Прокуратурата в Хасково разследва кмета на града

Прокуратурата в Хасково разследва кмета на града

© Надежда Чипева, КапиталОкръжна прокуратура – Хасково е образувала днес досъдебно производство срещу кмет на града Георги Иванов, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата. Той ще бъде проверяван за престъпление по служба, във връзка с ремонта на стадион "Хасково". Обвинението е по чл. 282, ал. 2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс. Ако бъде признат за виновен, кметът може да получи затвор от една до осем години и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност.


Разследването срещу Иванов е за това, че в периода юни - декември 2014 г. в гр. Хасково като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за община Хасково, се казва в съобщението.


Ще се разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на ремонта на стадиона, както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства съобразно извършените строително-монтажни работи по ремонта.


Ще бъдат назначени съдебно-икономическа и инженерно-строителна експертизи. Разследването е започнало след извършена проверка от областната дирекция на МВР - Хасково, възложена от прокуратурата, по повод излъчен репортаж по Би Ти Ви.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK