ГЕРБ залага на шестима от досегашните си кметове в Софийска област

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, организационният секретар на партията Цветомир Паунов и депутатите на ГЕРБ от София-област на среща с кандидатите на партията за кмет в софийска област. Снимката е от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, организационният секретар на партията Цветомир Паунов и депутатите на ГЕРБ от София-област на среща с кандидатите на партията за кмет в софийска област. Снимката е от пресцентъра на ГЕРБ.ГЕРБ издига шестима от досегашните си кметове в Софийска област за нов мандат. За Ботевград, където през 2007 г. и 2011 г. ГЕРБ подкрепи досегашния кмет Георги Георгиев, проверяван за длъжностни престъпления, сега се търси друга номинация.


"Натрупахме сериозен опит и имаме отлично подготвени кадри. Кметовете от ГЕРБ в София-област изпълниха проекти по европейски програми и привлякоха чуждестранни инвестиции, с което повишиха стандарта на живот в общините. Затова ГЕРБ отново ще заложи на кметовете от София-област, доказали се в предходните мандати", каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща с кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Софийска област.


"ГЕРБ ще участва в предстоящите местни избори с най-достойните, качествени кандидати, хора с професионален опит, потенциал и амбиции. Сигурен съм, че нашите кандидати са хората, които ще работят за постигането на видими резултати във всяко едно населено място в областта", каза още Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.
В община Долна баня кандидатът на ГЕРБ е досегашният кмет Владимир Джамбазов. За него Цветанов коментира, че е от хората, които не дават празни обещания. "Вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на общината. През август предстои откриване на грандиозния проект за реконструкция на градския стадион. Проектът е на стойност 5 млн. и 600 хил. лв. Предстои и откриване на център за работа с деца, както и център за работа с възрастни хора", изреди той.


Кандидатът за кмет на община Драгоман е Андрей Иванов - кмет от ГЕРБ от 2011 г. Цветанов посочи, че по време на мандата на Иванов в общината е реконструирана уличната мрежа, тротоари и площади в редица села на територията на общината. "През септември предстои откриване на спортната зала в Драгоман. Стойността на проекта е близо 6 млн. лв. С работата, която върши той, доказахме, че сме част от силна и обединена Европа", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.


"Убеден съм, че това, което постигна Васко Стоилков през последните четири години като кмет на Сливница, не само може да бъде продължено, но и надградено, а именно - една изключителна устойчивост на общината. Пример за отличната работа на кмета е многофункционалната спортна зала "Арена Сливница", изградена с европейско финансиране на стойност 6 966 000 лв.", посочи още Цветанов.


В община Своге за поста ще се кандидатира отново сегашният кмет Жоро Цветков, който беше отстранен от длъжност заради обвинения в нарушения, свързани с бюджета и обществени поръчки. Според Цветанов, въпреки рецесиите, на които е бил подложен Цветков, той и екипът му имат реализирани проекти, променили облика на общината. "Преди няколко месеца в Своге беше направена първа копка на водния цикъл в с. Свидня, с което бе даден стартът на един от най-мащабните проекти, в резултат на който ще се подобрят качеството на живот и екологичните условия в общината. Към момента се реализира поредният изключително важен проект за община Своге, който е за подмяна на уличното осветление в 35 населени места в общината. Изпълнението му ще намали разходите за осветление до 50 процента чрез поставяне на енергоефективни и високоикономични осветителни тела. Община Своге е първата в България, която ще осъществи такъв проект", коментира Цветанов.


ГЕРБ отново издига Калоян Илиев за кмет на Ихтиман. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ посочи, че за четири години Калоян Илиев има изпълнени проекти на стойност 17 млн. лв. Той и екипът му имат подписан договор за изграждане на воден цикъл на стойност 28 млн. лв. Благодарение на усилената му работа централната градска част е изцяло обновена. По време на мандата му са изпълнени проекти за рехабилитация на пътища и водопроводи.


Кметът на Копривщица Генчо Герданов отново е кандидат за кмет на ГЕРБ. "Герданов е кмет от октомври 2014 година и през това време направи много за града. Благодарение на добрата му работа са постигнати видими резултати. Поздравявам Генчо Герданов за всеотдайната работа и организация на 11-ия Национален събор на българското народно творчество. Това е най-емблематичното събитие за Копривщица", каза Цветанов.


В община Челопеч ГЕРБ подкрепя независимия кандидат и сегашен кмет Алекси Кесяков. Кесяков и общинският ръководител на партията, който е и председател на Общинския съвет в Челопеч, създадоха добър и работещ екип в полза на хората от общината.


В Правец кандидат за кмет от ГЕРБ е Николай Яхов. Той познава отлично проблемите на общината и има опит като председател на Общинския съвет в Правец, каза Цветанов.


Hoминaциятa зa ĸмeт нa oбщинa Самоков е Венета Галева. Тя е зам.-председател но Общински съвет - Самоков, и директор на Бюрото по труда в града.


Номинацията за кмет на Костинброд е Трайко Младенов, досегашен заместник-кмет. Благодарение на работата на екипа на ГЕРБ община Костинброд е първенец в усвояването на евросредства на глава от населението за програмния период 2007 г. – 2014 г., отчете Цветанов.


Кандидатурата на ГЕРБ в община Етрополе е също на сегашния заместник-кмет Венета Гергова. Тя е и общински ръководител на партията. Благодарение на усилената й работа съвместно със сегашния кмет от ГЕРБ Богомил Георгиев, който се отказва поради здравословни проблеми, обликът на общината беше изцяло променен, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ. В периода 2007 – 2014 г. община Етрополе е разработила, изпълнила и изпълнява 40 проекта на обща стойност 83 милиона лева, добави той.


Номинацията за кмет на Елин Пелин е един от основателите на ГЕРБ в общината - Вяра Вучкова. Решаваща за тази номинация е добрата и работа като кмет вече два мандата на най-голямото населено място в община Елин Пелин - Гара Елин Пелин.


В община Антон Стоил Карагьозов е кандидат за кмет от ГЕРБ. Той е директор на дирекция "Европейски програми" и главен инженер в община Пирдоп.


Кандидат за община Божурище е Георги Димов. "Това е млад човек, но ние залагаме на знаещите и можещите млади хора, които имат сериозен потенциал. Той е общински ръководител на партията в Божурище", обясни Цветанов.


Радослав Асенов е достойна и успешна кандидатура, зад която застава плътно цялата структура на ГЕРБ в Годеч. Асенов е служител в системата МВР и Министерството на отбраната от 13 години. Той има опит в разработването и управлението на европейски проекти по Програмата за развитие на селските райони.


"Сигурен съм, че Георги Митров е достойната кандидатура за Костенец. С него ще покажем нов модел на управление на Костенец в диалог с гражданското общество. Ще подобрим състоянието на общината и ще поемем по-сериозно предизвикателството за новия програмен период", заяви Цветанов.


Николай Стоилов ще е кандидатът на ГЕРБ за община Горна Малина. "Това е човекът, на който ние изключително много разчитаме, защото, чрез работата си като председател на Общински съвет - Горна Малина, е имал възможност да се запознае с проблемите на хората", каза Цветан Цветанов.


Гинекологът д-р Иван Стойнов е кандидатурата на ГЕРБ за община Златица. Той е управител на Медицински център в Златица.


"Убеден съм, че кандидатът на ГЕРБ Донка Бикова ще работи за превръщането на община Пирдоп в по-добро място за живеени и привличане на бизнеса", обяви Цветанов.


В Мирково кандидатът на ГЕРБ е Петър Грохчев, кoйтo aктивнo подпомага дейността на партията на местно ниво.


"Галя Кунина е достойна кандидатура за община Чавдар. Сигурен съм, че тя успешно ще реализира политиката на ПП ГЕРБ в общината", каза Цветан Цветанов.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK