Христо Иванов: Никой не пита Цацаров кой е писал законопроектите, които той внася в парламента

Христо Иванов: Никой не пита Цацаров кой е писал законопроектите, които той внася в парламента

© Надежда Чипева, КапиталВъпросът кой точно е писал законопроекта за промени на Закона за съдебната власт продължава упорито да се налага като основна тема на дискусия, но това е пореден опит да се произвежда бял шум по темата. Идеята, че законопроектът е съчинен в една времева точка и че основният проблем на обществената дискусия е да се открият неговите автори, е откровена профанация, която се опитва да заглуши и подмени дебата по съществото на предлаганите промени".


Това заяви правосъдният министър Христо Иванов,  потърсен от "Дневник" за коментар на днешното изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, че проектът на Закона за съдебната власт е "писан на тъмно".


Когато проектът беше представен в края на май, Цацаров обяви, че няма да коментира, за да не влияе  на прокурорите. Още на следващия ден при посещение в чужбина Цацаров разкритикува проекта, а през последната седмица главният прокурор мина в открита атака срещу министъра на правосъдието. 
Христо Иванов заяви, че


основните идеи, заложени в законопроекта, се обсъждат години наред с множество експерти – български и международни,


и че много от тях са залегнали в стандарти и препоръки на редица международни институции - Европейската комисия, Венецианската комисия и други.


По-рано днес на заседанието на Висшия съдебен съвет Цацаров и още 17 души от съвета изпратиха писмо с искане за извинение от страна на Христо Иванов за думите му, че събранието на съдиите в Пловдив за обсъждане на проекта за ЗСВ му  заприличало на  партийно събрание от Северна Корея. Това стана повод за остра реакция от страна на мнозинството на ВСС, които оцениха метафората на министъра като обида за съдиите, и мнозинството насочи  атаките си си едновременно и срещу Христо Иванов, и срещу проекта за промени на Закона за съдебната власт.


"Законопроектът за промени в ЗСВ вероятно ще се окаже най-широко обсъжданият законопроект, който е лансиран през последните години", заяви Иванов пред "Дневник"


"Вече многократно обявих, че гледаме на законопроекта като основа за дискусия, в рамките на която ще изкристализира оптималният вариант


Няма да ограничаваме времето на обсъждането, то ще продължи, докато има какво да се обсъжда", обясни министърът.


Той припомни, че Министерството на правосъдието организира изслушвания на съдиите по апелативните райони в страната. "След това предвиждаме и тематични дискусии по най-важните теми. При всяко от обсъжданията, в които участваме, излизат ценни идеи, с които ще допълним проекта, така че накрая ще е много трудно да се каже кой точно е неговият автор", смята още министърът на правосъдието.


"В същото време, ако трябва да направим паралел - никой не пита г-н Цацаров кой е писал законопроектите, които той внася в Народното събрание през отделни депутати,


"с кого точно тези законопроекти бяха  консултирани и дали изобщо са консултирани с някого извън прокуратурата",


запита риторично Иванов.


Наскоро парламентът одобри промени в Наказателно-процесуалния кодекс, предложени от прокуратурата и внесени от ГЕРБ. Преди това пък депутати от управляващата партия начело с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов внесоха изненадващо проект за промени в ЗСВ, което се възприе от наблюдатели като опит за бламиране на проекта на Министгерството на правосъдието, който беше в процес на изготвяне.


Христо Иванов опровергава Цацаров и за това, че от стратегията за съдебна реформа е отпаднала идеята за извършване на международна експертиза на прокуратурата


"Текстовете, за които г-н Цацаров твърди, че са отпаднали, са съответно т. т.4.3.1 във връзка с 4.3.2 и 4.3.3 от Стратегията, посочи правосъдният министър.


Нещо повече, тези текстове са съгласувани с главния прокурор и  са базирани на негови писма до Европейската комисия, с които той иска по-задълбочена експертиза на проблемите, свързани с прокуратурата,


добави  Иванов. 


Той обясни, че според стратегията международни експерти, съгласувани с Европейската комисия, ще могат да анализират работата по конкретни дела и да дадат отговор на поставените в 4.3.1 въпроси – 


"факторите за политическо, йерархично и друго неправомерно влияние в нея, както и формите на злоупотреба с прокурорски правомощия". 


"Важно е да се подчертае, че по никакъв начин не става дума за експертиза, извършвана от български неправителствени организации (НПО). Твърдението, че става дума за опит за изхранване на НПО е поредният опит за подмяна на темата чрез нейната профанация", заяви министърът.


Според него въпросите, които са формулирани в предметния обхват на тази експертиза, са


изключително важни за обществото въпроси и без да им бъде даден отговор, няма да може да се говори за реформа на прокуратурата.


"Функционалният анализ на прокуратурата и други, свързани с него документи, констатираха сериозни проблеми в тези аспекти, но


планът за действие на главния прокурор и изобщо действията на прокуратурата по никакъв начин не дават отговор на формулираните в тях проблеми и възможните решения


В този смисъл, необходимостта от такава международна експертиза продължава да бъде на дневен ред, заключи министърът на правосъдието, помолен за коментар.

Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  "В този смисъл, необходимостта от такава международна експертиза продължава да бъде на дневен ред", смята министърът."

  В този смисъл подкрепям!

  Имало едно време ссср...
 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  То и да го питаш,пък ще каже.

 3. 3 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Моля се, най-сетне да сме попаднали на човека, който има топките да нарита шибания кошер и да се започне боя!

  I shave with Occam's razor
 4. 4 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1561 Неутрално
 5. 5 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Ице по-спокойно, че на Цацата холестерола и без това изглежда висок! Не му прави стрес, дет' се вика!

  Цацаров продължава да се държи много надменно и не усеща как сам си руши репутацията (ако изобщо му е останала такава)

 6. 6 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ами то е ясно кой. Лобистите. Целият парламент са лобисти на едрите мутри. Това е същността на държавността.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 7. 7 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#3] блажени са наивниците.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 8. 8 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Тоз Иванов малко замаян ми мяза, но може би ще се окаже правилният човек. Малко изоставен от правителството и подкрепящите партиии ми се вижда.

 9. 9 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Браво на Христо Иванов!
  Шапка му свалям!
  Успех!

 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  Искрено желая успех на министър Иванов.

 11. 11 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ако се появат още 1-2 като Иванов и Москов.... ще бъда мн радостен. Харесва ми подхода и на двамата, с които действат в блатата на здравеопазването и правосъдието. Искам да им пожелая успех и да не се предават. Разумните хора виждат всичко!

 12. 12 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Цацаров е малко като Местен, дето Веждито разправяше, че предварително си подготвял разни словоблудства и и после питал "Добре ли го казах, добре ли го казах? Впечатлих ли ги, а?".

  И Цацаров днес го затвърди с цитатите на Мао Дзедун. Снощи цяла вечер се е подготвял и зареждал с умнотии, за да впечатли днес. На английски му се вика "attention whore". А такива хора са посредствени хора.

 13. 13 Профил на today
  today
  Рейтинг: 875 Неутрално

  От КОЙ трябва да е писан законопроекта, че Цацаров да няма възражения?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 14. 14 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Явно в Прокуратурата са писали законопроекта на мощни прожектори на обилна светлина !

 15. 15 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#0:"Статия"]Христо Иванов: Никой не пита Цацаров кой е писал законопроектите, които той внася в парламента[/quote]


  [quote#2:"chicago514"]То и да го питаш,пък ще каже.[/quote]

  Ми, аз мога да ти кажа КОЙ пише законите на Цацаров:
  Агентите Сава и Павел ги пишат в Сарая. Едно много, много дебела и успяла курпулентна фигура осигурява логистична и силова подкрепа закона да мине безпроблемно през НС.

 16. 16 Профил на misho73
  misho73
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Щом прокурорските началници не харесват проекта, значи е добър. Това че самата Цаца не го харесва - значи е отличен.

  Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
 17. 17 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 521 Весело

  [quote#15:"manu_chao"]Едно много, много дебела[/quote]

  ЕднА.....Мислех да напиша "едно много дебело и успяло момче", но ми се стори кофти един такъв огромен тулуп да бъде наречен "момче".

 18. 18 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  В миналото правителство ролята на "бутащ кошера" беше Дянков. Сега е Иванов, тук го хвалите /както Дянков преди години/ но след мандата дали няма да го оплюете по команда на Маямата!
  А Главатаря на прокурорите- Цацароцирка няма смисъл да коментираме.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 19. 19 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  на мен ли така ми се струва или цацаров го е ударил с лъжите на va banque?

 20. 20 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Докога ще се снижават по въпроса, министър председателят на РБ и председателят на най голямата парламентарна група в парламента ГЕРБ.Христо Иванов не е ли министър с тяхна подкрепа или е просто министър само за борбите..

 21. 21 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  между другото, погледът на христо иванов подсказва, че с човек кой може да накара цяло село да се накака шега не бива.

 22. 22 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Браво г-н министре, браво Христов!

 23. 23 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  човек кой -> човек койТО

 24. 24 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#5] от "Yomega":

  Репутацията на Цацаров е като тази на Ясен от ВСС - нямат репутация на качествени магистрати.

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8195 Неутрално

  Щом не е обсъден и одобрен от Цацаров,значи е правен на тъмно.

 26. 26 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Браво Христо, ритни покрива над кръвопийците , светлината ще свърши останалото.

 27. 27 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Малогабаритния Ричи, пак прати Цацаров в нокдаун!😂
  Щом взе и Мао да цитира, явно Цацаров трябва да бъде освидетелстван. "Високоволтовата" позиция явно не е по силиците на всеки! 😰 След Филчев и на Цацаров му запуши междуушието.😈
  Чакам Ричи да пусне и десен ъпъркът, не само ляво кроше!😎

 28. 28 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 864 Любопитно

  И все пак кой е писал проектите на Закона за съдебната власт?
  Не трябва ли гражданското общество да знае? Г-н министър Христо Иванов защо се притеснява да каже кои са, и казва че задаването на такъв въпрос е "профанизация"?
  Просто гражданското общество и прокуратурата се интересуват кой лобира в министерство на правосъдието. Ако има малко повече откритост и нов морал изобщо няма да стават такива скандали

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  когато снимка от статия говори , то коментарите са излишни . както и прочита .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 367 Неутрално

  По моему Цацарунгела вече играе за себе си - прекалено алчна муцуна има, а такива като него властта ги опиянява

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4160 Неутрално

  Как се наредиха само!?
  Цацаров, Близнашки, ВСС....всичките вече доказани защитници на създаденото от мафиотите БСП/ДПС!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  До коментар [#8] от "Дундурук":
  „Тоз Иванов малко замаян ми мяза, но може би ще се окаже правилният човек. Малко изоставен от правителството и подкрепящите партиии ми се вижда...”


  Това е! Няма категорична подкрепа от „премиера”! Министрите на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК работят в най-тежките сфери, а борисов гледа магистралите! Подкрепи ПЕТЪР МОСКОВ, но правосъдният министър е оставен сам самичък... Човек неволно се сеща за оня запис с „прокурора” кокинов...

  Н.К.: /към Б.Б./ Не ми се подсмихвай, ти си го избра.

  М.Н.: А по второто дело – това за пиарките. Там тая другата, Накова.

  Н.К.: Братко дишат ти във врата. Познай кой е от три пъти. Не съм аз. Питай началника да каже.

  Б.Б.: Кой?

  Н.К.: Ти. Питай главния кво му се върти във главата. На мен не ми казва. Изненадва ме непрекъснато. Днес ме бие, утре ме гали".


  В публикувания разговор Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов използват нецензурни и обидни квалификации по адрес на прокурори и журналисти.”

  Запис без последствия! Или не, последствията ги виждаме днес и сега! За това РЕФОРМАТОРИТЕ искаха от Герб да издигнат премиер, а не милиционер-охранител!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Респект,министър Иванов! Сега е моментът управляващите партии или поне ГЕРБ и РБ да покажат открито и недвусмислено ,че стоят зад него и предложения законопроект....

 34. 34 Профил на gaf11540155
  gaf11540155
  Рейтинг: 367 Весело

  Хахаха, Иванов май наистина ще ги бие. Ченгетата, ДПС, ГЕРБ, БСП и всички знайни и незнайни агенти на КГБ (ДС). Буда ще има да върти и суче, ту ще подкрепя Иванов, ту милиционерите, които всъщност изтласкаха туловището му до този незаслужено важен пост. Хахаха

 35. 35 Профил на chernomorski
  chernomorski
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Пълна подкрепа за министър Христо Иванов! Това показват коментарите на мнозинството свободни граждани. Но контри като Цацаров обезсърчаващо пораждат въпроса: А искат ли изобщо нашите управници да се намери българската Моника Маковей?

 36. 36 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#11] радостта преля границите на наивността. Ще ти мине, когато попаднеш в болница, или в зъбците на съдебната система - след РЕФОРМИРАНЕТО, извършено от твоите идолчета.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 37. 37 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Съдебната система прилича на Плевен от първата фаза на неговата обсада ...

 38. 38 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Цацата може да е риба,ама не е риба с която ще посрешнеш гости.Аз съм на страната на Иванов.

 39. 39 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  към възхитените от министърчето - и това, и другото рефрматорче - леле колко лесно хващате вяра на всеки мерзавец, леле...
  Само че няма повод за възторг - там ГОРЕ просто се боричкат кой да води дружината. Ползата за "обикновените граждани" е не само никаква, но и вреда ще има голяма.
  Е, освен ако не си отработвате заплащането на клакьори, тогава - работете, момчета, не жалете клавиатурите, така се хранят семейства!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 40. 40 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#36] от "Николай Теллалов":

  Длъжни сме да сещаме реформата като като едноактен процес, а като Процес на Реформация ...
  Иначе, хпесимизма ще ни смачка за дълго Време ...

 41. 41 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Извинете : НЕ като едноактен процес, а като ...

 42. 42 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Сега е времето да всички свободомислещи хора да пофкрепим министъра и да застанем до него в битката с "гнилите ябълки" - ВСС, ДПС, БСП...

 43. 43 Профил на dvemnv
  dvemnv
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не знам какво толкова му се радвате на това деформаторче. Сигурно, защото е от вашите...
  Няма лошо, радвайте се, но да не плачете после.

 44. 44 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  дъра-бъра,бла-бла,шушу-мушу и...и..едни умни и красиви фейсове ни плакнат ли,та чак давят окото! Цаци,АлиБаби,злодеи....траш от класа....

 45. 45 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  как може един червен другар да разиграва цялата държава бе ,толкова ли няма държава ,до там ли стигна демокрацията , да ни разиграват бесни цигани и червени барони с пагони от ДС

 46. 46 Профил на think
  think
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Браво на Министър Христо Иванов! Голямо браво. Явно има смелостта да настъпи тия лобисти и корумпета във ВСС и те сега викат като за последно. Вижте само как изглежда Ясен Тодоров или цацата-основните критици на министъра и няма какво повече да говорим.

 47. 47 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#42:"pavtaf"]всички свободомислещи хора да пофкрепим министъра и да застанем до него в битката [/quote]

  ква битка,бе,батка,хахаха?! едно празно дрънкане- да мине мандата и да напълнят кесиите си с милиони!РЕАЛНО нещо,резултат,затворени висши бандити?! НЯМА!
  има ли някой да е бил министър и да не се е опаричил милионно в Бг?
  Аз подкрепям само едно- един инструмент на един френски дофтур-за всички тях !!

 48. 48 Профил на rebel11
  rebel11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "manu_chao":

  И медийна подкрепа също, и неговата майка също

 49. 49 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 864 Любопитно

  И все пак #Кой пише законите, които ще реформират нереформираната съдебна система? Не вярвам г-н Иванов сам да е поел тази отговорност. Защо се притесняват тези хора да се покажат? Нима смятат, че не са свършили работа?
  Не трябва! Да съм на тяхно място бих се гордял с продукта си, и бих се показал на обществото.
  Колеги, вас не ви ли интересува кой създава законите, които ние ще трябва да ги спазваме?

 50. 50 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#42:"pavtaf"]Сега е времето да всички свободомислещи хора да пофкрепим министъра и да застанем до него в битката с "гнилите ябълки" - ВСС, ДПС, БСП...
  [/quote]

  ++++ трябва да идем пред ВСС и да им го кажем по - отблизо белким чуят за какво иде реч.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 51. 51 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#46:"think"]Вижте само как изглежда Ясен Тодоров или цацата-основните критици на министъра и няма какво повече да говорим.[/quote]

  вярно е,и тях виждам,но и "борецът" виждам и....оставам безмълвен,губя ума и дума!
  има един лаф ,хубав български-за другарите Хърбел и Щърбел!
  не че нито тия,нито ония са хърбави и щърбави ,де,но....спирам!

 52. 52 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#50:"Танас"]++++ трябва да идем пред ВСС и да им го кажем по - отблизо белким чуят за какво иде реч. [/quote]

  даже няма и да разберат че сте там,ползват антифони,споко......
  но идете,идете,бе,съберете се там 20-30 ,макс.50 чиляка умни и красиви,България на вас чака,молодци!
  Или сме под някой келепирен чучур или просто тоя народ цял живот не вдяна че го пунтират..до гроба!?

 53. 53 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 864 Любопитно

  Обаче наистина ли не ви интересува кой пише законите на министър Христо Иванов? Честно?
  И ги приемате така на доверие? Без да знаете кой е авторът им?

 54. 54 Профил на fockwest
  fockwest
  Рейтинг: 418 Неутрално

  кап.Петко Войвода-"Те погребаха България"

 55. 55 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ами, добре казано ,Христо..)
  Без да им се ОЗЪБИШ , както те съветвам отдавна , няма да стане :)
  Само така,..Продължавай..Имаш голяма подкрепа !!
  Не им цепи басма ...
  За себе си се борят - за собствените си лични, егоистични интереси , а НЕ за интересите на държавата ...
  Фронтално срещу тях !! Иначе няма да успееш !!!
  Тези мутри не искат реформи !!

  BIG AL
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  ЗА ЕДИН ПОВЕЧЕ ДЕМОКРАТИЧЕН И ОБЕДИНЕН Е.С.

  Контра реформатор Мао
  де Цацун (като начало)

  Извинение да проси
  ако службата ще носи!

  "Въпросът кой точно е писал законопроекта за промени на Закона за съдебната власт продължава упорито да се налага като основна тема на дискусия,

  но това е пореден опит да се произвежда бял шум по темата.

  Идеята, че законопроектът е съчинен в една времева точка и че основният проблем на обществената дискусия е да се открият неговите автори,

  е откровена профанация, която се опитва да заглуши и подмени дебата по съществото на предлаганите промени".

  Това заяви правосъдният министър Христо Иванов,
  потърсен от "Дневник" за коментар на днешното изявление на главния прокурор Сотир Цацаров,
  че проектът на Закона за съдебната власт е "писан на тъмно".

  Когато проектът беше представен в края на май, Цацаров обяви, че няма да коментира, за да не влияе на прокурорите.

  Още на следващия ден при посещение в чужбина Цацаров разкритикува проекта, а през последната седмица главният прокурор мина в открита атака срещу министъра на правосъдието.

  Христо Иванов заяви, че

  основните идеи, заложени в законопроекта, се обсъждат години наред с множество експерти – български и международни,

  и че много от тях са залегнали в стандарти и препоръки на редица международни институции - Европейската комисия, Венецианската комисия и други."

 57. 57 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  ВИИ Карл Маркс

  Милиардерът Сорос пише законите.
  Успокой се.

  пп
  И в Запада има (един-два) милиардера.
  В Унгария, тоест.
  Джордж (Гошо) e унгарски интернационален милиардер.

  До коментар [#53] от "Реформиран Соросоид":

  Обаче наистина ли не ви интересува кой пише законите на министър Христо Иванов?

 58. 58 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Никой не пита Цацаров кой е писал законопроектите, които той внася в парламента

  Ние всички знаем #Кой му ги пише.

 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  Преди време , а и сега , вървеше из народа като фолклор извода - А бе , и магаре да вържеш пред института , след пет години магистрат/ лекар , инженер, агроном .../ излиза . Вярно , но някои изглежда са отвързани преди петте години .

 60. 60 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#39] от "Николай Теллалов":

  пич, к'во пушиш?

 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1793 Весело

  [quote#55:"BIG AL"]Фронтално срещу тях !! Иначе няма да успееш !!! [/quote]

  Давай, Христо . Както те учи Големия . С главата в стената . За такава глава няма марка бетон, който да й устои . С нея няма нужда и от багери за Павлова за къщетата в Гърмен и Орландовци .
  П П А бе не е много смешно , ама бутнах там едно "Весело "

 62. 62 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  МОЧА имени Ленина

  Абе... стана сложно.

  Партийния клир се отдаде на религиозен опиум
  и заклейми всичко друго като ерес.

  Йога... фитнес... карате... азийски бойни изкуства...
  Ерес!

  пп
  Засега пази неутралитет за ЦСКА и ФИФА.

  До коментар [#20] от "registriran":

  окога ще се снижават по въпроса, министър председателят на РБ и председателят на най голямата парламентарна група в парламента ГЕРБ.

  Христо Иванов не е ли министър с тяхна подкрепа или е просто министър само за борбите..

 63. 63 Профил на ekolog
  ekolog
  Рейтинг: 367 Неутрално

  и защо трябва да се консултира законоПРОЕКТ с прокуратурата?? вярно, че намирисва на партийни събрания...

 64. 64 Профил на queens_quay
  queens_quay
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Браво на Христо Иванов, най-достойня министър. Дано има упех и да промени тази кочина наречена Българска съдебна система.

 65. 65 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Христо Иванов е един достоен мъж, колкото и да го оплюват някои.
  Всъщност много показателно е кои са тези, които го критикуват. И интересното е, че когато човек като Цацаров например упреква и критикува министъра, всъщност ефектът и нелицеприятните изводи са за ... Цацаров без съмнение, а забавното е, че този и тези като него дори и не го осъзнават, явно.

 66. 66 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#65] от "info111":

  време е е за закон за лустрация на кадрите от ДС и комунистическите служби ,както и за всички като г н главния прокурор назначавани от БКП след проверка за лоялност към партията и приемани право до 1989 година

 67. 67 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  РБ здраво дърпа напред.И двамата му министри наистина се мъчат да правят реформи.Ако не ги спрат ще направят нещо.

 68. 68 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Мисля, е едновременно конкретно и ясно и в същото време логически обосновано се показва и доказва какви са методите за бламиране и профанизиране на предложенията за съдебната реформа.
  Най-простия начин е с отклонявне вниманието от спора по същество и пускането му по пистата на нашето недоверие и създалото се убеждение, че всеки действа така, че да отвори далалявера на някой - в случая Цацаров, съвсем нагло и безсрамно ни плъзга по пистата на "той, Иванов иска да "изхрани" НПО-тата", елементарен но ефективен според него начин.
  Само преди дни, Близнашки ни пусна друга писта, а именно че Иванов бил калпав и въобще никакъв юрист, така че неговите предложения са ала-бала и той, великия конституционалист, ще го разпердушини, е случайно с благословията и заплащането на ДПС.
  Това че целокупния ВСС е заел тази позиция хич не ме изненадва, видяхме ги няколко пъти подред какво говорят и как слет това (тайно тазбира се) гласуват.
  Така че, поне според мен ще е необходима цялата обществена енергия, в много по-голяма степен от 2013 да се мобилизира и да осуети техните планове за бламиране на реформата.

 69. 69 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Съпротивата на Цацаров срещу законопроекта за съдебната власт само доказва още веднъж, че промените са правилният път.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 70. 70 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#11:"mtzvetkov"]Ако се появат още 1-2 като Иванов и Москов.... ще бъда мн радостен. [/quote]
  +Ето още двама - на МО и на МВнР.... Достойни хора!
  А иначе е ясно КОЙ пише на цацата бумагите - КОЙ...

 71. 71 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Голям мафиот излезе Цацаров

 72. 72 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Между другото, няма как да не ни направи впечатление, е за момента Цацаров и Близнашки са водещите фигури на "фронта" за бламиране на реформата в съдебната система.
  Преди три дни Близнашки открито нападаше министъра като несъстоял се юрист, като че ли министъра, каквито и качества да има, не е седнал и сам самичък да "пише законите".
  Вчера Цацаров ни хвърля в тъча, е ни повече, ни по-малко министъра итваря далавера на НПО-тата и затова (видип ли), прокуратурата няма нужда от никакъв одит.
  Пак вчера ВСС излиза с открити писма срещу министъра.
  Днес на Близнашки, няКОЙ му е отделил над половин час по БТВ, да говори против..министъра и колко той не се е обижда на Местан, че го бил нарекъл "най-слабия премиер" в последните 25 години.
  Та такива ми ти неща, няКОЙ се е обезпокоил сериозно и мобилизира куцо, кьораво и сакато против, за това няма как ние да дремем и да ги оставяме (пак) да прецакат.

 73. 73 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Тоя трябваше да си и подал оставката още след Костинброд, за КАК трябва да бъде съден.

 74. 74 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 598 Неутрално
 75. 75 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#60] от "Yomega":

  Тя родата на партийните функционери от ЦК на БКП
  си е изпушила отдавна...

 76. 76 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#49] от "Реформиран Соросоид":
  Е авторът не е с фамилия Живков, Станишев, Теллалов, Даков, Таков или ...Цацаров

  ама това е добро...

 77. 77 Профил на koko4ko
  koko4ko
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ще то напиша пак, за кой ли път - ДОКАТО ОТ СЪД И ПРОКУРАТУРА НЕ СЕ ИЗРИНЕ ВСИЧКО РОДЕНО ПРЕДИ 1985г., КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ХИГИЕНИСТ НАГОРЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТРАДА !!!

 78. 78 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  “В този смисъл, необходимостта от такава международна експертиза продължава да бъде на дневен ред, заключи министърът на правосъдието, помолен за коментар.”

  Абе тъпчем си на място и това е...
  Май съдебната реформа ще се окаже непосилно бреме за българското общество.

  I Want To Believe
 79. 79 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Реформата трябва да тръгне от полицията, следствието, прокуратурата и да завърши със съда. Иначе просто няма как да има работеща правораздавателна система. Голям праз, че ВСС е разделен на 2 части. Това по какъв начин ще вкара в затвора корумпирани висши политици, магистрати?
  Антикорупционната политика има нужда също от сериозно икономическо и финансово звено, което да проследява финансовите потоци на хората във властта. Това в коя програма е залегнало???

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 80. 80 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#66] от "edin drug":

  До коментар [#65] от "info111":

  "време е е за закон за лустрация на кадрите от ДС и комунистическите служби ,както и за всички като г н главния прокурор назначавани от БКП след проверка за лоялност към партията и приемани право до 1989 година "

  Безспорно, даже е отдавна дължим и много закъснял, но по-добре късно, отколкото никога, а е и фартално необходим!
  Ако той бе гласуван и влязъл в сила през 1990 г., както гласуваните закони за престъпния характер на фашизма (комунизмът и фашизмът се родеят, те са двете страни на една и съща монета, и даже комунизмът е очевадно много по-голямото и устойчиво зло за човечеството), България нямаше да е на това дередже! И само комунистите, отрочетата им, бандитите, идиотите и мошениците не го знаят или признават!
  Това да с оставиш престъпници, и то доказани И НЕОСЪДЕНИ ОРГАНИЗИРАНИ рецидивисти да те ръководят, вкл. цялата държава, и правосъдието и да очакваш нещо добро си е чиста патология!

 81. 81 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 459 Неутрално

  То е ясно, че е писано от тези, които определят закононарушението в деня за размисил, при Костинбродския номер, които оправдават по букви за агитация на "майчин език", за които справедливостта е отдавна, отдавна раздадена.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK