Гражданска инициатива предлага нови схеми за метрото в София

Гражданска инициатива предлага нови схеми за метрото в София

© Спаси София, FacebookДокато картите на метро мрежите в градове като Ню Йорк или Лондон могат да бъдат объркващи заради многото линии, схемите на метрото в София създават проблеми по съвсем други причини - като смесването на термините "метродиаметър" и "линия" например и липсата на достатъчно информация.


Това са някои от причините, които подтикват гражданската интернет инициатива "Спаси София" да предложи нови схеми за метро транспорта в столицата.


Проектът предвижда да се използва географията на града за изобразяване на различните линии, като стилизирано ще бъдат представени различни комплекси, паркове и забележителности. Друго предложение е поставянето на указателни табели, които показват направлението на влаковете, които обслужват съответния перон, преди още пътниците да са го достигнали, както и следващите метростанции по линията.
Новите схеми ще бъдат експериментално въведени в 2 влака, както и на метростанция "Младост 1".


Гражданска инициатива предлага нови схеми за метрото в София

© Спаси София, Facebook


Всеки може да изрази мнение на "Фейсбук" страницата на инициативата или на e-mail: [email protected].


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK