Цитат на деня: Има хора, чиято дневна доза ракия струва повече от здравната им осигуровка

Петър Москов, министър на здравеопазването

© Георги Кожухаров

Петър Москов, министър на здравеопазванетоАко дневната доза ракия на някой човек струва повече от здравната му осигуровка – 16.80 лева на месец, и той реши да пие, вместо да си плаща за здраве, то той е направил своя избор и не бива да вини системата".


Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в Нова телевизия.


Москов заяви, че всички трябва да финансират здравната система, за да могат след това всички да я използват, когато имат нужда. Той отново изложи трите основни стъпки в предлаганата здравна реформа: разделянето на здравните пакети на основен и допълнителен, изваждане на дейности от болничната и доболничната помощ и точен отчет за парите, които пациентите плащат.
Министърът определи преговорите между държавата, Националната здравно-осигурителна каса и Българския лекарски съюз като "котка в чувал". Според него не става ясно как са образувани цените на услугите и защо периодично сумите се увеличават.


Москов коментира и изказването си, че линейките, които влизат в ромските гета трябва да са придужени от полиция. "Преди да е влязъл законът в гетата, няма начин там да влязат здравеопазването и образованието", коментира той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK