Граждани възразиха срещу реклама с мафиотски сюжет, Съветът по саморегулация я защити

Граждани възразиха срещу реклама с мафиотски сюжет, Съветът по саморегулация я защити

© Скрийншот от YouTubeЧовек с трупчета, вместо ходила, хвърляне на мъж във вода и бутане на човек от покрив... Рекламната кампания на "Пицети" е изградена върху мафиотски сюжет в стилистиката на филми като "Кръстникът" и основното внушение е, че ако не ядеш снакса, ще ти се случи нещо лошо. Това е злоупотреба със страх и насилие и съдържание, намекващо за смърт, което може да предизвика страх у зрителя и най-вече у децата.


С тези мотиви в Националния съвет за саморегулация (на рекламата) през юни и юли са постъпили два граждански сигнала с възражения срещу клипа на "Чипита България" за техния продукт "Пицети". В последствие от Съвета за електронни медии и Държавната агенция за закрила на детето също са получени писма, защото и те са били сезирани като отговорни институции за защитата от вредно телевизионно съдържание. 


Въпросният клип вече беше посочен от Комисията за защита на конкуренцията като подвеждащ, защото изглежда сякаш продуктът е оригинален италиански, и временно е спрян от ефир до окончателното произнасяне на комисията.
Решението на етичната комисия към НСС с председател Румяна Карлова излезе в края на миналата седмица и гласи, че жалбата за недопустимо съдържание на насилие и смърт е "неоснователна по отношение на нарушение на Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България".


От комисията се аргументират с това, че пародийния стил и чувство за хумор в рекламата не би трябвало да предизвикват реален страх у никого. Освен това въпросните сцени, които напомнят мафиотски сюжет, не показват наистина наислие, а само намекват и то само на хората, които са запознати със сюжетите на филмите от този жанр. Със същите аргументи се защитава и "Чипита", която има становище като ответна страна по жалбите. Ето още от мотивите на етичната комисия към НСС: 


"Карло, който вече не може да ходи е изобразен с два крака на бетонни трупчета; Енцо е изхвърлен от двама зад борда и дали ще се каже "вече не може да плува "или "гушна букета" е все едно. Третият приятел Марио "замаян" пада от висок етаж на сграда. Етичната комисия споделя становището на ответната страна, че тези сцени, разгледани сами по себе си, не съдържат насилие, не изобразяват причиняване на явна болка и не изобразяват смърт: а) краката на Карло са показани за кратко без визуално развитие на идеята; б) "хвърлянето през борда" е от далечна перспектива и приключва със съприкосновението на падащия човек с водата (няма удавяне), което без цялостното внушение от визията на главния герой, музиката и асоциацията с филма "Кръстника", би могло да се приеме и като шега (бутане на някого в басейн, море, езеро – също е често срещана сцена в множество филми, включително детски, клипове и др.); в) "падането от сградата" не изобразява блъскане или хвърляне на човека, нито падане на човека на земята (няма смърт).
В допълнение на това и в търсене на хумористичния момент разказът на главния герой включва описание на последиците от отказа да се ядат  Pizzetti в преносен смисъл чрез евфемизми, напр. "той се почувства замаян" (в сцената с Марио, който пада от сградата). Направен е и невъзможен от реална гледна точка паралел между препечените сухарчета, които са "добри", защото са направени от "истински" хляб, сирене и домати,  и "проблеми със здравето" при отказ да се ядат Pizzetti, водещи до неспособност на Карло "да ходи", а на Енцо – "да плува". Връзката с настъпилите "здравословни проблеми" е не поради това, че не се употребява здравословен продукт, а резултат от "наказание", дори "отмъщение" спрямо онези, които са отказали доброволно да се хранят с Pizzetti. Тази асоциация обаче би могла да бъде направена единствено от зрители, които вече са гледали филма "Кръстника" и са запознати по принцип с мафиотските похвати на действие.


Подобни познания и способност за правилна асоциация имат само лица над определена възраст, поради което не може да се приеме, че малките деца (под тийнейджърска възраст) изобщо са в състояние да разберат смисъла на процесния рекламен клип. А доколкото в него липсват сцени на явно насилие и агресия, то той не би могъл сам по себе си и изолирано от останалия си контекст да предизвика безпокойство и смущение за детската психика. Поради тези причини, Етичната комисия намира, че независимо от времето, в което се излъчва процесния клип, то не би могъл да навреди на психиката на евентуалната детска аудитория, до която ще достигне.

 
Авторите на рекламния клип очевидно са направили опит да провокират чувството за хумор на зрителите, а добрата актьорска игра на главния герой в голяма степен постига именно такъв резултат. Затова разглежданата реклама не е в състояние да внуши реална или предполагаема заплаха на средностатистическия потребител, притежаващ сравнително добър опит, познания и който е в разумна степен наблюдателен и благоразумен.
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Изключително тъпа реклама.

 2. 2 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 916 Неутрално

  То това си е чиста антиреклама!

  Имало едно време ссср...
 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Просто една тъпа реклама като повечето.

 4. 4 Профил на ohnoiskill
  ohnoiskill
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тия хора наред ли са? То цялата държава е мафия, те за някаква реклама се смущавали.

 5. 5 Профил на Пламен
  Пламен
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Рекламата може да се гледа в Интернет,така че тази забрана е ненужна.

 6. 6 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И за мен е лоша реклама.
  И едва ли заради нея ще продадат повече.
  Етичната комисия... етично я е защитила...

 7. 7 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Няма лоша реклама. Факт.

 8. 8 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 636 Весело

  Буря в чаша вода. Това е точно същия сюжет, като с сиренцето и гърдичките..глупости една след друга. Кой ги яде тия боклуци?!? Луди хора ей, само маркетинг и реклама. Всеки си заслужава съдбата.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 9. 9 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Следващият продукт, може да не бъде СнАКС, СнЕКС и рекламата му да стопли милиони мъжки сърца...

  Форумът е в будна кома...
 10. 10 Профил на ves_d
  ves_d
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Рекламата е забавна и запомняща се, а моите деца (под тийнейджърска възраст) приемат нещата откъм хумористичната им страна.

 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 838 Разстроено

  Идиоти,но като се съберат накуп,може да минат и за граждани.

 12. 12 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Какво значение има, толкова тъпа реклама едва ли я гледа някой

 13. 13 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 479 Гневно

  По-добре спрете рекламите с крачни гъбички, диарии, запеци, газове, обриви, месечни цикли, препарати за обезмирисяване на полови органи, плюенета на кръв и прочие гнусотии!

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 14. 14 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Рекламата си е готина и е направена много добре. за разлика от 90% от останалите. някой хора съвсем са изгубили чувството си за хумор.

 15. 15 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 585 Неутрално

  "...и който е в разумна степен наблюдателен и благоразумен."

  Ако потребителя е наистина наблюдателен и благоразумен, няма и да си помисли да се докосва до подобни продукти, камо ли да ги яде, без значение каква е рекламата им.

 16. 16 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Направиха егати рекламата на рекламата с тея комисии съгнали и глупости!

  Разбира се, че рекламите не са реални и не казват истината, иначе що не спрат тея на дамските превръзки със синята кръв или перилните препарати/пастите за зъби обещаващи ослепяваща белота?!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 17. 17 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#16:"zo"]съгнали [/quote]
  *сигнали, дагеш...

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 18. 18 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 850 Гневно

  Румяна Карлова излезе в края на миналата седмица и гласи, че жалбата за недопустимо съдържание на насилие и смърт е "неоснователна по отношение на нарушение на Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България".

  пошла и тъпа реклама ,незабавна оставка на госпожата карлова за доказан НЕпрофесионализъм и лош вкус !

 19. 19 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1705 Весело

  Трябва да я спрат, ама защото е крайно тъпа и дразнеща, а не за друго.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 20. 20 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Хм!
  Очевидно чичо Вито трябва да се занимае по-подробно с някои съфорумци тук.
  Вие какво искате да кажете? Че няма да ядете "Пицети", а? Подритвате си здравните книжки. :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 21. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Практически с това обяснение Румяна Карлова би защитила като абсолютно допустимо излъчването на всеки полов акт на дъщеря си и майка си. Който не ги познава, и не е виждал пол. акт той не може да направи нужната асоциация и тем подобна платена повърня....

 22. 22 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Неутрално

  На ченгетата ли да се радвам..

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 23. 23 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 389 Любопитно

  В България във всяка реклама доминира сексуалното и мутренското...Пошло Нали?

  Според мен Хората който правят реклами са наясно с общественото настроение...ако 75% ги харесват...значи рекламата е добра.

  Държавата трябва да регулира единствено часовия диапазон,т.е. кога да бъде излъчена рекламата с характерно и явно подсъзнателно послание за секс и насилие....

 24. 24 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Рекламата че е тъпа, тъпа е , ама някои хора вече търсят под вола теле.
  Много по-неприятно ми е да ме образоват по отношение на вагиналните инфекции с отра миризма, лечението на гъбички по ноктите, лечението на запек/диария баш като съм си седнал с ракийката и салатката....
  И ако може да спре идиотското усилване на звука, когато започва рекламния блок.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 25. 25 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  аз не обичам всякакви реклами, за това почтин не гледам и ТВ, само малко новини от време на време.

  обаче, тази реклама е очевидна пародия, мотивите за спирането и са дебилни. нещо като възражението на поповете за текстовете свързани с йога в матурата...

  Birds of a feather flock together.
 26. 26 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 479 Неутрално

  О, колко хора нямат чувство за хумор... за мен рекламата е оригинална, забавна, с добра игра и е запомняща се. Не съм си купувал все още Пицети, но те са от рода на Брускети и Бейк ролс.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 27. 27 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 622 Весело

  До коментар [#14] от "vlado1978":

  Рекламата е много готина! Явно вече хората са изгубили чувство за хумор. Имитацията на актьора е прекрасна - акцента, каскета, потника...
  Само дето както един съфорумец писа, че е толкова добра, че се забравя за какъв продукт се отнася. Всъщност пет пари не давам за продукта
  Онзи дето пърди в рейса - по-добра реклама ли е?

 28. 28 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Жалбите са основателни, а мнението и аргументите на Комисиьята са жалки и само доказват, че мафиотщината е на власт на всички фронтове.
  Граждани, Не гледайте и не слушайте рекламата! И въобще! Човек не може да изгледа каквото и да е, без прекъсвания от 5 до 9 минути и да му се натрапва рекламен боклук!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#1:"Smoke"]Изключително тъпа реклама. [/quote]
  С единствената цел да създаде лъжлива идея за италиански произход на продукта.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  До коментар [#27] от "georgi_ww":

  Проблемът не е дали рекламата е добра или не, както и дали другите реклами са добри или не, бе колега! Проблемът е има ли злоупотреба с насилие в нея.
  Вие пък, колеги, всичко ще позволите само и само да се изкарате много ларж. Деца гледат как се хвърлят хора от покриви... Еми, какво се чудите после... Здрав разум съвсем ли няма вече тука? А тая смешна комисия и още по-смешно и ПОЗОРНО становище няма да се коментира.

 31. 31 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 681 Любопитно

  Я тея дето казват, че рекламата е тъпа, да ми обяснят колко умна рекламата, на козметични препарати с "екстракт от перли"?
  Или това не е подвеждаща и манипулативна реклама, където дори няма намек за пародийност?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Рекламата е най-приятната, която се излъчва в момента, но човек трябва да покрива някакъв минимум интелигентност, да говори италиански (не само английски) и да познава италианския начин на общуване, за да улови иронията и дистанцията, с която трябва да се възприема съдържанието й. Рекламата не е препоръчителна за квадратните интелектуални продукти на комунизма и неговото продължение, които възприемат света буквално и виждат в него само пари и задкулисни споразумения.

 34. 34 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#27] от "georgi_ww":

  Именно. А това дали ще се сетя какво рекламират - за мен поне няма никакво значение. Много рядко се влияя от реклами, за да купя нещо. Харесва ми, че в иначе скучния и тъп рекламен блок има нещо малко от малко по-свежо от обикновената помия.

 35. 35 Профил на alfonsie88
  alfonsie88
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Освен, че това е твърде тъпа реклама и обяснението на госпожата от етичната комисия на НСС не ѝ отстъпва. Значи да те хвърлят от покрива не било "насилие" а само "намек" и "не би трябвало да предизвикват реален страх у никого". Съответно, и децата не би трябвало да се страхуват а да разберат, че това е просто една "пародия". Умирам от смях от този начин на мислене! Ама явно има такива, които мислят като нея, при това на отговорни позиции и при това не са и малко. А рекламата е най-вероятно от българска рекламна фирма (БГ патент), поради подчертано лошия вкус, с която е направена.

 36. 36 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#30] от "Antonio Candreva":
  Скъпи Антонио, тези давате ли си сметка колко убийства гледат тези дечица по филмите ежедневно и че изобщо повечето филми са свързани с насилие и произтичащите от него действия. Не се правете на девица от католически манастир.

 37. 37 Профил на mihaela77
  mihaela77
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А и рекламите напоследък са от малоумна, по-малоумна. Никаква мисъл не протича...съвсем ни взеха за овце, но хората трябва да имат хигиена какво гледат!

 38. 38 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  [quote#24:"qwertqwert"]И ако може да спре идиотското усилване на звука, когато започва рекламния блок..... [/quote]
  бе то за това и закон приеха ама закон в България нали знаеш, важи само за балъците

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 39. 39 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#36] от "авторът":

  дори в "на всеки километър" имаше насилие
  да не говорим че беше много заблуждаващ и нереалистичен

  Birds of a feather flock together.
 40. 40 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  Да ви имам проблемите, и на едните, и на другите

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 41. 41 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Брех тез будни граждани що не се възмущават на Лафка, на обществените поръчки дето ги раздават под масата?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 42. 42 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Извода е:
  1/ Не купувайте продукта! Те сами ще сменят рекламата!
  2/ Не гледайте телевизия! Особено децата!
  И без това в световен мащаб телевизията запада!
  ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ Е ВРЕДНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!

 43. 43 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Това не е мафия.
  Мафията е КОЙ,.обръчи ,усмивка и така нататък.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 44. 44 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#39] от "rldkfl":

  Наличието на нещо гадно не е оправдание за толерирането на друго гадно!

 45. 45 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#44] от "nonsens2":

  не знам, за мен човек трябва да прави ясно разграничаване между ТВ фикция и реалност.
  Ако някой смята, че децата му не трябва да гледат, това си е негова грижа. Да не ги оставя пред телевизора сами.

  Birds of a feather flock together.
 46. 46 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Това ми е любимата реклама! Човека с потника и каскета разказва история и съветва да се ядат пицети. Няма нищо брутално в рекламата, стига човек да има елементарно чувство за хумор. Възмутените са идиоти и очевидно се боят, че някой ще им сложи бетонни цървулки на крачетата ако не ядат пицети. Сигурно се възмущават и от Ало-Ало, обаче повечето хора го намираме за много забавен филм. Както се казва в "Живота на Браян" - гледай от светлата страна на живота!

 47. 47 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  В държавата на мафията да се отрича мафиотски сюжет от институциите, пък бил и той в реклама, си е оксиморон.

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#31:"deymus"]Я тея дето казват, че рекламата е тъпа, да ми обяснят колко умна рекламата, на козметични препарати с "екстракт от перли"? [/quote]
  А онзи дето като идиот ходи при всеки та да си покаже подмишниците?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 549 Неутрално

  По-добре да се забранят всички реклами на боклук като храна, заради откровените лъжи - истински хляб, истинско сирене... истинска е само химията в тях. И после що децата дебелеят и боледуват.

 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Весело

  Винаги я гледам.
  Идеята е страхотна.
  И бетонните обувки, и "плуването".

  И за да няма драма:
  Яжте "Пицети".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Рекламата ми харесва, свежа е и с чувство за хумор. Актьорът прилича на младия Де Ниро.
  Нелепи са тия ощипани и чувствителни Мари, дето не се възмущават от 95те % реклами като за полуидиоти, но пък се явяват морални стожери от последна инстанция. Очевидно животът им е лишен от каквито и да било радости, за да тръгнеш да се занимаваш с подобна безсмислица.

  Hang on tightly, let go lightly
 52. 52 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#42] от "nonsens2":
  Така осигурявате пълен комфорт на политиците. Това е чисто бягство от гражданска отговорност.

 53. 53 Профил на gov18371755
  gov18371755
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Поредните глупости в държавата.
  Някой гледал ли е скоро анимационни филми картун нетуорк.
  Ми то трябва да се забранят всички детски филми, защото "може да предизвика страх у зрителя и най-вече у децата."
  Да забранят най-вече оня изверг Том от Том и Джери, който всячески се мъчи да убие и изяде мишката.

 54. 54 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Айде стига глупости, едва ли някой си мисли сериозно че ще му счупят краката ако не яде Пицети. Занимават се сглупости. То и медиите на Пеевски ни облъчват, но тях не ги глобяват.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 55. 55 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#33] от "авторът":

  ++++++++

 56. 56 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#45] от "rldkfl":

  По прицип си прав, но все пак не всеки има възможност(!) да контролира непрекъснато децата си. А чуждите върху които никой не желае да упражнява такъв, не са добра социална среда. Тази е причината открай време стремежът на авторитетите да е контрол /не диктатура/ върху лошите влияния над всички деца.

 57. 57 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#52] от "авторът":

  първата гражданска отговорност е да възпиташ децата си в дух на критично мислене

  Birds of a feather flock together.
 58. 58 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 793 Любопитно

  Важното е да се запомни името! Когато след време видиш продукт с това име,ще си го купиш,защото си го чувал някъде.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 59. 59 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#52] от "авторът":

  Не Ви разбрах, за което се извинявам.

 60. 60 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  [quote#26:"simo87"]Не съм си купувал все още Пицети, но те са от рода на Брускети и Бейк ролс. [/quote]
  Аз ги пробвах, не са нещо кой знае какво. Стават за ядене и до там. Смятах че продукта е италиански преди да прочета на опаковката, че е родно производство. Иначе на мен лично рекламата не ми допада, става ми досадно, когато този започва провлачено да каканиже сума ти и време. А що се отнася до чувството за хумор, ами на всеки е различно. Някой ще се смее на това друг на друго. Мен например ме разсмиват онези извънземни с кренвиршите " Иииии, дай малко " Има и някои други, които също ми харесват. Въпросната реклама предмет на статията е част от общия фон. Също съм съгласна, че реклами за диарии, запеци, гъбички, продукти отнасящи се за половата система, кървящи венци с прилежащите им пасти за стягане и разни такива свързани с неприятни човещинки може да не се излъчват във време, когато човек е седнал да се храни например. Някак си е неуместно да си боцкаш салатката, или да си похапваш вкусна манджичка и да слушаш как някаква я сърби между краката и мирише.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 61. 61 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 839 Неутрално

  рекламата е тъпа,но се запомня-значи са постигнали целта си.Няма защо да я спират-на когото не му харесва превключва канала.Повечето реклами са супер тъпи-но това е търсен ефект май да те издразни и да я запомниш.Май само Хайнекен правят реклами като хората.

 62. 62 Профил на Джонджо
  Джонджо
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#33] от "авторът":

  Муахаха, какъв изказ, каква претенциозност. За една пошла смешка.
  А вицовете на Славито сигурно са само за университетски професори?

 63. 63 Профил на golemi_qica
  golemi_qica
  Рейтинг: 223 Неутрално

  buonasera my friends
  Рекламата е свежа,кохто обича да си ги яде тези боклуци си ги яде и без рекламата.И вярно на терирорията живота е сив и труден но лято е,усмихнете се и погледнете живота от розовата му страна!

  “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”
 64. 64 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Рекламата е проява на лош вкус.

  ATX
 65. 65 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  90% от рекламите не трябва да съществуват по силата на тази логика, тъй като подвеждат или откровено лъжат. Колко от "натуралните" сокове заместват реално плодовете, както намекват хилядите реклами на различни марки? Ми тези "натурални" сокове са по бъкани със захар и от кока колата...

  Ами кренвиршите с месо!? месо ама нанайци... а сутрешните закуски (бисквити) дето освобождавали бавно енергия... освобождават, калории по дупетата. Хилядите чипсове, снаксове, солети и крекери приготвени в химически лаборатории, а на рекламите демонстриращи едва ли не стари рецепти най майстори изпечени в древни пещи на въглища...

  боклуци, боклуци...

 66. 66 Профил на oft231057892
  oft231057892
  Рейтинг: 322 Неутрално

  [quote#7:"tlnet"]Няма лоша реклама. Факт. [/quote]
  Имам едно леко усещане, че "два граждански сигнала с възражения" са подадени от самите потърпевши. )) Сега който не е разбрал за солетите, ще научи.

 67. 67 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Поредната самотна домакиня, решила да спаси света! Мен лично ми е безразлична, къде по-противни са тия за л**на и превръзки, когато се храниш...

 68. 68 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Тъпотията ни дебне от всякъде. По радиото какво
  рекламират: " Най-великият филм за всички времена !" Това за Кръстникът. Всички други лай.. да ядат пред Мафията.

 69. 69 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#29] от "Храбър":

  не знам, мафиота от рекламата би трябвало да ни изглежда като американски мафиот, макар от италиански произход... внушението е по-скоро за "италиански вкус"

  Не знам какво биха казали макетата за ужасния салам наречен "македонска наденица"

  Birds of a feather flock together.
 70. 70 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Тези, които са против рекламата купуват ли си от продуктите? Ако преди да купували - да спрат. Ако не купуват ... аз бих забранил и рекламите за потребителски кредит, понеже са с подвеждащо съдържание. Също ВСИЧКИ реклами на пасти за зъби. И т.н. ... Ууупс, май прекалих със забраните. Кампания колко са вредни чипсовете? Ще я подкрепя!

  Никола Йорданов
 71. 71 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#65] от "diegos":

  ако ще се прави референдум за пълна забрана на рекламите аз съм "ЗА"

  Birds of a feather flock together.
 72. 72 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#70] от "Никола Йорданов":

  ами ако наскоро съм гледал някоя реклама, избягвам продуктие които са рекламирани. То разбира се, почти всичко се рекламира в даден момент, така че след време просто забравям. Поддавам се на други внушения, кое е наредено на по-централно място, гледам да не е от най-евтиното... не че това е гаранция за качество, но нямам друг избор.

  Birds of a feather flock together.
 73. 73 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#72] от "rldkfl":
  Е, чак пък всички ... има и смислени реклами. Аз преди 25-6 години предизвиквах възхищение у приятелите си, понеже само по "рекламата" на обложката на един филм можех да им какъв е (дали е добър и за какво точно става дума). Например, ако след "драма и приключенски, има думата семеен," да знаеш, че е за деца и "драмата е," че не си си написал домашното и "приключението" е да излезеш от прозореца на втория етаж, минавайки през дървото до къщата.

  Никола Йорданов
 74. 74 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2013 Гневно

  На никой ли не му прави впечатление че Винпром Пещера вече рекламират водка във времето преди 22:00.
  По телевизията пускат филми с рязане на глави и крайници, ама на тях рекламата им пречи.
  АМАН от лиецемерие.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 75. 75 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 584 Весело

  Тва дето падането от високо не изобразявяло смърт, щото не се виждало как човекът се разпльоква ми прилича на онзи виц дето падащия оптимистично отбелязал "до тук добре"

 76. 76 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  Гледал съм я тази реклама... според мен е глупава и идиотска. Но истината е, че много други реклами в нашия ТВ ефир са също малоумни и тъпанарски. Затова, като дойдат рекламите задължително сменям канала. Не си губя времето с глупави реклами.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 77. 77 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 793 Неутрално

  то е пълно с тъпи реклами: бони - деца на шиони, акордеони?! аз съм на 44 и ми нещо антично от младостта на родителите ми а децата май не са виждали на живо таква нещо, онази на ринг моля дето била луда и се върти с някакъв шал е по-скоро плашща отколкото да те накара да се разходиш до мола

  Cogito ergo sum :)
 78. 78 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 426 Весело

  Тия са се опитали да кажат на черното - "бяло".

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 79. 79 Профил на Chi Cho
  Chi Cho
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Някой е взел пари за такова решение.

  Мразя да мразя!
 80. 80 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Рекламата е вид изкуство, тази не е лоша, а кой ще спре гнусотиите с гъбички разхождащи се пръсти и носове не знам, това е бетер 18+, не знам що за идиот трябва да си да пуснеш такова нещо

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 81. 81 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  До коментар [#14] от "vlado1978":

  Любимата ми реклама (ако някой ми беше казал, че реклама ще ме забавлява нямаше да му повярвам...)

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 82. 82 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Коментарът ми беше изтрит от модераторите,
  а не съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации,
  не съдържаше обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа
  не съдържаше призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
  Заклевам се, честна дума.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK