Баща ми ми викаше: "Як си сине, но си будала", и още запомнящи се цитати от Борисов

Баща ми ми викаше: "Як си сине, но си будала", и още запомнящи се цитати от Борисов


По традиция с всяко свое телевизионно участие премиерът Бойко Борисов ражда крилати фрази. Така стана и при днешното му гостуване в "Нова телевизия". Ето най-запомнящите се цитати и поводът, по който бяха казани те.


Какво му е на Цецо Цветанов за вътрешен министър, успешен според мен. В един момент в обществото с куп неща се създадоха негативи срещу него. Колко хора в ГЕРБ аз ги издърпах от позициите, на които бяха. То и с мен ще се случи същото. Човек се изхабява, изхабява. С назначаването му за шеф на ДАНС взриви цялото общество.
В отговор на въпрос, защо е обявил, че би работил с ДПС, ако го няма Делян Пеевски


Единственият който никога не е правил коалиция с ДПС съм аз, от всички партии. Когато направят нещо добро - ефенди мерси, като е нещо лошо - не сте прави, нямаме работа с вас.
Премиерът се възмущава на твърденията, че го слагат в един кюп с ДПС
Прощавам. Баща ми ми викаше: "Як си сине, но си будала" и ми даваше оценка. Знаете ли колко трудно се отъврвах от кожата на полицай и мнителността към хората. Считам за правилно Мая Манолова да е омбудсман, най-острата, най-..., да се пробва там, да видим как ще се справи.
В коментар за това защо е простил на Мая Манолова за Костинброд


Което куче ме е залаяло - все е побесняло. Къде са тези от Костинброд? Всеки се получи заслуженото. Народът ни върна на власт, тях ги прати в опозиция. Направиха ми голямо добро. Знам кой го направи, но има една поговорка "Всяко зло, за добро". Никога нямаше да си почистя партията, ако бяхме останали на власт при предишния мандат.
По повод това дали прощава.


В крайна сметка аз съм премиер. Толкова ми виси на главата всяка една тема, която има в държавата, че просто, когато чуя за парламента го обикалям. Самата дума "задължително гласуване" не ми харесва. Това е мит, че ще удари ДПС. Проблемът е с наказателния вот. Мен да ме накарат насила да гласувам - ще се съпротивлявам.
Борисов при обяснение как всъщност референдум ще има по най-важния въпрос, за електронното гласуване


Като бяхме в емирствата, пътувах с "Уиз еър", нискотарифна авикомпания, най-евтините. В щатите като ходих - летях с "Бритиш еъруейз" по същия начин. Има голяма разлика дали си вкарал международни престъпници в затвора и са ти издали смъртни присъди, или си един човек, станал по квотен принцип премиер, който представлява партиите. Примерно в Холандия е така.
По повод снимка на премиера на Великобритания, заснет в полет на нискбюджетна авиокампания.


Съседите в Сърбия подцениха този въпрос и премиерът Джиндич си отиде. Луканов не го пазеха. Това нанесе страшно лош имидж на държавата години на ред. България не е държава, която не си е посегнала на премиерите. Ако считат, моите приятели от Реформаторския блок, че трябва да си изложим и животът на риск... Защото всички огромни усилия, които полагаме. Защото всичките тези врагове, които... Това са алкохол, това са цигари, това е петрол, крадци... И да тръгна сега с колелото от Банкя за Министерски съвет, това ли да направя, за да им направя кефа и да улесня. Сега бива, бива, но баща ми викаше вол за мезе не бива.
За охраната на бивши премиери от НСО за четири години

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK