Туристическият интерес към обявения за опасен атракцион "Леденика" бил голям

Туристическият интерес към обявения за опасен атракцион "Леденика" бил голям

© ФейсбукОбщинските съветници във Враца си харесват актракциона край пещерата "Леденика", който беше обявен от Министерството на регионалното развитие за опасен и който се проверява от прокуратурата за извършено престъпление при строителството.


В репортаж на БНТ бяха излъчени оценките на няколко общински съветници, в които те защитиха тезата, че ако има проблем, то той не е с некачествени материали, използвани при изграждането му, а с туристи-вандали, които често повреждат изградените фигури на различни същества.


Други споделиха, че интересът към атракциона бил голям като броят на туристите се удвоил (неизвестно в сравнение с кога - бел. ред.), а приходите нараснали със 100 хил. лв. (също неизвестно в сравнение с колко и за какъв период - бел. ред.).
"Целта на проекта е да създава бизнес, той няма аналог не само в България, но и в Европа", обяви друг общински съветник.


Според негова колежка и добра, и лоша рекламата си е реклама.


Тъкмо преди откриването на атракциона, изграден с европейски средства, Министерството на регионалното развитие го обяви за опасен и забрани за ползване част от съоръженията му. Въпреки това общината организира тържественото му откриване.


Проверката  на Държавната финансова инспекция е показала, че извършените строително-монтажни работи са по-малко, отколкото са били възложени, се вижда от прокурорското постановление. В същото време е извършено допълнително строителство, което не е било възложено. Приемо-предавателен протокол, отчитащ дейността на изпълнителя, пък бил съставен преди фактическата работа на обекта да е приключила. Фигурата на Светломразеца се оказала изпълнена не от фибростъкло, каквото било изискването, а от пенополистирол. Възложителят - общината, не поискал неустойки за неспазени срокове и неизвършени дейности. 


Наскоро Дирекцията за национален строителен контрол установи, че съоръженията в парка, построени по европроект за 5 млн. лв., са опасни и забрани да се използват.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK