Протест срещу кмета на Созопол е насрочен в събота

През последните десетилетия презастрояването се превърна в един от основните проблеми на Созопол.

© Цветелина Белутова

През последните десетилетия презастрояването се превърна в един от основните проблеми на Созопол.Протест срещу политиката на кмета на Созопол Панайот Рейзи за ограничаване достъпа до последните останали диви плажове по Южното Черноморие е насрочен за 11 ч. на 1 август пред сградата на общината. Това става ясно от публикации в специално създадената група ""Да спасим плажа Алепу" във фейсбук. До момента участието си в протеста са потвърдили 257 души.


"Кметът на община Созопол Панайот Рейзи няколко пъти през последните дни затваря пътя при "Шофьорския плаж" в нарушение на Закона за движение по пътищата, са написали организаторите на протеста. Целта му явно е да ограничи достъпа на граждани до един от последните девствени плажове, в близост до лагуната Алепу, част от Защитена местност Ропотамо. Дали заради интересите на собствениците на курортните комплекс "Дюни" и "Св. Тома", или за да прикрие нарушенията с унищожаване на дюните в района до поставената бариера? При всички положения не вярваме на обясненията на кмета Рейзи, че затваря пътния участък заради ремонт или неохраняемост на плажната ивица", пише в създадена вчера група.


В текста към поканата за участие в протеста е записано също: "Наличието в кадастъра на частни имоти по протежението на пътя (който бе затворен миналата събота, а вчера отново отворен - бел. ред.), както и огромният нов изкоп на плажа от към "Св. Тома" са ясни сигнали, че в района се предвижда застрояване и бариерата е само начин за ограничаване на обществеността, която да види незаконните действия."


Според организаторите на протеста в събота работата на Панайот Рейзи през последните години е доказателство, че "община Созопол работи в частна, а не в обществена полза".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK