НСО ще охранява и хора, посегателството срещу които би "подровило" властта (допълнена)

НСО ще охранява и хора, посегателството срещу които би "подровило" властта (допълнена)

© Георги КожухаровПри необходимост сред охраняваните от Националната служба за охрана хора ще попаднат и "други лица, свързани с националната сигурност, посегателството срещу които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката". Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове от закона за НСО. При рехаво представителство в пленарната зала обсъждането на текстовете продължава, като Народното събрание удължи заседанието си до окончателното приемане на закона за спецслужбата.


В приетия на първо четене в парламента законопроект за работата на НСО, внесен от бившия вътрешен министър, а сега депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, липсваше възможността за охрана на "други лица". Запазваше се само охраната на висшите държавници, като не се даваше възможност за охрана на други хора извън изброените изрично в закона.


Между първо и второ четене депутати от ГЕРБ, начело с шефа на ресорната комисия Димитър Лазаров, вкараха отново предложение за промяна, според която при конкретна застрашеност се осигурява охрана и на "други лица". Дали има заплаха и дали човекът е от значение за стабилността на властта ще решава специална комисия, ръководена от началника на Националната служба за охрана, и с членове председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" и главният секретар на МВР. Те ще решават и типа охрана, която ще се предоставя.
Макар и досега тази възможност да съществува и от подобна охрана да се ползват различни лица, сред които например и лидерът на ДПС Ахмед Доган, още при дискусиите в комисия текстът предизвика недоволството на опозицията, а и сред управляващите. Те поискаха да не се запазва тази възможност и да отпадне изискването за охрана на други, неизброени в закона хора, като така неясно се разшири предоставяната охрана по обтекаеми критерии и правила.


И днес при дискусиите в пленарната зала текстът породи основният, макар и вече по-вял спор, по закона. Атанас Атанасов от Реформаторския блок заяви, че вероятно има случаи, когато трябва да се реагира на конкретни заплахи и не може всички лица да бъдат подробно изброени, затова можело да се допусне и вписването на "други лица". Той обаче поиска да се запише, че освен свързани с националната сигурност, тези лица не разполагат със собствени средства да си осигурят охрана. Предложението му беше отхвърлено, като ГЕРБ основно бяха "въздържал се".


Съпартиецът му Петър Славов пък поиска мотивите за охрана на външни лица да бъдат обявявани публично. Това предложение също не беше прието.


Така с 87 гласа "за", 16 "против" и 5 "въздържал се" депутатите запазиха възможността за охрана на различни хора извън властта.


Атанас Атанасов възрази и срещу предвидения и одобрен от депутатите специализиран транспорт за бившите председатели на парламента и премиери до 4 години след освобождаването им. Но искането му за отпадането на този транспорт не беше прието. Осигурихте безплатен транспорт за Пламен Орешарски или Георги Близнашки, репликира Атанасов след гласуването.


Друг спор възникна и заради възможността служителите на НСО да използват помощни средства, когато е наложително, за да изпълнят дейността си по закон - въжета, белезници, електрошокови и други палки и приспособления, димки, химически вещества, халосни патрони, патрони с гумени или пластмасови накрайници или шокови куршуми, устройства за принудително спиране на превозни средства, устройства за отваряне на помещения, устройства за светлинно и звуково въздействие.


Единствената забрана е използването на физическа сила, помощни средства, специални техники и похвати да става спрямо видимо малолетни лица и бременни жени. Това ограничение обаче няма да важи в случаите на масови безредици срещу охранявано лице, когато са изчерпани всички други средства.


Депутати попитаха какво ще стане, ако бременните жени не са във видимо бременно състояние или децата не могат да бъдат определяни като "видимо малолетни". А какво става по време на безредици с бременните, какво ще може да прави НСО с тях, попита пък Атанас Атанасов.


Въпреки възраженията, текстовете бяха приети.


Депутатите запазиха статута на НСО - тя ще продължи да е към президента и ще е със статут на специализирана военна служба. Не бяха приети предложенията да мине към Министерския съвет.


Още в началото на дискусията заради недоволство от неприети предложения, депутатите от левицата напуснаха пленарната зала и обявиха, че ще оставят управляващите да си приемат закона, както намерят за добре.


Преди закона за НСО, депутатите приеха и рамковият закон, регламентиращ дейността в сектора за сигурност - за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност. Основното в него е подробното регламентиране на дейността на Съвета за сигурност към Министерския съвет, участниците в него, заседания и правомощия.


Със закона се задължават специалните служби да се отчитат пред нарочна парламентарна комисия, като ще докладват също за финансите си. Законът разпорежда на правителството да създаде механизъм за граждански контрол върху службите чрез провеждане на консултации с граждански организации.


Предвижда се шефовете на ДАНС и на разузнаването да представят на Министерски съвет годишни отчетни доклади за предходната година до 31 март.

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3408 Неутрално

  Хидроинженера на първо място!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Весело

  Доган
  Магнолията,
  Пеевски
  Местан
  Ирена Кръстева
  Цвинокио
  Пашата
  Котараците
  Сталийски и др.

 3. 3 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 461 Неутрално

  "подровило"?!?!

  Я се скрийте в къртича дупка, бе, законо-наратори!

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 4. 4 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  това нсо с тоя огромен бюджет си е напълно излишна структура,а от кой ли ги е страх толкова че даже не искат и дума да става за намалянето му а недай боже и за закриването.комунисти наследници на номенклатурата-преди беше убо сега нсо,все тая

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 5. 5 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Т.е. могат спокойно да охраняват майка му и прасе.

 6. 6 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Или както пише Оруел в "Животинска ферма":

  "Всички са равни, но някои са по-равни!"


  Гербави! Не ни правете на маймуни, защото ще го отнесете накрая!

  Да разлая троловете!!
 7. 7 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Хватката се засилва. Големците все повече се големеят.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 8. 8 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 828 Гневно

  С нашите пари, пазят бандитите да не си посегнат един на друг .Разпределението на откраднатото , е на живот и смърт.

 9. 9 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 458 Неутрално

  95 % от НСО да охранява Доган, защото ако се намери някой кръстен да го свитне, властта ще се разпадне тутакси. А България може да се съживи и комунизмът и турското иго да си отидат едновременно.

 10. 10 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ""други лица, свързани с националната сигурност, посегателството срещу които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката". "
  Ебаси как си се издъниха - мислят си само за "властта". А колко по-нормално би било: подронило, отслабило устойте на Републиката.

 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "stenli1":

  Май искаш Борисов да остане без охрана?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Поредната подигравка с народа.

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#6:"lone_wolf"]Гербави! Не ни правете на маймуни, защото ще го отнесете накрая![/quote]
  Ша фърляш ли камъни уа ей?!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2865 Весело

  УБО - НСО
  Да живей, живей трудо.
  Морни левенти мъкнат с мрежички студена бира на плажа в Евксиноград и ги изливат върху банските костюми на загорелите госпожи министерши...

 15. 15 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Важното е охрана да има.. Първото и най-силно впечатление на всеки..Особено в София..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 16. 16 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 530 Неутрално

  "други лица, свързани с националната сигурност, посегателството срещу които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката"

  За който не е разбрал: осигуряват охрана, платена с нашите пари за шефовете си, по-извести като "задкулисни играчи", "задкулисие", #КОЙ

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2141 Любопитно

  о честито... следващия път като ви избутат в канавката да знаете че правилния човек за търсене на обяснения е Цвинокио... някой тук чел ли е въпросното законче?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 690 Неутрално

  в Идеална държава това би предизвикало, преди Ваканцията - Закриване на НСО! Оставки нагоре и надолу.
  но, предстои Август, жьега, ш гу миним нъ следващъ точкъ някуй път дъ гу видим ....

 20. 20 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В прав текст: бандити ще охраняват бандити и полезни на бандитите идиоти.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 21. 21 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [#13] защо камъни бре? ХХI век е. Има... дронове :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 22. 22 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1187 Неутрално
 23. 23 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: 233 Неутрално
 24. 24 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тези са вече толкова прозрачни и жалки, че е трудно да се коментират - до такава степен са затънали в л.йната,че лъжат и опитват да крият всичко - в случая дори групите, категориите и случаите, които се квалифицират по закона за НСО.
  И как се сетиха чак сега за законите за службите...след 20 години!
  Не е ли и забележително, и красноречиво показателно как тези все уж са много, по- и най-велики, успешни, оправни И КАК ВСЕ СА СЕ ВПИЛИ ЗА ВИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА, НАРОДА И ЧУЖДИТЕ ПАРИ И ВСЕ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ И СЪЩЕСТВУВАТ БЕЗ ТЯХ
  Ами като Пеевски е такъв голям мастит бизнесмен да си поеме сам охраната.
  Като ДПС и Доган разпределят порциите защо данъкоплатеца да им плаща охраната на него и Местан, например, нали си имат обръчи и кръгове.
  Борисов пък си има и цяла фирма за охрана...

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8723 Неутрално

  "други лица, свързани с националната сигурност, посегателството срещу които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката".
  Такава глупост много му отива на Цветанов.Въобще в това НС се приемат всякакви глупости.Изглежда там сме пратили най-големите глупаци.

 26. 26 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Евала!!! Браво!

  Елате да ме пазите, щото на мене ми посега НАП... и топлофикация, ама това май е общинско...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Е , сега , поради БЕДНОСТ , другарят Боко реши да охранява и Доган , например :
  Изобщо бавно и полека , отново ПОТЪВАМЕ , като държава..
  Отново ДПС е фактор, отново влизаме в БЕЗвремието, отново и отново ..
  Боко , министър председателят се интересува САМО от ЛИЧНИЯ си интерес и нищо друго ...
  Важно е и ДПС да са в бяло, цацата да е главен прокурор- а кметовете ?? Кметовете да са като Рейзито ...

  BIG AL
 28. 28 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Когато на прост човек му оставиш милиардите на държавата да са зад гърба му - така става ...

  BIG AL
 29. 29 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  Който им пари да си плати.

 30. 30 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#25] от "rosiraycheva50._":

  не са глупаци ,ние сме глопаците че им гледаме номерата и само си мрънкаме из форумите...те са си ок...познай кой е зле

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 31. 31 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1798 Любопитно

  Някогашния култов въпрос:"Като си толкова умен,къде са ти парите?",може да го преобразуваме в : Като си толкова важен,защо нямаш пари да си платиш на охраната ?

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2929 Любопитно

  "отслабило или създало затруднения на властта в Републиката"

  Какви затруднения на властта? Да крадат, да лъжат или да клеветят? То това им идва от вътре. Гардовете няма как да им помогнат в това отношение,освен ако се включат като съучастници.

  За истинското затруднение на властта, рационално мислене и публична отчетност, кой ще се грижи? Психиатри или мозъчни хирурзи?

 33. 33 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  НСО- слугинаж на парвенюта

 34. 34 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 613 Весело

  Май НСО трябва да се чете като Неявна Сигурност за Олигархията.

  Е , който иска може да измисли и нещо по-интересно.

 35. 35 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2067 Неутрално  "НСО ще охранява и хора, посегателството срещу които би "подровило" властта"

  Отново на народонаселението се поднася миш-маш от словоблудства при поднасяне на законодателни инициативи . Иначе биха обяснили поне за коя ВЛАСТ става въпрос - законодателна , съдебна или изпълнителна ? Дали пък"власт" и " национална сигурност" в някои глави са тъждествени ? Как ли би тълкувано едно отвличане на Директора на АЕЦ- а , примерно ? Дали като "подронване на властта " или като заплаха за държавната сигурност? Май към нито едното . Той си има парички за частна охрава . Що да се харчи хазната ...

 36. 36 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 916 Весело

  Прочетох :
  НСО ще охранява и хора
  ................ и се вцепених!
  Викам си аферим , евала ,машалла!
  Даже хора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  А то било като в оня виц :
  Във вестниците от била публикувана новина:
  Рибар хвана спин от поп !!!!!!!!!!!
  На другия ден опровержение :
  Не,бе! Рибар хванал със спининг попче !!!!!!!!!!!!!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 37. 37 Профил на portocala
  portocala
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "НСО ще охранява и хора, посегателството срещу които би "подровило" властта"
  Охо, и бая мутрички ще трябва да се пазят.

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8723 Неутрално

  От нашите данъци плащаме да охраняват мафията.От това по голяма подигравка няма.

 39. 39 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2067 Неутрално

  [quote#28:"BIG AL"]Когато на прост човек му оставиш милиардите на държавата да са зад гърба му - така става ...

  Големия , не проявявай нарцисизъл . Не е честно - БИГ с големи букви , а простия с малки . Все пак с милиарди разполага ...

 40. 40 Профил на rio
  rio
  Рейтинг: 458 Неутрално


  НСО има 1200 души персонал и
  бюджет от 40 милиона лева.
  GSG 9 Германската служба за борба с тероризма която охранява държавните ръководители има 250 служители.

 41. 41 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Сигурно ще охраняват и Асан докато си пие ракията да не стане беля с етническия мир

 42. 42 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Гневно

  Както и да го погледнеш, все е възмутително. Вървим по пътя на Русия. Възкресява се силовия властов апарат на бюджетна издръжка. Така властта става полицейщина и демокрацията умира. Струва си да се излезе на протест, докато все още може.

 43. 43 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4880 Неутрално

  Сакън косъм да не падне от главата на Бея от Сараите!

  klimentm
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4880 Неутрално

  До коментар [#42] от "st_kilda":

  Там приеха същият закон преди следмица, в тълпата могат да бият безогледно и наред в случай на размирици.Няма бременни няма нищо!

  klimentm
 45. 45 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Весело

  "Осигурихте безплатен транспорт за Пламен Орешарски или Георги Близнашки, репликира Атанасов след гласуването."

  точно така. утре НСО ще започне да охранява и съветския пасол, или самият Путин.

  макар, че за Путин охраната няма да струва скъпо. един полски фиат и 2 хипофизни охранителя. за да не се чувства диктаторчето прекалено ниско, в сравнение с 2-метровите мутри от НСО

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 46. 46 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Кво става??.Само за седмица червента мафията си върна всички позиции,които загуби за 25 години.Чакам утре посред нощ да се приме искане за приемане на България в състава на Руската федерация.

 47. 47 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Предното решение, доказващо ниското качество на българският парламент и политиците ни, като цяло! НСО отдавна трябваше да бъде разформировано и закрито, като остатък от престъпният комунистически режим! Властимащите, не са богопомазани, за да се грижи специална служба за тях! Има си полиция и нейната роля е да бди за сигурността на всички в България, в това число и на политиците!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 48. 48 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#40] от "rio":

  хващам се на бас че не са 40млн а поне 2 пъти повече,само като им видиш автопарка и поддръжката тия пари само за гориво и части няма да стигнат ,а и всичките им автомобили са бензинови, с малки изключения и са доста 'напомпани' тоест не карат серийни коли...а за разходи за облекло и заплати за перонала...явно минават по някакъв друг начин няма как да са 40млн...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 49. 49 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Квинтесенцията на отрицателния подбор в БГ след 1944 година се олицетворява от сегашния бългаски парламент. Единственото, което им остана в главата, че трябва да се пазят от хората.

 50. 50 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#43] от "klimentm":

  Всеки път си мисля, че за охраната на Доган - Сава се изпълняват инструкции от наследника на КГБ.

 51. 51 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Винаги съм се чудил защо ги охраняват тези индивиди. Президент, премиер, депутати са ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ и като такива не бива да имат охрана. Те НЕ са шефове, те са СЛУЖИТЕЛИ. Някак си се получава, шефа /народа/ да плаща за охрана на подчинените си /министри и подобни индивиди/, като тази охрана ги пази от шефа /народа/. Тотално сбъркана работа. Не че ние сме го измислили това, Като минава Обамата и затварят летищата и цели градове, а вчера пишеше, че затворили плаж във Франция, заради краля на Саудитска Арабия /това пък е тотално неадекватно/. Та работата навсякъде е сбъркана, хахах

 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  Безсмислени охранители охраняват несмислени охраняеми.
  Защото а не е рекъл някой, а не е доказал, че нито едните могат да охраняват, нито другите има защо да бъдат охранявани.

 53. 53 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Доган пак си осигури безплатна ( за него и скъпа за нас) държавна охрана.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 54. 54 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Мдааа...вече си обяснявам ордата тролове от преди няколко дни, които защитаваха НСО. Закон предстояло да се гласува.
  Повръща ми се от закона и от парламента ни.

 55. 55 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Мдааа, ще трябва увеличение на данъците! НСО ще охранява политици, бизнесмени, кримигерои.... Ето, Маргините са напълно реабилитирани и трябва НСО да ги пази официално/сега ги пази на частно/. Таки вече е чист като сълза и като се върне в БГ трябва НСО да го пази. Братя Галеви след година Цацароцирка и тях ще оневини и те ще се върнат, трябва НСО да ги пази.....ще се увеличават данъци, тази служба ще се разраства, а и клиентите ѝ са все по-скъпи!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 56. 56 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#54:"Димитър"]Повръща ми се от закона и от парламента ни. [/quote]
  И на мен , ама и от доста коментари по указания свише!

 57. 57 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 333 Неутрално

  С всяко изменение в закона личи, че властимащите се страхуват все повече.

  Само не знам когато хората тръгнат НСО или военните ще посегнат??? По-вероятно е да оставят тълпите да минат и да се приключи веднъж за винаги с тия крастави хрантутници в парламента...

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 58. 58 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#45:"полувишис"]точно така. утре НСО ще започне да охранява и съветския пасол, или самият Путин. [/quote]
  Няма възможност, защото е заета с охрана на американския пасол и блокирането на София при посещения на американски герои! Като видяхме гербаджиите как се оправят с пултовите в ГС е ясно , че са с недостатъчно полувишо и трябва някой да ги пази!

 59. 59 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 623 Гневно

  До коментар [#2] от "stenli1":

  Ама Сталийски започнаха ли да го охраняват,чакай поне да вземат летището на Сф пък после ще му мислят!!!

 60. 60 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#23] от "...":

  Вярно е. Овце сме

 61. 61 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#59] от "gembirdkz":

  Това са най-важните лица за властта. Те отговарят на дефинцията на Цвъковия закон

 62. 62 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 4186 Неутрално

  Ако някой е смятал че милицюнерщината ще бъде изтикана толкова лесно нещо е ял риба...
  Както навремето покойният Стефан Продев беше казал "Ние пак сме тук" - не, че накога са си ходили изобщо!

  I Want To Believe
 63. 63 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Конграчулейшънс, сички от Протесна мрежа сме си баш такива. И чичко Прокопиев също.

 64. 64 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 458 Неутрално

  празноглави мутри това са те

  Welthauptstadt Germania
 65. 65 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Интересно ми е от кого трябва да бъдат охранявани тези личности и не може ли тези хора да водят протестите при следващия случай?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 66. 66 Профил на Hristo Koltchev
  Hristo Koltchev
  Рейтинг: 233 Неутрално

  За кой ли път: ЛУСТРАЦИЯ и след това Генерал-Губернатор от Европа. Може и в обратния ред.

 67. 67 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  Усещам всенародно веселие в момента в който пръснат тиквата на първия политик, пазен от НСО.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на Оставката2
  Оставката2
  Рейтинг: 234 Весело
 71. 71 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Не разбирам защо има хора,които ги е страх от хората! От къде тази параноя?
  Доган да не го е страх,че и той може да се "самоубие" в коридора?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 72. 72 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 444 Гневно

  Всеки ден по една капчица, накрая чашата ще прелее и всички 240 ще бъдат обесени на жълтите павета и оставени софийските гълъби да им изядат месата.
  Даже няма да може и танковете да викнат, щото България вече и танкове няма.

  Every cradle is a grave.
 73. 73 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Да разбирам, че обратно, лица, посегателството срещу които би подкрепило, засилило или създало улеснения на властта в Републиката НЯМА да бъдат охранявани! Т.е. опозиционери, противници на властта и т.н.

 74. 74 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 300 Неутрално

  "НСО ще охранява и хора, посегателството срещу които би "подровило" властта"

  Срамота, оставиха отбраната на МОЧА на некво си РПУ!

 75. 75 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#73] от "Anonymous":

  Да, власта ще преценява.Както винаги "наши" и "ваши".

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 76. 76 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Гневно

  Политическата проституция създаде ГЕРБ. Друг резултат би бил изненада.

 77. 77 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Сега вече ще честваме 20-30 юли 2015 като десетдневката на Бостан, защото
  - съдебната "реформа" мина по тертипа на ДПС
  - референдумът вчера мина по тертипа на ДПС
  - днес Доганчо беше обявен за национално богатство от Закона за НСО

  Честито на протестиращите от 2014!

 78. 78 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Абе много станаха, дето ги е страх от любовта на народа!😈

 79. 79 Профил на ikar82
  ikar82
  Рейтинг: 402 Неутрално

  НСО са едни празноглави ,самонадеяни селянчета на издръжка на данъкоплатците , които тормозят нормалните хора по пътищата . Безчет са катастрофите предизвикани от кортежите на НСО . Последният случай беше преди няколко дни когато щяха да избият семейството на един пилот на магистрала Тракия . Човекът побеснял ги беше подгонил с колата си и те го заплашили с Калашников . НСО са убийци ,които в свободното си време заработват като охрана на мутри. Излишна структура . Единствената им задача е да пазят олихархията . България се превръща в латиноамериканска диктатура от седемдсетте години на 20 век.

 80. 80 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#46] от "aramissss":

  И аз имам това усещане! Крайно неприятно! Какво ще правим? Идеи за противодействие? Както се майтапим, усул-усул ще я докарат наистина дотам. И един ден ще ни събуди радиото с "Говорит Москва ".

 81. 81 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#79] от "ikar82":

  И това е вярно. Защото властта се предава като щафета от дейците на БКП към сегашните мафиоти, съдии/прокурори и управници. Наследява се, а не се печели по избори. Затова има нужда да се охранява като плячка.

 82. 82 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1887 Любопитно

  Ако някой още не е разбрал, да напомня:
  Живеем в Страната на победилата Мафия, законен наследникна старата комунистическа номенклатура.
  И всичко, което се случва в обрулената ни държавица, най-бедната в цяла Европа, е следствие от горната проста истина...

 83. 83 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  НСО е необходима единствено,за да изглежда властта силна в собствените си очи.
  Толкова се страхуват от "любовта" на суверена!
  По-срамно поведение от това не съм виждала.

  Tony
 84. 84 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  НСО е необходима единствено,за да изглежда властта силна в собствените си очи.
  Толкова се страхуват от "любовта" на суверена!
  По-срамно поведение от това не съм виждала.

  Tony
 85. 85 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Типични "реформи" по мафиотски. Баце с особена любов използва една думичка - СЛУЖБИТЕ. Подмокря се чак от вълнение, като я спомене. Вместо да се окастрят правомощията на НСО, една напълно излишна служба в сегашния си вариант, те се разширяват ( правото да арестуват вероятно КС ще го отсвири, както и правото за безнаказаност, с която ще се ползват служители на НСО при нанасяне на повреди на друг автомобил при произшествие с коли на службата). А за разширяване на кръга от "обслужвани" лица просто нямам думи - наглост безподобна. Вместо да вървим, както е в Западна Европа ( където министрите и депутатите в редица страни ходят на работа с личните си автомобили, градския транспорт или дори с велосипеди), към драстично намаляване на кръга на охраняваните, тук, под натиска на ГЕРБ и ДПС и с послушното съучастие на РБ, този кръг още се разширява.

 86. 86 Профил на bgman
  bgman
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Чшшшш, алоу, в нормалните държави властта е народът! Само в Русия, Турция, Северна Корея и България властта е министър-председателя
  ..

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 87. 87 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 683 Неутрално

  забелязал съм че при мутрите е въпрос на престиж да са с охрана

  Birds of a feather flock together.
 88. 88 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#86] от "bgman":

  у нас властта не е министър председатела, за това на НСО се разрешава да охранява КОЙ да е

  Birds of a feather flock together.
 89. 89 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 796 Гневно

  Мутроохранители за мутроуправители на мутродържавата.
  Да Ви е честито, мутроизбиратели!
  Само, че мутроданъците са от всички гласоподаватели. От тях няма и 10% мутри, но вижте избранниците си!

 90. 90 Профил на WWIII
  WWIII
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Супер! Сега вече мутрите офицялно ще могат да се движат с кордон и светнати буркани. Мафията ще е напълно недосегаема и пратките с контрабанда ще минават безпрепятствено. Остава да ни инструктират да скланяме глава о земи встрани от пътя като чуем сирените...

 91. 91 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Отново сме под турско присъствие... Ахмед Доган е новият султан, пардон генерален секретар на ЦК на БКП като Живков, а Б. Борисов си е просто неговият пазвант, тоест бодигард - този човек никога няма да надскочи ръстта си на обслужващ персонал

 92. 92 Профил на puhon
  puhon
  Рейтинг: 233 Неутрално

  НСО, лакеите на властта. Заедно на държавната хранилка: кърлежи, наздраве и да ви е сладко!

 93. 93 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Абсолютно ненужна институция, чрез нея държавата признава, че не може да гарантира сигурността на гражданите си, а само на шепа тюфлеци.

 94. 94 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Гневно

  Това са комунягите - да им плащаме охраната, упойката, окурвите и ояхтите...

 95. 95 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#46:"aramissss"].Само за седмица червента мафията си върна всички позиции,които загуби за 25 години.[/quote]
  Съмнявам се червената мафия да е губила каквито и да са позиции от 25г. насам! Напротив - тръгнаха плахо, защото имаха страх от народа, после МЕТОДИЧНО, чрез създадените от тях мутри, чрез циганската и другата престъпност, чрез тоталната доминация на комуняги в правораздаването и силовите структури УКРЕПИХА ВЛАСТТА СИ, и смятат, че са я взели ЗАВИНАГИ! Това е печалната реалност в клетата ни страна.....

 96. 96 Профил на Другарката Михайловна
  Другарката Михайловна
  Рейтинг: 813 Неутрално

  То па в това НСО е такъв сбирщайн от близки и далечни роднини, видни и заслужили персони....

  Безкрайно раздут щат, безконтролно назначаване на хора, дето не знаят що дирят там, нагли и безпардонни служители...

  Пряко свързаните със същинската дейност на една такава служба са малко - всичкото друго тюфлек - вън!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 97. 97 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 461 Гневно

  Такива новини показват, че България е фалирала управленски.

  Де - Караджата?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 98. 98 Профил на Atomaris Porculis
  Atomaris Porculis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мда. Страх, голям страх на бкизките до властта, що ли?
  Повече от полицейска държава, а както е известно силовите министерства служат на само на политиците, техните притежатели и роднини. Та след като митничарите могат да арестуват, сега НСО може да прави каквото си поиска с когото си поиска стига да не е бременна или малолетен!! Остават пожарникарите, жепейците, гражданска защита, но не и армията.
  1984 на Оруел в действие - подлсушват те, следят те, контролират те и една дума срещу някого от властипомазаните и си повален, пребит, арестуван, осъден, а маоже и мъртъв...

 99. 99 Профил на Atomaris Porculis
  Atomaris Porculis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#46] от "aramissss":
  Мафията е политическа, отдавна не е нито червена, нито циня, нито какъвто и да е цвят, просто всички в политиката са в мафията и обратното. И се подсигуряват силово, че май ги е страх нещо...

 100. 100 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  герб и дпс бетонираха сладките привилегии на властимащите.
  Ние им ги плащаме....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK