Борисов за полицаите, упражнили насилие: Те са по-лоши от разбойници

Борисов за полицаите, упражнили насилие: Те са по-лоши от разбойници

© Анелия НиколоваЗнаеш, че ги обичам полицаите, но такива… то е по-лошо от разбойник на улицата, защото при разбойника имат хората от кого все пак да търсят помощ, да дойде полиция. От този кой да те спаси?! Пистолетът му, белезниците, палката, всичко му е в ръцете. Кой да го спаси?! На кой да се оплачеш после". Това заявява премиерът Бойко Борисов в края на днешното правителствено заседание пред министрите, показва извадка от стенограмата.


Думите му са по повод разпространеното вчера видео, на което се вижда как столични полицаи употребяват сила и нагрубяват младежи при задържането им.


Борисов остро критикува действията на полицаите и заявява, че го е срам от тях. "Чак ме беше срам да гледам как едно пияно момиче четири души го търкалят по земята да му сложат белезниците. Слагането на белезниците е за норматив. То не е да правиш операция, да чакаш да го хване упойката… Това е норматив!", заявява премиерът. И допълва, че всъщност цялото правителство го е срам, като гледа кадрите.
Борисов определя действията на полицаите като абсолютно непрофесионално. "Четирима души арестуват момиче, което е, доколкото разбрах, и пило. Четирима души. И искат подкрепление. Това означава, че във всички дирекции незабавно трябва да се проведат изпити, да се атестират, ако трябва, служителите за това как професионално се задържат нарушители на обществения ред", заявява министър-председателят.


"Второто недопустимо – когато вече е приведено в невъзможност да се съпротивлява даденото лице, това да му бъде правена инквизиция, да го бият, това са недопустими неща! И просто тук оправдания не трябва да има никой пред теб. Уволняваш без изобщо да има коментар по тази тема", нарежда той.


Борисов заявява още: "От това, което видях, това не може да бъдат служители. Първо са непрофесионалисти, те не могат да се справят със задачата. Второ, не му е работа да коментира въпросното лице. Има след това прокурор и съдия, който издава присъдата. Такива нецензурни приказки – да ходи да си ги приказва на друго място, ако иска. В такава ситуация отиват с полицейска техника, затова се учи в Симеоново, затова се провеждат курсове, пари се харчат. Привежда се в невъзможност да нарушава обществения ред, завежда се в районното управление и се действа процесуално".


И нарежда на вътрешния министър Румяна Бъчварова да въведе професионални стандарти, а който не става - да си отива. Той пита още до какво се очаква да доведат назначените проверки, след като от записите ясно се виждало за какъв непрофесионализъм става дума. А Бъчварова отговаря, еч такава е процедурата.


"Че е тежка работата – тежка е. Ако това беше терорист, разбирам. Има такива махленски бабаити, където действително трябва да отидат четири-пет души да ги арестуват. Но това е едно момиче!", продължава с възмущение Борисов.


"След това, връщат от записите, гледах, от времето, когато бяха и протестите. Без абсолютно да е нужно се проявява агресия към хора! Разбирам, когато са футболни хулигани, когато са с маски, с камъни, с пръти – тогава целият респект на полицията трябва да го има", критикува още премиерът.


Борисов казва, че е уверен, че Бъчварова ще приложи цялата строгост на закона. "Ще се опитват да ти казват: "Да, ние сме много натоварени, много изнервени, сгрешихме", но трябва това да се приключи. Респектът от пагона идва от неговия професионален, но и морален образ на улицата. Това е", коментира той.


И отбелязва, че полицията трябва да си заслужи уважението на хората. А то се заслужава с професионализъм. "Никой нямаше да е против тези двамата, които са се напили и нарушават обществения ред, да бъдат арестувани и съдени, или административно наказани, в зависимост от вината им. Никой. Защото другите хора не могат да спят от тях. Но начинът, по който се прави, ни поставя в рядко неудобна ситуация да го коментираме", продължава министър-председателят.


Вътрешният министър Румяна Бъчварова отбелязва, че двата клипа - на упражненото насилие над младежи и за битите мигранти, доказват употребата на прекомерна сила от полицията. Тя обаче посочва, че и двата записа са с много отдавнашна дата, вероятно през миналата година, особено този, който е от границата. "На практика беше вкарана темата за полицейското насилие по повод на отминали събития, не на актуални събития, в което може да се разчете преднамереност", заявява вътрешният министър. По думите й тези записи са били държани някъде, за да могат в един момента едновременно да бъдат излъчени и да направят внушение.


Тя все не отрича, че има нарушение при задържането на младежите в София и насилието над момичето. И припомня, че вече има проверки. И подчертава, че е важно да се запази уважение към полицейските служители в този момент особено на фона на множеството проблеми.


"Понеже това е атака към правителството, ние конспиративно можем да разглеждаме много – защо са задържани записите, защо сега се пускат, защо еди какво си, но ние да си свършим нашата работа", заявява още Бойко Борисов. "На фона на всичките добри неща, които се правят, и старания на всички – ето такива подобни, кел файда, че толкова операции направихте добри! С едно такова движение общественото настроение казва – гледай каква полиция ни пази", коментира още той.


И завършва, че разчита много на Бъчварова.

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3233 Неутрално

  Така е.Въобще в МВР работят много разбойници.

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7741 Неутрално

  След тези думи,трябва да очакваме сурови наказания.Но,едва ли.

 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И с Боце съм съгласен.
  На 100%.
  Днес сме на една вълна с политиците.

 4. 4 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  И това кой го е казал?

  По-лоши от Мутри и бандити?

 5. 5 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Ха сега да видим другарите гербери дето досега защитаваха куките как ще обърнат палачинката.А за полицаите УВОЛНЕНИЕ.

  писнало ми е от левичари
 6. 6 Профил на аз
  аз
  Рейтинг: 506 Неутрално

  леле - чак боко се възмути. ако не знаех по-добре направо да се обнадеждя, че може нещо да се промени в мвр-то...

  from all the things i've lost i miss my mind the most
 7. 7 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Чакаме да видим резултатите от приказките на ББ.
  КОГА?...или ДО КОГА?

 8. 8 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 467 Неутрално

  и какво ще направи - ще забрани да арестуват ли, както направи с пътния полицай с подкуп - забрани да спират, вместо да реши кардинално проблема?

  И тук трябва спешна реформа, за която се иска кураж и визия.

 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  А така Баце вербално ги уволни а наесен милиционерите невербално ще пуснат друга бИлетина.
  Всичко е вързано, нЕма лабаво да идат да се оплакват на Арменския Началник.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 10. 10 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#6:"аз"]леле - чак боко се възмути. ако не знаех по-добре направо да се обнадеждя, че може нещо да се промени в мвр-то...[/quote]

  Небой се нЕма пак същото ще си е само дето тия ще ги набутат некъде в девета глуха и след 2 - 3 години шЪ ги видим на някоя престижна позиция като този дето е във Варна сега.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 11. 11 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Мвр в България е като охиГърция в ЕС, съжалявам, че го пиша. за съжаление отново минаха поредните 25 години и отново проблема е за историците по канал 1!

 12. 12 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Разсмя ме.
  ГОЛЯЯЯЯЯЯМ ветропоказател, направо ОГРОМЕН.
  Бъчварова също на ВИСОТА, разбивачка на конспирации, хмък.

  Продължавайте да разчитате на тия. Или на техни заместители от други партийни шайки.
  Ама преди това се преборете да изкопчите от нзок клинична пътека за лечение на бъбреци след мила среднощна среща с униформени... И да не забравите да платите на Москов, че инак ще зализвате спомените с бабини илачи.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 13. 13 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#2] от "rosiraycheva50._":началниците им ще опитат номера с Тръпков - ще ги накарат да си подадат сами оставките, за да гушнат 20 заплати - а трябва да ги уволнят дисциплинарно и никакви бонуси и дори пенсия! Така постъпват със сгафилите мърлячи по света. А нашите са и садисти, като им гледат връзванията....

 14. 14 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Правилно.
  Ако има и разпоредба да си губят годините за пенсия при такива случаи, бих подкрепил да се пенсионират рано, тези които работят навън. Работиш както трябва получаваш необходимите привилегии, издънваш се един път, губиш всичко.
  Сам решавай. Отнася се за всички на държавна работа.

 15. 15 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#5] от "koiot":
  Кой пък е защитавал тия от София?
  А за клипа от границата пак повтарям - да се върти ежедневно. Най-добре и заглавие да ми сложат - полицията в България бие нелегалните имигранти.нарушението нс закона е за сметка на здравето ви.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 16. 16 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Хайде сега да послушат ББ, отдавна не съм бил толкова съгласен с него.

 17. 17 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 609 Неутрално

  [quote#8:"ial"]както направи с пътния полицай с подкуп - забрани да спират, вместо да реши кардинално проблема? [/quote]
  Това беше правилно откъде на къде гадната кука ще ме спира само и само да си изкара някой лев.

  писнало ми е от левичари
 18. 18 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Много приказва бат Бойко неподготвен, много, то затова с циганията и крадците по страната управия няма.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 19. 19 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Борисов вербализира мислите ми. Няма нищо по-лошо от аморалници, облечени с власт. Гамени с палки, които си позволяват да обиждат (предизвикват) граждани, а след това да ги задържат грубо и без отчитане силата на противодействието на невъоръжени хора. Плачат не само за уволнение, а и за плащане на солено обезщетение!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 20. 20 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ех тия лоши полицаи. Как така не се оставят да ги псуват, да ги обиждат. Да се оставят са ги бият направо. То е пълно с разни алкохолизирани, а често дрогиращи се личности по улиците нощно време. Ама полицаите са лошите. Вярно е че не си вършат работата, щото ако си я вършеха нямаше да има такава голяма престъпност и толкова хулигански прояви. За това трябва да има наказания, а не че набили някакви почерпени младежи, които надали не са ги предизвикали.

 21. 21 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Дефиницията за разбойник е много проста. Има Закон. Появява се нарушител. Последният е разбойник. Тези, които се явяват съучастници при оневиняването на нарушителя, също са разбойници. Тези, които не нарушават законите, но погазват морала, са един вид разбойници. Управленски ходове, свързани с плащания, които не генерират ползи за хазната, дори и законни, са разбойнически.

 22. 22 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 838 Неутрално

  кажи им Боко

  Cogito ergo sum :)
 23. 23 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1700 Весело

  Въх, сам реже клона на който седи! Въх, въх, въх...!
  Не така Величав Властнико на Силата! Напротив, приласкай ги, издигни ги в йерархията. Те са само за началници. КАто оня със самоскъсания пагон. Него как го направи един от давйсет и осемте Шефа в България.
  Утре кой ще ти пази властта?!
  Въх! Вятърът на Атлантика, направи колосална грешка!

  !

 24. 24 Профил на ial
  ial
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#17] от "koiot":

  Правилно е да замете проблема, вместо да го реши кардинално ли?
  Защото ефекта бе видим по улиците и в моргите - още повече джигити и катастрофи.

  Правилно ще е да направи така, че полицаите да не гледат на другата страна, като мине мутра на червено, да подгонят мърляча, който изпреварва в насреяната лента, да гонят паркиралите по градинки и тротоари и т.н.. Иначе ще си продължим, както до сега - безхаберие и хаос, където наглеците и тарикатите просперират.

 25. 25 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Весело

  [quote#20:"npiatanasov"]Вярно е че не си вършат работата, щото ако си я вършеха нямаше да има такава голяма престъпнос[/quote]
  няма какво да добавя към това!

 26. 26 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Казва това ,което трябва,но ще направи това което не трябва.Чакайте поредното прикриване,а след месец никой няма да си спомня.

 27. 27 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 440 Любопитно

  Щом четирима тюфлека търкалят едно момиче по земята и не могат да се справят, колко ли тюфлека ще трябват за да арестуват една " квартална мутра ", да речеме ?

  )))))

 28. 28 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#5] от "koiot":

  Не само уволнение а и съд. Това си е хулиганска проява от страна на полицаите.

 29. 29 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  ами Бойко, недей да се оплакваш от милицията, която толкова много обичаш.

  проведи скапаните реформи в съдебната система, веднага след това в пенсионната система, въведи интегрирано електронно правителство и започвайте с разследванията на най-тежките икономически престъпления и кражби за последните 5 години.

  назначете неподкупни директори на агенции и отдели. поставете им конкретни и измерими цели за следващите 3, 6, 12 месеца. следете заедно прогреса им.

  вкарайте по бърза процедура в затвора 10 депутата, 10 бивши министъра, 100 кмета и 200 общински съветника, както и 100 от олигарсите или техните крадливи подставени лица.

  след това системите и държавните институции сами ще започнат да се изчистват от корумпираните и некадърните си служители.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Боце пак подлага гербавата психика на безбожни изпитания. Два дни гербавите се плюнчат как милиционерите били прави, и сега ще трябва да сменят позициите.

  Баце, ще им докараш некви болести на подчинените, недей така..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Весело

  npiatanasov, извини ме, едно Т ти дължа!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5004 Неутрално
 34. 34 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 782 Разстроено

  Когато царят търси сметка на падарят, пиши царството умрело...

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3727 Весело

  Казаното от Борисов е като....отмъщението на китаеца.
  Те са лоши, лоши, лоши!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [#21] всъщност, не е проста.
  Закон е имало и в Третия райх, и в СССР, и по времето на Хамурапи.
  Кой го пише обаче? Кой го одобрява?
  Щото според ЗАКОНА утре може всички с инициали МГ да бъдат обявени за разбойници. Чрез много проста дефиниция...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 37. 37 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Конспиративните теории накрая малко не са на място. Не знам какъв е този втори клип, но не виждам нищо странно в това автора му и медиите да го разпространят когато общественото внимание е фокусирано върху темата.

 38. 38 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  проблемът е, че вече се назначават полицаи от кол и въже...никакви процедури не се спазват...напълни се с шерифи, груби и недодялани селтаци, които си избиват комплексите като обечат униформа...Системата от години плаче за тотална реформа като се започне от началниците и се стигне до редовите полицаи...65000 служещи = 2% КПД ...Трябва да се съкратят поне на половина, да се назначат читави кадри с двойно по-високи от сегашните заплати (което ще дойде от съкратения състав)

 39. 39 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  А бе Боко си е абсолютно прав, ама ако се направят тестове за пригодност към службата както трябва я останат 20% процента я не....Само физически изпит ако им проведат половината са умрели, за други неща не ми се говори !

 40. 40 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Разбойник, който не е бивш затворник, не може да бъде окачествен като бивш. Получината индулгенция не прави разбойника по-чист. Разбойникът не може да се скрие под нищо, дори и под расо.

 41. 41 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [#20] амчи те си вършат работата. Така, както им е наредило началството. Или негласно позволило, щото ако не слушат началниците, значи са извън контрол, а това вече не е институция изобщо.
  Надали знаеш какви са им заповедите. Ти виждаш и чуваш само бла бла демагогемите за успиване на "матряла". Действащите наредби са поверителни.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#20] от "npiatanasov":

  Факт, има страна, в която пияните ги прибират в изтрезвителното. И у нас беше така.
  Коя ли е тази страна...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [#40] моля? Поясни, ако обичаш.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 45. 45 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Прав е Бойко. Тези типове трябва да се изхвърлят от полицията, независимо кога е станал инцидентът.

 46. 46 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А Бъчварова защо мълчи за съдбата на предишния хванат с видео от балкона идиот Тръпков с протегната ръчица в купето на шофьора? Уволнен ли е, лишен ли е от 20-те заплати и пенсия този кретен?! Или направо пък да забрани граждани да снимат от балкона простотиите на ченгетата?

 47. 47 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#38] от "bladeroko":хората по селата мрат и гладуват заради циганската престъпност, а в София дебели охранени шкембета бият деца за нищо - незабавно поне 20 процента от личния състав, в това число чиновниците да бъдат изпратени в най-проблемните села да охраняват денонощно живота и имотите на хората!

 48. 48 Профил на dmarev
  dmarev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Много съм съгласен с премиера! Обаче е важно и мерки да се вземат!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 715 Неутрално

  " И допълва, че всъщност цялото правителство го е срам, като гледа кадрите."

  Че как да не го е срам . Ами че упадъка на полицията не е минал без участието на полиц... пардон , пожарникаря начело . Все пак от неговото участие във"възхода " на полицията остана крилатата фраза " Ние ги хващаме , те ги пускат. "Макар и изплагиатствана .

 51. 51 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Да видим какво и дали ще се случи.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#43] от "Darth Plagueis":

  Е във всяка нормална държава, пиян който обижда полицай, ще бъде прибран. Това не е проблема, проблема е как е извършено принудителното отвеждан и тук определено имаме превишаване на необходимата сила и въпросните полицаи трябва да си понесат наказанията.

  Естествено от цялата работа трябва да се намери начин а се изкритикува Боце и/или герберите. Ако статията беше Боце защити полицаите - плюй. Ако е Боце критикува полицаите - плюй. Въобще сте кучето на Павлов - появи ли се някъде Боце или Фандъкова или ЦСКА (Левски, Лудогорец или който е там според случая) и почвате да слюнкоотделяте.

 53. 53 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#24] от "ial":

  Нека да го направи.Казвам само,че не съм съгласен да ме спират като не съм нарушил.

  писнало ми е от левичари
 54. 54 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Между другото, в списъка опасни професии полицаите не влизат дори в първата десетка. Начело са миячите на прозорци на небостъргачите, строителите, дървосекачите, миньорите, планинските спасители, работещите с експлозиви, рибарите, пертолните сондьори и други. Даже боклукчиите понасят повече риск.
  По ниво на стреса ченгетата са пак назад след таксиджиите, жп машнистите, новинарите, пожарникари, диспечери и военни в зони на бойни действия.
  Само за инфо.
  Но то подобни класации има много, аз прегледах едва десетина.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 55. 55 Профил на vari
  vari
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Eee... Премиер Борисов, ще пусна сълзичка като ви слушам! Но все пак е правилна позиция и нямам критика към вас! Тия момченца трябва да се понаучат, защото иначе е страшно за всички ....

 56. 56 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#49] от "ppopov_67":

  Мда. Докато МВР го командваха Емануил Йорданов, Йордан Соколов, Румен Бонев (и тримата от СДС) или Румен Петков, Михаил Миков (БСП) - там всичко вървеше перфектно. Дойде ЦЦ и ББ и провалиха добре работещата система

 57. 57 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [#56] тя и сега добре работи. Зависи за кого.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 58. 58 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ""Второто недопустимо – когато вече е приведено в невъзможност да се съпротивлява даденото лице, това да му бъде правена инквизиция, да го бият, това са недопустими неща! И просто тук оправдания не трябва да има никой пред теб. Уволняваш без изобщо да има коментар по тази тема"
  Та да попитаме бат Бойко, дали туй което каза, важи за управляващ по местта башибозук, пребиващ един "приведен в невъзможност да се съпротивлява" Енимехмедов?

 59. 59 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#47] от "Nikolai Tsekov":

  според мен дори не е нужно да се командироват толкова много полицаи по селата...достатъчно е малко да се промени закона за частната собственост и самоотбраната, да се вдигнат наказанията за кражби и тогава "страх лозе пази" ще си свърши работата...

 60. 60 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Не знам какви щяха да са коментарите, ако това беше някой циганин от аналогичен случай примерно в Орландовци? За разлика от преобладаващото негативна оценка на действие на полицията в този случай(гледах внимателно клипа), аз смятам че точно така трябва да се действа при грубо, пиянско, нагло нарушаване на обществения ред посред нощ и неподчинение на опитите на полицаите да обуздаят и задържат развилняла се персона( да не употребя по-силна дума). Точно това толериране от обществото на такива прояви, дава чувството за безнаказаност на простака и че всичко може да прави, тормозейки останалите.

 61. 61 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [#59] но ако направят това, полицията и другите ведомства ще станат ненужни съвсем, както сега са нужни по задължение.
  От което следва съкращаване на щат и бюджет - и тогава печелещата избори партия как ще възнаграждава своите активисти (електоралните поддръжници са балами, не ги броят)?
  Не става :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  [#60] моите щяха да са същите, за други не отговарям.
  Но на мен ми е интересно ако ти попаднеш в полицейска месомелачка, пак ли ще пишеш същото? Или се имаш за примерен, когото няма за какво да закачат?
  Голям оптимист си.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 63. 63 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 609 Неутрално

  [quote#28:"Chubachubs"]Не само уволнение а и съд. Това си е хулиганска проява от страна на полицаите. [/quote]
  А според мене и да им бъдат отнети всички осигуровки здравни и за пенсия които държавата им е плащала.

  писнало ми е от левичари
 64. 64 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  До коментар [#52] от "niakoi_si":

  "Е във всяка нормална държава, пиян който обижда полицай, ще бъде прибран. "

  А как е в нормалните държави с полицаите, които обиждат пиян? Тях кой ги прибира?

 65. 65 Профил на xps
  xps
  Рейтинг: 450 Гневно

  М да и после същите така тихичко си издигат в системата, стават шефове.. Справка Господари на ефира и случая с полицая дето уж му беше скъсан пагона от задържана. Вижте какво се случи със шефовете на въпросният полицай за прикриването на случая, порицани, уж уволнение а сега са шефове по морето като големи специалисти в системата на МВР.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/10/2550044_mvr_i_direktorut_na_varnenskata_policiia_se_opletoha_v/

 66. 66 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  То май това Първо управление цялото е за смяна, един читав няма там.....

 67. 67 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#7] от "raven":

  преди избори вярвам че ченгетата от тая случка ще бъдат наказани хем народа да види че има справедливост и да гласува правилно
  хем за назидание на другите ченгета
  2 в 1 дет се вика

 68. 68 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Точно е казал нещата !

 69. 69 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Прав е Бойко, трябва си со кпотце и со благо , ама и со малко кютек си требе

 70. 70 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#69] от "shileto":

  Май те е плескал в квартало, та за туй му легаш кат верно пале.

  пп: Нали ме отбегваш, та отговор не чекам.

 71. 71 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#0:"Бойко Борисов"]Те са по-лоши от разбойници[/quote]

  Бате Бойко вдига нивото, вече се изказва като Наполеон. Той, като уволнявал един свой финансов министър, го овикал, оня успял да каже само, че не е крадец, а Наполеон отговорил: "Де да беше, тогава можеше и да работя с тебе. Ама ти си идиот."

 72. 72 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Онемях. Боко възмутен, а Бъчварова - обяснява ситуацията с конспирация. Представях си нещата точно обратното. Честито г-жо Бъчварова. До тук бяхте с кредита на доверие.

 73. 73 Профил на nye
  nye
  Рейтинг: 450 Любопитно

  До коментар [#69] от "shileto":
  Шилешки (да не кажа, че си пораснало шиле, че ще ме баннат), сега Бойко ли прав, милиционерите ли са прави? вчера друга плоча въртеше:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/07/2568505_policaite_bili_mladejite_v_sofiia_neosnovatelno_gi/?ref=miniurl#comment-85
  да си припомниш какво си писал и да кажеш, как и Бойко прав:
  [quote#0:"статията"]"Знаеш, че ги обичам полицаите, но такива… то е по-лошо от разбойник на улицата, защото при разбойника имат хората от кого все пак да търсят помощ, да дойде полиция. От този кой да те спаси?! Пистолетът му, белезниците, палката, всичко му е в ръцете. Кой да го спаси?! На кой да се оплачеш после"[/quote] и онея прави?

  http://postclamores.blogspot.com
 74. 74 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 232 Весело

  "Борисов за полицаите, упражнили насилие: Те са по-лоши от разбойници"

  Да.
  А ти си по-добър от Папата.
  Да.....
  В "ония години" не с ръка или с крак,а с Библия и кръст оправяше пъдарския бизнес и проблемите му..
  Да.

 75. 75 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 232 Любопитно

  [quote#3:"theanalyser"]Днес сме на една вълна с политиците.[/quote]

  кога не сте били????????????

  недейте се подценява така,но...още можете,много повече можете!

  Само така,слава и хвалби на и към т.нар.политици! Победните светли бъднини набиват крак по тоя начин вече 71 годинки...още може! Ще го бъде!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK