Кметът на Куклен е обвинен за подкуп

Кметът на Куклен е обвинен за подкуп

© Анелия НиколоваКметът на Куклен Костадин Павлов е обвинен за подкуп, търговия с влияние и длъжностно престъпление, съобщи БТА като се позовава на Пловдивската окръжна прокуратура. 


Обвинителният акт е срещу Павлов като изпълняващ длъжността кмет на общината и срещу собственичката на фирма  "Надежда-2000 Надежда Минчева. 


Според държавното обвинение през април и май 2013 г. Павлов е приел в дар от Минчева 3000 лв., за да опорочи обществена поръчка за доставка на храни за детско заведение и социален патронаж в Куклен. По данни на прокуратурата Павлов отворил пликовете с ценовите оферти и "дал" поръчката на Минчева. По този начин фирмата й "Надежда-2000" се е облагодетелствала със 74 327 лева, стойността на едногодишен договор. Кметът е скрил офертите на три фирми, които са били по-добри от тази на Минчева.
Надежда Минчева е обвинена в предлагане на подкуп на длъжностно лице и търговия с влияние. Най-тежкото, предвидено от закона, наказание за престъпленията, в които Павлов е обвинен е затвор от три до петнадесет години, глоба до 25 000 лева, конфискация на имущество и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия.


За Минчева законът предвижда лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.


Двамата са на свобода под парична гаранция от по 4 000 лева. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK