В понеделник започва ремонт на два виадукта на АМ "Хемус"

Ремонтът на АМ "Тракия" върви по график, съобщават от АПИ.

© Агенция пътна инфраструктура

Ремонтът на АМ "Тракия" върви по график, съобщават от АПИ.От понеделник, 22 юни т.г., започва ремонтът на двата виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол" на автомагистрала "Хемус", съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).


По време на ремонта ще има реорганизация на движението. То ще се осъществява двупосочно в платното за гр. Варна. Всеки петък и неделя ще има реверсивно движение в районите с ремонтни дейности. В петък ще има по две ленти в посока Варна и една към София, а в неделя - две ленти към София и една към Варна. Въвеждането на реверсивното движение е съгласувано с "Пътна полиция".


Виадуктите не са ремонтирани от както са построени преди повече от 30 години. Ще им бъде направен цялостен ремонт, включително и подновяване на асфалтовата настилка и хидроизолацията.
Паралелно с това продължават и останалите ремонти, включително и на виадуктите "Елешница" и "Бебреш". Всички ремонти трябва да приключат тази година.


Освен това от следващата седмица шофьорите пътуващи по АМ "Тракия" ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124-ти и 134-ти км. Това е отсечката след пътен възел "Пловдив-Запад" до пътен възел. "Пловдив-Изток". В момента движението се осъществява по неремонтираното платно в посока София.


Усилено се работи по всички участъци от АМ "Тракия". Целта е превантивният ремонт на директното трасе да приключи до 1 юли, съобщават от АПИ. Досега в посока Пловдив са завършили строителните дейности между 5-ти и 10-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км, а в посока София - от 63-ти до 67-ми км и от 67-ми до 71-ви км.


Ремонтират се платната в посока София между 5-ти и 10-ти км, от 74-ти до 80-ти км, от 80-ти до 90-ти км и от 119-ти до 124-ти км. В посока Пловдив – от 63-ти до 74-ти км, 119-ти и 124-ти км и от 124-ти до 134-ти км.


Очаква се в средата на юли да завършат ремонтите на съоръженията при 9-ти км, 63-ти км и моста над р. Тополница при 77-ми км на АМ "Тракия".


Строително-монтажните работи на виадуктите при 61-ви и 67-ми км ще продължат и през летните месеци.


След 1 юли за повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през туристическия сезон в районите на съоръженията всеки петък ще има по две летни за движение в посока София – Пловдив и една в посока Пловдив – София, а в неделя ще са две лентите към София и една към Пловдив.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK