Петър Диков: Започва проверка дали заведения ползват пейки по бул. "Витоша"

Петър Диков: Започва проверка дали заведения ползват пейки по бул. "Витоша"

© Мария Съботинова, СГ/ИИГлавният архитект на София Петър Диков е разпоредил проверки "схема по схема на заведенията по бул. "Витоша", за да се установи дали заведения използват неправомерно пейки за търговски нужди. "Ако има дадено тротоарно право, което да пречи на ползването на публичната собственост, тоест пейките, ще бъде коригирано", каза той пред журналисти в кулоарите на Столичния общински съвет днес.


Диков заяви, че според него повечето ползватели са разширили територията, която им е дадена извън зоната и затова се е получил този конфликт. "Това ще бъде проверено, включително ако се установи, че схемите са в противоречие с възможността да се ползват публичните пейки, те ще бъдат преработени", посочи той.


Той очаква да има нарушения и добави, че глобите са работа на Столичния инспекторат. "Направи ми неприятно впечатление, че има две заведения, които разполагат маси пред фасадите на сградите при изрично указание, че между масите на заведенията и сградите трябва да има минимум три метра, за да може пешеходците да се придвижват спокойно в двете части на бул. "Витоша", каза още главният архитект на София.


Тази вечер в 19 ч. е насрочен протест на бул. "Витоша" срещу тази практика. Организатор е неправителствената организация "Спаси София".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK