Прокуратурата възложи на МВР да провери всички обществени поръчки в Министерството на правосъдието

Прокуратурата възложи на МВР да провери всички обществени поръчки в Министерството на правосъдието

© ДневникСофийска градска прокуратура (СГП) е възложила на Главна Дирекция "Национална полиция" да провери Министерството на правосъдието. Повод е публикация от вестник "Труд" за обществени поръчки, свързани с климатици. 


Материалът е подписан от Калоян Стоев, чиято снимка за разлика от други журналисти във вестник "Труд" не е показана. Името му не е и в редакционното каре на вестника.Публикациите му, основно насочени напоследък срещу министъра на правосъдието Христо Иванов и работата на неговото ведомство, започнаха да се появяват малко след обявяването на идеите за промяна на Конституцията.


Прави впечатление
"светкавичната" реакция на държавното обвинение и твърде дългият срок за проверка - 60 дни


От съобщението става известно, че проверката е за престъпления по служба, сключване на явно неизгодни сделки и безстопанственост. Прави впечатление и че е посочен доста дълъг срок за извършване на проверката -  60 дни.


В публикацията, която се появи в деня, в който проектът за конституционни промени трябваше да бъде гласуван от временната парламентарна комисия, не е потърсено мнението на правосъдното министерство. В нея се твърди, че министерството е сключило договор за "Абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизаторите" в сградите на ведомството с "ПроАрм" ЕООД. Стойността е 23 556 лв. с ДДС и е сключен чрез директно възлагане.


Така, според публикацията, поддръжката на климатичната техника на министерството излиза по 981,50 лв. на месец, а с предишния договор е струвала по 750 лв. на месец.


"Ще бъдат проверени описаните в статията на в. "Труд" данни, касаещи договора между Министерство на правосъдието и "ПроАрм" ЕООД за "Абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизатори". Ще бъдат изискани всички документи по този договор и ще бъдат снети писмени обяснения от съответните длъжностни лица относно избора на изпълнител и проведената процедура", пишат от прокуратурата. Нещо повече - те ще изискат всички документи и по други обществени поръчки.


От Министерството на правосъдието изпратиха уточняващо съобщение, в което наричат "неоснователни и манипулативни твърденията в публикацията" на в. "Труд". В позицията на МП се прави бележката:


"МП оценява бързата и мащабна реакция на прокуратурата по повод на въпросната публикация на в. "Труд" и изразява надежда, че това е в резултат на общия стремеж на институциите на съдебната и изпълнителната власт към извършване на пълноценна реформа".

 
От ведомството пишат, че министерството не е било длъжно да прилага процедурите по Закона за обществените поръчки, защото стойността на доставките е под 20 000 лв.


"За съответната услуга – абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизатори в сградите на МП на ул. "Славянска" 1, ул. "Аксаков" 5 и бул. "Дондуков" 2а и на централната климатична инсталация на ул. "Аксаков"  5 - е определена прогнозна стойност в размер на 20 000 лв. без ДДС, което предвижда свободно договаряне.  Въпреки това, за участие в процедурата са поканени 3 (три) дружества след проведено маркетингово проучване. Получени са оферти и от трите дружества, като е избрано най-изгодното ценово предложение в размер на 19 630 лв. без ДДС, доколкото критерий за избора е предложената най-ниска цена. Другите две дружества са посочили по-висока цена", пишат от ведомството. 


"Изцяло манипулативни са изчисленията в публикацията за завишената цена на поддръжката. Според статията в предишния договор поддръжката на климатичната техника на МП излизала по 750 лв. на месец, а с новия договор тя става 981 лв. на месец. Този начин на изчисление пропуска редица други параметри на договора, като например:


- Предишният договор с "Газтек" ЕООД е сключен през 2011 г. (преди 4 години). С оглед промяна на икономическите условия в страната е настъпило увеличение при заплащането на съответния вид услуги. Посочените суми в ценовите оферти и на трите дружества, участвали в обществената поръчка за тази година, се различават минимално, което води до извода, че такива са актуалните цени;


- Междувременно броят на климатиците в МП се е увеличил от 136 на 146, което означава повече уреди за обслужване;


- Новият договор предвижда профилактика на всеки месец, а не тримесечно, каквато е била практиката на предишната фирма. И др.", пишат от Министерството на правосъдието. Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 1053 Любопитно

  Тъмните сили отвръщат на удара?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 2. 2 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Цацата бълва змии и гущери!

  Браво на Иванов, явно добре се е прицелил !

 3. 3 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 794 Любопитно

  Да разбирам, че тандемът "Цацаров-Пеевски" работи по ноти все още...

 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Баси жалкото изпълнение ... на всичко отгоре, ще се окаже, че сегашния договор е по-изгоден от предишния !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 933 Неутрално

  цацата е поръчков изпълнител - справка Костинброд. КОЙто му дава заповедите явно много го е страх от планираната реформа. Пожелавам успех на Христо Иванов! Но изгледите да успее не са особено обнадеждаващи, като гледам яростния отпор на задкулисието.

 6. 6 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В "Труд" има още един фантом - "Георги Георгиев", който го активират през ден с пасквили срещу Гриша Ганчев заради "Петрол". Въобще читави медии имаме, спор няма.

 7. 7 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ДПС-медии в невероятен тандем с ДПС-прокурори. Ама им липсва репресивният апарат, нямат си МВР вече да обслужва удобно невероятните сигнали и назначени проверки.

 8. 8 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Харесва ми отговора на министерството. Елегантно показан среден пръст за циркаджиите от прокуратурата.

  Наистина, тази проверка нямаше да е никаква новина, ако виждахме такива бързи реакции и последователност при сигнали за над 200лв на месец. КТБ? А тук е просто димка: според детайлите в отговора тази проверка ще приключи за половин ден, ама важното е да се мята помия по враговете 'соросоиди'.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 9. 9 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мда, великата българска съдебна система, начело със своето острие Цацаратурата, в атака!! Как така, някакъв си министър, ЕС и най вече цялото българско общество ще искат реформи. Тук си има правила, техните правила. Обслужване на собствените им корпоративни интереси и на този, който плати повече!

 10. 10 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Предсмъртните гърчове на дебелаците...

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 11. 11 Профил на queens_quay
  queens_quay
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Цацата се включва само под диктат от Сарая. Стари ченгеджииски номер. Дано да удържи Христо Иванов.

 12. 12 Профил на Qnyx
  Qnyx
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Така така, Цацаров не спи!

  Веднъж стомна за вода (Костинброд), втори път стомна за вода (КТБ), тоя път ще се счупи

  Trust no one.
 13. 13 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 442 Весело

  Е ...ако това беше станало в Гърция, тонове домати щяха да летят към парламента и прокуратурата.

 14. 14 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Интересно защо Цацата не се впечатли от 2 млн. лева годишно за поддържане на цветя на една енергийна институция. Или в енергетиката и е оставил нещата под наблюдение на прокурора на Русия?

 15. 15 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Толкова е елементарен Цацаров, че чак е жалък. И би било смешно, ако циркът се разиграваше между деца. Но това се разиграва между държавни институции, а това е вече трагедия.

  vesela
 16. 16 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 508 Неутрално

  КАПИТАЛ 5 години пишат за нередностите в КТБ за десетки и стотици милиони. Само 5 години. Ама друго си е "Труд" и далавера за 20 хиляди. Христо Иванов все повече ме кефи

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 17. 17 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Пеевски и Кръстникът му в действие!

  @)----,--'--
 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  КОй си брани съд .система със всички средства.

 19. 19 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#16] от "Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!":
  Представи си колко малко аргументи за съпротива са останали на прокуратурата срещу съдебната реформа, за да предприема такива жалки опити за сплашване и дискредитиране на министъра!

 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Ха тия са пощръклели нещо значи министър Иванов е прав път .

  ОСТАВКА НА ЦАЦАРОВ - МАВРОДИЕВ - ИСКРОВ - ГОРАНОВ. ВЕДНАГА. За съдеиствие в грабежа на века 4.2 милиарда от КТБ.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 21. 21 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Я тук колко са бързи.
  Дали ще свършат нещо, отделен въпрос. Вероятно, както винаги, ще отбият номера.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 22. 22 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Мамицат@ им на тези курви в прокуратурата!!!! ДОКОГА, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ!!!! Включително и парцалите наречени вестници!!!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 23. 23 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Цацарофф, покажете на Костов договора с КТБ да видим дали е преправян, подправян и с колко ме е ощетил.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 24. 24 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Тия малоумни ли са или да? Какъв по-ясен начин да покажат на всички граждани на кого му е мръсна съвестта?

  Цацаров трябва да бъде разкаран!

 25. 25 Профил на female
  female
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Цацаров - ориентира на изпълнителната власт в лицето на премиера и фигурата, от която зависят събитията в тази държавата.
  И църквата се бори за същата позиция.

 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Цацаратура в действие. Абе няма ли как да го разгоним това гнездо на търтеи и некомпетентни оставачи от юридическия факултет?

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 27. 27 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 721 Неутрално

  "С кръв сме я вземали,с кръв ще я дадем".Това искат да Ви кажат,г-н министър.

 28. 28 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Защо, бе, Цацаров, защо, бе? Защо продължаваш по социалистически? Или ще караш наред, и няма да си връщаш или ще си подадеш оставката. Най-малко заради Костинбод и КТБ.

 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4563 Неутрално

  От нищо не ги е срам вече! Открито водят престъпнара си борба.

  klimentm
 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4148 Неутрално

  Аз на такива"проверки"не вярвам.Ако има нещо скадално ще изгори някой бушон и нищо повече

 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3638 Весело

  М'чи тъй тя ... à la guerre comme à la guerre ...

  Дет' са вика - нищо лично ...

 32. 32 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#1] от "arnautsky":

  Кви тъмни сили? Защо реши, че сега се краде по малко по министерствата? Щото се върнаха ГЕРБ ли?

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 33. 33 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  свинската атака по министъра продължава с пълна сила ... но в една свинска държава какво повече да очакваш ...

  it comes from inside, just listen ...
 34. 34 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 768 Неутрално

  " Прокуратурата" в този си вид трябва да бъде тотално разтурена....ОПГ-то на Цацаров застрашава националната сигурност.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  С този ход противниците на реформата в съдебната система съвсем се осраха!
  Стана напълно ясно колко са се сбъркали от опасността за реална и действаща промяна в съдебната система.
  Вече ги хваща страх какво ще последва след провеждане на реформата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Гнусно, по-гнусно, най-гнусно-прокурорът

  generator
 37. 37 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#12] от "Qnyx":

  Тоз мех не можеш го счупи.

 38. 38 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мафията демонстрира назиателно какво би могло да се случи с всеки, помислил си да я обезпокоява. И това се случва открито, пред всички, без скрупули. Просто намекват, че могат да си правят каквото си искат. Отзвукът би трябвало да е огромен, но, за съжаление, болшинството българи нямат ни най-малката коментентност по темата, за да могат да разберат какво всъщност се случва. От информираните и интересуващите се, имаме русофилските слуги, които биват облъчвани от господарите си против съдебната реформа. И накрая останаха шепа хора, които осъзнават какво се случва.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 39. 39 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#38] от "stupid_american":

  Винаги съм твърдял че първата част от ника ти, ти пасва перфектно

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8630 Неутрално

  Цацаров е на този пост,само за да разчиства сметките на някого.

 41. 41 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Очевиден пример ,че Цацаров работи в режим на ръчно управление от Пеевски.
  Свинска работа отвсекъде...

 42. 42 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#39] от "Tom Sawyer":

  Мда, ето един русофилски слуга се позна. Разбира се, смята, че тази проверка е съвсем случайна и съвсем в реда на нещата. Точно както казах по-горе: русофилските слуги, както обикновено, ще се потрудят здраво да окипазят поредната добра инициатива в БГ, а именно, съдебната реформа.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 43. 43 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Кацаров е еднакво гнусен като Пеевски и Доган.

  но на Кацаров, като изпълнител на поръчки, ми се иска главата му да заприлича на главата на убиеца в сцената с асансора, от филма Drive.

  такива уродливи хора нямат място в държавната администрация, още повече в прокуратурата...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 44. 44 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Помните ли с какво започнаха протестите? С мутрообразните портрети на Пеевски и Прокурора. Липсваве само Близашки.

 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3865 Любопитно

  ДЕМОКРАТИЧНА И ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА

  КОЙ ще разледва корупираната костинбродска цацаратура?

  "Прокуратурата възложи на МВР да провери всички обществени поръчки в министерството на правосъдието"

  "България не желае европейската прокуратура да разследва измамите с еврофондове и ДДС

  Позицията поставя в неловка ситуация еврокомисаря Кристалина Георгиева, която отговаря за изразходването на европейските средствата"

  http://www.mediapool.bg/bulgaria-ne-zhelae-evropeiskata-prokuratura-da-razsledva-izmamite-s-evrofondove-i-dds-news236430.html

 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  Кокинов към боко: "Шефе, ти си го избра"... България няма Главен прокурор! Цацаров е обикновен административен чиновник...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Мръсници в действие!Заради тях затъваме в лай..и няма излизане от тая клоака,ако не им дадем решителен отпор.Как използват ресурсите на властта ,която им даде част от глухия и сляп народ и как бързо реагират,когато са застрашени.Ние ,редовите хора нямаме оръжия,нямаме парите и властови позиции и ресурси,но имаме свободата да избираме и ясно да заявим какво искаме от площадите ,на шепата безродници и любители на финикийските знаци.

 48. 48 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И КАТО ГИ ХВНЕТЕ В НЕРЕДНОСТ КВО?
  ВСЕ ИМ Е ТАЯ ОТДАВНА СА СИ ВЪРЗАЛИ ГА6ТИТЕ ТЕЯ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА НАКАЗАНИЕ ЗА НА6Е СЪЖАЛЕНИЕ

 49. 49 Профил на kaloianski
  kaloianski
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#6:"comtec"]В "Труд" има още един фантом - "Георги Георгиев", който го активират[/quote]
  Всичките фантоми и поръчкови клевети се произвеждат от полусляпата полущерка на великия милиционерски генерал Леонид Кацамунски! Ясно е, че не може да има статия без шефката на отдел "Право и ред" (каква гавра) другарката Анна Леонидова Заркова.

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3865 Неутрално

  уточнение

  Европейска Република България
  е светска държава с парламентарна демокрация.

  Народът Суверен демократично избира и повелява
  Народни Събрания.

  Народно Събрание демократично избира и повелява закони.

  Съдебната Съдилищна власт раздава справедливост по предписан в повелен от Народни Събрания законов ред.

  Изпълнителната власт изпълнява.

  Църквата не се бори за незаконна позиция в Светска Република.
  Църквата е пример за смирение и самоограничение.

  Странно, но даже се отказа от безобидни йогистки упражнения.

  До коментар [#25] от "female":

  Цацаров - ориентира на изпълнителната власт в лицето на премиера и фигурата, от която зависят събитията в тази държавата.

  И църквата се бори за същата позиция.

 51. 51 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Отново мръсни цацарщини! Докога бе? Този човек няма ли да проумее, че не бива да използва прокуратурата като сопа срещу когото му скимне.
  Нова Конституция! ПрокурВатурата вън от съдебната система!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  А засщо не минат на ежедневна профилактикана климатиците?! Тогава ще могат да вземат от данъкоплатците по 20 хиляди лева за климатик!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#51] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  А според вас, каква му е работата!? Можеби да ръкопляскана управляващите?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Цацаров - вън от прокуратурата. За да бъде даден под съд за погазване на действащата Конституция и национално предателство!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 55. 55 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Цацаров,тъмният кардинал на статуквото!

  Tony
 56. 56 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Весело

  До коментар [#43] от "полувишис":

  Долу разделението на властите! Вся власт Бойку Борисову!

  Това ли е новия лозунг?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 57. 57 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Как ревеше Кокинов в онзи знаменателен разговор при магнолиите?
  "Не се смей, ти си го избра.."
  А Баце го ползваше за консултант.. Бе какъв консултант бе, направо за адвокат по делото на Мършата...
  Пеевски пък насъскал медиите си, за да даде повод на избрания да се самосезира.
  Я да припомним, че паметта на местните изневерява: https://www.youtube.com/watch?v=1yNO_7Yying
  Абе, Цвъ и Пеевски къде правят срещите си?
  Щото МВР е заето, макар че и там може.
  Бе може и при Цацаров.
  Ало, реформаторите, едно протестче няма ли да си спретнете бе...

  Ecrasez l’infâme
 58. 58 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#41] от "aramissss":

  Цялата държава беше дадена на концесия на Пеевски от правителството на Герб! Кой му даде БТ? Кой му даде Лафка? Кой му даде часовите вестници? Кой му даде пътностроителни фирми?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 59. 59 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#53] от "tribiri":
  @yсикtиr! Това не е Русия! Кой облече този дебилен тип с толкова много власт? Имаш ли представа ти, създание червено, какви са правомощията на един прокурор на Запад? Само в три европейски страни прокуратурата е вън от изпълнителната власт, а в останалите е в състава на Министерството на правосъдието. И в тези три страни гл. прокурор има методически функции, а прокуратурата е силно децентрализирана. Когато дойде време за избори кого обвиняват за високата престъпност? Правителството или прокуратурата? А у нас мръсотиите и калташките номера ги върши прокуратурата, но отговорност носи правителството.
  Време е за митинги! Съдебната система трябва да бъде разтурена! Тя е притурка на един дебилен тип със синдром на Даун.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 60. 60 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Прокуратурата възложи на МВР да провери всички обществени поръчки в Министерството на правосъдието
  +++

  а сега иванов ще пусне данс да провери прокуратурата за законспирирани руски агенти-команасти. в таз работа ще помогнат и братските служби от ми-6, цру и бнд. те от своя страна ще прекратят карибската отпуска на чистача, за който знаем, че е строг но справедлив.

 61. 61 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#57] от "Graf":
  Не протестче! Този път може и по формулата на Андрей Ляпчев( премиер на България от предкомунистическата епоха) - като не става со кротце и со благо, ще стане и со малко... Ти знаеш какво следва...
  Всяко нещо си има мярката. Дебилът, облякъл прокурорска тога, явно не знае мярка...
  А ти, Гаф Партенкович, си знаеш - билет, чемодан,...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 62. 62 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#59] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  За създанието червено можем да поспорим дали една ръка блажна боя е достатъчна да прикрие същността на коментиращия! Прясно боядисаните комунисти се познават по пионерския плам и ентусиазъм. А законите не ги пише главния прокурор, а НС с председател бивша партийна секретарка. Не ли?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 63. 63 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#57] от "Graf":

  Паметта на местните не изневерява! Тя филтрира информацията и пропуска само успоредната на правата линия! Закалени кадри от времето на развития социализъм!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 64. 64 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Прокуратурата възложи на МВР да провери всички обществени поръчки в Министерството на правосъдието

  Е, това е истинското начало на съдебната реформа, за която настоява мнозинството.
  А не брътвежите на менте-реформатори...

 65. 65 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Весело

  До коментар [#61] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  Дай боже повече такива демократи в тази държава, дето хем са демократи, хем все въздишат по методите на Сталин!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 66. 66 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#64] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Да! Ама Паниковски изрева: Наших бют!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 67. 67 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2922 Неутрално

  До коментар [#55] от "Free person":

  Тъмният кардинал на законите изковани от НС ръководено от гербава партийна секретарка, завършила рабфаг!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1536 Гневно

  Вече нищо не е във сътояние да ме учуди в действията на Цацатурата!
  Съпротивата срещу каквато и да било реформа, срещу каквото и да било изменение на статуквото е огромна и впечатляваща!
  юютолкова ли не е останало нищо читаво в цялата правосъдна система? Явно няма нищо!
  Пак да се върна на това, което пиша поне 5-6 години: изриване на цялата система! Назначаване дори на студенти на тяхно място!
  Няма да могат да навредят повече - дори по теория на случайностите ще направят нещо добро! Защото сегашните правят само лошо и нищо друго.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 70. 70 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#56] от "tribiri":

  знаеш, че подкрепям ДСБ и Реформаторите.

  защо по стар закапечейски обичай ми приписваш нещо, което не съм казал, не подкрепям и не мисля?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 71. 71 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Само? Едно министерство, кучета го яли!
  Кучето е заровено в общините!
  Там за кви пари говорим - не е истина.
  А столичната мноо голяма община си е направо организирана престъпна група!

 72. 72 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  [quote#15:"vesela"]Толкова е елементарен Цацаров, че чак е жалък. [/quote]Без протести пред Прокуратурата няма да се мине. Приятелеят на ДП здраво ходи по нервите на всички българи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 73. 73 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  [quote#26:"emil (НА БАС ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗВЪРТЯТ ЗА РЕФЕРЕНДУМА)"]Цацаратура в действие. Абе няма ли как да го разгоним това гнездо на търтеи [/quote]Трябва да има протести. Цацаров съвсем стана нагъл.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 74. 74 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  [quote#22:"mr.kiril"]Мамицат@ им на тези курви в прокуратурата!!!! ДОКОГА, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ![/quote]Трябва да се съберем пред Прокуратурата.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 75. 75 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  [quote#36:"conTXT"]Гнусно, по-гнусно, най-гнусно-прокурорът[/quote]Двата шопара - Цацаров и Пеевски освиниха цялата страна.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 76. 76 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#69:"skara"]Защото сегашните правят само лошо и нищо друго.[/quote]
  България няма да види Шенген, докато тази съдебна система не се разформирова! И най-вече докато скапаната прокуратура е вътре в нея. Браво на холандците, че твърдо отстояват критериите и не допускат България в Шенген! Иначе тази проболшевишка прокурорска башибозущина ще има правомощия и в Европа. В такъв случай се отказвам от българско гражданство. Не желая мутри в комбина с недосегаеми и безотоговорни прокурори да ме ограбват със скалъпени постановки като тази с климатиците на Министерството на правосъдието!!!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 77. 77 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#68] от "Graf":
  [quote#68:"Graf"]Нямаш нито ресурса, нито умствените възможности да ме пращаш някъде,[/quote]
  Нямам и намерение да те пращам където и да е. Ти сам заемаш такава позиция - на главен чистач на калните сапоги на Путин. И понеже всяко зло за българския народ през последните 70 години идва от Московската сатрапия, аксиомата е: Колкото по зле за Путинова Русия, толкова по-добре за България! Ако тази тенденция се запази, местните мекеренца от рода на сидеровци, цацаровци, мишовци, доганчовци и т.н. неизбежно и постепенно ще се смаляват, докато се превърнат в политически лилипути.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 78. 78 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#64:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Е, това е истинското начало на съдебната реформа, за която настоява мнозинството. [/quote]
  Истинско начало ще има след изхвърляне на превратаджията Цацаров от прокуратурата!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 79. 79 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Цаца, що стана с Бисеров? Стига простотии.

 80. 80 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Добри условия да имаме министър в затвора най-накрая... шегата е, че може да е правосъдния

 81. 81 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Войната стана явна,прокуратурата вече не се крие че защитава интересите на задкулисието...!!!

 82. 82 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#80] от "Натанаил Великолепни":

  КОЙ-ски тъпотии и простории...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 83. 83 Профил на bobi_ba
  bobi_ba
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Бедни, бедни Цацаров. Що не си остана с ръководенето на комсомолските бригади в Университета? Или поне да беше чул Маковей?

 84. 84 Профил на FTA
  FTA
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#32:"Tom Sawyer"]
  Кви тъмни сили? Защо реши, че сега се краде по малко по министерствата? Щото се върнаха ГЕРБ ли? [/quote]

  Не става дума дали се "краде". Прокуратурата не търси крадци, целта е атака стрещу министъра за тва и "проверката" е за период от 60 дни.

  Социализъм - превръща паразитирането в държавна политика.
 85. 85 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Леле, колко стават жалки от прокуратурата!

 86. 86 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  До коментар [#5] от "event_horizon":

  Очаквано, без бой няма да се дадат.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 87. 87 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Това, което върши Цацаров е злоупотреба с власт. В статията във в. "Труд" няма нито една данна за престъпление! Среднограмотен юрист веднага вижда това. Понеже Калоян Стоев едва ли съществува, да се търси персонална отговорност за клевета вероятно ще е мисия невъзможна. Но май е време министърът да предяви граждански искове срещу Труд, за да си знаят оттам, че слугинажът не е съвсем безопасна дейност. Цацаров обаче трябва да понесе отговорност. Поведението му в най-пълна степен доказва, че нещо трябва да се случи не само с прокуратурата, но и с недосегаемия главен прокурор. В случаите на такива своеволия, например. И ако някой е забравил Цацаров и сделката с овощни градинки в Пловдивско, жалко! Ама на - ей такъв избраха за главен прокурор. Да очакваме достойнство и почтеност от него ли?! Колко сигнала проспахте, Цацаров?! Колко публикации, в които наистина има данни за сериозни престъпления?!

 88. 88 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Само за един ден прокуратурата направи два знакови хода - извика на разпит вложител в КТБ за "подправен договор" и светкавично се задейства по сигнал срещу обществена поръчка в министерство.
  Малка подробност е, че вложителят е бившия премиер Иван Костов, а министерството е на правосъдиети , оглавявано от Христо Иванов.
  И двамата са недолюбвани от задкулисието.
  На кого служи прокуратурата? По делата и ще познаете!

 89. 89 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Цацаратурата срещу всички!
  А тоя пигмей се изживява като прокурора Вишински.
  Да, ама не сме в Сталиновото време!

 90. 90 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "МП. .. изразява надежда, че това е в резултат на общия стремеж на институциите на съдебната и изпълнителната власт към извършване на пълноценна реформа".
  По - скоро борба с всички средства на прокуратурата срещу реформите на съдебната система.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 91. 91 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 584 Гневно

  Брех, ако това не е целенасочено използване на прокуратурата за лични цели - сплашване и преследване, и на никой не му прави впечатление в тази държава... и е ок да се случват такива неща - материал...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 92. 92 Профил на Hristina Barukchieva
  Hristina Barukchieva
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Не съм запознат с подробности относно реформите, които предлага министъра, но самия факт, че има такава остра реакция срещу него и такива жлъчни коментари от представители на правосъдната власт ме кара да вярвам, че е на прав път! Единствено мога да му пожелая кураж!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK