работа". Все пак успя да каже, че "момичето било много зле", че имало "много тежка диагноза" и че ходил на място у тях да я види. Била на тежки медикаменти. "Горките родители..! Положението е плачевно!"


Попитах го какво става с кръвната проба, дали изобщо е излязла? и той ми отговори (все едно "ма ти не знаеш ли?"), че КРЪВНАТА ПРОБА е НУЛЕВА?!! На въпроса "Ама как?! Нали всички я усетихме, че МИРИШЕ на алкохол?" той весело ми обясни, че "момичето има тежка форма на шизофрения и обичало миризмата на уиски. Изсипвало си по едно патронче в ЧАНТАТА, за да й мирише на хубаво"… Приказки от 1001 нощ…!!! Попитах го като е ходил да я види дали знае от КОГА е освидетелствана (и дали е видял документа), защото разполага със шофьорска книжка и кола…/а би трябвало да са й отнети/. Той каза, че "май от миналата година била освидетелствана (2014)", но не можел да ми отговори защо има книжка…защото "в такава държава живеем, Яна! Аз нищо не мога да направя!".


Потресени, продължихме да чакаме развитие по случая, като се надявахме, че Бойко ще вземе обезщетение


поне от гаранционен фонд (след като ГО на виновника няма). Бойко се обърна към адвокати и предаде случая на тях с надеждата, че те знаят какво правят.


При друго обаждане, с което целяхме да разберем дали е минала техническата експертиза и кога може да бъде прибран задържаният в Петрич мотор, следователят сподели, че не само ние чакаме. "Баща й идва тук да ми се моли да освободя колата, иска да я продава."


Бързали да си я вземат преди нас, помислихме си ние (за да покрият нещата). Или са им трябвали пари. Както и да е, каза че нямало да е скоро, защото вещото лице било много заето и поне две седмици още ще чакаме.


Повече от месец след инцидента, вече само адвокатите говорят със следователя. Днес 11.06.2015г. съобщиха, че с 99% сигурност нищо няма да може да се направи за Бойко и най-много да "пие една студена вода".


Защо? Защото на въпросната жена ЕЙ СЕГА (не 2014-та, а впоследствие) са й изкарали свидетелство за невменяемост и след като вече има такова не подлежи на съд! Случаят се прекратява. Експертиза няма да има. Всичко приключва..


Ние си останахме с въпроса – добре де….ама кой ще поеме отговорността за случилото се?? Нали Бойко е ударен? Нали той си беше в неговата лента и си караше по правилата?!!Отговорът е: понеже виновната е луда, НИКОЙ не носи отговорност за нейните действия. Нито гаранционен фонд…нито родителите й или лицата, на които се води на отчет (ако изобщо е луда).


На местно ниво, бащата е спасил дъщерята. Представям си как е ходил да се моли първо на лаборантката (която може да е някоя далечна братовчедка), после в психото (на някой съсед или пък друг роднина) и междувременно на следователя (пък може и някой лев да е бутнал някъде).


Нормално ли е според вас това?!!? В каква държава живеем?? Докога ще се потулват нещата??!!


Докога ще се правим, че не виждаме очеизвадното?!? Пълно е с пияни зад волана, луди се разхождат с книжки, карат коли и ни избиват по пътищата… ДО КОГА?!?!


Всеки може да изкара НУЛЕВА кръвна проба. Или изведнъж да стане ЛУД. Срещу съответната сума или познавайки правилните хора. Аз знам докога! Докато има корупция и има на кого да платиш, за да потулиш нещата.  Докато има шуро-баджанащина! Докато няма съвестни хора на тези важни позиции, които виждат кой е крив и кой е прав, но угаждат на онзи, който бутне парата!


Можеше инцидентът да е фатален. Можеше да не е с мотор, а с кола. Да не е Бойко, а да е всеки от нас! Можеше да е вашето семейство! Споделяйте, не оставяйте нещата така! Нека повече хора разберат за поредния потулен случай!Ще ангажираме и медии!

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1094 Гневно

  Докато държавата не си впрегне институциите да заработят нормално, няма оправия.

  На мястото на момчето може да е всеки!

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3764 Гневно

  Това е потресаващо, господа, вие там, горе! Потресаващ е животът в "управляваната" от вас бедна държавица. Не я заслужавате, вие не я заслужавате, нищи духом!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на pataklamabg
  pataklamabg
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Спасявайте се от тая държава докато можете.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  НЯМА ПОЛИЦИЯ
  НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!
  дЖУНГЛА
  ПРАВОТО НА ПО-
  СИЛНИЯ
  Това е България в 21 век.

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#2:"дедо Андро"]Това е потресаващо, господа, вие там, горе! [/quote] Без да ти противореча, бих добавила и "вие там, долу". Както става ясно от текста, всичко е решено на махленско/селско/роднинско (предполагам) ниво.
  Срамота!

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#0:"Дн"] Можеше инцидентът да е фатален. Можеше да не е с мотор, а с кола. Да не е Бойко, а да е всеки от нас! Можеше да е вашето семейство!

  Споделяйте, не оставяйте нещата така!

  Нека повече хора разберат за поредния потулен случай!Ще ангажираме и медии! [/quote]

  още един Заблуден матряло избирател!!!

  Споделянето и ангажирането на медии парвят Трафик и увеличават цената на рекламата !!!

  Дано прочете автора....време е да се вземат нещата в Свои ръце!!

  надписът ад Парламента точно тава Казва , но докато има оФце...ще има и такива като Максим Ставийски и тази жена..
  ..........

  лозето не ще молитва , иска Мотика

 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Луда работа! Не трябва да се сърдим на никого - нали сме виртуози на тема неспазване и заобикаляне на закона....като ни дойде до главата тогава се сещаме че нещо тука не е наред.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Беззаконие,
  Безхаберие,
  Безропотност,
  Безотговорност
  Безправие
  Бесперспективност
  Безпредел
  Бездържавност
  БезБългария....

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 9. 9 Профил на hsi
  hsi
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Добре де, защо Гаранционния фонд няма да плати? Има автомобил в движение - Задължително гражданска отговорност. Ако няма Автомобила (не шофьора), тогава плаща гаранционния фонд ... после си търси парите от собственика. За какво от всички вноски по гражданска отговорност се отчисляват суми за този фонд?
  ... Има автомобил в движение .. шофьора дали е с книжка, неадекватен, пиян и прочие няма отношение по отношение, че се дължи обезщетение , защото автомобила е без застраховка на пътя !

 10. 10 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Дайте я на прокурор за опит за убийство. Ако прокурорът (следователят) прекрати делото, подайте жалба в съда. Не използвайте адвокати, освен ако не намерите свестен. Прочетете ГПК и действайте сами.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 11. 11 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3764 Неутрално

  [quote#5:"dogwoman"]Без да ти противореча, бих добавила и "вие там, долу". Както става ясно от текста, всичко е решено на махленско/селско/роднинско (предполагам) ниво. [/quote]

  Аз обаче ще си позволя да ти противореча, уважаема, и то заради факта, че абдикиралата държава е направила възможно впрягането на всички тези връзки. Ако имаше истинска ДЪРЖАВА, това нямаше да бъде възможно. Мисля, че ще се съгласиш с мен.
  Аз пък, от своя страна, се съгласявам стократно с твоето СРАМОТА!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Гневно

  В МВР, следствието и прокуратурата трябва да се рине изоснови!

 13. 13 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 844 Разстроено

  Намерете си добър адвокат. Иначе в джунглата от полузакони, не можете се оправи сами.

 14. 14 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Направо потресаващо.Все едно,че е ""приказка от 1001"нощ"" ,но с обратен знак.
  Мило момиче,горещо се надявам,че Вие и Бойко,ще успеете да осъдите ""шизофренното момиче"" и тя или нейните родители,да си получат заслуженото!

  Tony
 15. 15 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 497 Любопитно

  С малки разлики моята история и патила с КАТ,полиция и други служители на МВР се припокрива с горната . На мен дори ми казаха,че ТУКА Е ТАКА,ВСЕ ПАК СМЕ В БЪЛГАРИЯ! Е, и аз пих една студена вода!

  Дневник-токсичният сайт
 16. 16 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 442 Неутрално

  В малките градове и селата се гордеят и хвалят,че фърчат насам натам мъртво пияни с някой таралясник за 3200.Явно големи кръвосмешения са падали..

 17. 17 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Вижте, такива случки се случват доста често, и за абдикиралата държава е така, но едно голямо НО - трябва им на тези хора грамотен и коректен адвокат, каквито има достатъчно. В тези случаи се работи на процент от обезщетението, и адвоката е максимално заинтересован. И, освен това, Гаранционния фонд 100% ще плати, който твърди обратното, е неграмотник. Ако някой иска, да пита на лични, достатъчно разбирам от темата ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Гневът в случпая трябва да бъде насочен изяло към следователя и наблюдаващия прокурор.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#13] от "charlesdegaulle":

  Най-добър адвокат си е самият човек. За една искова молба, която средно грамотен човек може да си напише за 10 минути, адвокатът иска 100 лв. За съжаление човек сам трябва да се образова правно у нас - казвам го от личен опит. Пак повтарям, прочетете малко процесуалния кодекс, вижте сроковете, атрибутите на жалбите, процедурите и пр. и действайте. Опитът за убийство директно отива при прокурор. Ако той прекрати производството, думата има съдът. Пари не са необходими. Ако няма дело, следва Европейският съд за отказ на правосъдие. Действайте и не чакайте властите, най-малко полицията. И, съжалявам, но не се занимавайте с адвокати, освен при вече образувано дело.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 20. 20 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Мога да дам само слединя съвет - Страсбург.

  Отказ на правосъдие - за там сте.

 21. 21 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 529 Неутрално

  На самото дело ще заветете и допълнителен иск за щетите.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 22. 22 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 529 Неутрално

  На делото за опит за убийство ще заведете и допълнителен иск за щетите.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 23. 23 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Обществото ни се гради от шуробаджанашки родови общини ...

 24. 24 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  кихнала е на следователя, много ясно.

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#11] от "дедо Андро":

  Аз си държа на своето. Мисля, че докато всички анонимно се надяваме на някакво нещо, наречено "държава", докато сме готови да се обадим на „братчеда“ да „уреди“ нещо си, това ще е положението. Кажи ми как държавата би могла да се изправи срещу този тежък балкански синдром? ОСОБЕНО в малките населени места? Примерно Москов да тича всеки ден непрестанно по всички болници из държавата и да пита лично пациентите дали всичко е ОК? Или МВР министърът да е на всички оперативки на всички РПУ-та едновременно?
  Ето ти, ако беше шеф в София на този "следовател" (сигурно през две-три нива на йерархията), за когото се говори в статията, как щеше да разбереш за случката? (без медиите)

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1105 Гневно

  "В каква държава живеем??"

  В милиционерска държава от Третия свят!

  Нямам думи!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 27. 27 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 445 Весело

  Хах! Това пък с подмяната на кръвните проби ще ме свърши. Няма по-лесно от система за контрол. Явно в системата е същата каша както в главата на Борисов.

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  Хмм...! Даже имате късмет, че не са обвинили вас...!
  Един мой приятел, преди няколко години го блъсна челно някакъв пиян с над 2 промила в кръвта! От цялата работа се оказало, че моя приятел бил длъжен да намали скоростта, да отбие в дясно и да спре! Това, че другия бил пиян и не в неговата лента..., нямало отношение към делото!
  Да не дава Господ, да си имате разправии в малък провинциален съд...! Навсякъде са със отделно законодателство и ти трябва местен адвокат, добре запознат с това, кой, как и къде...! Иначе сте обречени!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ммм даа,
  Няма цигани , няма българи. Има жестока несправедливост.
  Като е луда , да плати държавата защо и е разрешила автомобил в движение.
  Осакатяваме си младите и здравите хора. Това момче утре ще му откаже ръката и може да убие себе си или да направи катастрофа, няма да може да си изкарва хляба.
  Хора , борете се. Медиите помагайте.
  Със всичката администрация е така.
  От чистачката на улицата до министъра.
  Полицаите в държавата не са полицаи.

 30. 30 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#28:"tww09306483"]

  Хмм...! Даже имате късмет, че не са обвинили вас...! [/quote]

  Точно така. За да им се махнеш от главата , обвиняват оплакващия се.

 31. 31 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "момичето има тежка форма на шизофрения
  А защо изобщо има шофъорска книжка?!

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 32. 32 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#10] от "gun":


  До коментар [#19] от "gun":


  [quote#10:"gun"]Дайте я на прокурор за опит за убийство. [/quote]

  [quote#10:"gun"]Прочетете ГПК и действайте сами.[/quote]

  Пишман адвокате, с гледане на съдебни риалитита най-много да си загубиш имотчето, без да разбереш някой ден.

  Hang on tightly, let go lightly
 33. 33 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ако жената е развила шизофрения опираме до близките защо не са взели мерки да й се отнеме книжката. Не виждам държавата тук какво може да направи! Да привиква всички всяка година за да види дали не им се е случило нещо и за това нямат право вече да шофират?
  И ако наистина е болна .... е какво - да я линчуваме ли?? Шизофренията е тежко заболяване, попрочетете малко. А ако си мислите, че е здрава и се отървава така ... С тая диагноза и завеждане в психодиспансера доста врати си затваря! По-лесно би било да си получи присъдата за ПТПто според мен.

  Само за кръвната проба бих се заяла наистина. Но ако е шизофреничка, току що освидетелствана (защото това заболяване се отключва в даден момент от живота), то тогава и алкохолът няма значение.

  Може би трябва да се търси иотговорност от лекарите - ако вече е била на лекарства, те е трябвало да уведомят държавата, че трябва да й се отнеме книжката!

 34. 34 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Това гражданската отговорност е пълна пародия, само вземат пари.Преди около 5 години с предишната кола докато чаках на аварийки на улица на която могат да се разминат пет коли след десетина метра спирачен пък се заби в мен микробус каран от 19 г плевенлия (днес го карал за сефте и не го познавал, защото неговия бус бил счупен). полицаите дойдоха казаха какво да си пишем в протоколите и си заминаха. Ходих два пъти на оглед и искаха да отиде и той, имах му телефона каза добре и толкова, няколко пъти питах казваха че не е отишъл и чакат да мине някаква комисия след три месеца получих любезно писмо че произшествието е станало час преди да влезе в сила ГО и да си го търся него. На телефона се обаждаше друг и казваше че тоя не го познава, но чул че има такъв уволнен младеж. Ремонта си мина за моя сметка и толкова, нашенска история

 35. 35 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Много локуми разтягате...
  Тук един спомена - "вземете нещата в СВОИ ръце".
  Дано автора като прочете и се поблъска още малко да разбере, че само това е начина...
  Ако държавния "пест-контрол" не си върши работата - оправяш се с хлебарките сам. Или намираш някой да ги оправи. И умната!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 36. 36 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#33:"Izida"]Не виждам държавата тук какво може да направи! [/quote]
  А кой й е дал свидетелство за правоуправление? Не е ли държавата? (куките)

 37. 37 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Към 36
  Всъщност куките са я покрили. Разбира се срещу заплащане.
  Сега са на палатков лагер, чакат да ги пенсионира.

 38. 38 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Има един показателен филм от поредицата "Мръсният Хари." На едно ченге, пътен патрул, добра заплата, служебен "Харли", служебен "Магнум", му писна от боклуците в обществото-откачени каскадьори по улиците, сводници, пласьори и прочие измет и взе нещата в свои ръце. Чака го на околовръстното в храстите, пише му акт, оня го пита "знаеш ли кой съм аз?", а той му отвръща "знаеш ли какво е това?" и навира цевта в устата му и преди да се е напикал, дръпва спусъка.

 39. 39 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#36] от "historama":

  А какво пречи да е била здрава преди няколко години и да се е разболяла сега?

 40. 40 Профил на mitakk
  mitakk
  Рейтинг: 279 Гневно

  "в такава държава живеем, Яна! Аз нищо не мога да направя!"
  Ето това за мен е потресаващо! И то устата на следовател!
  Май наистина нищо не може да се направи.

 41. 41 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Значи кво значение има, че не са й били отнели книжката? Все едно тя без книжка не може да подкара колат.

 42. 42 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1520 Гневно

  Щом тези, от които очакваме правосъдие, отказват да прилагат законите, под предлог, че сме живеели в такава държава, е това е вече върхът!
  Никакво отказване, пишете до всички медии, да се разбута тази кочина там, в Петричко.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 43. 43 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 707 Весело

  Те,тия дето забъркват лайната,сега протестират за още пари.

  Ръй! Ръй!
 44. 44 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  "Защо? Защото на въпросната жена ЕЙ СЕГА (не 2014-та, а впоследствие) са й изкарали свидетелство за невменяемост и след като вече има такова не подлежи на съд! Случаят се прекратява. Експертиза няма да има. Всичко приключва..."

  Oчевидно адвокатът на въпросното лице си разбира от работата!
  Според мен моотоциклетистите трябва да хванат правосъдието в своите ръце и всичко ще се подреди...

  I Want To Believe
 45. 45 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 772 Любопитно

  а тая жена снимка и име има ли си ? Ей така, ако я мярна на кръстовище да знам да си оставя едни 20-30 метра дистанция. Или ако пусне CV някъде да се има едно наум, че може да се окаже ненадеждна.

  Eff U Greta
 46. 46 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 719 Разстроено

  [quote#10:"gun"] Прочетете ГПК и действайте сами. [/quote]
  Можеш ли сам да си поправиш телевизора, часовника, да си извадиш зъб...!?
  Кой ще остане когато свърши светът - двама адвокати да го довършат.

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 47. 47 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Утехата ни е, че има Бог! Него не можеш да подкупиш, не можеш да Му "бутнеш". Неговите присъди са неотменими.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 48. 48 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Сега разбрахте ли защо мафията има държава в България? Защото всички сме една мафия. Корупцията е в душите ни. По време на соца всичко ставаше с връзки. Даже тоалетна хартия се купуваше с връзки. Сега всичко става пак с връзки и с пари.
  Е, нямаме шансове да оцелеем, ако това не се пресече отгоре. Именно отгоре, защото отдолу нямаме мнозинство да го направим.

 49. 49 Профил на asenvidenov
  asenvidenov
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#48] от "Мондиана":

  Мойсей водил 40 години евреите в пустинята. За да измрат старците, с робско съзнание. На днешно алтернативата се нарича ЛУСТРАЦИЯ. Ма не само за бившите функционери. За децата и роднините им. Така направи Чехия, например.
  Та, нещата са в НАШИ ръце. Въпросът е, кога ще стигнем дъното...

 50. 50 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Не е директо свързан с темата. Но ако това е истина, няма шанс за тази страна. От друга страна източникът/анонимус някакъв/, а и датата на публикуване на материала-10.05.2013 ме навеждат на мисълта, че "фактите", изнесени по-долу са от фабриката на КГБ и ДС с цел да се обезмисли гласуването два дена по-късно и хората да "хванат" гората за гъби. Аз тендирам към последния вариант.
  https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/05/10/%D0%BC%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%82/

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 51. 51 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Не, че нещо, но когато и да видя мотоциклетист, все ще направи нарушение - или форсира твърде шумно, или се движи с превишена скорост, или настъпва ограничителни ленти. А когато се случи нещо с такъв, все е "в изправност". Даже наскоро удареният от Голф се видя, че изпреварва на забранен участък. Говорете ми, но аз вярвам на очите си.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK