ГЕРБ залага на шестима от досегашните си кметове в Софийска област

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, организационният секретар на партията Цветомир Паунов и депутатите на ГЕРБ от София-област на среща с кандидатите на партията за кмет в софийска област. Снимката е от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, организационният секретар на партията Цветомир Паунов и депутатите на ГЕРБ от София-област на среща с кандидатите на партията за кмет в софийска област. Снимката е от пресцентъра на ГЕРБ.ГЕРБ издига шестима от досегашните си кметове в Софийска област за нов мандат. За Ботевград, където през 2007 г. и 2011 г. ГЕРБ подкрепи досегашния кмет Георги Георгиев, проверяван за длъжностни престъпления, сега се търси друга номинация.


"Натрупахме сериозен опит и имаме отлично подготвени кадри. Кметовете от ГЕРБ в София-област изпълниха проекти по европейски програми и привлякоха чуждестранни инвестиции, с което повишиха стандарта на живот в общините. Затова ГЕРБ отново ще заложи на кметовете от София-област, доказали се в предходните мандати", каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща с кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Софийска област.


"ГЕРБ ще участва в предстоящите местни избори с най-достойните, качествени кандидати, хора с професионален опит, потенциал и амбиции. Сигурен съм, че нашите кандидати са хората, които ще работят за постигането на видими резултати във всяко едно населено място в областта", каза още Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.
В община Долна баня кандидатът на ГЕРБ е досегашният кмет Владимир Джамбазов. За него Цветанов коментира, че е от хората, които не дават празни обещания. "Вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на общината. През август предстои откриване на грандиозния проект за реконструкция на градския стадион. Проектът е на стойност 5 млн. и 600 хил. лв. Предстои и откриване на център за работа с деца, както и център за работа с възрастни хора", изреди той.


Кандидатът за кмет на община Драгоман е Андрей Иванов - кмет от ГЕРБ от 2011 г. Цветанов посочи, че по време на мандата на Иванов в общината е реконструирана уличната мрежа, тротоари и площади в редица села на територията на общината. "През септември предстои откриване на спортната зала в Драгоман. Стойността на проекта е близо 6 млн. лв. С работата, която върши той, доказахме, че сме част от силна и обединена Европа", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.


"Убеден съм, че това, което постигна Васко Стоилков през последните четири години като кмет на Сливница, не само може да бъде продължено, но и надградено, а именно - една изключителна устойчивост на общината. Пример за отличната работа на кмета е многофункционалната спортна зала "Арена Сливница", изградена с европейско финансиране на стойност 6 966 000 лв.", посочи още Цветанов.


В община Своге за поста ще се кандидатира отново сегашният кмет Жоро Цветков, който беше отстранен от длъжност заради обвинения в нарушения, свързани с бюджета и обществени поръчки. Според Цветанов, въпреки рецесиите, на които е бил подложен Цветков, той и екипът му имат реализирани проекти, променили облика на общината. "Преди няколко месеца в Своге беше направена първа копка на водния цикъл в с. Свидня, с което бе даден стартът на един от най-мащабните проекти, в резултат на който ще се подобрят качеството на живот и екологичните условия в общината. Към момента се реализира поредният изключително важен проект за община Своге, който е за подмяна на уличното осветление в 35 населени места в общината. Изпълнението му ще намали разходите за осветление до 50 процента чрез поставяне на енергоефективни и високоикономични осветителни тела. Община Своге е първата в България, която ще осъществи такъв проект", коментира Цветанов.


ГЕРБ отново издига Калоян Илиев за кмет на Ихтиман. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ посочи, че за четири години Калоян Илиев има изпълнени проекти на стойност 17 млн. лв. Той и екипът му имат подписан договор за изграждане на воден цикъл на стойност 28 млн. лв. Благодарение на усилената му работа централната градска част е изцяло обновена. По време на мандата му са изпълнени проекти за рехабилитация на пътища и водопроводи.


Кметът на Копривщица Генчо Герданов отново е кандидат за кмет на ГЕРБ. "Герданов е кмет от октомври 2014 година и през това време направи много за града. Благодарение на добрата му работа са постигнати видими резултати. Поздравявам Генчо Герданов за всеотдайната работа и организация на 11-ия Национален събор на българското народно творчество. Това е най-емблематичното събитие за Копривщица", каза Цветанов.


В община Челопеч ГЕРБ подкрепя независимия кандидат и сегашен кмет Алекси Кесяков. Кесяков и общинският ръководител на партията, който е и председател на Общинския съвет в Челопеч, създадоха добър и работещ екип в полза на хората от общината.


В Правец кандидат за кмет от ГЕРБ е Николай Яхов. Той познава отлично проблемите на общината и има опит като председател на Общинския съвет в Правец, каза Цветанов.


Hoминaциятa зa ĸмeт нa oбщинa Самоков е Венета Галева. Тя е зам.-председател но Общински съвет - Самоков, и директор на Бюрото по труда в града.


Номинацията за кмет на Костинброд е Трайко Младенов, досегашен заместник-кмет. Благодарение на работата на екипа на ГЕРБ община Костинброд е първенец в усвояването на евросредства на глава от населението за програмния период 2007 г. – 2014 г., отчете Цветанов.


Кандидатурата на ГЕРБ в община Етрополе е също на сегашния заместник-кмет Венета Гергова. Тя е и общински ръководител на партията. Благодарение на усилената й работа съвместно със сегашния кмет от ГЕРБ Богомил Георгиев, който се отказва поради здравословни проблеми, обликът на общината беше изцяло променен, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ. В периода 2007 – 2014 г. община Етрополе е разработила, изпълнила и изпълнява 40 проекта на обща стойност 83 милиона лева, добави той.


Номинацията за кмет на Елин Пелин е един от основателите на ГЕРБ в общината - Вяра Вучкова. Решаваща за тази номинация е добрата и работа като кмет вече два мандата на най-голямото населено място в община Елин Пелин - Гара Елин Пелин.


В община Антон Стоил Карагьозов е кандидат за кмет от ГЕРБ. Той е директор на дирекция "Европейски програми" и главен инженер в община Пирдоп.


Кандидат за община Божурище е Георги Димов. "Това е млад човек, но ние залагаме на знаещите и можещите млади хора, които имат сериозен потенциал. Той е общински ръководител на партията в Божурище", обясни Цветанов.


Радослав Асенов е достойна и успешна кандидатура, зад която застава плътно цялата структура на ГЕРБ в Годеч. Асенов е служител в системата МВР и Министерството на отбраната от 13 години. Той има опит в разработването и управлението на европейски проекти по Програмата за развитие на селските райони.


"Сигурен съм, че Георги Митров е достойната кандидатура за Костенец. С него ще покажем нов модел на управление на Костенец в диалог с гражданското общество. Ще подобрим състоянието на общината и ще поемем по-сериозно предизвикателството за новия програмен период", заяви Цветанов.


Николай Стоилов ще е кандидатът на ГЕРБ за община Горна Малина. "Това е човекът, на който ние изключително много разчитаме, защото, чрез работата си като председател на Общински съвет - Горна Малина, е имал възможност да се запознае с проблемите на хората", каза Цветан Цветанов.


Гинекологът д-р Иван Стойнов е кандидатурата на ГЕРБ за община Златица. Той е управител на Медицински център в Златица.


"Убеден съм, че кандидатът на ГЕРБ Донка Бикова ще работи за превръщането на община Пирдоп в по-добро място за живеени и привличане на бизнеса", обяви Цветанов.


В Мирково кандидатът на ГЕРБ е Петър Грохчев, кoйтo aктивнo подпомага дейността на партията на местно ниво.


"Галя Кунина е достойна кандидатура за община Чавдар. Сигурен съм, че тя успешно ще реализира политиката на ПП ГЕРБ в общината", каза Цветан Цветанов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (14)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пламен
  Пламен
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Герб една от партиите на статуквото заедно с ДПС и БСП.

 2. 2 Профил на Рая
  Рая
  Рейтинг: 8 Неутрално
 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Къде е отишъл Андрейчо...
  Иначе ГЕРБ са силни сега и ще имат най-добри резултати. Особено на местно ниво, а както тук някой беше казал и са партията на шофьорите...

 4. 4 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Това са най-калпавите и крадливи хора в България" - така искам да съскате тролчета!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 5. 5 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Герб изобщо не са силни , просто другите тотално се компрометираха и хората съвсем рутинно ще ги изберат.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 6. 6 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Отбор хайдуци , кой от кой по заслужил.....

 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Нищо не пише за миналото на кандидатите? Щото нашата 2 мандата герберска кметица преди беше кмет от Ндсв, член на Евролъжицата, Бсп, Бкп, до 1990 г. секретар на общината.....

 8. 8 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не знам за ГЕРБ, но за БСП то най-добре е някак си времето да спре и тия избори да не идват никога..както се казва след тях специално за комунделите вече нищо няма да е както досега..

  .. А иначе не виждам пукнат проблем/ сериозен поне/ за "простите" гербаджии..

 9. 9 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  В интерес на истината ГЕРБ имат и добри попадения тук-там. Примерно на район Средец кметицата Стоянова свърши доста добра работа последните години, то се вижда.

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8709 Неутрално

  "ГЕРБ ще участва в предстоящите местни избори с най-достойните, качествени кандидати, хора с професионален опит, потенциал и амбиции."
  Че имат ли ГЕРБ такива хора?Като изключим,че са много амбициозни,другото си е жива заблуда.

 11. 11 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2058 Неутрално

  "Натрупахме сериозен опит и имаме отлично подготвени кадри. "

  В прикриването на длъжностни престъпления . И затова са малко наглеците , като ботевградския , който гризват дръвцето .

 12. 12 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2058 Неутрално

  [quote#10:"rosiraycheva50._"]Че имат ли ГЕРБ такива хора?Като изключим,че са много амбициозни,другото си е жива заблуда. [/quote]

  Че как да нямат . Настолна читанка им е бетселъра за гафовете на Простия /по самопризнание / им идеолог и лидер .

 13. 13 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2058 Неутрално

  [quote#4:"oporna_to4ka"]"Това са най-калпавите и крадливи хора в България" - така искам да съскате тролчета! [/quote]

  Не им сваляй нивото - в цяла Европа никой не може да им се опре .

 14. 14 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2058 Неутрално  "Герб изобщо не са силни , просто другите тотално се компрометираха и хората съвсем рутинно ще ги изберат. "

  Е , едва ли има други , които да ползват ЕГН за телефонен номер . И да изчисляват трудовия си стаж на 140 години за легитимация на доходи пред НАП .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK