Прокуратурата във Враца е започнала проверка на парка "Леденика"

Посетителският център на комплекса.

© Велко Ангелов

Посетителският център на комплекса.Районната прокуратура във Враца ще провери данните за извършено престъпление при строителството на развлекателния парк "Леденика", се вижда от постановление на Окръжната прокуратура, предоставено на "Дневник" от жалбоподателя Валя Кръстева. 


В сигнала й се казва, че изработеното по проекта е некачествено, посетителският център се руши, а модулът пред входа на пещерата не е изпълнен с материала, посочен в документацията. 


Проверката  на Държавната финансова инспекция е показала, че извършените строително-монтажни работи са по-малко, отколкото са били възложени, се вижда от прокурорското постановление. В същото време е извършено допълнително строителство, което не е било възложено. Приемо-предавателен протокол, отчитащ дейността на изпълнителя, пък бил съставен преди фактическата работа на обекта да е приключила. Фигурата на Светломразеца се оказала изпълнена не от фибростъкло, каквото било изискването, а от пенополистирол. Възложителят - общината, не поискал неустойки за неспазени срокове и неизвършени дейности. 


Наскоро Дирекцията за национален строителен контрол установи, че съоръженията в парка, построени по европроект за 5 млн. лв., са опасни и забрани да се използват.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK