Даниела Доковска: Прокуратурата се инфилтрира във всички власти, тя е инструмент на управляващите

адвокат Даниела Доковска

© Надежда Чипева, Капитал

адвокат Даниела ДоковскаГлавният прокурор се превърна в незаобиколим фактор в държавата. Той е единственият човек, който притежава наказателна неприкосновеност по българското законодателство. Той има неограничена власт да привлича гражданите към наказателна отговорност. Той не се отчита пред никого. И никой не се решава да промени статуквото. Правителството непрестанно плаща обезщетения за грешките на прокуратурата, които отекват в Страсбург. Министерството на правосъдието плаща обезщетения за забавени от прокуратурата дела. Висшият съдебен съвет също плаща обезщетения по осъдителни решения срещу прокуратурата. Това означава, че грубо се накърняват правата на хората. Провалите на прокуратурата обаче остават за сметка на държавата, сиреч на данъкоплатеца.


Това заявява в интервю пред "Медиапул" адвокат Даниела Доковска във връзка с промените в конституцията и проекта за Закон за съдебната власт. Според нея промените в основния закон са абсолютно необходими и промяната на модела на кадровия орган на Темида е наложителна, защото сега съществуващата структура на Висшия съдебен съвет е сбъркана.


"Предложените промени в конституцията целят да я доближат до европейските изисквания, за да се гарантира независимостта на съда. Според някои критици това нямало да направи процеса по-справедлив – сякаш не е очевидно, че не може да има справедлив процес без независим съд. Справедливият процес е в същината на върховенството на правото. Съдът трябва да бъде независим от всички институции, включително и от прокуратурата, която излъчва една от страните в процеса", заявява адвокат Доковска.
Според нея опасенията на някои критици, че съдът ще се капсулира със създаването на отделна съдийска квота, не са основателни, защото съществува гражданска квота. Тя обаче задава въпроса дали е по-добре съдът да се капсулира с прокуратурата.


"Доминирането на прокурори над съдиите деформира системата и застрашава справедливостта на процеса"


казва  още Даниела Доковска и допълва: "В прокуратурата властва единоначалие, а това означава, че всички гласове на прокурорите във ВСС изразяват позицията на главния прокурор. Тази позиция се оказва господстваща при назначаването на съдии и председатели на съдилища, при атестирането на съдиите и определянето на дисциплинарната им отговорност. Прокуратурата придоби власт над съда, което е абсурдно в една демократична държава. Този конструктивен дефект в управлението на съдебната система трябва да бъде премахнат".


Адвокат Доковска аргументира и идеята гласуването във ВСС да е явно, а не тайно, както е сега. По думите й тайното гласуване не е помогнало за по-доброто функциониране, а е сринало крехкия авторитет на съвета. Според Доковска изключително важна стъпка би било и  разширяването на достъпа до Конституционния съд - възможност, предвидена в предлаганите от управляващите промени в основния закон. 


"Наказателната репресия у нас – това са артериите на властта, прокуратурата винаги върви с победителите"


"За управляващите прокуратурата е инструмент, за управляваните – плашило. Атрактивните обвиняеми у нас са падналите от власт. Но при всеки опит за реформа на прокуратурата се чуват яростни гласове, че се посяга на нейната независимост. В редица напреднали държави прокуратурата е част от изпълнителната власт, но функционира добре. В други държави прокуратурата е независима институция извън съдебната власт и също функционира добре. У нас прокуратурата е в съдебната власт и е зависима само от главния прокурор. А той не зависи от никого", анализира юристката същината на проблемите на нашата съдебна система.


Анализът припомня конкретните факти за постоянното взаимодействие на прокуратурата с изпълнителната власт. "Тя формира екипи с представители на МВР и ДАНС, ръководството на прокуратурата ежеседмично участва в "оперативки" при министър-председателя. С течение на времето прокуратурата неформално се сдоби и със законодателна инициатива. Във всички медии четем: "Народното събрание гласува законопроекта на главния прокурор…" Така прокуратурата се инфилтрира във всички власти. Независимостта на прокуратурата – по начина, по който е регламентирана в законодателството, се превърна във всевластие. Затова си мисля, че  


"Партиите няма да получат "разрешение" от главния прокурор за някои от предлаганите в ЗСВ реформи, само че политическата отговорност ще трябва да я понесат те"


Доковска изказва подкрепа за предвидените в Закона за съдебната власт промени, с които се цели да се гарантира независимостта на отделния прокурор - без устни указания и без разпореждания от по-горестоящите прокурори.


По думите й правомощието по-горният обвинител да връща делото с указания на по-долния стои от времето на социализма, "но тогава наказателните дела са били по-малко, а контролът - по-строг." А сега делото може да се търкаля в досъдебната фаза до изтичането на давността. Забавянето на процеса в досъдебната фаза води до загуба на доказателства. Но най-деморализиращото е, че се размива отговорността за дадените указания и за извършените процесуални действия. Щом по-горният прокурор е убеден, че трябва да се внесе обвинителен акт, нека го внесе на своя отговорност. Това ще гарантира независимостта на отделния прокурор, ще го предпази от утвърдените в практиката "негласни указания" на висшестоящата прокуратура. А влязлата в сила присъда ще даде обективна оценка на прокурорската дейност", казва още Доковска.

Крайно време е


"Да се сложи край на функционирането на съдилищата чрез "редови съдии" и съдебна аристокрация"


"Съдията, а не съдилището, е същинският орган на съдебната власт. Съдийското самоуправление не само гарантира независимостта на отделния съдия, но и предпоставя по-високо качество на управлението на съдебната институция", заявява още Доковска в коментар на предвиденото в проекта на правосъдното министерство засилване на ролята на общите събрания в съдилищата.


Защото 


"съществуването на началници в съда е удобно средство за нерегламентиран контрол върху съдиите".


От една страна, прокурорите избират председателите на съдилища, а, от друга страна, председателите на съдилища решават кой съдия да гледа делата, внесени от прокурорите (колеги се шегуват, че разпределението е "случайно", защото се прилага "според случая"). Председателите на съдилища решават кой съдия да бъде командирован на по-високо място (за неопределено време) и кого да върнат обратно в изходна позиция; чий роднина да назначат като съдебен помощник и пр., и пр.


Този начин на администриране на системата придоби уродливи форми и компрометира целия модел, заключава Даниела Доковска.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ако има нещо по отблъскващо от корумпиран съдия или прокурор ,то това е арогантния адвокат.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 2. 2 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  Даниела Доковска: Прокуратурата се инфилтрира във всички власти, тя е инструмент на управляващите
  ––––––––––––––––––––––
  И да не забравяме, че Прокуратурата беше юмрукът на Държавна сигурност и комунистическата (социалистическата) власт, която остана непроменена след 10.11.1989-та.
  Цацаров, чуваш ли?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 3. 3 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Браво ! Изключително смела жена ! Дано повече хора от съдебната система започнат да казват силно на глас ИСТИНАТА.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 4. 4 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Статията е добра, но КОЙ ще чуе гласа и???

  Имало едно време ссср...
 5. 5 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  "... Наказателната репресия у нас – това са артериите на властта ..."!

  Повече няма, какво да се каже и добави!

  Бивш tww09306483.
 6. 6 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  В деградацията си стигнахме дотам, че това може да се каже само от един сравнително независим и затова смел човек.

 7. 7 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Той не се отчита пред никого.
  ..........
  Бе, има там едни, пият си ракията в "Монтерей", бивши офицери т ДС, там се отчита.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 8. 8 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Надявам се, след думите на Доковска, лизнашки да се скрие обратно в дупката си и да замълчи!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 9. 9 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Поздравления за изказаните виждания на г-жа Доковска, за първи път срещам името и, но това е второто силно изказване на адвокат след коментара на г-н Брайков от преди половин година Храм без Бог.

  http://www.capital.bg/blogove/pravo/2014/12/08/2434378_hram_bez_bog/

  Само се чудя какво трябва да се направи във връзка с това и изказване: "Съдията, а не съдилището, е същинският орган на съдебната власт. Съдийското самоуправление не само гарантира независимостта на отделния съдия, но и предпоставя по-високо качество на управлението на съдебната институция" - въпреки че съм съгласен на 100% с него се чудя дали действащите съдии заслужават да са на тези позиции, за справка решението от преди няколко седмици на съдия Галин Несторов по казуса с Пеевски....

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 10. 10 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 669 Разстроено

  Отлично интервю на Доковска. Продажността на прокуратурата е подхранвана и от потресаващата некадърност на не малко прокурори.

  Случка отпреди няколко дни в съдебна зала на ВКС.
  Прокурорът иска делото да се върне на долна инстанция. Член на състава го пита - А на коя инстанция смятате че трябва да се върне?
  Прокурорски отговор - Ами не знам, вие си решавайте.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 11. 11 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 822 Любопитно

  Когато 25 години сме гласували за простаци и бандюги,какво да получим? Някаква награда за плиткоумието?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 12. 12 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Доковска знае за какво говори.

  Основополагащо в правото:
  "Справедливият процес е в същината на върховенството на правото. Съдът трябва да бъде независим от всички институции, включително и от прокуратурата, която излъчва една от страните в процеса"

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 13. 13 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ммм даа,
  Нещо не разбирам. Доковска говори против прокуратурата. Ами нали точно тя е обвинителката по престъпленията и за защита на закона?С какво прокуратурата нарушава независимостта на съда?

 14. 14 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално

  четох интервюто сутринта.
  браво.
  само това мога да кажа.
  смел човек и гражданин.
  искам повече такива гласове.
  страхът напуска тези земи.

 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 988 Весело

  Прокуратурата МОЖЕ да се инфилтрира, само ако другите власти са корумпирани, и са потенциални "клиенти на прокуратурата"!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 497 Неутрално


  Много верни констатации за бг прокуратурата. Напълно безконтролна, функционално неприкосновена и репресивна организация, която много често се ползва от частни лица и публични фигури за най-разнообразни поръчки.
  Тази е и основната причина българските съдилища да са задръстени с безсмислени , поръчани дела по несъстоятелни обвинения. Нужна е промяна и в законите - най-вече наказателно-процесуалния кодекс, с цел да се ограничи безконтролната и компроментирана дейност на прокуратурата. В тази връзка, българският законодател е в дълг към обществото. Е по-приятно и лесно е да се ратифицират директиви и да се приемат промени в закона за движение по пътищата, но от време на време е нужно да се върши и нещо смислено.
  Браво на адвоката.

 17. 17 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#13] от "rorikabc":

  абе формално погледнато с нищо. освен с това, че крайното решение е предначертано от прокурор, съдията само може да го обяви. сещаш ли се?
  евала на адвокат Доковска, разбира нещата!

 18. 18 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Поздравления за адвокат Доковска! Най-после някой се осмели на висок глас да каже "Царят е гол!" Перифразирано от гледна точка на окаяната ни съдебна система то звучи "На Цацаров отвсякъде му се вижда на@каното д..."...
  Този човек трябва да бъде изваден от съдебната система и съден за грубо погазване на Конституцията. Както и за национално предателство! По време на хибридния преврат срещу първото правителство на ГЕРБ действията на това мерзко човече бяха в учудващ синхрон с останалите участници, а зад всички тях стояха руските тайни служби...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 19. 19 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3250 Неутрално

  Сладураната тя. Че коя институция не е инструмент на управляващите?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 20. 20 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#12] от "Jessika":
  Присъствието на прокуратурата в съдебната система е правен абсурд. Това нарушава равнопоставеността на обвинителя и защитника в съдебния процес пред съдията. Презумпцията за невинност на подсъдимия също е накърнена. След като обвинителят е в една и съща институция със съдията, той едва ли не е предварително осъден.
  За да се коригира този абсурд трябва или и адвокатите да влязат в съдебната институция( циркът тогава ще е пълен), или прокуратурата да излезе от там. Въпросът с нейното децентрализиране е не по-малко важен и точно затова е отделна тема.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 21. 21 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#7] от "СДС":
  Те и затова са го поставили на този пост - леко дебилен, със загатнати симптоми на Синдрома на Даун... Такъв е лесен за манипулиране, още повече ако го държат за топките с компромати.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 22. 22 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Колко лесно могат да се манипулират хората.
  От адвокат на мафията изведнъж стана смелата и достойна г-жа Доковска.
  Все едно не знаем схемите на адвокатите със съдии и прокурори. А тази като шеф на адвокатската колегия е била навътре във всичко.

 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ами, добре им го е казала Доковска ..
  Неща , които си пишем вече с месеци ...
  Наказателната НЕотговорност на гл. прокурор, за зависимите от НЕГО - на всички прокурори, за зависинмостта на съдиите от прокуратурата , за проникването на прокуратурата - във ВСИЧКИ власти и т.н..
  Добре е , че защитава реформите , а тя ,все пак , не е коя да е ..))

  BIG AL
 24. 24 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3250 Неутрално

  Освен това каката послъгва - съдебната система не търси справедливост, а законност в най-добрия на теория случай. Между законно и справедливо разликата е голяма, защото законите се пишат от заинтересовано и привилегировано малцинство, против интересите на мнозинството, без допитване до него.
  А закон, неодобрен от народа, не може да се смята за справедлив.

  Примери за разминаването - бол.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 25. 25 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 551 Неутрално

  рИформи ще има за всички и за управляващи и за народеца......,увеличение размера за здравните осигуровки,заплащане на лечение по списък който ще обхваща 44 % от "пътеките", за соц.сфера увеличение на възрастта за пенсиониране,увеличение на социалните осигуровки,премахване на някоИ помощи,...за съдебната система ,реформи с които ще подчинят прокурорите,съдиите ще станат още по недосегаеми,правосъдието още по-"КРИВО "!! Смисъла на промените е създаване на средна класа (по доходи над средните за страната) и превръщането им в постоянен електорат на реформиските партии!! А за народеца,да плаща, да плаща,докато има преход ...още 15 год.останаха да библейските 40 год.,..... докато направим от родината пустиня !!!!Баси прос......сме ???!!!

 26. 26 Профил на novak_76
  novak_76
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Съдът трябва да бъде независим" - това са децата на децата на децата ни = 100 години

 27. 27 Профил на novak_76
  novak_76
  Рейтинг: 225 Неутрално

  а бързата процедура е морал и самоконтрол

 28. 28 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Хубу, ама защо чак сега. Освен това остава едно такова впечатление, че интервюираната скача на цацаратурата щото е се явява естествен враг в наказателния процес, ако може така да се каже.

 29. 29 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 272 Неутрално

  ..."прокуратурата е инструмент на управляващите..."
  Прокуратурата е инструмент за репресия - политическа, икономическа и психологическа. А когато главният прокурор е комплексирана личност под влиянието на малограмотни и незрели хора, може да бъде много страшно за демокрацията, за съдбата на отделния човек и на държавата като цяло.

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Като гледам по американските филми,съдията е най-важния човек в един съдебен процес,у нас това е прокурорът.Сбъркана работа.

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  [quote#29:"lefkovitz"]А когато главният прокурор е комплексирана личност ... [/quote]

  ... и като хоби сглобява детски самолетчета от пластмаса...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#16] от "kotrag":
  Последната свинщина на цацаратурата - скапаха ген. Шивиков. Дали защото е ползвал доброволната помощ на няколко бойни другари от поделението си или защото е генералът - отличник на НАТО и прокуратурата е действала по препоръки на руското посолство. Предстои да разберем. Интересни ще са показанията на привиканите свидетели, оказали безкористна помощ на генерала. Интересно как и по силата на какви закони ще ги интерпретират продажните прокурори, скалъпили това дело. Така или иначе пъкленото им дело е вече свършено - де факто генералът е отстранен от работа.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 33. 33 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#19] от "Николай Теллалов":
  "Сладураната тя. Че коя институция не е инструмент на управляващите?"
  ----------------------
  Ти още май бълнуваш в сънищата си за ерата на болшевизЪма и идиотизЪма?...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 34. 34 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Крои му се шапка на Цацаров май.
  Но и съдиите често вземат скандални решения, не съм много съгласен, че само прокуратурата е виновна.
  Иначе, че работят на принципа проба - грешка, всички го знаем.
  И че грешките ги плащаме ние. В Страсбург.
  Колкото до неосъдените политици - вината е съвместна.

 35. 35 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тази леля Доковска само по-кротко с лекциите на тема морал и право.

  Тя беше защитник на подсъдимите по делото "Октопод" и преди това адвокат и на Стефан Софиянски.

 36. 36 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#3] от "Сашо":

  Нека тази жена направи началото, за което говореше румънската Министър преди няколко седмици.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#32] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  Тука настъпиха яко мотиката и ще им се върне като бумеранг. Гледах по телевизията колко хора го подкрепят генерал Шивиков а военните не забравят лесно.
  Тия кабинетни чиновници с пагони въобще не знаят какво е военни действия и какъв характер трябва да има човек за да е там да не говорим за командир.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 38. 38 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 279 Гневно

  [quote#22:"ДСиБ"]От адвокат на мафията изведнъж стана смелата и достойна г-жа Доковска.
  Все едно не знаем схемите на адвокатите със съдии и прокурори. А тази като шеф на адвокатската колегия е била навътре във всичко.[/quote]


  До коментар [#37] от "Танас":


  До коментар [#36] от "Алф":


  До коментар [#35] от "12345":


  До коментар [#34] от "theanalyser":


  До коментар [#33] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":


  До коментар [#31] от "Norman Granz":


  До коментар [#30] от "rosiraycheva50._":


  До коментар [#29] от "lefkovitz":


  До коментар [#28] от "Цайко":


  До коментар [#23] от "BIG AL":


  До коментар [#29] от "lefkovitz":


  До коментар [#27] от "novak_76":


  До коментар [#25] от "monom":


  До коментар [#23] от "BIG AL":


  До коментар [#17] от "zidane":


  До коментар [#1] от "Rock J":


  До коментар [#2] от "Депутат 241":


  До коментар [#3] от "Сашо":


  До коментар [#4] от "citoplast":


  До коментар [#6] от "spiegel":


  До коментар [#8] от "mr.kiril":


  До коментар [#11] от "Майндърбайндър":


  До коментар [#14] от "mihail_p":


  До коментар [#15] от "Бойко Борисов+Серге натикаха държавните пари в КТБ":


  До коментар [#7] от "СДС":


  До коментар [#12] от "Jessika":


  До коментар [#13] от "rorikabc":

  О, Боже!

  Толкова ли сме ослепели и оглупели, че не помник как тази притворно-домашно кротка и хитра лелка с прибраните си косици не беше първа защитница на всички комунисти и мафиоти в началото на лъжливия преход?

  Изведнъж обаче решила да каже някаква истина. Да! Грешката е вярна - от съдебната ни система нестава нищо!

  Но Доковска успешно помогна на тази система да не стане нищо от нея!

  В началото…

  Хора, не се лъжете… Доковска е стара кримка, и това нейното макар и вярно, е по-скоро поплак за загубени позиции като бивше величие от старата система защитаващо старите комунистически величия, отколкото гражданска позиция и любов към България…

  Къде й беше моралът когато защитаваше рушителите на България?

  Какво ми се прави сега на света вода ненапита?

  Да! Съдебната ни система е НУЛА!

  Но Доковска е част от това.

  Стига лицемерие!

 39. 39 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 279 Весело

  Сиреч:

  Понеже аз - Доковска съм изпята песен, не участвам в нищо, ни във властта, ни съм вече ничия защитница и любимка, съдебната система не става…

  Да, госпожа Доковска! И двете грешки са верни! Инфилтрирането, обслужващата роля на съдебната система спрямо властиимащите, нулевата й роля, в смисъла на тоталното безразличие за това какво ства с бедният и измъчен български народ, но също така е вярно, че вие сте една от създателките на тоталното обезверяване на народа спрямо съдебната система!

  Къде ви беше моралът когато самоотвержено защитавахте комунисти и доказани престъпници.

  Вие павирахте пътя към тоталното обезличаване на тази съдебна система, срещу която днес като герой УЖ въставате!

  Хайде, моля! Лицемерка!

 40. 40 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3250 Неутрално

  [#33] твърдиш, че идиотизмът е в миналото, живеем в епохата на гениалността?
  Хмък. Кой от двама ни бълнува?
  И, щом не си съгласен с мнението ми, кажи коя именно институция НЕ Е инструмент на управляващите? Можеш ли да посочиш такава?
  Съмнявам се.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK