Даниел Митов: Действията на Русия са сериозна заплаха за сигурността

Даниел Митов

© Анелия Николова

Даниел МитовРусия е сериозна заплаха за сигурността, заяви министърът на външните работи Даниел Митов по време на речта си във вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания, цитиран от руската агенция ТАСС.


"Поведението на Русия в днешно време представлява сериозна заплаха за нашата сигурност", казва Митов. Според министъра санкциите срещу Русия трябва да останат в сила без значение от всички реални и мними недостатъци.


Наред с това Даниел Митов заяви, че всички искат да имат добри отношения с Русия. "Ние всички искаме да търгуваме, да имаме добри отношения с руснаците. Положихме всички усилия след падането на Берлинската стена това да се случи", допълни Митов, цитиран от ТАСС.
Министърът на външните работи е на работно посещение в САЩ от 14 до 17 юли. Визитата се провежда шест месеца след посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери в България, а целта й е да се направи преглед на хода на стратегическия диалог, осъществяван от работните групи по сигурност и отбрана, енергийна сигурност, върховенство на закона, образование и връзки между народите на България и САЩ.


В програмата на министър Митов са предвидени срещи по актуални двустранни и международни въпроси в Държавния департамент на САЩ; Съвета за национална сигурност; департаментите по отбрана, енергетика и търговия и др. Министър Митов ще се срещне в Конгреса на САЩ с представители на Камарата на представителите и Сената, сред които сенатор Джон Маккейн, председател на Комисията по въоръжените сили; сенатор Рон Джонсън, председател на комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси; сенатор Даян Файнстийн, зам.-председател на специалната комисия по разузнаване; конгресмен Дейна Рорабахър председател на Подкомисията за Европа, Евразия и възникващи заплахи към Комисията по външни работи; конгресмен Джо Уилсън, основател съпредседател на Групата за приятелство с България в Конгреса.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK