Едно наум: Петиция към Фандъкова: Спрете гей парада

Главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков

© Цветелина Белутова, Капитал

Главният редактор на "Труд" Петьо БлъсковВ рубриката "Едно наум" "Дневник" публикува прессъобщения, информации, откъси от материали, които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се, но не се нуждаят от коментар или от журналистическо разработване.


Днес публикуваме петиция до кмета на столицата Йорданка Фандъкова против "София прайд".


Обявили се за "български общественици, интелектуалци и журналисти" са изпратили петиция до кмета на София Йорданка Фандъкова с искане тя да спре провеждането на тазгодишния "София прайд". Сред аргументите са, че демонстрирането на различна сексуална ориентация дискриминирало тези хора с хетеросексуална ориентация, а също така имало опасност от нарушаването на обществения ред заради планирани "анти гей парада протести".
Сред подписалите петицията са главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков, издателят на сайта ПИК Недялко Недялков, издателят на в. "Земя" Светлана Шаренкова, съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. Стоян Денчев и Тивериополския епископ Тихон, председател на настоятелството на катедралния храм "Св. Александър Невски".


Те настояват Фандъкова да се позове на Закона за митингите и манифестациите и да спре събитието заради евентуално нарушаване на обществения ред, или да го премести извън идеалния център на София.


Ето цялата им петиция, публикувана в peticiq.com:


До кмета на Община София Йорданка Фандъкова  


ОТКРИТО ПИСМО от български общественици, интелектуалци и журналисти    


Уважаема госпожо Фандъкова,


Обръщаме се към вас във връзка с тъй наречения "София прайд" – парад на хомосексуалните общности, който ще се проведе тази събота, 27 юни, в идеалния център на столицата.


Преди всичко бихме искали да отбележим, че нито един закон в България не ограничава правата на хората с "нетрадиционна" сексуална ориентация, независимо каква е тя и независимо от начините, по които бива практикувана. Хомосексуализмът е декриминализиран в България още през 1968 година. Също така е факт и че равенството пред закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в Конституцията.


А именно: "Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние." (Чл.6, ал.2 от Конституцията на РБ) Равенството пред закона обаче означава равни права при равни условия.


Искането да бъдеш уважаван по причина на сексуалната ти ориентация е искане за привилегировано третиране, или с други думи това е дискриминация с обратен знак, недопустима от гледна точка на конституционния принцип за равното третиране на гражданите. Едва ли е далеч моментът, в който работодателите, при равни други условия, ще предпочетат лицето с хомосексуална ориентация, за да избегнат обвиненията и евентуално наказанията за проявена дискриминация.


И по този начин ще дадат привилегия на лице по причина на сексуалната му ориентация, което е забранено от Конституцията на РБ. Допускането и провеждането на т.нар. "гей парад" е част от агресивната пропаганда на хомосексуализма в съвременното общество. Именно тази агресивна пропаганда създава и подхранва негативните нагласи и хомофобските настроения към хора, които при други обстоятелства биха се радвали на нормално приемане в исторически толерантното българско общество. Отделен е въпросът, че такава една обществена манифестация демонстрира или насочва към порнографско съдържание и към други престъпления от Наказателния кодекс на РБ.


Сдруженията и организациите, които стоят зад планирането и провеждането на "гей-парада" всъщност имат за основна цел да вменят вина у мнозинството български граждани, че обществото ни не е толерантно към хомосексуализма. Но обществото не е длъжно да бъде толерантно към практики и явления, които са в разрез с християнския морал и битностните му корени. Лансира се и крайно манипулативното внушение, че подкрепата за "гей парада" е нещо модерно, демократично и "европейско". В действителност провеждането на "гей-парад" не е протест срещу дискриминацията, а опит за насаждане на т.нар. "гей-лайфстайл". Това накърнява чувствата на хората с хетеросексуална ориентация, които от своя страна също биха могли да се почувстват дискриминирани.


Извън горните разсъждения Законът за събранията, митингите и манифестациите /ЗСММ/ е въвел уведомителен режим при провеждане на такива мероприятия – съгласно чл. 8, ал. 1 от ЗСММ, организаторите на такова мероприятие са длъжни в срок най-малко 48 часа преди провеждането му да уведомят кмета на съответната община.


Кметът от своя страна има правомощието с изрична заповед да забрани провеждането на мероприятието, когато има несъмнени данни, че: може да бъде нарушен обществения ред в населеното място (чл. 12, ал. 2, точка 2 ЗСММ); или могат да бъдат нарушени правата и свободите на други граждани (чл. 12, ал. 2, точка 4 ЗСММ).


Провеждането на "гей-парад" в София създава несъмнено предпоставки за наличието на основанието по чл. 12, ал. 2, точка 2: досегашната практика на провеждане на подобен род мероприятия показва, че паралелно се организират анти-паради от лица с хомофобски настроения, което неизменно създава напрежение, опасност за прояви на насилие и други противообществени явления, което неизменно нарушава обществения ред.


Отделно от това е налице и основанието за забрана по чл. 12, ал. 2, точка 4, доколкото демонстрирането на определена сексуална ориентация, по начините и със средствата, с които са характерни "гей-парадите", нарушава правата и свободите на гражданите, тъй като, както се посочва по-горе, е ярък пример за обратна дискриминация и привилегировано положение за лица, основано на сексуалната им ориентация. В случая е налице всяко от посочените две основания за забрана, без с това да се осъществява каквото и да било дискриминативно действие (нито пряко, нито непряко), тъй като самата забрана не е насочена към дискриминиране на гражданите на основата на тяхната сексуална ориентация.


В тази връзка апелираме към вас да не издавате разрешение за провеждане на парада от проявата "София прайд", или – ако позволение вече е издадено, проявата да бъде преместена извън идеалния център на столичния град.    


Павел Поппандов, актьор


Петьо Блъсков, главен редактор на вестник "Труд"


Светлана Шаренкова, издател на вестник "Земя"


Пламен Марков, треньор по футбол


Проф. Стоян Денчев


Юлий Москов, издател на вестник "7 дни спорт"


Проф. Николай Палашев


Проф. Иванка Павлова


Христо Друмев


Валери Симеонов, политик, депутат


Димитър Недков, писател


Недялко Недялков, издател на агенция "ПИК" и вестник "Ретро"


Проф. Евгений Сачев


Проф. Ирена Петева


Ивайло Крачунов, главен редактор на агенция "ПИК"


Чавдар Новаков, главен редактор на вестник "Лакомник"


Добринка Спиридонова, социолог  


Възванието се подкрепя от Тивериополския епископ Тихон, председател на настоятелството на катедралния храм "Св. Александър Невски"    

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Всички тези самообявили се за "интелектуалци" са бивши милиционери от ДС.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Чавдар Новаков, главен редактор на вестник "Лакомник"

  Без коментар...

 3. 3 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Петьо Блъсков, главен редактор на вестник "Труд"
  Светлана Шаренкова, издател на вестник "Земя"

  Путинистки морал, майко

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 4. 4 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 489 Весело

  Егати списъка на срама! Поне да не се обявяват за интелектуалци!!! Да се подпишат като общественици и платени журналисти и ще си е съвсем като за тях декларацията...

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 5. 5 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Е, "Дневник" пък ще се включи в парада!

  Т.е. очевидно редакцията, не вестника или сайта...

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  Залагам 100 шекела и 5 рубли 75 коп., че „Дневник“ получават целево финансиране по темата с ЛГБТИ
  Тревожи ме обаче фактът, че това е само шестата публикация за деня.
  Хайде, момчета и момичета (дано не пропусна някого с тези две думи, не ми се струват достатъчно инклузивни?), можете повече!

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 451 Весело

  Блъсков, откакто се "надупи" на Пеевски и ДПС, само глупости прави.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  Много се извинявам, аз също не харесвам гей парада и специално ще се поинтересувам откъде ще минава, за да избягвам тези улици, но "петицията" на тия "интелеткуалци" буди у мен същото отвращение като и физиономията на тоя клоун горе.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Подкрепям петицията!!!

  Форумът е в будна кома...
 10. 10 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Дали перуката ще вземе под внимание петицията на българските интелектуалци или дуга петиция от преди няколко дни, завършваща с цитирам - "Желаем на всички спокойно и щастливо празненство" и подписана от:

  Н.Пр. Г-н Роланд Хаузер, Посланик на Австрия
  Н.Пр. Г-жа Аник Ван Калстър, Посланик на Белгия
  Н.Пр. Г-жа Ема Хопкинс, Посланик на Великобритания
  Н.Пр. Г-н Детлеф Лингеман, Посланик на Федерална република Германия
  Н.Пр. Г-н Кристиан Кьонингсфелдт, Посланик на Дания
  Н.Пр. Г-н Джон Бигар, Посланик на Ирландия
  Н.Пр. Г-н Хосе Луис Тапиа Висенте, Посланик на Испания
  Н.Пр. Г-н Марко Контичели , Посланик на Италия
  Н.Пр. Г-н Ставрос Августидис, Посланик на Кипър
  Н.Пр. Г-н Жан Фалц, Посланик на Люксембург
  Н.Пр. Г-н Том ван Оoрсхот, Посланик на Нидерландия
  Н.Пр. Г-жа Гюру Катарина Викьор, Посланик на Норвегия
  Н.Пр. Г-жа Марси Рийс, Посланик на Съединените американски щати
  Н.Пр. Г-н Харри Салми, Посланик на Финландия
  Н.Пр. Г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, Посланик на Франция
  Н.Пр. Г-жа Лйерка Алайбег, Посланик на Хърватия
  Н.Пр. Г-жа Хелена Пилсас Алин, Посланик на Швеция
  Н.Пр. Г-жа Ванеса Калвър Посланик на Южна Африка

  1914 / 88
 11. 11 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Начи, гейовете си правят парада, без да им се обръща внимание и утре историята се забравя.
  В момента медиите се натоварват със запълване на бели полета по страниците си и разгарят излишно конфронтация.
  Цирк.

 12. 12 Профил на marinyotov
  marinyotov
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Честно, не знам защо го прочетох това

 13. 13 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1074 Весело

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  ....Хайде, момчета и момичета (дано не пропусна някого с тези две думи,.....

  Ми....пропуснАОбогати си речника с поне още две

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Може да има спорове,ама Блъскащия Петьо,чистачката на паметника на Съветската армия-Шаренкова и Трендафил Акациев да ми раздават морал ми идва в повече.Абсолютно убеден съм,че всички тези другарки и другари са и против НАТО.

 15. 15 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Труд, Земя , 7 дни спорт, ПИК и т.н. - по- хомосексуални медии от тези , надали може да намери човек.
  Начело с тоя на снимката - това е утайката на българската журналистика.

 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  това шега ли е ,в този списък има всичко друго но НЕ и журналисти или интелектуалци ?

 17. 17 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4625 Неутрално

  Интересно, че тези анти-гей активисти нямат нищо против хомосексуалната ориентация на доскорошния си партиен шеф. Двоен аршин отвсякъде.

  Gunter glieben glauchen globen
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  [quote#14:"chicago514"]Абсолютно убеден съм,че всички тези другарки и другари са и против НАТО.[/quote] Тоест ако аз не съм против НАТО, трябва да се кефя на демонстриращи сексуалната си ориентация хора? Знаеш колко ми дреме каква им е сексуалната ориентация?
  Определено съм против такива демонстрации, ВКЛЮЧИТЕЛНО на хетеросексуални. Утре Плейбой може да реши да си преброи читателите с някое шествие на каки по цици из София...

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#13] от "xmm":

  Даже пет, ако ще чепкаме Л-Г-Б-Т-И.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 694 Неутрално

  е какво сте се разписали и коментирате хората, които истински с имената и личноста си се противопоставят на това противно , отвратително позорище.
  Но читателите на сайта са си дали своето категорично мнени е ПРОТИВ това "събитие" И всички тези 66-67% потребители на сайта ли са путинофили????
  http://www.dnevnik.bg/poll/?pollid=6136

 21. 21 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тези паради наливат вода най-вече в мелницата на Атака.
  Ще ви кажат по едно благодаря, че ги реанимирате.
  За мен този парад е насила, няма достатъчно мераклии за показност и това се доказа и при предишните жалки опити за провеждането му. Важното е да се харесаме на САЩ и Европа (според организаторите му).
  И като не харасвам такива демонстрации на сексуалните предпочитания на някой си, това не значи, че съм против ЕС, НАТО, САЩ и т.н. и съм за Путин, Максва, Болен и пак т.н.
  Просто съм си българин, нормален.
  И да има парад - нема да ви гледам.

 22. 22 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Ченгета срещу гейове. Това е все едно да гледаш българското футболно първенство. Същата отвратителна история. И двете групи искат да разлаят кучетата и да извлекат дивиденти от цялата работа.

 23. 23 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1229 Весело

  о, клетите мурзилки... дали ще заработят някоя рубла или ще си останат само с благосклонното пощипване на Исаков

 24. 24 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Като гледам кои са се подписали начело, призовавам гейовете да си правят гей-парад всеки месец.
  То аз така или иначе не се вълнувам от темата, но може на шаренкова и компания да им стане гадно и да си заминат за Масква.

  Birds of a feather flock together.
 25. 25 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 594 Гневно

  ГОРДОСТТА НА СОФИЯ (?!?) МОЖЕ, А ЛУКОВ МАРШ НЕ МОЖЕ ... ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !!!

  1914 / 88
 26. 26 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#25] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  най-доре е да парадирате заедно, така ще привлечете повече публика

  Birds of a feather flock together.
 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#6] от "dogwoman":
  " Залагам 100 шекела и 5 рубли 75 коп., че „Дневник“ получават целево финансиране по темата с ЛГБТИ
  Тревожи ме обаче фактът, че това е само шестата публикация за деня. "
  -------------------------------
  Това си е част от редакционна политика от време оно на Дневник. Лошо няма. Теб кой те кара да стоиш "на пусия" от сутрин до вечер тук и да се подписваш по двайсет пъти под всяка статия? Целево финансиране?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 754 Неутрално

  ахаха ако това са противниците на гей парада и представителна извадка на хетеросексуалните предпочитам да стана хомо, ама то не става само желание

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 29. 29 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Весело

  лакомник ,пик ,земя ,7 дни спорт ,цитаделите на българската милиционерска журналистика

 30. 30 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  И аз не съм във възторг от парада, но като гледам кои "интелектуалци" са го подписали, не мога да подкрепя това възвание.

 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело


  [quote#27:"virtual brain"] Теб кой те кара да стоиш "на пусия" от сутрин до вечер тук и да се подписваш по двайсет пъти под всяка статия? Целево финансиране?[/quote]
  Кой ме кара - не е твоя работа. Да ми броиш коментарите - не е твоя работа.
  Или ти е работа?
  Целево финансиране?

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#29] от "Stewie":

  дано им мине парада под прозорците, макар че не ми се вярва да им пука въобще, само отчитат идейно-пропагандна дейност

  Birds of a feather flock together.
 33. 33 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Вече се мисля че в някои медии се получават пари за да се пише ,кой бил против кой бил за различните .Да правят каквото искат в рамките на закона , без да се рекламират и закачат децата .

 34. 34 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Още по темата:

  Ние не сме туземци, не ни натрапвайте морала си

  http://petel.bg/Nie-ne-sme-tuzemtsi--ne-ni-natrapvayte-morala-si__117188

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 35. 35 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#2] от "Sir Humphrey":

  Дори не съм чувал вестника

 36. 36 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#25] от "Hasta La Vista antifascista OI!":

  сериозно ли подкрепяш идиотите от тази петиция, които повечето са и против луков марш, начело с комунистическата отрепка Шаренкова.

  Всякакви групи би трябвало да имат еднакъв достъп до обществените пространства за маршове, паради и т.н.

 37. 37 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Някой ще ме светне ли за чии е тоя парад и какво се опитват да ми натрапят тия?
  От друга страна подписалите петицията са набедени за "Ентелектуалци" и не разбирам що са изпълзели от дупките си.
  Аз много обичам жените, твърдя, че не ми е малък... И поради тази причина да го извадя и да го развявам под някакво си мое знаме в центъра на СФ?

 38. 38 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Само не разбрах, кои са интелектуалците в тази дружина, все от тия, та вземи единия та удари другия.
  М
  Бих се срамувала да си сложа името до Блъсков, Шаренкова, Крачунов и Денчев.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2223 Весело

  [quote#22:"drake"]Ченгета срещу гейове[/quote]
  Тц, ченгета правят реклама на гейове. Ако все още някой не е разбрал кога ще е прайд-осването, сега е моментът. Пък любопитните да видят дали кметицата ще го ограничи, са винаги добре дошли.

 40. 40 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#37] от "ZEN":

  Те и педалите може да имат големи, размера не определя ориентацията, ама не знаех, че това правят... Верно ли си вадят пишките и ги развяват? Това е възмутително

  Birds of a feather flock together.
 41. 41 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 614 Неутрално

  .... Но обществото не е длъжно да бъде толерантно към практики и явления, които са в разрез с християнския морал и битностните му корени
  =======================

  Тия алкохолизирани интелектуалци съвсем са откачили.
  Смятат, че всички граждани в светската държава България трябва да се съобразяват с християнските им ценности!?
  iсиктир!

  If you are going through hell... Keep going!
 42. 42 Профил на BLACK MAN_77
  BLACK MAN_77
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не ми харесва гей парада и това е.Не ми идва нещо отвътре.
  Ама не искам да ми идва и отвън,де!
  Иначе поредните Ентелектуалци!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 991 Весело

  До коментар [#31] от "dogwoman":
  Ами, залетял съм се аз да ти броя коментарите... Това си е твое задължение, за месечния отчет. Целевото ти присъствие просто си се набива на очи, сори. Дори и под статийки за прайда. Ама, приятно списване! И да не забравим - слава на НЕГО!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Подкрепям петицията.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 45. 45 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 614 Неутрално

  [quote#42:"BLACK MAN_77"]Ама не искам да ми идва и отвън,де! [/quote]


  А искаш ли да ти е вътре?

  If you are going through hell... Keep going!
 46. 46 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Може ли такова нещо по улиците на евразийска неоосманска София да има парад проповядващ равенство и критикуващ всякакви прояви на омраза. Събитие което не е съгласувана със пресветите Църква и Джамия. Може ли такова нещо подкопават се сакралните ориенталски ценности. Жените под фередже, грозните болните и злите содомити на клада.... Патриарха може лично да я подпали а мюфтията да му помага ако е необходимо.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 47. 47 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 491 Неутрално

  И аз подкрепям петицията, въпреки авторите й. Подкрепям смисъла й, че не ми е нужно някой да ми развява пред очите "различната" си ориентация. Не разбирам как може някой да е гей, за мен това не е естествено, но добре, такива да са. Защо обаче трябва да вдигат патардия и да се показват - хора с бол комплекси и ниско самочувствие, които явно имат нужда да се самоизтъкнат по подобен начин, за да се почувстват поне веднъж в годината важни и значими. Айде нема нужда, ама никаква! А на ония посланици, дето подкрепяли въпросното мероприятие, професорът добре им е отговорил!

 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Весело

  [quote#43:"virtual brain"]Целевото ти присъствие просто си се набива на очи, сори. [/quote]
  Сори-мори, набива се в очите на тия, които се вълнуват. Като не си се "залетял", недей прави лични забележчици, ако може. Да си имаме уважението.

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  Просто трябва да се потърси свързаността на Фондация Америка за България с организацията на София Прайд или с участниците и нещата ще си дойдат по местата!
  Аз се обзалагам, че НП американския посланик едва ли ще пропусне такова демократично събитие...

  I Want To Believe
 50. 50 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2223 Любопитно

  [quote#49:"2.5"]Аз се обзалагам, че НП американския посланик едва ли ще пропусне такова демократично събитие... [/quote]
  Фандъкова получили вече покана да се яви в посолството на инструктаж как военния министър Ненчев? Може и тя като Ненчев да не е прочела/чула кой какво е подписвал и да твърди, че нямало било искане за прайдове на "паркетни лъвове" (по самохарактеристика на Евгени Минчев).

 51. 51 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 968 Весело
 52. 52 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  един съвет към ченгетата
  Ако искате да постигнете нещо с протестите си ,утре е тъкмо дена в който да обявите стачка Само споменаването на това ,ви гарантира пенсиониране на 35г ,а пък ако наистина стачкувате увеличение на заплатите с миниум 30% ви е в кърпа вързано

  гошо
 53. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4185 Весело

  [quote#3:"Сашо"]Петьо Блъсков, главен редактор на вестник "Труд"
  Светлана Шаренкова, издател на вестник "Земя"

  Путинистки морал, майко[/quote]
  Това показва КОЙ насъсква обществото
  срещу различните в него
  КРЕМЪЛСКИЯТ КОЙ е задействал
  тукашните РУБЛАДЖИИ
  Повече пискливи отколкото
  авторитетни и с обществена тежест
  КОЙ от КОЙ по-ексцентрични
  най-меко казано
  ха-хаааааа

 54. 54 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#47] от "serena":

  И аз съм на същото мнение. Преди години един травестит се носеше на ролери по бул. Стамболийски и виреше среден пръст към всички преминаващи. В друг случай под прозорците ни мина групичка велосипедисти с крясъци "хомофоби!". Колкото и да се стремя да съм толерантна към всякакви народности и различно сексуално ориентирани хора, не ми е приятно да ме оскърбявати то незаслужено.

 55. 55 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Аз подкрепям София Прайд!

  Tony
 56. 56 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  [quote#9:"Yasur"]Подкрепям петицията!!! [/quote]

  Пак ше кажа, че подкрепям...без значение, кой инициира петицията...!!!

  Всеки има право да се н@сира, но нека го прави в къщи, не на улицата...!!!

  Форумът е в будна кома...
 57. 57 Профил на LegalEagle
  LegalEagle
  Рейтинг: 221 Неутрално

  поради глупавия хомосексуален уклон на Дневник, бившите комунисти и путинисти изглеждат сипмпатични. и за инфо на подкрепящите про-хомосекусалните паради -- няма такова човешко право на "секусална ориентация" нита право на "еднополов брак". тези измислени категории са за промиване на плитки мозъци, които не могат да схванат, че са манипулирани. хомосексуалната програма цели унищожаване на семейството, а не свобода или някакво там "равенство в брака". но прости маси винаги е имало, особено, когато им кажеш че се борят за някакво равенство.

 58. 58 Профил на LegalEagle
  LegalEagle
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#55] от "Free person":

  Само да ми кажеш с какво точно се гордеят тези хомосексуалисти (прайд от англ. - гордост)? Та искат и да го парадират?

 59. 59 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1228 Весело

  [quote#15:"SSS"]Труд, Земя , 7 дни спорт, ПИК и т.н. - по- хомосексуални медии от тези , надали може да намери човек. [/quote]

  Не са изобщо хомосексуални тези медии, а педерданказвамкакви...

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2961 Весело

  [quote#8:"Norman Granz"]Много се извинявам, аз също не харесвам гей парада и специално ще се поинтересувам откъде ще минава, за да избягвам тези улици, но "петицията" на тия "интелеткуалци" буди у мен същото отвращение като и физиономията на тоя клоун горе[/quote]
  що така . всички във форума те приемаме и уважаваме . и това е признание . и след като брака ИМ е законен в сащ , тръпнем за следващата ти "истинска история " .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2961 Весело

  До коментар [#57] от "LegalEagle":
  това под която и тема да го публикуваш , винаги е по темата . уви и двамата ще бъдем изтрити от гран$$$

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  На фона на тая петиция, еле и именцата под нея, парадът почва да изглежда чак симпатичен... :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#63] от "Newage Lu (NewAge)":

  - Какъв е този шум, Джеймс?
  - Гей парад, милорд!
  - Не, Джеймс. Гей парадът го виждам, за шума питам!
  - Простете, сър. По всичко личи, че са противници на парадирането с еднополовата любов, сър.
  - Хм, има ли още такива... полутолерантни? Не са против еднополовата любов, а против парадирането с нея?
  - Има и от другия вид, които са против въобще. Някой би казал, че са по-шарена дружинка и от тази на гей-парада, сър.
  - Някой би казал и че трябва да си направят и те контра-парад, контрапротест, или каквато беше там модерната дума.
  - Правят си, но вместо Парад на хетеросексуалната любов, все излиза Парад на омразата. При все това, че са мнозинство, сър.
  - Аха... Значи никой не ги спира да, хм... парадират?
  - Съвсем не, милорд!
  - Е, тогава защо вдигат този шум? Защо се правят на ощипани госпожици, ъъъ, на приятно изненадани млади дами?
  - Ами, хомофоби, сър!

 65. 65 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Без коментар по отношение на петицията - групата на съставилите е красноречиво "нечистоплътна".

 66. 66 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#6:"dogwoman"]Залагам 100 шекела и 5 рубли 75 коп., че „Дневник“ получават целево финансиране по темата с ЛГБТИ[/quote]Икономедия има грант за утвърждаване на ценностите на западната демокрация. И слава Богу. Алтернативата, както медийна, така и политическа я знаем много добре до какво води.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 67. 67 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#18:"dogwoman"]Утре Плейбой може да реши да си преброи читателите с някое шествие на каки по цици из София... [/quote]Като сме такива радетели на добрите нрави какво правим с билбордовете с полуголи жени? Не е ли малко двулично да се фокусираме върху гейовете, а да пропускаме вездесъщото присъствие на "нормалната" сексуалност?

  Ако ще сме асексуални - ОК, но нека да е за всяка проява на сексуалност. До тук, обаче, не видях никой да застъпва такава позиция - на повечето гейовете са им е проблема, а не сексуалността по принцип.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 68. 68 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#21:"theanalyser"]Тези паради наливат вода най-вече в мелницата на Атака. [/quote]Дай всички да си траем да не би да разсърдим Атака?

  Атака не ги мисли - идиоти е раждала и ще ражда българската майка. Щом и на последните избори оцеляха значи коренът им е здрав, български.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 69. 69 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#37:"ZEN"]Аз много обичам жените, твърдя, че не ми е малък... И поради тази причина да го извадя и да го развявам под някакво си мое знаме в центъра на СФ?[/quote]Аз лично не подкрепям никой да си вади каквото и да е. Не мисля, обаче, че това е планът на организаторите на Парада.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 70. 70 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#49:"2.5"]Просто трябва да се потърси свързаността на Фондация Америка за България с организацията на София Прайд или с участниците и нещата ще си дойдат по местата! [/quote]Викаш - агенти на ЦРУ са. И соросоиди, разбира се.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 71. 71 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#69] от "Николай Николов":


  [quote#69:"Николай Николов"]Аз лично не подкрепям никой да си вади каквото и да е. Не мисля, обаче, че това е планът на организаторите на Парада.[/quote]
  Сигурен ли си ?
  Ако ваденето на патлака,маструрбирането на публични места,духането и изпразването на публични места плюс секс на публични места,ще го подкрепиш ли ?................или з а теб това е част от "автентичността" на хомосексуализма плюс задължителнте изкуствени фалоси,които трябва да се резвяват...........иначе не е гей парад ?
  П.С
  Не спорим тук за хомосексуализма,а за гей парадите.

 72. 72 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#71] от "kapitalcho": Не знам гейовете да имат навика да мастурбират на публични места. В Лондон има много такива и дори си имат райони с барове и кръчми. Не съм виждал отвън да си показват органите.

  Не бих одобрил това, което на Запад се нарича "indecent exposure". В отделните страни законите се различават за това кое точно е "indecent", но като цяло никой не приветства сексуални актове на публични места - не зависимо дали са хомо и хетеро.

  Гейовете не са някакви идиоти, които си размахват патките наляво и надясно. Бъркаш ги с ексхибиционистите (които, апропо, са най-често хетеро).

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 73. 73 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#72] от "Николай Николов":

  Гледай и се наслаждавай-Сан Франсиско 2008
  Кадрите са 18 плюс
  http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
  Кажи ми сега,че това е нормално и защитаване на ценности ?
  Предполагам,че искаш и такива в България ?

 74. 74 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#73] от "kapitalcho": Това твоето е т.н. straw man argument - вменяваш ми твърдения, които не съм правил и ги оборваш.

  Не всяко публично гей мероприятие включва гениталии. Точно обратното - при повечето гениталии няма. Ето снимки от гей прайда в Лондон - http://bit.ly/1eORkbI. Кажи къде там виждаш гениталии? 90% от гей прайд парадите са като Лондонския. С такова мероприятие нямам никакъв проблем и не мисля, че някой би трябвало да има.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 75. 75 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#74] от "Николай Николов":

  Има време да достигнат тътена на цивилизацията в Сан Франсицско.
  Що не ти ли харесаха ?

 76. 76 Профил на LegalEagle
  LegalEagle
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#64] от "mrtoyaga":

  Моля коментиращата публика да ми прости плюса, който сложих на този жалък квази-виц интерпретация на истинския.

 77. 77 Профил на LegalEagle
  LegalEagle
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#69] от "Николай Николов":

  Е не може всичко наведнъж! Чакай малко да свикнат хората с това ниво, после ще има "вадене на патлака". Те не са глупави. Жабата се вари постепенно.

 78. 78 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#76] от "LegalEagle":

  То щото истинския виц - голяма, велика работа и вселенско откровение.

  За малко сте изтървали да му сложите плюс на истинския - беше на поста над моя [#63], но вече е изтрит от модераторите; нямам нищо против и моя да изтрият, разбира се. Ако този от [#64] ви се струва тъп - да, такъв е, но е класа над оригинала. Ако разбирате какво имам предвид.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK