Мълчанието на контрапротеста

Мълчанието на контрапротеста

© Юлия ЛазароваЗащо сте тук?


Това е въпросът, който най-силно затруднява хората, събрали се на площад "Народно събрание" в сряда сутрин. Ако камера следеше реакциите им, щеше да запечата извръщане на глави, свиване на устни, мълчание, което те кара да се съмняваш задал ли си въпроса или само си си помислил да го зададеш, вдигане на рамене или директно обръщане и тръгване в друга посока.


С въпроса За какво протестирате има малко повече успех. Отговорите са кратки, но по цялата скала - "срещу съдебната реформа", "срещу промяната в съдебната реформа", срещу "Георги Иванов", срещу "Христо Иванов", срещу "Цацаров" (не, не се шегуват,  явно това са запомнили), срещу ДПС, за оставка, срещу правосъдния министър, срещу Костов.
Така ли?!


Освен министъра на правосъдието Христо Иванов бившият лидер на ДСБ Иван Костов и наследникът му Радан Кънев също са герои в част от нарисуваните плакати (за разлика от протеста преди седмица пред Съдебната палата този път има и писани на ръка послания, а не само отпечатани в еднакъв шрифт и формат). На въпроса защо протестират срещу Костов, едно момче се опитва да обясни, че е заради съдебната реформа. На репликата, че Костов не е в управлението, с учудване отговаря: "Така ли?"


- Срещу Христо Иванов. (в един глас момче и момиче)
- Защо?
- Защото иска съдебна реформа, а тя не трябва да се случва. (продължава само момчето)
- Защо?
- Не трябва.
- А кой е Христо Иванов?
- Депутат.


Ето друг кратък разговор, който репортер на "Дневник" успява да проведе с протестиращи. Дори и тези, които решават да отговарят, се стараят да пресекат въпросите бързо. Млъкват и се обръщат на другата страна.

Мълчанието на контрапротеста

© Юлия Лазарова


"Забранили са ми да говоря"


- момче на видима възраст около 15 години е изненадващо откровено при опита да разберем какво се случва на площада. Уточнява, че "организаторът" не позволява, в този момент младежите около него започват да го гледат предупредително и той спира да бъде словоохотлив. Уточнява все пак, че не са събрани по спортна линия (самият той бил от "Левски"), но видимо се смущава от въпроса "нещо плащат ли ви". Промърморва само, че накрая има преброяване.


Официалният организатор на контрапротеста, обявен веднага след като във "Фейсбук" беше организирана акцията "Кафе зад парламента за истинска правосъдна реформа или #Оставка"" за сряда сутрин, е "План Б". Те са познати от няколко месеца с атаки срещу провосъдния министър и с контрапротеста пред Съдебната палата миналия вторник (14 юли). (Четете тук интервю с Любена Павлова от "План Б")

Любена Павлова разговаря с цивилен представител на органите на реда

© Юлия Лазарова

Любена Павлова разговаря с цивилен представител на органите на реда


Любена Павлова е във вихъра си, обикаля по площада и снима с камера, координира с полицаите, следи и докладва, ако някой проявява голямо любопитство.


Жертва на интереса кои са "План Б" става телефонът на Иван Панчев - това е момчето, което засне интервюта с контрапротестиращите пред Съдебната палата и показа как не знаят за какво са там. Днес отново е на площада. Снима с телефона си как от кафяво-жълт бус се стоварва огромен кашон, от който всеки си взема вувузела.


Йоло Денев също е тук, измъква синьо-червена свирка, върти се и пита кои са тези протестиращи и защо са пред заведението на ДПС, като сочи към хотела (вероятно има предвид, че в заведенията наоколо често могат да бъдат видени народни представители от всички партии).

Момчето, което се представи като доброволец и каза, че не знае кой е организаторът

© Дневник

Момчето, което се представи като доброволец и каза, че не знае кой е организаторът


От буса момче с тениска на "План Б" и слънчеви очила тип авиаторски раздава стекове с минерална вода. Твърди, че е доброволец и не знае кой е организаторът и че организаторът не е длъжен да му казва. 


След минути Иван Панчев се опитва да зададе въпроси и на Любена Павлова, но на нея явно не й харесват и влиза в конфронтация с него. Намесва се цивилен полицай.


Малко по-късно срещаме Иван Панчев отново, стъклото на телефона му е натрошено, апаратът не работи. Ето какво ни разказа той:


"Дойдох, за да разбера доколко организираните от "План Б" са наясно за какво протестират. Впечатлението ми е, че това са предимно тийнейджъри и по-малко възрастни, които хал хабер си нямат за какво иде реч. Това се опитвах да покажа и във видеата, които правех. Организаторката на протеста през цялото време се опитваше да ме спре, включително с помощта на полицията. Тя стана още по-агресивна, когато настъпих по темата откъде идва финансирането за тениски, десетки стекове минерална вода и стотици вувузели. Отделно има и уредба. "Баща ми го финансира", отговори тя. Попитах я кой е баща й, тогава се опита да ми вземе телефона неуспешно. Вече по-късно когато интервюирах друг младеж, някакъв мъж се приближи зад мен,


измъкна телефона от ръката ми, удари го в земята и избяга."

Строшеният телефон на Иван Панчев, който се опитваше да снима контрапротестиращите

© Дневник

Строшеният телефон на Иван Панчев, който се опитваше да снима контрапротестиращите


Това са ученици, е всеобщата изненада на всеки, видял организираната група, която в пика си достигаше между 200 и 300 човека.


- Откъде научихте за протеста?
(Мълчание)
- Как дойдохте тук?
- От Фейсбук. (престрашава се едро добре тренирано момче, което с един удар сигурно ще изпрати всеки  на няколко метра встрани)
- Коя е групата, в която се организирате?
- Той е повече по Фейсбук (сочи към момчето до него, което само свива устни)
- Коя е групата?
(Мълчание)
- Между приятели се събираме. (приключва разговора и се измества към края на оградата на пура бара)

Мълчанието на контрапротеста

© Юлия Лазарова


Дори на въпроса до колко часа ще бъдат на площада - вдигат рамене. Момчето, познато от раздаването на вода от буса, отговоря, че до 13 часа, защото разрешителното е до този час.


Първите участници, организирани от "План Б", бяха на площада още около 8 часа, повечето обаче се събраха между 8:30 и 9 часа, когато се появяваха на групички. След тълпата от младежи се присъединиха и между 30 и 40 по-възрастни. Гледат подозрително, движат се по двама-трима.

Вувузели за всички

© Дневник

Вувузели за всички


Общото между всички е отегчението. В началото размахват плакати и надуват вувузели, малко вели викове "Оставка" и останалата работа върши уредбата, от която кънтят песни на хард рок и метъл банди от 80-те.


Seek and destroy


на "Металика" звучи като ироничен фон на искането срещу съдебната реформа.


Момчетата в униформи от къси гащи (предимно дънкови) и прилепнали върху тренираните им гърбове тениски и малкото момичета около тях са насядали пред хотела, пред входа на казиното, банковия клон и между колите по тротоарите. 


След 10:30 тръгват на групи да си купуват кола, кафе и пица на парче от "Шишман". Времето до към 12 часа, когато контрапротестът се разпуска, прекарват в пушене, малко разговори, взиране по телефоните и...мълчание.


"Тук сме за легализиране на марихуаната"


тийнейджърът е твърде убедителен в отговора си. Най-после откриваме пресечна точка с контрапротестиращите.
- Наистина ли, да не си се объркал?
- Не, ще ни дадат 10 лева и ще си купим.


Как и колко се плаща на контрапротестиращите вижте във видеото - тук.
Интервю с Любена Павлова от "План Б" - четете тук.

Мълчанието на контрапротеста

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Неутрално
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Тези деца нямат представа,че протестират срещу себе си,срещу своя и на близките си живот и срещу това,България да стане нормална държава.Такава държава няма бъдеще.Но за бой са тези,които са ги довели.

 3. 3 Профил на seth
  seth
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Само един е важният въпрос - организаторите на контрапротеста надница ли плащат или са на абонаментен принцип. Защото физиономиите са едни и същи.

 4. 4 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Много са смешни тия контрапротести, то си личи стила на БСП и ДПС.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 5. 5 Профил на neam_dumi
  neam_dumi
  Рейтинг: 754 Неутрално
 6. 6 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 400 Неутрално

  жалка работа.
  наближава момента
  на истината.

 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#2] от "rosiraycheva50._":

  Аз се чудя колко загубени може да са родителите им, защото синът ми например, който е на 8 г., е много по-наясно с политическата обстановка в страната.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Гневно

  Орките на Пеевски.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 9. 9 Профил на todorus
  todorus
  Рейтинг: 264 Весело
 10. 10 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Не че ги защитавам тези "протестиращи", но никога не съм виждал някой да прояви такъв интерес към не обичайните заподозрени на не контра протеста. Защо съм сигурен че и там има хора които са отишли ей така за сеира, смао че на тях не им плащат.

 11. 11 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 264 Неутрално

  абе Бойко от протестиращите или от контрите е

 12. 12 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Сделано в НеРеБе .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 13. 13 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#6] от "mihail_p":

  Плюсче за твоето оптимистично хайку.

 14. 14 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Заради огромната емиграция предизвикана от Лукановата Зима и Виденовото управление, критична маса от мислещи хора няма!

 15. 15 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Футболната агитка на отбор БГ Мафия... Пък и арогантни за по-авторитетно. Жалки типчета..

 16. 16 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Тия са ясни, платили са им двайсет лева сигурно. Друго е безумното - КОЙ може да бъде против това да имаме справедлив съд, разбира се. Вика си не цигани, ами ученици. Колко по-ясно трябва да ни стане, за да предприемем действия?

 17. 17 Профил на dvemnv
  dvemnv
  Рейтинг: 213 Неутрално

  По-интересен е въпроса защо на контрапротеста е имало 250 човека, а на протеста - 50. Само толкова ли са хората, които знаят за какво протестират?!

 18. 18 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  то беше ясно, че тия бръснати превдомутри, които мечтаят да са трафиканти или сводници, ще се обърнат срещу българите. пресен е примера с измислените скинове пребили дядото и дечицата В Борисовата градина. Тия са научени на дребни суми и ги събират от залите за фитнес на село. стуци. петното, бареков. пълно е с клубове за тежести или бокс, където тия полуидиоти зобват за мусколно маса. а тоя зоб после маха мусколите и стопява мозъка- справка Сл. Трифонов и Росен Петров. От полукултуристи в пихтии. Такива трафиканти на амфети ни изгониха от Герена и сега ще си ходят сами. Те билети не плащат- тях ръковоството ги финансира. После идва Ваташка и ти ги предлага за няколкохиляди лева, да пазят незаконен строеж или да плашат свестни хора.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поздравления отдел Агитация и Пропаганда за добре организирания и изпълнен контрапротест. Всяко едно объркване на обществото е добре дошло за крадците - вие знаете това и много умело вкарвате дявола в главите на по лекомислените ни сънародници.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 565 Неутрално

  А аз очаквам Цацаров да се самосезира.Нали все пак има закон който забранява въвличането на непълнолетни в политически прояви.Разбира се какво очаквам и какво ще стане са две различни неща.

  писнало ми е от левичари
 22. 22 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#13] от "nocomnet":

  абе ако е хайку трябва да е:
  жалка работа,
  наближава момента
  на истината и съда.

 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  Много мургави, бе!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 24. 24 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#16] от "conservamus":

  "Тук сме за легализиране на марихуаната"

  тийнейджърът е твърде убедителен в отговора си. Най-после откриваме пресечна точка с контрапротестиращите.
  - Наистина ли, да не си се объркал?
  - Не, ще ни дадат 10 лева и ще си купим.


  Иначе близо беше

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 25. 25 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Къде са сега родните сатирици? Не им трябва дори да обработват материала, той директно може да се качва на сцената. Годо тук ряпа да яде, ний ще го сразим с незнайни висоти на абсурда.
  На тези горе не им трябва План Б, а план АБ - първоначално ограмотяване.

 26. 26 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#24] от "mititu":

  Даа, "...Бъдещето на България", произнесено с социалистическата знойност... Уви, ето ни бъдеще, ето ни България - пребити дядовци и бебета и т.н. ...

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Измамниците и крадците винаги са предпочитали дегенерати, които да изправят срещу справедливите искания на търсещите повече въздух и справедливост!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Наистина - орки.

  Ако имахме държава, най-малкото щеше да мине НАП да провери дали са им удържали данък и осигуровки на десеттях лева...

 29. 29 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  И между другото по същата схема организираха протестите против правителството на ГЕРБ, уж заради високите цени на тока, по нареждане от Москва, защото за руснаците е изключително важно да държат България в максимална енергийна и финансова зависимост, за което трябва да подкарат Белене, ЮП и др. подобни заробващи проекти.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 30. 30 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Чух организаторката на протеста Любена Павлова да използува за министър Иванов думите "пълен дебил" и "не става това момче".Много ще и е трудно да даде определение на думичката "дебил" за разлика от СИЛИКОН .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Гневно

  [quote#18:"grayeagle"] пресен е примера с измислените скинове пребили дядото и дечицата В Борисовата градина. [/quote]
  Почти съм сигурен че тези са работили по поръчка с цел да се изострят отношенията точно преди изборите.
  Къде е полицията, която да хване не само тези посерковци, но и техния поръчител!?
  Защото това нападение има политически отенък. Има свидетели, които са заявили, че същата група е обиколила Борисовата градина за да предизвика на повече места разправии и нападения. Това е вършено с цел да се настройват обществени групи една срещу друга.
  Та, къде е полицията.....освен на протестите им за повече пари!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Не са големият проблем тия 200 неориентирани, зорлем събрани от фитнеса за по 20 лв, необразовани тинейджъри! Проблемът е апатията и безразличието на всички онези от нас, които са за реформа в съдебната система, които негодуват всеки ден срещу пропадналата държава, виждат разрухата и зейналата пропаст между България и Европа, виждат и виновните, но не смятат за нужно да минат покрай НС и да изразят гражданската си позиция с едно елементарно кратко присъствие!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 33. 33 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#23:"Blood Red Skies"]Много мургави, бе! [/quote]

  Ще стават още по мургави но ще са българи.
  Тия са от спортните зали на Алексей Петров. Няма ли край тровенето на младите хора с отровата на злобата и завистта.

 34. 34 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Единственият, който не се възползва от Пл.Б в БГ е покойният Николай Добрев, 1997г. С план Б Ципрас излъга милиони гърци, нашият Цар с 800-те дни, изобщо популисти, които се възползват от ситуацията за да блеснат за миг. Някой играе сега план Б. Е,и? Бенатова на предния протест ходи да ги пита разни работи, сега чета пак същото. Нека си правят планове, важното е другият план да се реализира. През соца в заводите имаше такива кадри-"плановици", дето ти чертаят плана за всичко.

 35. 35 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 39 Разстроено

  Много е жалко, че младите хора се продават за по 10 лева...

 36. 36 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Очевидно родната полиция им има доверие и даже ги подпомага. В офнюз писаха, че много повече полицаи са пазили подкрепящите съдебната реформа.

 37. 37 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Пазете се от такива момчета, особено ако вие или внучето ви сте по-мургави.

 38. 38 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 565 Неутрално

  [quote#35:"Георги"]Много е жалко, че младите хора се продават за по 10 лева..[/quote]
  По голяма част сигурно са наследници на АБФК сменили са искуфелите си баби и дядовци зер сега е много горещо.

  писнало ми е от левичари
 39. 39 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 423 Любопитно

  Едно време га бях на годините на тия "тинейджъри", като дойдеше ваканцията започвах да тормозя родителите ми да ми намират работа. Работех предимно в дърводелски фирми, фабрики и т.н - наравно с възрастните. Работех 2 месеца, за да си купя маркови маратонки септември. Затова и работата не ми е чужда.
  А сега ходят да боклучат пред парламента и вземат съвзем прилични надници. Ей, тая държава не отива на добре, ама хич!

 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 834 Неутрално

  липсата на дъжава ражда лумпени

 41. 41 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Аз ако бях Радан Кънев щях да излезна при тях и да си поговоря. Ей така - да видят кои са хората срещу които уж протестират. И да им обясня как за 20-на лева днес прецакват нормалното си бъдеще. Сигурен съм че ако това се бе случило щяха половината да си тръгнат на момента, осъзнали с каква гнусотия са се захванали.

 42. 42 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Зарин за вас, скапняци!
  От мен Чао! Ще видим когато си тръгнат всички нормални хора кво ще ядете, вие, безработните ви родители и бетоноглавите ви баби.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 43. 43 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 565 Неутрално

  [quote#36:"fatoumata"]

  Очевидно родната полиция им има доверие и даже ги подпомага. В офнюз писаха, че много повече полицаи са пазили подкрепящите съдебната реформа.[/quote]
  Поне с бездействие
  Вече по-късно когато интервюирах друг младеж, някакъв мъж се приближи зад мен,

  измъкна телефона от ръката ми, удари го в земята и избяга."

  писнало ми е от левичари
 44. 44 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#35:"Георги"]Много е жалко, че младите хора се продават за по 10 лева...[/quote]
  Абе, ти виждаш ли хора? Персийската ми котка е с по-високо айкю

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 45. 45 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  [quote#41:"Батков-вън"]Сигурен съм че ако това се бе случило щяха половината да си тръгнат на момента, осъзнали с каква гнусотия са се захванали. [/quote]
  Струва ми се, че силно надценяваш скоростта на осъзнаването на въпросната агитка.

 46. 46 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#40:"Stewie"]липсата на дъжава ражда лумпени[/quote]
  За съжеление мисля, че лумпените раждат липса на държава, което е по-лошият сценарий

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 47. 47 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#46:"Rozalina"]съжеление[/quote]
  пардон, съжаление

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 48. 48 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Девник, Капитал, ето това е прекрасна възможност за разследваща журналистика. Имате достатъчно информация като начало - проверете номера на буса, проверете от къде са поръчани вувузелите и кой е платил за поръчката. Има много бутилки с вода в буса; вижте кой е направил подобна поръчка тези дни. Питайте хора от агитките дали познават лицата на някой от контра-протестиращите. И така нататък. Резултата си заслужава. Това разследване си е истинско предизвикателство.

 49. 49 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 470 Неутрално

  за разлика от протеста преди седмица пред Съдебната палата този път има и писани на ръка послания, а не само отпечатани в еднакъв шрифт и формат

  Дневник, по-внимателно с подобни изказвания, защото и на Протестна мрежа плакатите са професионално направени и еднакви...

 50. 50 Профил на mmiu
  mmiu
  Рейтинг: 418 Весело

  "Тук сме за легализиране на марихуаната"

  тийнейджърът е твърде убедителен в отговора си. Най-после откриваме пресечна точка с контрапротестиращите.
  - Наистина ли, да не си се объркал?
  - Не, ще ни дадат 10 лева и ще си купим."

  туш

 51. 51 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  "Тук сме за легализиране на марихуаната"

  Дали преди или след това са се напушили

  Как може да се търпи това? Какво безобразие!

 52. 52 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  Тия ги събират от различни градове използват ги тук и след това ресто пак там.
  Защо не се проверят и дома във Бойчиновци както и всички общежития открит тип към затворите ?
  Само идея още Лев Шейнин го е писал в Записки на следователя а ДС ченгесарията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го е чела.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 53. 53 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 834 Любопитно

  До коментар [#48] от "event_horizon":

  има инфо че тези са финансирани от софийска община / бтв /

 54. 54 Профил на Bai Stavri
  Bai Stavri
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Най-тъжното, че 10те лева надник които ще получат тези деца за да си купят марихуана, навярно идват от вашите данъци мили мои. Някак иронично и някак тъжно в същото време..

 55. 55 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 888 Разстроено

  10 лв. за марихуана. Толкова са им достатъчни на тия зомбирани деца, за да хукнат нанякъде (независимо къде).
  Жалка картинка на подрастващото поколение в България.
  А изродите, които са вербували тия деца, са за съд. Доколкото знам, деца под 16/18 години не бива да се ползват за политически кампании....

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  Келешчета! Това няма да продължи дълго защото явно се компрометира.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  В България има вече деца които са готови да продадат и майките си и бащите си. За пари разбира се!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 59. 59 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Тва са циганските истории на БСП/ДПС от миналата година...

 60. 60 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#10] от "bettber":

  и що така не проявявате интерес?

  Birds of a feather flock together.
 61. 61 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Абе тези са от младежкото ДПС, сигурно.

 62. 62 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#4] от "today":

  И после най-нагло набеждават другите, истински протестиращи, че били "купени" от Сорос. Просто в тяхното съзнание не се прокрадва идеята, че някой може да протестира спонтанно, по съвест. Те така са свикнали - да ги водят под строй да протестират или подкрепят, без значение срещу кого и какво. Срещу къшей пица или 20 лева.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 63. 63 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2916 Гневно

  До коментар [#58] от "emil (НА БАС ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗВЪРТЯТ ЗА РЕФЕРЕНДУМА)":
  [quote#58:"emil (НА БАС ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗВЪРТЯТ ЗА РЕФЕРЕНДУМА)"]В България има вече деца които са готови да продадат и майките си и бащите си. За пари разбира се! [/quote]

  Както дядовците и бабите им продадоха майките и бащите им (тоест дядовците на сегашните младежи продадоха собствените си деца - родителите на сегашните младежи), 1997-ма, 2001, 2013... Горях от яд, когато БСП каза на тогавашните пенсионери, че им е откраднало пенсиите - но да не се притесняват - партията ще им даде вноските на децата им; даже си стиснаха ръцете със Станишев за плоския данък - за пенсионера 3 до 5 лева повече, останалото за БСП. А татковците и майките изнемогваха от бачкане на две-три места, че да си платят данъците (които Станишев наду и с развързването и завишаването на осигурителните прагове), и тогава пенсионерите "помогнаха" на изтерзаните родители от т.нар. "изгубено поколение" с възпитанието на децата им - е така ги възпитаха.

 64. 64 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2916 Весело

  До коментар [#62] от "vesolr":

  Ааа - Сорос не е беден кат фалиралата мАсква - Шорош дава 50 /словом педесе/ каймета; пица, кифла, баничка и геврек; сода, бира, бутилка мин. вода и каВе; тениска, долни гащи, чорапи, флагче и вувузел.

  Ама сега кат са замислих - про-тестърите нимой са платени и те - в реалността няма как да има платени подлоги и от две и повече страни. Значи Сорош не плаща на тези протести мАсква няма да плати на утрешните. Ама и Ганя е тЕрикат - единия ден с едните, другия ден с другите - тез дни съвпадат с дните, дето се плаща.

 65. 65 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#62] от "vesolr":

  Просто това е класически пример за пропаганда в гьобелсов стил, практикува се масово в бившите соц. републики, и България, Унгария, донякъде и Сърбия и Гърция.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 66. 66 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 561 Неутрално

  В България никога никой не е знаел за какво протестира. И преди и сега всички са "водени за носа". Затова сме и там където сме. Ако бяхме взели нещо от съседите , щеше да е по-друго ...

  Stupid people make me sick
 67. 67 Профил на rosehip
  rosehip
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Това е абсолютна деградация на обществото ни. В тази държава трябва да останат само такива, като тези от снимките в статията и видеата от контрапротеста . Толкова "умни" и толкова непретенциозни. Достойнството им струва само 20 лв. Отвратително!

 68. 68 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  [#40] стара опорна точка на с нов аранжимент?
  Тъкмо държавата има нуждя от подобни лумпени, защото са й лесни за управление, а чрез тях държи в страх останалото население.

  Не случайно полицията не преследва такива.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 69. 69 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  Дневник, хората на протеста не са виновни, за да ги подигравате. Очевидно че ще си вземат парите и ще си идат, ако не са ги принудили насила за без пари.

  Щеше да е по-достойно да отидете при организатора. Иначе така не стана много ясни какво точно сте свършили.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 70. 70 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Пародия. Но като се замислиш истински - трагедия....

 71. 71 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  ако бяха докарали бабички и дядковци поне щяха да дадат по-разумни отговори.
  Таз новата генерация не се интересува от политика.... а какво върви в момента във Фейсбук....

 72. 72 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 418 Неутрално

  От "План А" ако ги питаш защо подкрепят т.нар. "съдебна реформа" или Христо Иванов сигурно ще получиш същите отговори или в най-добрия случай някоя зазубрена опорна точка.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 73. 73 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Жалка работа, дошли са безделници да вземат пари за кафето тази вечер, хора без мисъл и без желание за бъдеще

 74. 74 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Толкова време си губят за едни 20 лева, поне да го прекарат в обсъждане на актуалната тема и да разберат за какво са там.

 75. 75 Профил на komitata
  komitata
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Крайно време е разумните хора в страната ни да станат по-активни и отговорни, защото реформата на държавно-правната ни система е крайно необходима. И не бива такива не особено интелигентни и добре "подкрепени" младежи и техните настойници от висшите етажи на съдебно-прокурорската система да унищожават шансовете ни за по-нормален живот в нашата си България. За съжаление, макар и при по-слаб обществен интерес, но по подобен начин се бойкотира и реформата в образованието!

  komitata
 76. 76 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 797 Неутрално

  "На репликата, че Костов не е в управлението, с учудване отговаря: "Така ли?"

  Прав е да се учудва когато някой твърди, че Костов не бил в управлението - лаборанта смени тактиката, работи чрез марионетки.

 77. 77 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 797 Неутрално

  [quote#72:"vinetu"]От "План А" ако ги питаш защо подкрепят т.нар. "съдебна реформа" или Христо Иванов сигурно ще получиш същите отговори или в най-добрия случай някоя зазубрена опорна точка.[/quote]
  Мислиш ли, че тия дето задават въпросите, не го знаят? Затова задават въпроси само на "План Б".

 78. 78 Профил на G. H.
  G. H.
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Ето мозъчно скопените олигофрени от породата на двата изрода, които пребиха почти до смърт три годишно детенце. Вижте ги добре. Новия лумпен пролетариат, готов да навлече кафявите ризи за 20 лева.

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell
 79. 79 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 462 Неутрално

  ха-ха първата снимка е много красноречива. Браво на автора.

 80. 80 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Дежурните футболни агитки, наемани за провокации, сега наети в защита на съдебно-мафиотското статукво.

 81. 81 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Иди после кажи че си Българин.

 82. 82 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1708 Весело

  Младта генерация напира.

 83. 83 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 440 Весело

  До коментар [#77] от "teridan":

  От "План А" ако ги питаш защо подкрепят т.нар. "съдебна реформа" или Христо Иванов сигурно ще получиш същите отговори или в най-добрия случай някоя зазубрена опорна точка.- цитат на коментар #72 от “vinetu”

  Мислиш ли, че тия дето задават въпросите, не го знаят? Затова задават въпроси само на "План Б".

  ДАЖЕ И ОТ ПЛАН-А МОЖЕ ДА ИЗКОЧИ ПО-ГОЛЕМ ЗАЕК ....НЕКОЯ ПАРИЧНА КВИТАНЦИЯ

 84. 84 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  [quote#4:"today"]БСП и ДПС.[/quote]

  и атака, също.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 85. 85 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  [quote#83:"keko2"]От "План А" ако ги питаш защо подкрепят т.нар. "съдебна реформа" или Христо Иванов сигурно ще получиш същите отговори[/quote]

  До коментар [#83] от "keko2":

  Ти по принцип от кои си?
  Аз съм от "План А" и съм готов да ти отговоря.
  А и когато ходя на протест знам защо съм там.
  Сподели своята житейска философия другарю, моля.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 86. 86 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 533 Неутрално

  "Натренираните момчета" от НСА какво да кажат ? Мечтата на тея е да станат мутри или шофьори/охранители на други такива. Това е!
  Жалка картинка..

 87. 87 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#25:"Хелиана"]Къде са сега родните сатирици? Не им трябва дори да обработват материала, той директно може да се качва на сцената. Годо тук ряпа да яде, ний ще го сразим с незнайни висоти на абсурда.
  На тези горе не им трябва План Б, а план АБ - първоначално ограмотяване. [/quote]

  Според мен това е коментарът на седмицата! Особено частта от Годо до края!

 88. 88 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 770 Весело

  "...срещу Костов."

  Брей, че страшен тоя Иван Костов бе, комунягите кошмари сънуват.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK