Членове на ВСС обявиха война на правосъдния министър, поканиха Борисов да му се оплачат

Министър Христо Иванов отново отсъства от заседанието, на което членовете на съвета и главният прокурор недоволстваха от неговите интервюта/

© Анелия Николова

Министър Христо Иванов отново отсъства от заседанието, на което членовете на съвета и главният прокурор недоволстваха от неговите интервюта/Членовете на Висшия съдебен съвет и главния прокурор обявиха война на правосъдния министър Христо Иванов, поискаха оставката му и решиха да поканят премиера Бойко Борисов да му се оплачат, а и да говорят за други теми от съдебната система.


Това не е първият опит на кадровиците да привлекат вниманието на премиера Борисов за поведението на министъра. Преди две седмици, в отстъствието на Иванов, 18 от членовете на ВСС изпратиха писмо на Борисов, в което се оплакват от реплика на министъра. Премиерът, който неведнъж е искал оставката на съвета, не реагира.


Този път цитати и сравнения липсваха, в началото на редовното заседание в четвъртък трима членове - Димитър Узунов, Галя Георгиева и Михаил Кожарев,
внесоха предложение за декларация срещу министъра заради негово интервю пред "Нова телевизия" от предишния ден.


В него Иванов заявява, че ВСС е "централната трансмисия за търгуване на дела. Реформата на съдебната власт минава през нейния процесор или управляващ орган – ВСС. Ако не реформираме ВСС, ще продължаваме да сме свидетели на истории за хотелиери, ще продължаваме да чуваме, че системата за случайно разпределение на делата не работи и никой няма да реагира. Защото реакцията е там, във ВСС", каза още Иванов.


Членовете на съвета се надпреварваха да се изказват срещу Иванов, някои от тях дори призоваха главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да започне разследване и да извика всички членове на ВСС на разпит. Оказа се, че вчера членове на съвета са извикали министъра, за да му искат обяснения.


Членът на ВСС Михаил Кожарев обяви, че се присъединява към становището на проф. Георги Близнашки и също иска оставката на министъра. По думите му в интервюто Иванов изглеждал "напрегнат, отчаян, притиснат до стената човек и беше агресивен".


Поводът беше използван и от главния прокурор, който отново нападна Христо Иванов, като заяви, че иска да си говори с него очи в очи и го обвини за липсата на диалог:


"Искам министъра на заседанието. Мен не ме интересува какво мисли той за ВСС - това го знам.


Мен не ме интересува и какво мисли за институцията, която в момента оглавявам - и това си го знам... И, честно казано, вече не ми е интересно. Мен ме интересуват прости практични неща - 42 съдебни сгради, които не се охраняват. Интересува ме прозаичен и конкретен въпрос. А какво казал и какво мисли - той всеки ден го казва. И ние го казваме - и какво от това. Диалог няма... Мен ме интересува колко са съкращенията в Главна дирекция "Охрана" - абсолютно негово правомощие. Не знам дали не е съкратил и началника, затова той не идва вече два пъти. Макар че знам, че му е забранено да идва и затова не идва. Хайде за това да си говорим - кой ще пази съдии и прокурори в 42 сгради. Денем и нощем. Не мога да остана след заседанието. И го искам министъра на заседанието!", избухна Цацаров.


В отговор на негов въпрос в началото на заседанието представляващият съвета Соня Найденова заяви, че министърът е в командировка до 15 юли (среща с генералния секретар на Европейската комисия Катрин Дей - бел. ред.).


Декларацията, приета с гласовете на 14 членове на съвета, гласи: 


"България е член на Европейския съюз и трябва да се стреми към срочно приемане на цялостен пакет от законодателни мерки, които да гарантират ефикасно и ефективно правосъдие, ето защо Висшият съдебен съвет изразява своето безпокойство от думите на министър Христо Иванов по време на участието му в предаването "Здравей, България", излъчено по "Нова телевизия" на 8.07.2015 г., тъй като твърденията не отговарят на истината, не спомагат за конструктивен и ползотворен диалог между конституционно установените власти и не допринасят за успешното реализиране на съдебната реформа."


Калин Калпакчиев обърна внимание на колегите си, че самият премиер Борисов неколкократно е критикувал Висшия съдебен съвет, и попита дали членовете на съвета досега са се обиждали от думите му. По думите му ВСС е колективен орган и не може да бъде засегнат, той като колективен орган няма чест и достойнство и не може да бъде обект на клеветнически и обидни твърдения. Според Калпакчиев повече от половин час се води безсмислен разговор, в който се правят несполучливи опити за изготвяне на обществени профили и политически оценки в стил "Работническо дело".


Според друг член - Румен Георгиев, Борисов многократно е бил обект на декларации. Това не е съвсем вярно, този състав на съвета само веднъж е споменавал премиера, в документ по повод негови изказвания за разработката "Червеи".


"Политическата оценка на един орган от другите власти не бива да се смесва с конкретни обвинения на един министър, че сме продавали дела. Тук се твърди, че мафията се спазаряла", заяви Георгиев.


Според Димитър Узунов пък целенасочените действия на министъра целели масовото дискредитиране на членове на съвета. Той поиска


премиерът Борисов да дойде на заседание на съвета и да отговори на въпроса дали ще има реформа.


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов попита какво се цели с тази декларация. "Дали имиджът на Висшия съдебен съвет ще се подобри, ако министърът на правосъдието подаде оставка? Дали с тази декларация не вредим на имиджа на ВСС, защото той не се гради с декларация и не е това начинът, по който можем да покажем, че ВСС работи", каза Панов и обяви, че ще гласува въздържал се. Узунов се учуди от позицията на председателя на ВКС, защото министърът на правосъдието "обижда магистратите на корейци". 


Светла Петкова пък призова Лозан Панов, вместо да има такава позиция, да даде отговор на въпроса защо имало само 16 осъдени за корупция. Това предизвика реакцията на Галина Карагьозова, която обърна внимание, че председателят на ВКС може да има собствено мнение, и попита дали сегашният диалог е конструктивен и ползотворен, както се призовава в декларацията. "Министърът говори за модела на ВСС. Колегите, които са се почувствали засегнати, имат право да реагират, но аз ще гласувам въздържал се", заяви още Карагьозова.


Докато членовете на съвета обсъждаха темата, пред сградата на съвета имаше група младежи от организацията "План Б" (които нападат правосъдния министър Христо Иванов и неведнъж са подавали сигнали срещу него в прокуратурата), които раздаваха знаменца на Северна Корея. Такова получи и главният прокурор Сотир Цацаров.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6695 Неутрално

  Щом съдиите подскачат като ощипани, значи министърът е прав.

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 340 Неутрално

  На всички е пределно ясно, че ВСС не иска реформи в съдебната система ,а иска запазване на статуквото.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 3. 3 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 506 Гневно

  мрън-мрън-мрън.... друго не знаете... лигльовци!

 4. 4 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Кръвта ми кипва от ярост заради тези плужеци от ВВС... Трябва да бъдат изринати, елиминирани, ако ще и физически! Дано Иванов има сили да довърши, каквото е започнал!!!

 5. 5 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Ще им умре и бизнеса, и кадруването.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 6. 6 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Намери се смелчага да хвърли камък в блатото! Давай Иванов! Пътят е верен. С теб съм!

 7. 7 Профил на Психонавт
  Психонавт
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Браво на министъра.Разбуни кошера и го погнаха -по медии,писма до ББ и т.н


  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 8. 8 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 727 Гневно

  Скоро, много скоро ще трябва да защитаваме съдебната реформа на площада. Бъдете готови за битка с мафията.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 9. 9 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Мен това, мен онова. Много самовлюбен го дава Цацаров.

 10. 10 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 544 Гневно

  Ето ги действията на ВСС, които казаха че ще обявят по-рано днес, бащицата Боко веднъж за винаги да реши от коя страна на масата е - със статуквото или за правова държава!!!

  Единствения позитивен факт от силния отпор на статуквото е, че продажниците не могат да се крият вече - един след друг излизат на светло!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3174 Весело

  Натсъпил ги е по-мазола. На цацата ще му вадят ли зъбките без упойка?

 12. 12 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Без да се замислям - за Иванов и аз ще съм на площада!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 13. 13 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2037 Гневно

  [quote#0:"Цацаров"]Мен не ме интересува какво мисли той за ВСС - това го знам. Мен не ме интересува и какво мисли за институцията, която в момента оглавявам - и това си го знам...[/quote]

  Цаца, а интересува ли те какво мислят хората, м?
  Щото да не те заинтересува набързо, а?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 14. 14 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Голям кеф!!!
  Много са задружни ама, къде бяха когато колегите им станаха баш хотелиери?

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 15. 15 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 466 Весело

  Моля, другарко, ама той ми вика крадец!

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 16. 16 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 544 Неутрално

  За Иванов и аз съм на площада - няма мужда да се замислям дори!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 17. 17 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Моля другарко, Христо се бие ......

 18. 18 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Май ще излизаме на протест в подкрепа на министъра.Доста е бръкнал в раната щом цацаратурата веднага образувала проверка за сплашване.

 19. 19 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#16:"NicK"]За Иванов и аз съм на площада - няма мужда да се замислям дори!!![/quote] - извинявам се за повторението, обновлението беше бавно и помислих, че се е изгубил предишния ми коментар.

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Они от ВСС-то си сакат да работят за мафията и тава си е.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 705 Неутрално

  "Реформата на съдебната власт минава през нейния процесор или управляващ орган –ВСС. Ако не реформираме ВСС, ще продължаваме да сме свидетели на истории за хотелиери, ще продължаваме да чуваме, че системата за случайно разпределение на делата не работи и никой няма да реагира."

  Кое от казаното не е вярно? А историята за хотели, постоени от роднини на членове на ВСС, получили парцели край морето като крайнонуждаещи се (и самите те съдии) е толкова гадна, че само тя да беше пак стига.
  Както често се цитира: съдията съди по закон и съвест. Каква съвест у хотелиерите, какви пет лева.

 22. 22 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 689 Весело

  интересен феномен - хора, назначавани и отчитащи се на различни партии и корпорации скачат като един на амбразурата! това ако не е обнадеждаващо, не знам кое е!

 23. 23 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  "Лед тронулся, господа присяжные!"
  Така, така! Всичко се развива по план! Рогата се показват, маските падат, търпението се изчерпва! Браво, ВСС! Браво, Цацаров! Скоро всички ще разберат какво представлявате и ще ви закараме на някой остров по Дунава да си заседавате... щото никой не ще вече да ви слуша - най-малко Борисов. "Бащицата", а?! А ДОВЧЕРА бълвахте змии и гущери срещу него и Цветанов. Пищете си, за последно ви е.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 24. 24 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не мога да се начудя на тази наглост. Затънали са до гуша в л***а, увъртолили са се в милиони връзки и зависимости, ако имаше отрицателен рейтинг, отдавна щяха да са го получили, и имат наглостта и да се оплакват. Тоя министър трябва да изреже тумора до последната метастаза, иначе съдебната система ще доубие държавата. Дано ББ да не им се върже, ама като знам и около него какви са се насадили...

 25. 25 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 519 Неутрално

  "Гнилите ябълки" и Цацата са обявилите война на реформите в съдебната система. Изобщо не ги интересува имиджът на България в ЕС. За тях е важно становището на Евразийския съюз. Боклуци!

 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  Това не представлява ли недопустима намеса на съдебната власт в изпълнителната?

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Ако мафията свали и този министър, както успя с Вучков, надежда всяка оставете. Гербавокомуноидите са непобедими!

 28. 28 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Успех на министъра! И много кураж!
  Битката ще е тежка, но си заслужава!
  А ВСС е крайно време да се погледнат в огледалото и да се покаят!

 29. 29 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Добре , Христо !! Отлично даже !!
  Нямаш представа , колко си прав !!:)
  Тези слуги на мафията - ще бъдат изринати !!
  Хотелиери, назначаващи дъщерите и синовете си , не смеещи да пипнат олигарсите , самозабравили се плу...и ..

  BIG AL
 30. 30 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Във ВСС поне половина членове трябва да се посочват директно от страни в ЕС с доказано работещи съдебни системи( Германия, Холандия Швеция Дания и други подобни) . Естествено те трябва да имат право и на вето.

  Това би било начало на съдебната реформа.

 31. 31 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  И не сядай на една маса с тези повече !!
  Ще те компроментират..Мафия са ..))

  BIG AL
 32. 32 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  цацаров е касетката, която
  пуска доган за да не е неговия глас.
  естествено, че мафията ще пази
  канали за наркотици, контрабанда
  и измами с ддс. нали на тях им се
  отчитат организираните престъпни групи.
  искаш да покрия тая контрабанда-15%.
  искаш да не правя проверка за онова ддс-15%.
  така работи доган. продава информация, срещу
  влияние. типична черта на дс ченге. а я пазарува
  без пари от държавните институции, които контролира.
  за това искаше данс. да има повече информация за да
  дискредетира конкурентите.
  дпс трябва с цената на въстание да се измете от
  прокуратурата и съда.

 33. 33 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Обърнете внимание, че не целият ВСС е пълен с "гнили ябълки", само 14 броя са противниците на реформите в съдебната власт.

 34. 34 Профил на gruntig
  gruntig
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Само да е посмял Бойко да се огъне...

 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  [quote#24:"blame"]Дано ББ да не им се върже, ама като знам и около него какви са се насадили... [/quote]
  никакъв бб не е нужен.
  нужна е смелостта на хората
  да излзат и да кажат-стига сте грабили.
  и да ги махнем. от нас зависи.
  няма никакъв бойко, мойко или
  лайнойко.

 36. 36 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Правосъдния министър Христо Иванов толкова си може.

  Човека никога не е работил като юрист, и няма никакъв опит.

  Цялата му кариера е като полит-агитатор от НПО, платено с пари от чужбина.

  Това му е силата - политагитация, митинги, протести, декларации .... човека е политически наемен работник.

 37. 37 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Няма никакво значение какво говорят от ВСС. Имат значение гласовете "за" реформата в НС. Ако партиите не искат реформа, няма да има такава.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 38. 38 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Сборище на престъпници е прокуратура и ВСС

 39. 39 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Че са "гнили тези ябълки" се вижда от много съдебни дела, в т.ч. това на Христо Бисеров. Да не говорим за "хидроинженера" Ахмед Доган, известен у нас и чужбина като агент Сава. Нали отговорните за тези дела съдии са назначени от мнозинството в настоящия ВСС.

 40. 40 Профил на damianrm1
  damianrm1
  Рейтинг: 231 Весело

  Я как жижу кошера, кога го ритнат! Уплашили са ВСС че идва края им ... толкоз за алчни и без достойство, че не разбират че всяко нещо има начало, среда и край и кога дойде края-поне с достойноство се излиза! Тъй или иначе заграбеното от тях в ДОСТАТЪЧНО, да жижужат , жужат още пък ще видим ...

 41. 41 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#19] от "NicK":

  Модераторът проверява да няма нецензурни неща в поста ви, затова се е забавил.

 42. 42 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Що за разговор ще бъде този между пожарникар и топ юристите на България.
  Резултатът ще е същият, както ако Б.Б. отиде в БАН и разговаря с академиците за влиянието на наночастиците върху вътрешномолекулярното налягане.

 43. 43 Профил на nikivan
  nikivan
  Рейтинг: 672 Весело

  Накрая ще си ударят по два шамара и ще оправим работата...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 44. 44 Профил на Boris Vladov
  Boris Vladov
  Рейтинг: 229 Весело
 45. 45 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Дрогаркоооо Ицето ми дърпа плитката.

 46. 46 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  До коментар [#33] от "ck":

  18 са.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 47. 47 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Дневник, споменавате някаква " младежка организацията "План Б", отново легитимирате измислени "граждански субекти", знаете ли КОЙ стои зад тази организация, която толкова разпалено защитава статуквото, аз лично посетих сайта на тази измислена групировка, но на него едно име не може да бъде видяно дори едно единствено име...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 48. 48 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Успех на министъра! Цацаров и ВВС - вън!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 49. 49 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 295 Неутрално

  без натиск от улицата или без поръчкови убийства на тия мафиоти нищо няма да стане!

 50. 50 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 512 Весело

  "Мен ме интересува колко са съкращенията в Главна дирекция "Охрана" - абсолютно негово правомощие. Не знам дали не е съкратил и началника, затова той не идва вече два пъти.... Хайде за това да си говорим - кой ще пази съдии и прокурори в 42 сгради. Денем и нощем." С право се притеснява лицето Цацаров за охраната на съдии и прокурори, на-вече на тия от ВСС Току виж се издавили във всенародната любоОФФ

  Христо Иванов има нужда от КАТЕГОРИЧНА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 51. 51 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  Тези определено за 25 г се издигнаха до "капо ди тути капи" и никой не може да ги мръдне, нито да им потърси отговорност. Ще стават все по-нагли, нагли.. ВСС...
  А Главатаря на прокурорите вместо да подскача ощипан... да каже нещо да делата на Вальо Топлото, защо Бисеров се отърва от съда и сега ще има нови обвинения, защо Брендо се отърва от италианското и румънско правосъдие....
  За протестна мрежа нещата са ясни, крякат за пореден грант! Но и тях ги устройва статуквото, има проблем, те крякат и получават пари. Ако няма проблеми... няма и грантове!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 52. 52 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#42] от "magistrat":

  "Резултатът ще е същият, както ако Б.Б. отиде в БАН и разговаря с академиците за влиянието на наночастиците върху вътрешномолекулярното налягане. "

  "Товарищ Сталин, вы большой учёны" се пее в една песен (леко подигравателно). Българските учени хидролози обявиха Доган за велик хидролог (съвсем не подигравателно), макар че последния никога не е учил хидрология. Така че защо Б.Б да не обсъжда нанотехнологиите с академиците. Още повече, че някои от тях заслужават да бъдат академици не повече от Б.Б.

 53. 53 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4457 Неутрално

  Я колко са разтревожени Лемурите !!

  klimentm
 54. 54 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5294 Неутрално

  До коментар [#36] от "mg.forum":

  Ей го първия копейкаджия, който изскочи в защита на мафията!

  Gunter glieben glauchen globen
 55. 55 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 538 Неутрално

  ВСС - ОСТАВКА, БЕЕЕ!
  Цацаров- при бай Ставри сме ти запазили местенце, да знаеш!

 56. 56 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Никакви реформи. ВСС и длъността Главен прокурор трябва да се премахнат и да се въведат изборни местни прокурори и квартални полицаи

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 57. 57 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2206 Гневно

  ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ ? ! ? ! ? !
  АКО СТЕ ТОЛКОВА ЧИТАВИ , КОЛКОТО САМИТЕ ВИЕ СМЯТАТЕ СЕБЕ СИ - = -
  ПАК ВАС ЩЕ ИЗБЕРАТ !
  НО И ЗНАЕТЕ ОТЛИЧНО КОЛКО СТЕ ОМЪРЛЯЛИ ЗАДНИТЕ СИ ЧАСТИ ТА ЧАК ДО УШИТЕ И ШУБЕТО ВИ ДРУСА ЯКО, ТА НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ !
  ОИЧКАТА ВИ МАЙЧИНА !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 58. 58 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5294 Неутрално

  А иначе, Цацар Сотиров си е класически #?&@%*!

  Gunter glieben glauchen globen
 59. 59 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#35] от "mihail_p":

  И аз бих искала да е така, но все пак премиерът предлага и уволнява министрите.

 60. 60 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#46] от "BG Reality":

  Да!

 61. 61 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3908 Неутрално

  ДЕМОКРАТИЧНА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА

  Точно така.

  Бий корупционерски нрави

  EС и НАТО са дружно с теб.
  С Българския Народ, тоест.

  Борд Валутен удържа
  Нацията на крака.

  Борд Съдебен ще изправи
  криви национални нрави.

  Евлантически съюзен.

  Интернационално дружен!

  До коментар [#30] от "1107a":

  Във ВСС поне половина членове трябва да се посочват директно от страни в ЕС с доказано работещи съдебни системи( Германия, Холандия Швеция Дания и други подобни) .

  Естествено те трябва да имат право и на вето.

  Това би било начало на съдебната реформа.

 62. 62 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Част от система"Свински черва"се размириса.

 63. 63 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Време е обществото да изрази подкрепата си за реформата. Иначе нищо няма да се получи, факт! Ако има по-добри идеи от тези с площада, ще е добре да се споделят. На мен поне засега не ми хрумва нещо по-добро.

 64. 64 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 656 Неутрално

  [quote#33:"ck"]Обърнете внимание, че не целият ВСС е пълен с "гнили ябълки", само 14 броя са противниците на реформите в съдебната власт.[/quote]
  Това е най-важно в случая- нека
  всеки от нас за себе си оцени кой каква ябълка е. Нека видим всеки от членовете на съвета, какво говорят и на практика какви ги вършат." По делата им ще ги познаете" пише в Книгата- да видим кой какви имоти има, и ако са придобити със законни средства нека със здраве си ги ползват. Как са замазали притежанието на незаконните лесно се установява.
  Да не слагаме всички под общ знаменател. Иначе защо ни бе да гътаме социализЪма?

 65. 65 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#9] от "2029":


  "Мен това, мен онова. Много самовлюбен го дава Цацаров."

  Ами виж го Близнашки - хвани единия, удари другия Един дол дренки, а и не само те, много са.
  Спомни си Доган - той бе не сано най-великият управленец и "Реал" - Мадрид интересно какво е "Реал", ако не учавства в първенства и мачове), но и гениален хидромелиоратор - да оставим настрана униканият му етнически модел, след който сега батакът е пълен, виж "най-големият експерт", както се самопрвъзгласи Борисов - в службите и МВР, или ДС доносникът Гоце, Болен,...Капута. Всичките имат една обща черта - мошеници с некпоменрно и на моменти смешно его!

 66. 66 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Вие да сте виждали всичките тези толкова активни, толкова гневни и задружни срещу да речем някой голям престъпник или огромно престъпление, толкова категорични и ядосани

  Както неведнъж споменавах, Иванов се оформи като наистина много свестен и достоен човек, висока топка, която неизбежно ще (както предричам) привлече негодниците, които намират сила САМО КОГАТО СА ЗАЕДНО!
  Не е важно, господа тюфлеци и ибрикчии от т.н. ВСС, и господин атакуващ банки и арестуваш невинни за убийство при живи убити господин измислен главен прокурор, подписващ незаконни СРС-та и след това предследващ изобличилите ги журналисти и пращащ поръчковите си мутри, нарекли се прокурори ДА ГИ ОБЕЗКОСТЯВАТ, а че ...

  ВСИЧКО, КОЕТО КАЗВА ГОСПОДИН МИНИСТЪРЪТ Е СЪЩОТО, ЗАРАДИ КОЕТО СМЕ ГО ИЗБРАЛИ И КАКВОТО СМЕ ГОВОРЕЛИ И КОМЕНТИРАЛИ И СМЕ СЕ ВЪЗМУЩАВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!

  Това е, да обобщя и пак да напомня - ПОСЛЕДНАТА ФАЗА, КОГАТО ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ Е ЗАЕЛА ОТБРАНИТЕЛНА ПОЗИЦИЯ В ЛИЦЕТО НА ПОСЛЕДНИЯ СИ БАСТИОН- СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ВСС, ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР И ПРОКУРАТУРАТА!

  Те са ЧЕЛНИЯТ ОТРЯД, ПУБЛИЧНОТО ЛИЦЕ НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ, И В ТОВА НИКОЙ - УБЕДЕН СЪМ - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО В И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ, БЕЗ СЪМНЕНИЕ - С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ТЕЗИ ОТ САМАТА МАФИЯ, ИЛИ ЗАВИСЕЩИ ОТ НЕЯ!

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4144 Неутрално

  Води се организирана и дълбоко ешелонирана акция срещу опитите да се проведе най-съществената реформа за бъдещето на страната. Министър Христо Иванов е подложен на тотален терор от всички привърженици на статуквото в страната. От всякъде се сипят очаквани и неочаквани удари, а не виждам кой защитава реформата и самия министър!
  Необходими са протести в защита на реформата.
  Ако ние гражданите на тази страна не застанем на страната на реформата и не упражним натиск срещу ретроградните БСП/ДПС/Атака и АБВ, няма да достигнем до нормална държава!
  Крайно време е в родината ни да настъпи справедливостта и всички крадци и мошеници да си получат заслуженото!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Методи Андреев е абсолютно прав - точно така, както българското общество се надигна срещу откровено престъпното, криминално назначение на такъв откровен перач на мафията и Доган и разкара дебелия му задник, ТОЧНО ТАКА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕ, И АКО ТРЯБВА ДА СЕ СЪБОРИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ!

  Това е - друг реален път за по-добро бъдеще пред България НЯМА! Или си вземаме обратно държавата от мафията, или ... Я ГУБИМЕ ОКОНЧАТЕЛНО!

 69. 69 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Статуквото на мафията отвръща на усилието за реформиране с пози на засегнато честолюбие !

 70. 70 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1990 Любопитно

  Тези от ВСС и Цацаров, не са чували и учили някога какво е разделение на властите!? Не знаят ли, че сме парламентарна, а не премиерска република и че закон предложен от който и да е министър и министерство минава не през Борисов, а се приема от народните представители в залата на Народното Събрание?

 71. 71 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#16] от "NicK":

  ДА!
  Най- вече при гласуването на промените в Конституцията трябва да сме там!
  Трябва всички да разберат, че гражданите няма повече да толерираме корумпирани магистрати, подкрепени от компрометирани ченгета и комунисти!

 72. 72 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3276 Любопитно

  министърът е в командировка до 15 юли (среща с генералния секретар на Европейската комисия Катрин Дей - бел. ред.).
  ------------------------
  Цяла седмица?

  Той пеша ли ще отива и ще се връща, та му е притрябвало толкова време?

 73. 73 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 691 Разстроено

  Ощипани госпожици!

  @)----,--'--
 74. 74 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3276 Весело

  До коментар [#32] от "mihail_p":
  цацаров е касетката, която
  пуска доган за да не е неговия глас.
  --------------------
  Мдам.

  Не се смей, ти сам си го избра!

 75. 75 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Не мога да да твърдя че всички магистрати от ВСС са корумпирани,но твърдя че онази част която брани статуквото са корумпирани и тази НЕЛЕПИЦА наречена декларацията на ВСС е тяхно дело.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 76. 76 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Мафията вече се е разтреперила, това е добре. Реално сега един масов протест на граждани срещу ВСС и Прокуратурата , да се изсипят 50 хиляди по улиците на София, да блокират ВСС, така както правехме с парламента, и сами ще подадат оставки по-страхливите.

 77. 77 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Ако Иванов ни призове, мисля че поне 100 000 българи ще излязат да замерят членовете на ВСС с камъни, пък който оживял, оживял...

 78. 78 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 565 Неутрално

  [quote#68:"info111"]И АКО ТРЯБВА ДА СЕ СЪБОРИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ! [/quote]
  Аха, и да дойдат пак БСП+ДПС+Атака на власт и чрез Делян Пеевски да ни управляват - друг път!!!!

 79. 79 Профил на newbiee
  newbiee
  Рейтинг: 229 Гневно

  Аз съм готов да изляза на улицата и да подкрепя миснистъра!Очевидни са атаките точно на най-закостенелите и корумпирани структури на съдебната система към него! А проверката на прокуратурата в министерството е просто върха на наглостта!

 80. 80 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 500 Неутрално

  ВНС за промяна на Конституцията и създаване на съвсем нова глава "Съдебна власт" в нея, изваждане на прокуратурата от съдебната власт, министърът на правосъдието е и главен прокурор, премахване на "екзотичната" структура ВСС Това е единственото решение. Иванов сам си е виновен. Сам свали гарда и даде заден от първоначално заявените амбициозни намерения. Веднага последваха крошета. Предупредителни. Следващият удар ще е нокаутиращ. Това искане за оставка не е този удар, то поставя министъра - реформатор в нокдаун. Най - неприятното за него/а и за всички български граждани/, е че бе употребен и изоставен от "своите". Рицар на печалния образ.
  Апропо, България вчера изготви позиция с която отказва на ЕС, създаващата се европейска прокуратура да разследва в държавите - членки/вкл. и България/, злоупотребите с еврофондове и ДДС измамите. Така се изповядват "европейски" ценности. Става лошо ако се затворят кранчетата. Хайдушкият грабеж през 1997г. и КТБ няма да могат да се потретят. КОЙ ли отново ще спечели?

 81. 81 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#16] от "NicK":

  И аз съм на площада ако се наложи! Браво Министър Иванов!
  Това е баш мафиотската сруктура в държавата - ВСС.

  Американската пропаганда трие мозъци!
 82. 82 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8904 Неутрално

  Борисов или подкрепя или не подкрепя съдебната реформа.Път по средата няма.

 83. 83 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  и какво ще прави ВСС без някое подобие на Красьо Черничкия? Нали това е цялата операция.
  А още по-непонятно ми е защо съдийската колегия и единия от отборите седят на една маса и разпределят заедно един бюджет. На кое викат справедливост? Че дайте и адвокатската колегия да е част от ВСС. Поне и защитата да е там и да решавате делата на суфрата

 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4144 Неутрално

  [quote#78:"cristo_n"]Аха, и да дойдат пак БСП+ДПС+Атака на власт и чрез Делян Пеевски да ни управляват - друг път!!!! [/quote]
  БСП и атака са бита карта. Всички видяха какви предатели са. Всеки който тръгне да се събира с ДПС ще бъде като прокажен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4144 Неутрално

  [quote#82:"rosiraycheva50._"]Борисов или подкрепя или не подкрепя съдебната реформа.Път по средата няма. [/quote]
  Този въпрос трябва да му се зададе директно в очите от журналистите, на живо пред камерите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Успех на министъра в борбата му с ВСС за съдебна реформа!
  там са се окопали здраво и не искат нищо да се променя, ама ако ще ставаме държава е крайно време да се изринат тези Авгиеви обори.

 87. 87 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Кой е Цацаров, че да настоява за присъствието на министъра с думите "Искам го тука"? Май се изживява като шеф... На комарите...
  Този костинбродски превратаджия се самозабравя и си изпуска нервите. Не би ме учудило ако следващия път започне да ругае като прост каруцар. Може би усеща края си?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 88. 88 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#78] от "cristo_n":
  БСП, ДПС и Атака никога повече няма да дойдат на власт в България! Това са слуги на Путин, а примката около него се затяга. Той на себе си вече не може да помогне, камо ли на тях...
  Имаш ли представа колко е паднал рейтинга на предателите от БСП и Атака? А ако се стигне до реформа в изборната система, Сидеров никога повече няма да помирише Парламента отвътре...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 89. 89 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#68] от "info111":
  "АКО ТРЯБВА ДА СЕ СЪБОРИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО"
  --------------------
  Отивай да миеш краката на Мишо Миков! С противогаз! Че ако ти дъхне на алкохол, може да те събори...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 90. 90 Профил на Навуходоносор
  Навуходоносор
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Елате да подкрепите министъра в усилията му за провеждане на съдебната реформа: https://www.facebook.com/events/1458480457805092/

  "Стреми се и работи да бъдеш необходим за обществото." Екзарх Йосиф I
 91. 91 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Самият факт, че заедно заседават съдии и прокурори и многозначителен. Знам, че такъв е закона, но все ми се ще съдиите да са равно отдалечени от страните в процеса, а прокурорите да са част от изпълнителната власт...

 92. 92 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 272 Неутрално

  [quote#8:"Сашо"]Скоро, много скоро ще трябва да защитаваме съдебната реформа на площада. Бъдете готови за битка с мафията.[/quote]

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4144 Неутрално

  До коментар [#49] от "petark":
  Провокатор!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3812 Неутрално

  Боже, каква мелодрама! Плачете, плачете, сълзите успокояват.

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4144 Гневно

  Те само му казват оплакване!
  Това, което са тръгнали да правят тези плужеци от ВСС ще бъде изнудване и рекет!
  Гарантирам ви го!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Парламентарната група на ГЕРБ, РБ, надявам се и ПФ трябва ЕДИНОДУШНО да застанат зад правосъдният министър. Задължително със законодателство което силно да притисне ВСС и прокуратурата, включително персонални промени и нов техен състав. Сега е момента да се види #КОЙ КОЙ е!

  Ако някой от коалицията се измъкне от тази подкрепа нови избори и изборно законодателство със засилен мажоритарен елемент което да отреже такива шикалкавещи от парламента. Ако трябва отново ще отидем пред парламента с паветата в ръце, поколението на 1997г ВСЕ ОЩЕ сме живи.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2802 Неутрално


  " Членовете на Висшия съдебен съвет и главния прокурор, обявиха война ..."


  А, някой да е очаквал нещо друго, освен прът в колелата от ДС-ченгетата, облечени в мантии и главния слуга на ДС-мафията ? Колко от тях са на копаня при Доган и Дебелян ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Компроментираната червена върхушка в КС,ВВС и Главна прокуратура,трябва да освободи тези институции от себе си!Без това,никаква реформа в съдопроизводството няма да иа.

 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2802 Неутрално


  Министър Иванов,
  пълниш ми душата, братле и си на прав път ! Освен овластени мръсници има и мнозинство българи, които сме против тези престъпници и ДС-агенти и твоята борба ни дава надежда !
  Дано успееш в името на България !
  Амин !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#9] от "2029":

  " Много самовлюбен го дава Цацаров . "


  Не мисля ... По-скоро е отдавна купен от Доган и компания и знае, че или трябва да върви в " правия път ", или спирачната система на колата му може да откаже ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK