Когато институциите предпочитат да не отговарят

Когато институциите предпочитат да не отговарят

© Георги КожухаровВъпросът кой е отговорен за това, че Ярослав Димитров, станал известен с това, че е "любимият автокрадец" на премиера Бойко Борисов, е на свобода, получава отговор в зависимост от това коя медиа го задава. 


На въпрос на "Дневник" към Софийска градска прокуратура, зададен по мейл (отправен до пресцентъра, до говорителя на институцията Павел Панов, до говорителката на главния прокурор Малина Александрова и до конкретен служител в пресцентъра), защо присъдата на Ярослав Димитров не е изпълнена (за това е отговорно държавното обвинение), отговор така и не се получи. Същия ден прокуратурата е успяла да откликне на същото запитване, но на "Правен свят". 


Прокуратурата, която не обича да бъде критикувана, е пример за институция, която избирателно отговаря на журналистическите въпроси. Преди време в неофициален разговор оттам заявиха, че причината за липса на отговори на въпросите на журналистите от "Дневник" и "Капитал" е... редакционната политика на Икономедиа.
В пресцентъра на държавното обвинение отлежат поне от няколко месеца следните въпроси:


Дата:11 август, 2015 година


Въпрос; Здравейте,  преди около два месеца, Министерството на културата съобщи, че ще сезира прокуратурата за нарушения в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН)

Дали има някакво развитие по този случай - образувана ли е проверка? 
Ако не, по какви причини?


Резултат: Говорителят на градската прокуратура Павел Панов е с изключен телефон, служители от пресцентъра са или в отпуска, или затварят телефона. Затова позвъняваме два дни, след изпращането им на стационарния телефон. Оттам ни заявяват, че знаят за въпросите на "Дневник" и те са изпратени до компетентните лица. Ще получим отговор. 11 дни по-късно такъв не е пристигнал,


Дата: 28 юли
Въпрос: Здравейте, преди няколко години висши представители на държавното обвинение заявиха, че близо 800 телефона са били подслушвани незаконно от СДОТО. На какъв етап е производството по този случай?
Резултат: Никакъв отговор


Дата:24 юни
Въпрос: Здравейте, 
Моят въпрос е свързан с върнатия обвинителен акт срещу бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров?
На какъв етап е работата по отстраняване на нарушенията, констатирани от съда?
Резултат: Без отговор. Месец и половина по-късно на въпрос на "Дневник" на живо главният прокурор Сотир Цацаров даде срок до края на юли за повторното внасяне на обвинителния акт.
 
"Монополът над информацията е една от формите на цензура, използвана от управляващите. Най-често употребяваният метод е смятаните за "неприятелски" медии да бъдат лишавани от сведения. Журналисти от редица медии се оплакват, че понякога не са канени на определени събития и по този начин са лишени от информация, която конкурентните редакции получават". Цитатът е от докладът на Фондация "Конрад Аденауер" от 2014 година "Влияние върху медиите:собственици, политици, рекламодатели" (автори Орлин Спасов и Крум Благов). В него чрез анонимни интервюта и други журналисти споделят подобни проблеми.


"Описан ни беше случай, когато министър публично отказва интервю на журналистка, защото медията ѝ е "враждебно настроена" към него. Тази практика има и обратна страна – фаворизиране на репортери от "приятелски" медии, като им се дава важна информация, недостъпна за другите им колеги. Това не е само български феномен – той е разпространен в цяла Европа. Както посочва в статия проф. Герд Ланггут1 (1946-2013), самото съгласие за интервю, придружаването на делегации в чужбина с правителствения самолет вече са деформации, тъй като така управляващите "наказват" критичните към правителството журналисти, като не ги информират", пише още в доклада.


Министерство на култура на мълчанието
Едно от най-мълчаливите ведомства е културното министерство. Въпросите, свързани с Квадрат 500, с изложбата в Лувъра, командировъчните на Валерия Велева не получат никакъв отговор. А понякога и абсурдни. Много често, за да "отбият въпроса" от ведомството препращат и към закона за достъп до обществена информация.


Дата: 17 юли
Въпрос: 
Привет, г-н Мънзелов.

Два въпроса: Кои са били членовете на журито/комисията в конкурсите за директори на Националната галерия и Класическата гимназия - и кога можем да очакваме резултат от втория конкурс.
Благодаря и поздрав
Резултат: След разговор по телефона от пресцентъра заявяват на журналист от "Дневник", че подобен въпрос трябва да бъде отправен по Закона за достъп до обществена информация. След това се заявява, че имената са лични данни. Отговор така и не се получава.

Не всичко на този свят минава през законите
"Дневник" и "Капитал" имат сложна комуникация и с Министерството на финансите. За всеки въпрос оттам заявяват, че той трябва да бъде зададен по закона за достъп до обществена информация. По него институциите са задължени да дават отговор до 14 дни след постъпване на заявлението (обикновено отговорът пристига в последния възможен момент). "Капитал daily" цитира Албена Ивайлова, PR специалист и директор на пресцентъра на Министерския съвет в периода 1999 - 2001 г., според която законът за достъп до обществена информация често се използва за забавяне, затрудняване, отлагане на достъпа до обществена информация. 


"Всяка институция, всяко министерство  са длъжни да публикуват голям обем информация и би трябвало да се съобразяват с обществения интерес. Не всичко на този свят минава през законите. Но според член 14 от Закона за достъп до обществена информация институциите са длъжни да съобщават активно всяка информация, свързана с тяхната дейност", коментира пред "Дневник" адвокат Александър Кашъмов, ръководител на правната програма на Програма "Достъп до обществена информация".


По думите му практиката на Министерството на финансите е незаконосъобразна. "Законите служат, за да ползват гражданите, а институциите трябва да са открити към обществото, нали и затова има назначени хора - за връзки с обществеността", коментира още Кашъмов. Той припомня, че всяка година Министерски съвет публикува доклад, в който се записват устните запитвания и че всеки журналистически въпрос, отправен по този начин, търпи отговор.


Сред другите институции, които предпочитат да замълчат са в много случаи МВР, Столична община.

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Ярослав Димитров, станал известен с това, че е "любимият автокрадец" на премиера Бойко Борисов"...Как как?! Как го определихте отдела? "Любимия му крадец"?? Подсказвам : " На Борисов всички крадци са му любими"!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ха, чакайте отговор от цаци?! А бе аланкоулу, цацаратурата се отчита само на господ! Въпроси задавате? Серсеми...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3355 Весело

  Очакванието на економедията, че те ще храчат Цацаров, а той ще вика, че дъжд вали и ще се отнася с топлота към въпросите на журналяците е типично за полуграмотни игноранти.

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  Това е защото досега няма уволнен лемур за неизпълнение на служебните задължения.Те смятат ,че ние сме им длъжни ,а не обратното.Трябва нов закон за чиновниците, който вреди на общестото, да няма право на държ. пенсия. За полицаи и военни -също!

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#2] от "oporna_to4ka":

  Без турцизми, моля.

 6. 6 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Не може да има мълчалив отказ на Министерства,министри,институции,като прокуратура например по никакъв повод ,особено за такива отговорни медии,каквито са Дневник,Капитал,Капитал Дейли!
  Това е възмутително и говори за липса на морал в управляващите.

  Tony
 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#4] от "hodounski":

  Але...але..алелуя бейби!
  Сутрин си добра и послушна...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 518 Разстроено

  Ех, какви глупандери бяхме когато пеехме, че комунизмът си отива...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Свинските черва се крепят,най организираното нещо в България е организираната престъпност.Някой или някои ще трябва да ги "разсекат"тези"свински черва"както го е сторил Александър Македонски с гордиевия възел.Ама кой,или кои ще влязат в ролята на Александър Македонски,взора ги не види.

 10. 10 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":

  "Опорната", колеги са с твоята Магнолия

 11. 11 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#2] от "oporna_to4ka":

  " Абе, аланкоулу, цацаратурата се отчита само на Господ ! "


  Това ли е новото име на Доган ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 12. 12 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Безотговорност и ненаказуемост на държавния чиновник, това е, което сродява до неразличимост България и Русия. Наистина в това отношение сме два братски народа.

 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#10:"stenli1"]"Опорната", колеги са с твоята Магнолия[/quote]
  Омръзна ми да ме занимаваш с Ненчо Балабанов, Джим Керии...само мрънкате бе! Само мрънкате...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Институциите в България не само мълчат, те и заблуждават или казано по точно лъжат безцеремонно. Вярно е, че болшинството от населението е с озлобено чалга мислене, но все пак има личности, които мислят, ама за властимащите не им пука защото се чувстват недосегаеми

 15. 15 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2181 Любопитно

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":"Подсказвам : " На Борисов всички крадци са му любими"!"

  😧😧😧
  И Цветан ли, Василев де, не Цветанов?
  😰😰😰

 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Любопитно

  Браво за статията.

  На "институциите" в Тик..стан не трябва да се дава да дишат. Тези мафиот ски структури трябва да са нонстоп под натиск.

 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#11:"niksan1"]Това ли е новото име на Доган ? [/quote]
  Според Серж - да. Не мога да му противореча, Моника ще ми се сърди.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#15] от "batzdravo":

  Или самия Бойко. Той много ревнува "конкуренцията", така че по-скоро останалите крадци не са му любими

 19. 19 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#15] от "batzdravo":

  А, Бат Клечо и той бил тук? Шапка ти свалям...шапка ти свалям....

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на wse равно
  wse равно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "alg57373608":

  На висшият държавен чиновник. Другите кучета ги яли.
  Я поработете малко в държавна служба и да видим какво пак , ще говорите и колко съкращения, ще искате. Нямате си идея какъв хаос е в държавните институции.
  По-скоро това което казваш важи за общинските и за висшите чиновници. За нормалните служите ли поверигата не - тяхната е много трудна.

 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  .....или с "терпентина" или с "подпиране" на банки.
  Или с "Булгартабак"?
  Или с грамите на американските посредници?

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#8] от "дедо Андро":

  " ЕХ, какви глупендери бяхме, когато пеехме, че комунизма си отива ..."


  Комунизма нито е идвал, нито си отива - няма такова животно ! От т. н. " социализъм " останаха неразградени и нелустрирани тайните служби, пряко подчинени на КГБ и те се които ни мачкат, грабят и всичките ни неволи идват от тях !
  Няма защо да се възмущава " Дневник " на липсата на отговор от прокуратурата ( няма такава ) и другите ведомства и министерства - навсякъде гъмжи от нелустририните, които се подчиняват САМО на повелята на Доган - резидент на КГБ в България !
  Животът в България може да тръгне към нещо добро, САМО, ако народът решително излезне на улицата, но това е друга тема и друг разговор ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#10] от "stenli1":

  " Опорната " колеги са с твоята Магнолия "


  " Краставицата, която съдържа 98% вода ..."
  Мирча Кришан в ново изпълнение от stenli 1

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 25. 25 Профил на wse равно
  wse равно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  <p class="quoteComment">Ех, какви глупандери бяхме когато пеехме, че комунизмът си отива... <span>- цитат на коментар <a href="javascript:void(0);" onclick="jQuery('html,body').animate({ scrollTop: jQuery('#comment-11').offset().top },500);">#8</a> от “дедо Андро”</span></p>
  До коментар [#8] от "дедо Андро":
  И не сте се променили в това отношение.

 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#24] от "niksan1":

  Просто казвам истината, никсън123

  А магистрали, ленти... това е Мира Кришан.

 27. 27 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#19] от "oporna_to4ka":"Подсказвам : " На Борисов всички крадци са му любими"!"
  До коментар [#19] от "oporna_to4ka":"А, Бат Клечо и той бил тук? Шапка ти свалям...шапка ти свалям...."

  Каракачанке, сто години, все на вратата ще си вързан.🐶 Виж, Чимшираната Кокетка, се издигна и не се чува вече.😳😫
  А шапка на по-умните, трябва да сваляш, така си е!😂

 28. 28 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 493 Любопитно

  Ами намерили са му цаката.Правиш си каквото искаш и после "среден пръст" на данъкоплатците.Само около избори са по-разговорливи май...

 29. 29 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело

  [quote#13:"oporna_to4ka"]...само мрънкате бе! Само мрънкате...[/quote]
  Вместо да благославяме дните си, че живеем във века на Боко, нали?

 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#11:"niksan1"]Доган[/quote]
  Най лесно е да се оправдават политиците с него. Лежал в резиденцията си, злите езици говорят, че бил неадекватен...

 31. 31 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Когато институциите предпочитат да не отговарят, е време, да се закрият и да се открият наново с нови, необременени хора.

 32. 32 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2181 Весело

  До коментар [#31] от "гарата":"Когато институциите предпочитат да не отговарят, е време, да се закрият и да се открият наново с нови, необременени хора."

  Верно, бе брат'чед😄! И поводи за ленторязане, за закриване, за откриване. 😎Земеш да предложиш на Вожда във лицевата Му книга!😂

 33. 33 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Никоя държавна или друг вид властническа институция не може да отговаря правдиво за нищо.
  Направили го, ще се разпадне - или ще бъде пометена от гнева на гражданите.
  Лъжите и полуистините пазят институциите - гражданите се колебаят кой е за бой, връзват се на провокации и търсят виновни другаде... защото са ДОБРЕ ВЪЗПИТАНИ от институциите поданици.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 34. 34 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  Белгиецът, в своята безпомощност, окупира кметството. Ако не беше го направил още щяха да го подритват мафиотските БГ "институции"

 35. 35 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Просто сега се взривяват мините с дезинформация заложени през 2007/8 г. на Лафкаджийска територия "България". Първата още тогава беше "узбухна" пред "Капитал"-ци чрез разпространението.

 36. 36 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 638 Гневно

  АЛООО,УВАЖАЕМИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ОТ ДНЕВНИК,КОЛКО ПЪТИ ВИ ПИСАХ ЗА ОБЯСНЕНИЕ, ЧЕ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ МИ БЕЗ ОСНОВАНИЕ,ОТГОВОР НЕ ПОЛУЧИХ.........................каквото повикало такова се обадило и вярвам,че не съм единствен.

 37. 37 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#3] от "Lemmy":

  Много добре казано,очаквам да бъде изтрито.

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9185 Неутрално

  Колкото и да ни подреждат все по-назад в класациите по правосъдие и свобода на медиите,на тези,от които зависи да мръднем напред,въобще не им пука.На тях така им е добре.Пък и показват,кой командва в България.

 39. 39 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  Дневник за не получилите отговор въпроси Вие се обръщате към г-н Кашъмов от програма "Достъп до обществена информация" ,виж при нас гражданите същата тази информацията ще пристига точно и на време от амбудсУоман Манолова..

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 40. 40 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Когато им се задават съвсем естестени и нормални въпроси, ПОВЕЧЕТО ИНСТИТУЦИИ В БЪЛГАРИЯ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ИЛИ ОТКАЗВАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА ДА НЕ ИЗПУСНАТ ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА СРЕЩУ ТЯХ В ПРИСЪДАТА, ИЛИ СЕ ПОЗОВАВА НА ЗАКОНА И ПРАВАТА СИ, ЗА ДА НЕ ОТГОВЯРЯТ КОЛКОТО Е МОЖЕ ПО-ДЪЛГО, ИЛИ ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ.

  Което някой би приел за неестетвено и неприемливо, ако не знаеше, че В БЪЛГАРИЯ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА И НАЙ-ВАЖНИТЕ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИ СА В НЕЙНИЯ ПАТРИМОНИУМ И ОГЛАВЯВАНИ ОТ НЕЙНИ ХОРА, а всички надолу отлично го знаят и съобрзявт с това - нещо като самоцензура, говоря разбира се за онези, които не са откровени престъпнии и мафиоти!

 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#26] от "stenli1":

  " Просто казвам истината ..."


  Не, просто плюеш ! Когато се изказва някакво мнение / позиция, хората се аргументират и дума по дума обясняват и доказват позицията си .
  Преди малко писах на dorisch, ще напомня и на теб - не съм фен на Борисов, и не го защитавам на всяка цена и постъпвам по същия начин, когато някой извън темата се включва, само за да наплюе Костов .
  Като изхвърлим Псувача и няколко тъпи комундера, мисля, че коментиращите са интелигентни и образовани хора и можем без проблеми да спазваме добрия и градивен тон .
  Лек и приятен ден !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на r3v0lv3r
  r3v0lv3r
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нормално, в България няма свободни медии, повечето статии са платени и целенасочени. Целенасочено се опитват да контролират общественото мнение по темите и да оплуват конкурентите. Също не ми е ясно от къде идва идеята, че трябва да се отговаря на всички емайли с въпроси, които някой реши да прати. Има хора които за 1 ден могат да напишат стотици емайли с въпроси, те хората не работят единствено за да отговарят на въпросите на псевдо журналистите.

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  До коментар [#30] от "dobrich":

  " Лежал в резиденцията си, злите езици говорят, че е неадекватен ..."


  От твоите уста - в Божите уши !
  Ако това е наистина така, значи има някой, който тихомълком е поел неговата функция ...!
  Нека не забравяме и активистите от " Монтерей ", които не са по-малко вредни и все пак това за Доган ... А ДАНО ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  Много ясно когато държавата почти не функционира на задаващите неудобни въпроси се гледа като на досадници които развалят рахата на чиновниците!

  klimentm
 45. 45 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [#44] по какво съдиш, че държавата "не функционира"? По това, че не изпълнява фантазиите, които сама разпространява за себе си?
  Не, работи си чудесно: чиновниците вземат заплати, прибират данъците, всяко ДЕЯНИЕ срещу богаташите и политиците бива наказвано. ТОВА са функциите на държавата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 46. 46 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [#8] наистина. Не беше идвал, за да си отива.
  Някои разбраха това.
  Ти още не си.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 47. 47 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Весело

  До коментар [#41] от "niksan1":

  Да го поФала ли? Знам, че ти го направиш достатъчно "професионално"

 48. 48 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#41] от "niksan1":

  Ще ти отговоря сериозно

  Магнолията е най-вредното нещо случвало се на клетета ни държава. Страната ни се затрива " благодарение" най-вече на него. Никога преди този, не съм се срамувал, че съм българин. Страната ни има шанс, само ако тъова "нещо" отиде там където му е мястото - в затвора

 49. 49 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Оттам ни заявяват, че знаят за въпросите на "Дневник" и те са изпратени до компетентните лица. Ще получим отговор. 11 дни по-късно такъв не е пристигнал.

  Защото въпросите са били изпратени до некомпетентни задници.

 50. 50 Профил на dunaprenti
  dunaprenti
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#42] от "r3v0lv3r":

  "те хората не работят единствено за да отговарят на въпросите на псевдо журналистите"

  Всяко министерство има по една дирекция, която се занимава точно с това. Сигурно е по-важно да се мислят нови методи за вдигане на рейтинга, вместо да се отговаря на тази паплач, а?

  http://www.mi.government.bg/bg/departments/vrazki-s-obshtestvenostta-i-protokol-20-1.html

 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#43:"niksan1"]има някой, който тихомълком е поел неговата функция ...! активистите от " Монтерей [/quote]
  Теория на конспирацията. Много удобна за далавераджиите в управлението. Всички свои съмнителни и неадекватни действия и бездействия, оправдават с безсилие пред Доган/Дпс или някакви митични кръгове.

 52. 52 Профил на guentertreitel
  guentertreitel
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Ама питайте Цацаров дали името му значи спасител. Погалете го зад ухото, похвалето го. Похвалете после и Пеевски. Пък току виж ви отговори.

 53. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#48] от "stenli1":"Магнолията е най-вредното нещо случвало се на клетета ни държава. Страната ни се затрива " благодарение" най-вече на него. Никога преди този, не съм се срамувал, че съм българин. Страната ни има шанс, само ако тъова "нещо" отиде там където му е мястото - в затвора"

  Не съм убеден, че е само Той виновен за случващото се! Още доста са в тази "класация"!😈
  Страната ни би имала шанс, ако всички Те, са в затвора за "делата" си!😇

 54. 54 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Най-добре е прокуратурата да се закрие.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 55. 55 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Институцийте са задължени да отговарят на всички въпроси,независимо от кого са зададени,и от най-обикновен гражданин в срок от 1 месец.За не получен отговор е престъпление,което се наказва по закона,на-малкото наказание е уволнение.Говоря за Зап. Европа,в България това никога няма да стане

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK