Чудотворна псевдожурналистика

Славка Бозукова

© Надежда Чипева, Капитал

Славка БозуковаВестник "Капитал" публикува отворено писмо до Славка Бозукова, управител на "Блиц" и главен редактор на "Стандарт". "Дневник" публикува едно към едно текстът на писмото. 


Отворено писмо до г-жа Славка Бозукова
Г-жа Бозукова е управител на "Блиц" и главен редактор на "Стандарт", носител на орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен, даден й за изключителни заслуги към развитието на културния туризъм у нас и заради кампанията "Чудесата на България". Въпросната отличена кампания нашумя през последните седмици благодарение на серия от публикации във в. "Стандарт", посветени на открития от Божидар Димитров кладенец с лековита "жива вода" в средновековната българска столица Плиска. А също така и покрай пресечената в зародиш иновативна маркетингова инициатива за дистрибуция на гореспоменатата "чудотворна субстанция" със съботните броеве на всекидневника.


В ролята си на главен редактор на "Стандарт" Бозукова е подписала както етичния кодекс на българските медии от 2004 г., така и алтернативната му версия, лансирана през 2014 г. от гравитиращия около Делян Пеевски и Ирена Кръстева Български медиен съюз. По странно стечение на обстоятелствата ръководеният от нея журналистически конгломерат, в който отскоро вече официално попада и жълтото онлайн-издание Blitz.bg, също така е един от шампионите по усвояване както на средства от европейски програми, така и на рекламните бюджети на министерства и държавни ведомства.
Именно калните медийни импровизации на Blitz.bg и очевидното системно погазване на елементарните журналистически стандарти са причината да изберем нестандартния за нас формат на "отвореното писмо".


Конкретният повод е публикацията "Първо в БЛИЦ! Гей скандал разтресе "Капитал" от 26-ти август. Тя e насочена срещу управляващия редактор на изданието Алексей Лазаров и още същия ден услужливо бе препечатана едно към едно от побратимия на blitz.bg жълт сайт pik.bg.


Г-жо Бозукова,
Със статии като тази нямате право да претендирате, че управляваните от вас медии правят журналистика. Те са поредната мутация на стратегията, използвана от империята на Пеевски и Кръстева за манипулиране на общественото мнение и за дебелашко оплюване на всеки, който се опитва да разобличи модела #КОЙ.


Впечатление ни направи също така поредицата от събития и факти, която предхожда излизането на въпросната клеветяща публикация. Статията се появява след постинг в личния Facebook-фийд на редактора на "Капитал" Алексей Лазаров. В него той публикува снимка от кортежа на премиера Бойко Борисов по време на официалното му посещение в Туркменистан с коментар, че има очевидни доказателства за странно близка връзка между правителствената пресслужба и жълтия сайт pik.bg.


Ето и текстът на самия постинг:
"Само да обърна внимание, че при някои от посещенията на Бойко Борисов в чужбина, когато той не е придружаван от журналисти, в "Пик" се появяват ексклузивно снимки от пътуването. Така е и сега с посещението на премиера в Туркменистан (Не пускам линк от хигиенни съображения).


Сега, ясно е, че някой от делегацията прави тези снимки - едната е от средата на кортежа. Това няма да е кой друг освен шефът на пресцентъра - съмнявам се някой да може редовно да дава несанкционирано каквото и да е на "Пик".


Иначе казано снимките идват от официален източник, но се дават неофициално, за да дадат предимство на една медиа.


Това доказва нещо важно и неприятно - има много близки контакти между медийната служба на правителството и "Пик", което говори за изключително ниска медийна хигиена. Показва, че има желание не за решаване на проблемите в медиите, а за използването им в името на някакъв неясен интерес. За връзките с Пеевски няма и да коментирам.
(Снимка: интернет smile emoticon)"


Само ден по-късно, за да няма формален повод за обвинения към pik.bg, че си отмъщава, контраатаката дойде от челната страница на Blitz.bg. Сайтът отвръща на удара със статия, лично нападаща Лазаров, която съдържа единствено злоба и показва, че постингът е засегнал някаква много чувствителна точка. Акцията обаче е очевидно координирана: само час и половина материалът все пак се появява и в pik.bg. И за да стане индиректно ясно кой е конкретният повод за атаката, в публикацията на Blitz.bg натрапчиво е вмъкнат лайтмотивът за "хигиенните съображения", присъстващ и в постинга на Лазаров.


Първоначалната ни реакция беше, че няма особен смисъл да се занимаваме с цялата тази долна история. На пръв поглед всичко това изглежда като дребно заяждане и поредното тиражиране на гнус и злоба. На практика обаче това е класически пример как работи мръсната пропаганда и черния пиар в България. Подобни публикации срещу неудобни личности всекидневно и абсолютно безнаказано заливат именно тези два сайта - "Пик" и "Блиц". В момента активна (и особено нечистоплътна) кампания се води и срещу президента - очевидно захранвана от неистовия страх на лицата, които седят зад двата сайта, че той би могъл да се кандидатира за втори мандат.


Подобна злоба и гнус напоследък се излива и върху Слави Трифонов, тъй като много хипотетичните му планове евентуално да влезе в политиката могат да разбъркат по трудно предсказуем начин политическото блато. Същото се случва и с прессекретаря на президента Мария Иванова, с кмета на Пловдив Иван Тотев и още вероятно много други.


Накратко: двата сайта "Пик" и "Блиц" са се превърнали в кална артилерия, която стреля по репутациите на всички, които застрашават интересите на групата, чието публично лице се явява Делян Пеевски. Te са новите пропагандни бухалки на мафиотската симбиоза между политика, медии, бизнес и съдебна власт.


Това обаче няма как да продължи твърде дълго. След всеки пример за дискредитираща кампания срещу репутацията на някой почтен човек  или просто лице, което е неудобно на Пеевски, възможностите за манипулации чрез въпросните псевдомедии става по-малка. Защото хората не са чак толкова наивни. Вижте например съдбата на вестник "Политика". Вижте "Монитор". Вижте "Телеграф". След като постепенно се разбра, че те се ползват за публични екзекуции, способността им да насаждат внушения започна да излинява. Сега те (може би с изключение на "Телеграф") съществуват само, защото затварянето им ще създаде имиджов проблем на Пеевски.


Това, г-жо Бозукова, е на път да се случи и с формално притежаваните от вас медии. Само че много по-бързо. Преди хората не си даваха ясно сметка, че медиите могат да са бухалки. Сега вече знаят, защото почти всеки ден го виджат на практика. Просто още не всички са разбрали кои са новите наказателни бригади на "успелия млад мъж". И още нещо: това, че компрометирането на "Блиц", "Пик" (вероятно по съвместителство и на "Стандарт") ще стане бързо, не означава, че няма да е мъчително.


Има обаче нещо, което вече се е случило. И то е краят на илюзиите, че вие се занимавате с честна и почтена журналистика. Всъщност че въобще се занимавате с журналистика. Ако по критериите на вашата група въпросната публикация се приема за медиен продукт, това означава, че не практикуваме една и съща професия.


И ако днес с подобни разсъждения се занимаваме предимно ние - журналистите, които сме избрали да работим за читателите си и да заспиваме спокойно вечер (а не да лижем подметките на медийното задкулисие), въпросът е кога държавните институции също ще започнат да правят разликата. Всякакво легитимиране на сайтове като "Пик" и "Блиц" от държавни институции и политици - даването на интервюта, коментари, споделяне, позоваване и разбира се финансиране, означава, че те подкрепят масираната злоупотреба със свободата на словото. Означава, че подкрепят медийните екзекуции. Че всеки лев от европрограма, инвестиран във вашата група, г-жо Бозукова, превръща човекът, който я е разрешил, в съучастник на публичните разстрели на репутации.


Нещо повече, държавните институции и политиците, които общуват с тези медии, стават съучастници в убийството на българската журналистика. Защото заради подобни текстове все повече хора смятат, че да си журналист, означава да лъжеш, клеветиш и да си измисляш по поръчка на различни хора.


На третите лица, които съвсем между другото ще прочетат тази кореспонденция, бихме искали да кажем - в България все още има журналисти, които се стремят да вършат работата си съвестно и които често понасят негативите от това. И тъй като твърдим, че принадлежим към тази категория, смятаме за редно да обърнем внимание, че ценностите и добрите практики на професията не отговарят на това, което може да бъде прочетено в издания, които искат да спечелят любовта на читателите с флакони "жива вода". Или пък в августовската жега търсят стъпки от "снежния човек" Йети в полите на Витоша край село Кладница.

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Ехааа , свобода на словото а?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Оплюването не е само ДЕБЕЛАШКО, то е и ДЕБЕЛЯНско.

 3. 3 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Наистина съм смаяна от трансформациите на Славка Бозукова,която помня от времето преди много години,като работеща журналистка във вестник Демокрация.Какво се случи с тази искрена,тогава млада журналистка,та премина в жълтини и едва ли не магьосничество.Тъжно е да видиш такава деградация на личността.

  Tony
 4. 4 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Свободата на словото защитава правото да изразяваш непопулярни идеи, а не махленското говорене или писане.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 5. 5 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  От години "Стандарт" следва само течението на всяка нова власт, а беше време, когато този вестник, първи напечатан на синя хартия, се купуваше повече и от "Труд" като стожер на демокрацията.

  За жълтите дописки и грубите правописни грешки дори ми е обидно да пиша.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 6. 6 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Разстроено

  Най-голямото от 'чудесата' на България е, че я управлява УТАЙКАТА на обществото!

  В мътните посткомунистически времена изплува дебел слой от най-гнусна утайка, която се настани непоклатимо на върховете и задушава всичко, което се доближава до истинската цивилизованост, култура, закон, изконни ценности, морал.

  Един поглед върху физиономията от снимката е достатъчен, за да разбереме какво се крие под фалшивото русо...

 7. 7 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  За съжарение млякото отдавна се разля. За много хора "журналист" стана синоним на това, на което е синоним и "политик".

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 8. 8 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#3:"Free person"]Какво се случи с тази искрена,тогава млада журналистка,[/quote]

  ОЯЛА се е.

 9. 9 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Весело

  Славка Бозукова и Венелина Гочева са жените с най-дебели вратове, които съм виждал. И двете носят ризи с мъжки рамер 44.
  Бая захлебиха последните години.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 10. 10 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 880 Неутрално

  [quote#3:"Free person"]Наистина съм смаяна от трансформациите на Славка Бозукова,която помня от времето преди много години,като работеща журналистка във вестник Демокрация.[/quote]
  Трансформации...мутации...Животът си има своя динамика

  То и Волен Сидеров е бил редактор на "Демокрация" на времето, глей' го к'во л@йно е сега!
  До коментар [#3] от "Free person":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 11. 11 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Любопитно

  Меко казано, и тази ми е гнYсна, като ИренА Кръстева...

  Форумът е в будна кома...
 12. 12 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Журналистиката през последните няколко години в България.
  ПОВРЪЩАНО , с което се обезличават актоалните новини...!!!

 13. 13 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Все по-неграмотни стават "управниците" в България.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 14. 14 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#9:"Blood Red Skies"]Славка Бозукова и Венелина Гочева са жените с най-дебели вратове,[/quote]

  Къде ги виждаш тези вратове?

 15. 15 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  [quote#14:"princess_x"]Къде ги виждаш тези вратове? [/quote]
  На съответните места.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 16. 16 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Като изключим правописните грешки /поне медия трябва да пишете правилно, не медиА/, написано силно и предизвиква справедливо чувство на гняв, за съжаление и безпомощност. Аз, например, не помня от преди колко години не купувам вестници. Човек трябва да има чувство за елементарна хигиена. По същата причина на пазарувам от Лафка

 17. 17 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 486 Неутрално

  'Дневник' само е пропуснал да спомене, че Бозукова взе орден при правителството на Дебелян, пардон, на Станишев!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 18. 18 Профил на Mockingbird
  Mockingbird
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Глей'те го праслака колко медии е накупил (незнам дали списъка е пълен):

  Сайтове:

  • Blitz.bg
  • Vsekiden.com
  • Bnews.bg
  • Monitor.bg
  • Inews
  • econ.bg
  • sporta.bg
  • get.bg
  • Livenews.bg
  Class.bg
  Afera.bg
  БГНЕС

  Вестници:

  • „Уикенд”
  • „Шоу”
  • „Всеки ден”
  • „Телеграф”
  • „Монитор”
  • „Политика”
  • „Новинар”
  • „Борба” – Велико Търново
  • „Марица” – Пловдив
  • „Струма” – Благоевград
  “Засада”
  “Стандарт”
  "Преса”
  “Труд”
  “24 часа”
  “168 часа”
  “19 минути”
  “Супер 19″
  “Галерия”
  Europost

  Телевизии:
  • ТВ7
  • News7
  • The Voice – музикална телевизия
  Телевизия ALFA

  Радиа:
  • Magic
  • The Voice
  • “Витоша”
  • “Веселина”

  Списания:
  • „Топ Гиър”
  • „Аутобилд”
  • „Хелоу”
  • „Уикенд за жената”
  • „Биограф”
  • “Тема”
  • “Love story”

  На практика прасето контролира почти цялото медийно пространство...

 19. 19 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  "… Че голям мурафет ли е един вестник да се издава? Тури си едно перде на очите (па и няма нужда), па псувай наляво и надясно. Ами как! … Нали е работа да омаскарим тогоз-оногоз – за туй нещо не се иска кой знае каква философия."


 20. 20 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Оказва се, че ако имате предпочитан сайт за информиране, всъщност получавате доза пропаганда, подчинена на интересите на търговските интереси на сайта (собствениците). Някаква немислима случайност ми поднесе това писмо и в "Афера"; съкратено, където е нужно; добавено - колкото трябва, хиперболизирано - според интереса... За псувните и откровената склонност към прекалена употреба на синоними на "фекалии" да се изкажат психиатрите.
  Някой знае ли място, където просто ти казват какво се е случило, а не занимават човека с малоумни коментари на дебилни, почти грамотни графомани?

 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4812 Неутрално

  Още Ст.Л.Костов е описал този тип журналистика. Нищо ново под слънцето.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#17] от "Amot":

  Орденът е получен миналата година, т.е. 5 г. след Станишев.

 23. 23 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Помията е заляла всичко.
  Рай за Прасчо...

 24. 24 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  Поздравявам журналистите от "Дневник" за интелигентното послание към Бозукова, за това, че не са се приближили и на милиметър до нивото на медиите, които тя представлява!
  Вие се движите не просто в различни орбити, на различни планети сте! В страните, към чиито демократични ценности се стремим, "журналисти" като въпр. Бозукова, като "Калоян Стоев" и др., биха били допуснати до редакции на нац. медии единствено като обслужващ персонал.
  Впрочем, те и сега са такива.

  "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
 25. 25 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#18:"Mockingbird"]На практика прасето контролира почти цялото медийно пространство...[/quote]
  А още по на практика прибира парите на всички партии от ежегодните предизборни кампании, а парите им идват от бюджетни субсидии... няма да продължавам. Доган е велик политик. Кой го е казал, бацета?

 26. 26 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Правителството финансира рекламната кампания на Булгартабак ( Пеевски).
  Правителството отпуска 10 мил. лв. повече за залата в Пловдив, строена от Водстрой (Пеевски).
  Правителството дава ексклузивна информация на Пик (Пеевски).
  Протести няма.
  Народецът продължава да плюе Костов, Станишев и Орешарски и да носи Борисов на ръце.

 27. 27 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Любопитно

  [quote#18:"Mockingbird"]Глей'те го праслака колко медии е накупил (незнам дали списъка е пълен): [/quote]

  Ох...добре, че е не купил още и сайта ми за Белот...

  Форумът е в будна кома...
 28. 28 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  [quote#13:"Нефертити"]Все по-неграмотни стават "управниците" в България.[/quote]
  Тва некви намеци са, галиба неразбираеми за обикновените, честни гербери, подпиращи с крехките си рамене "некои" наистина неграмотни управници. В България

 29. 29 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#20] от "Дъската ми хлопа":

  Нещо си в грешка, afera.bg го препечатва едно към едно.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 30. 30 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  За "честната журналистика" забравете сега.След време може-в мемоари.

 31. 31 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#24] от "Bramasole":

  Те паааа, ноо убави. Гербери

 32. 32 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#30] от "xalikarans":

  Точно тъй, Ксали, громи ги! Разбий ги)))

 33. 33 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#18:"Mockingbird"]На практика прасето контролира почти цялото медийно пространство...[/quote]

  Не, само ПОМИЙНОТО и ЧАЛГАРСКОТО медийно пространство. Където доста хора (като мене) никога не стъпват. За да не се изцапат или заразят!

 34. 34 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2206 Весело

  "Само да обърна внимание, че при някои от посещенията на Бойко Борисов в чужбина, когато той не е придружаван от журналисти, в "Пик" се появяват ексклузивно снимки от пътуването. Така е и сега с посещението на премиера в Туркменистан (Не пускам линк от хигиенни съображения).”
  =======================================
  Цитат от въпросния пасквил в Блиц: “Съображенията за съпротивата срещу “Кака Алекса" били изцяло хигиенни: журналистите се гнусели да работят на бюра и столове, ползвани за сексуален терен от любовниците."

  Видимо и двете “медии” са се хванали здраво на хигиената!
  Трифонов поне има навика да съди такива медии, защо и Икономедия не потърси удовлетворение в съда?

  Засега поне според мен mediapool постъпват най-разумно, сигурно защото чистачките им са по-класни?!
  (Снимка: интернет smile emoticon)

  I Want To Believe
 35. 35 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1182 Весело

  Бозук на турски значи задник....

 36. 36 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#3] от "Free person": [quote#3:"Free person"]Наистина съм смаяна от трансформациите на Славка Бозукова,която помня от времето преди много години,като работеща журналистка във вестник Демокрация.Какво се случи с тази искрена,тогава млада журналистка,та премина в жълтини и едва ли не магьосничество.Тъжно е да видиш такава деградация на личността. [/quote] Туй е то съдбата на журналиста в честните частни медии при дИмУкрациЪтъ! Ако на някой не му харесва, знаеш кво казват работодателите...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 37. 37 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Чалгата е повсеместно!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 38. 38 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Любопитно

  [quote#35:"dobrich"]Бозук на турски значи задник.... [/quote]

  Думата е бУзук...и, естествено произлиза от бУзи...

  Форумът е в будна кома...
 39. 39 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#35:"dobrich"]Бозук на турски значи задник....[/quote]

  Означава 'повреден'. Напълно съответстваща фамилия за индивида от снимката, нали?

 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  Пука ми на мен за Слави Трифонов. Който не се е хванал с чалгаря, той не се е оцапал от простотията му. Не знам защо го лансирате, но не ви отива.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Тая нещо много корпулентна бе! Забелязвам зависимост между наднорменото тегло и стремежа към ръководене на медии.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 42. 42 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#18] от "Mockingbird":

  Повечето от изброените на практика не носят никаква полза, понеже и без друго ги купуват и посещават само ограничена група потребители, страдащи от ментални проблеми.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#3:"Free person"]Какво се случи с тази искрена,тогава млада журналистка[/quote]
  Просто е.
  Купили са я!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#4:"7777"]Свободата на словото защитава правото да изразяваш непопулярни идеи, а не махленското говорене или писане. [/quote]
  Още по-малко целенасоченото оплюване на неудобни хора и особено когато се основава на измислици, лъжи и инсинуации!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#36:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Туй е то съдбата на журналиста в честните частни медии при дИмУкрациЪтъ![/quote]
  Смешник!
  Що си мислиш, че като изкривиш думата ставаш по-оригинален и по-убедителен?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на alterity
  alterity
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#16] от "daam":

  отпреди е една дума гусин гл. редакторе ... това слетите думи дето пишете разделно е новото бич повсеместен ... дет издава класовите разлики и прилики ... хохо

  Просто се закачам ... толко е повсеместно, че мамата си тРака

 47. 47 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  На Бозук - ова, са и пратили бозук работи.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#43] от "Храбър": [quote#43:"Храбър"]Какво се случи с тази искрена, тогава млада журналистка- цитат на коментар #3 от “Free person” Просто е. Купили са я! [/quote]
  Защото
  човека
  е СТОКА!
  Която се купува и продава,
  както всяка друга стока!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 50. 50 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#3] от "Free person":

  Хайде сега!Не сте ли чували за силата на парите?Ако не,да знаете-ГОЛЯМА Е!

 51. 51 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Повдига ми се само като гледам снимката!

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  От много време,въобще не влизам на сайтовете blitz.bg и pik.bg.Освен лъжи и помия,там друго не може да се прочете.Дайте всички да спрем да ги четем.

 53. 53 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 316 Весело

  Именно калните медийни импровизации на Blitz.bg и очевидното системно погазване на елементарните журналистически стандарти са причината да изберем нестандартния за нас формат на "отвореното писмо".
  ---------------------------------------

  И аз ви писах отворени писма, ама все едно писах на умрял! Вашите статии са или писани от купени журналисти или препечатвате чужди с една камара грешки, за цензурата не споменавам!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
 54. 54 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Българският вестникарски пазар е с мизерен мащаб.
  Мамин Прасчо от тия неща не вдява ни на йота. И Мама Праска, като й знаем капацитета - едва ли.
  Джаскаш няколоко милиона бюджет и всички Славки, Валерии, Тошовци и Петьовци се нареждат на копанката.
  Нема лошо- нека гуцат, ама струва ли си изобщо да си губим времето с тях?
  Кой изобщо чете Стандарт? Кой още не е вдянал, че Боцата си играе в някво тъпо филмче, режисирано в Москва?
  Стандарт и другите неминуемо изчезват, Боцата няма как да стане Булгарбаши.
  Жалко, ама не мога да ги мисля. Да си се оправят някак си.

 55. 55 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#35:"dobrich"]Бозук на турски значи задник....[/quote]

  Като видях "образа" на снимката, си помислих, че е пр.сеефска... Същото "Ентелегентно" излъчване.

 56. 56 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#52:"rosiraycheva50._"]От много време,въобще не влизам на сайтовете blitz.bg и pik.bg.Освен лъжи и помия,там друго не може да се прочете.Дайте всички да спрем да ги четем. [/quote]
  Аз рядко влизам в Блитц, а пик ми е почти непосещаем. Дразни ме дивашката система на коментиране там и липсата на модериране на просташки изяви. Но пък трябва да се поглежда и тук и там, за да се сравняват различните гледни точки.
  Странно ми е, че въпреки че дневник е с много по-добър дизайн и подреденост на сайта, читателите на блитц са в пъти повече.

 57. 57 Профил на vrangel
  vrangel
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Вестникар ли?! Жаба да бях пипнал, по нямаше да ме е гнус!" Иван Вазов
  Попада ми периодично петъчнияг брой на "Стандарт", не че съм мнителен, но ми прави впечатление, че вестникът е ангажиран в хибридната война на руснаците - реклами на разни Газмановци и империалистически балет, доброжелателни пътеписи от Крим, оказа се, че и малоумното същество Оля Ал Ахмед праща дописки от Донбас. При нередовното преглеждане на вестника да получавам такава наситена доза промотиране на руснашки теми навежда на мисли.

 58. 58 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#35] от "dobrich": Бозук на Турски Език не означава задник в буквалния смисъл на думата. Но можеш да кажеш нещо от рода на 'гьотю бозук'.

 59. 59 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 572 Неутрално

  ПИК и Блиц не са срам за жулналистиката, защото не правят журналистика. Без значение колко заблудени души ще се объркат, че и останалите са боклуци като тях.
  И хубаво, че сами показват разликата между истинските медии и тяхната токсична продукция със статии, като споменатите в писмото.

  Горбачов
 60. 60 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  защо ни занимавате с тоя човешки боклук?

 61. 61 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#35] от "dobrich":

  Бозук -тур.bozuk-зна4и развален/а/о.

  ne mutlu türküm diyene.
 62. 62 Профил на FTA
  FTA
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#1:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Ехааа , свобода на словото а?
  [/quote]

  Мда. Самия факт, че ти се позволява да сереш малоумия под всяка новина в сайта, показва, че дори и твоето мнение е уважено, вместо да бъдеш изтрит и с бан по IP. Същото се отнася и за други подобни същества, вярващи във "фекалните натовски бомби"...

  Социализъм - превръща паразитирането в държавна политика.
 63. 63 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Бозукова е просто черноработничка на магистралата на платеното сквернословие, тя не е просто в занаята, тя е в най-древния занаят. Не че може да спре дори и един закъсал тираджия на своята магистрала със своето туловище. Нейната магистрала се казва Пътят на всеобщото българско пропадане и там тя заработва кирливите си сребърници.. Хвърлете и ги като я видите - да влачи - и вашите пари ще вземе, няма да откаже, но работата със свинята винаги свършва в гьола, в който тя живее...

 64. 64 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  На снимката прилича на съдържателка на дом за специални услуги.

 65. 65 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#52] от "rosiraycheva50._":

  Ако не са някои подобни статии и коментарии във форума, даже няма да знам, че съществуват.
  Подобен боклук може да се чете само от индивиди гледащи Биг Брадър и подобните.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 66. 66 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Неква завист проличава в тази анонимка

 67. 67 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2589 Весело

  Въпрос към форумеца Добрин Велков:
  Уважаеми г-н Велков,
  по Ваши коментари разбирам, че сте бивш кадър на БА. В качеството Ви на познавач на оръжията, бих искал да Ви задам следния глупав, но основателен въпрос:

  възможно и изпълнимо ли е въпросната Бозукова да вземе една базука, да я хване така, че снарядът да сочи към главата й, след което да дръпне спусъка?

  Предварително благодаря за отговора Ви.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 68. 68 Профил на de_e_zorata
  de_e_zorata
  Рейтинг: 244 Весело

  [quote#19:"Един препатил"]"… Че голям мурафет ли е един вестник да се издава? Тури си едно перде на очите (па и няма нужда), па псувай наляво и надясно. Ами как! … Нали е работа да омаскарим тогоз-оногоз – за туй нещо не се иска кой знае каква философия."


  [/quote]Това не означава ли, че се върнахме 100г. назад?

 69. 69 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Бих превела "чудотворна псевдожурталистка" на по достъпен език, като Спукана Ви (ни) е работата.

 70. 70 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 426 Гневно

  Всички тия кифли, събрани сякаш от чакалнята на провинциален фризьорски салон са истинска язва, която просто трябва да бъде тотално изметена от всякъде, а след тях да се дезинфекцира! Бързо при това! Заразата е смъртоносна, а смрадта задушаваща за цялото общество.

 71. 71 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тази е по голяма Свиня и от Свинята- майка!

 72. 72 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Аз съм изненадан, че някой чете Блиц и Пик! Честно. Мислех ги абсолютни маргинали съществуващи само заради парите на Пеевски.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 73. 73 Профил на enero
  enero
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Макар и често да не съм съгласен с редакционната линия на иконмедия, аз се подписвам одобрително под тази статия.
  Кой съм аз, че това да има значение? Аз съм един потомствен вестникар, в чиято кръв тече болката на изнасилената от "успешните млади мъже" истина в България.
  Дневничета, капиталета и иконки, НЕ сте сами! Горе главата!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  .
 74. 74 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Икономедия, прочитайте си я и вие тази статия от време на време. Разсъжденията ви са правилни напълно, но Икономедия не е по-малко (просто по-интелигентно) бухалка от Пик...

  Sic transit gloria mundi...
 75. 75 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#9] от "Blood Red Skies":

  А мама Праска къде я забравяш? Тя е с палатка върху себе си!

 76. 76 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 885 Неутрално

  На компютъра имам инсталирано приложение, което преди време група ентусиасти бяха направили-блокира и предупреждава отварянето на страници от групата на "успелия млад мъж" и охранената му майка.
  Все пак, следя и за личната си информационна хигиена
  И въпреки това, имам доста интелигентни познати, които четат въпросните боклуци и дори споделят техни линкове в социалните мрежи. Не мога да си обясня този "феномен".

 77. 77 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  До коментар [#25] от "Дъската ми хлопа":


  [quote#25:"Дъската ми хлопа"] Доган е велик политик[/quote]
  Според мен това, с което се занимават Доган, Борисов и тем подобните им не е политика.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 78. 78 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Таз свинкя има орден "Кирил и Методий". Той се дава на изявени хора в областта на науката и културата....

  WTF?

  Инак "Дневник" и "Капитал" да очакват разследване и от Цацаратурата. Цацата също ходи да лиже подметките на свинята на рождения ден на ПИК.

  А Алексей Лазаров не знам дали е гей или не, защото това изобщо не ме интересува. Но на псевдо-мъжкарите от свинските медии и редовно четящите ги ще им кажа, че той е с порядъци по-голям мъжкар от всички тях.
  Преди около 15 години, Лазаров вече журналист във в. "Капитал" беше нападнат и пребит пред дома си. И въпреки това не се отказа. А биячите и поръчителите им все още не са известни на полицията и прокуратурата. Те всъщност и не искат да им стават известни.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#56:"jovanoty"]Странно ми е, че въпреки че дневник е с много по-добър дизайн и подреденост на сайта, читателите на блитц са в пъти повече.[/quote]

  Никак не е странно - човешкият баласт е винаги в повече.

 81. 81 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#70:"nonsens2"]Всички тия кифли, събрани сякаш от чакалнята на провинциален фризьорски салон са истинска язва, която просто трябва да бъде тотално изме[/quote]

  За съжаление и столичните фризьорски салони бълват същата пошла отврат - достатъчно е да се пусне който и да е български телевизионен канал.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 411 Неутрално

  А защо Дневник не отправя писмото си до Недялко Недялков - създателят и Лайномет номер едно на Блиц? Перверзното създание днес е написало още по-страшни глупости по адрес на хората, подписали петицията срещу информационната тоалетна Блиц! Този Недялко е истинска воняща утайка, дори в сравнение с останалите фекалии в Блиц и Пик. Според мен, той е съчинителят на атаката срещу Капитал. Само абсолютно извратен и бездарен писач може да съчини подобна гнусотия...

 84. 84 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Защо въобще четете български вестници? Така и така всичко е препечат от международни медии, а у нас всичко се знае по сурат-тефтеря

 85. 85 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#3] от "Free person": " ... Какво се случи с тази искрена,тогава млада журналистка,та премина в жълтини и едва ли не магьосничество."

  money talk

 86. 86 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "Алф": ≪За съжаление млякото отдавна се разля. За много хора "журналист" стана синоним на това, на което е синоним и "политик"≫.

  Защо ЗА СЪЖАЛЕНИЕ? Та нашите журналисти още от време оно са толкова лъжливи и манипулативни, колкото и нашите политици. За съжаление е, че все още има хора у нас, които не са го разбрали.

 87. 87 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дали сега ПЛИЦ както съдят Татяна Дончева, че ги клевети, че са на Пеевски ше засъдят и "Дневника на олигарха"? Надали, олигарсите си пазят най-важното - парите.

 88. 88 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ghost Writer":

  Наистина ли 109 души (към този момент) одобряват констатацията, че Стандарт някога е бил стожер на демокрацията!?..

 89. 89 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  [quote#72:"barel"]Аз съм изненадан, че някой чете Блиц и Пик! Честно. Мислех ги абсолютни маргинали [/quote]


  Сигурно ще се изненадаш, но ще ти доверя, че милиони хора в България ядат шкембе, пият шльокавица, наливат се с бира, затварят лютеници, конфитюри и компот и дори заявяват, че не слушат чалга!

 90. 90 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#70:"nonsens2"]събрани сякаш от чакалнята на провинциален фризьорски салон [/quote]

  Гледайки пр.сеефска на снимки в пресата, не оставам с впечатление, че ходи на фризьор, а по-скоро при кварталния бръснар, който я "минава" надве-натри с ножицата.

 91. 91 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1620 Весело

  Всички медии в България,без изключение, са си избрали мишени и плюят по тях целенасочено и без да подбират средствата. Мишените са в зависимост от това,кой плаща на дадената медия.
  Така,че в това отношение Блиц и Пик нито са новатори, нито ще бъдат последни! А всяка нова медия се създава,за да плюе по някого!
  Та след като изяснихме този въпрос, мисля да посъветвам "Дневник" да поставя ударението върху индивидуалните слабости на Блиц и Пик, а не да изтъква недъзи, които са присъщи и на него. А слабостта на въпросните е в това,че те се олицетворяват с някои необятни одиозни фигури на нашето ежедневие. Според мен, достатъчно е да се каже,че те са рупори на Пеевски и Кръстева и "Дневник" вече има няколко точки в повече. Друг е въпросът,как ще ги използва. Но да излиза на състезание за това, кой повече полива опонентите си с кал и л.йна и къде поръчителството надделява над обективната журналистика, е доста рисковано-може и да загуби!

 92. 92 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 521 Весело

  Статията на "Блиц" е кафява журналистика отвсякъде. От друга страна поне разбрах защо има такова могъщо отразяване на гей-новини в "Дневник"

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK