Бедстващият мигрант се появи отново в центъра на София, никой не може да установи статута му

Бедстващият мигрант се появи отново в центъра на София, никой не може да установи статута му

© ДневникМигрантът с неизвестен статут, за когото разказа "Офнюз" на 21 август, се появи отново на централна улица в столицата в безпомощно състояние. Човекът се представя като Кемал Лехмада, от Либия. Това е записано в единствения документ, с който разполага - служебна бележка от Дирекция "Миграция" на МВР за освобождаването му от дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, видя репортер на "Дневник".


Според документа той е на 33 години, макар че изглежда далеч по-възрастен. Видимо е в лошо здравословно състояние - едва ходи заради счупен крак, прав може да се задържи само за кратко на патерици. Според хората, опитали се да му помогнат първия път, под дрехите крайниците му са покрити с остри екземи.


Служебната бележка е с дата 8 октомври 2014 г.

В нея е записано, че от Бусманци мъжът трябва да отседне на адрес в ж.к. "Младост". Посочен е и мобилен телефон за контакт, който в момента беше изключен. Въпреки това Кемал се е озовал на улицата - от думите му се разбира единствено, че това е станало, след като свършил парите, с които си е плащал наема. 
Около 20 ч. около мъжа на ъгъла на "Алабин" и "Граф Игнатиев" отново се струпаха граждани и репортери, чудещи се как да му помогнат и към коя институция да се обърнат. Имаше хора от организацията "Приятели на бежанците" и от арабската общност. На смесица от френски, английски, италиански, български и арабски обаче остана невъзможно да се сглоби историята на Кемал.


Да се установи статутът му пред държавата и кой носи отговорност за него се оказа


невъзможна задача и за българските институции в този час.


Кемал твърди, че чака документи; че "служебната бележка" е свързана с ул. "Монтевидео", където се намира Интеграционният център на Държавната агенция за бежанците, както и че е имал издаден идентификационен документ със снимка, който отдавна е изтекъл. На въпросите как е намерил апартамента в "Младост" отговаря уклончиво. Единствените му притежания са одеало, плик с храна и бутилка бира.


Околните също имат различни, често противоречащи си, версии за съдбата на му. Според Али Бени, който живее от дълги години в България и познава хората от Бусманци покрай заниманията си с протестантската църква, мъжът е в България от три години и е хрисим човек, който започнал да пие, след като останал на улицата. 


Към 22 ч. на мястото се появи полицейски патрул, а една от първите му задачи беше да събере личните данни на струпалите се граждани. Полицаите любезно обясниха, че


единствено Дирекция "Миграция" на МВР 

би могла да потвърди кой и какъв е човекът под въпрос. Опитите им да се свържат с нея обаче бяха безуспешни. Успяха околните след многократни позвънявания - и получиха отговор, че тя е претоварена и може да се заеме със случая едва утре. От дирекцията подчертаха и че документът у Кемал - с едва различим черен печат и подпис в черно, може въобще да не е негов, а ксерокопие.


Линейка на Спешна помощ също пристигна късно вечерта. Лекарка от екипа заяви, че многократно са срещали Кемал Лехмада по сигнали в различни части на града и го познават отпреди да попадне в пресата. През пролетта го намерили


в тежко състояние, със счупен крак, вероятно жертва на побой 


и го закарали в "Пирогов". Жената сподели, че няма представа как той се придвижва предвид състоянието си. 


На тазвечершният преглед се оказа, че основните показатели на Кемал са в норма и той не е спешен случай, т.е. няма основание за настаняване в болница. За разлика от предния път обаче ръководството на "Спешна помощ" се свърза със Столична община и двете институции се разбраха да бъде откаран в Центъра за временно настаняване на бездомни хора на ул. "Ришки проход" №2 в "Красна Поляна".


В 23.15 ч. Кемал Лехмада предостави за пореден път намачканата си хартийка, този път на втората кола на "Спешна помощ", която дойде да го отведе натам. Али Дени, който и друг път е попадал на такива случаи, я последва с такси - според шофьорите на линейката застраховката не покриваше возенето на придружител в колата.


Преди седмица "Дневник" запита компетентните органи какви действия се предвиждат, когато има бедстващи на улицата чужденци без документи, колко са бездомните мигранти у нас и коя е отговорната институция в случая, но все още няма отговор.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1135 Любопитно

  Прекрасен повод някой от безбройните съчувстващи на бежанците да го приеме в домът си, да го нахрани, да се изкъпе. И след това да поеми усилията по интегрирането му в нашата толкова нуждаеща се от квалифицирана работна ръка страна. Ако пък не е квалифициран да го обучи, колко му е.

  Така де, няма само приказки и нравствени тиради, нека да видим и малко дела.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 2. 2 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Четете,четете....https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/01/ужасът-наречен-ротшилд/

 3. 3 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Има стотици или поне десятки българи, които са долу-горе в положението на този имигрант, но никой не им обръща внимание. Защо е това внимание към един чужденец, появил се незнайно защо по някакъв неизвестен начин в България? И Fred (#1| e прав: Защо добре заплатените журналисти и репортери апелират към хората с по-ниски от техните доходи да направят нещо, а самите те проявяват своята загриженост само на думи и никога на дело?

  Защо повикът не е ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ, а е ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ?

 4. 4 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тъжна история, но Fred (коментар #1) е абсолютно прав.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 5. 5 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Първата работа на ченгетата била да проверят личните данни на хората. От къв зор? Щот са се събрали?

 6. 6 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Преди седмица пред моята къща също имаше паднал....българин в безпомощно съсъояние, бездомник. Също извикахме жърза помощ и по същия начин ни отговориха, че техен познайник и състоянието му няма данни за бърза помощ. Дневник, няма ли да запитате компетентните органи какви действия се предвиждат, когато има бедстващи на улицата българи, колко са бездомните българи у как и коя е отговорната институция. Или това не модерно в момента и не хваща декиш?

 7. 7 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  До коментар [#5] от "agl52316780":

  ами може да е имало ексцесии, толкова са загрижени че чак са се сбили кой да помогне.
  Всеки вика вземи го ти

 8. 8 Профил на shw13306788
  shw13306788
  Рейтинг: 225 Неутрално

  От новините останах с впечатлението, че мигрантите са все високо образовани и само чакат да отидат в мирна страна за да преуспеят, не да тежат на данъкоплатците като занимават полиция, бърза помощ и т.н.

 9. 9 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  Да го закарат в Германското посолство....

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 10. 10 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  На този бедите започнали, когато се пропил ... и трябва да се чувстваме ужасно лоши хора за това ли ???
  Кой, мамта му, иска да ни вмени това ???
  Да го товарят на нещо, и да заминава в Либия, да си кърка там !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Както винаги институциите не са в състояние да решат належащ проблем - прехвърлят си топката и не могат да поемат отговорност

 12. 12 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Три години. Младост. Наем. Бира. Половината български пенсионери живеят по-зле от този "мигрант", но за тях нищо няма да прочетем. Дневник, вземете го в редакцията.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Голяма липса на човещина в коментарите. Утре вие може да сте в същото състояние, човек не знае. Не е въпросът дали човекът е чужденец или чист българин. Въпросът е адекватна ли е и човечна ли е държавата ни. Явно тя е такава, каквото е обществото ни.

 14. 14 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  До коментар [#3] от "glog":

  Съгласен! Не виждаме много пример от тези наши писатели хуманисти.
  Ама то "Дайте да дадем" на практика си значи "Дайте да дадете"

  Fail with honour then succeed by fraud
 15. 15 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 666 Неутрално

  ... какво тук значи ... някак..ъв си човек ...
  Из реализма на съвременния мразещ и ненавиждащ свят.

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 16. 16 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  БХКто как така не са му защитили правата още?

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 17. 17 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Според Али Бени, който живее от дълги години в България и познава хората от Бусманци покрай заниманията си с протестантската църква, мъжът е в България от три години и е хрисим човек, който започнал да пие, след като останал на улицата."

  Ето ви истината за този човек. Не, че не трябва да му се помогне. Но такива пропили се само в София са стотици вероятно.

 18. 18 Профил на marij57
  marij57
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Пълна апатия и презрение лъха във форума към страдащия. Единственият адекватен коментар е на "шпшгел". В западните държави на континента всеки християнин дава пари на църкавата за издръжка на свещениците и сградата и за пдослон на такива нещастници, защото е явно, че е трудно на отделна личност да поеме лично грижите към изпаднал в беда. Колко от вас дават месечно по 1-2 или 20 лева в кварталната си църква? или вие не сте християни, а...Държавата сте ВИЕ, тя не е нещи извън вас, и както вие се грижите за нея, така и тя се грижи за вас! Разберето го и не гледайте на нея като на нещо чуждо, външно и длъжящо ви. Затова сме бедни, нещастни и разделени.

 19. 19 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дневник, един диван ли нямате в редакцията да споделите с човека или сте силни на приказки, пък ако е изкъпан няма да генерира новини...

 20. 20 Профил на Компетентен
  Компетентен
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Как е възможно масово хората да са толкова озлобени и негативни към човешкото нещастие - утре вие може да сте на негово място. Обществото ни е тотално деградирало.

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Да извикаме у нас Орбан, и да се опитаме да натресем на някой Боко

 22. 22 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2939 Неутрално

  Къде е общината в цялата сага.Нали това става 3г. в София? За кучетата -приюти ,за хората -улицата

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2939 Неутрално

  До коментар [#18] от "marij57":

  Плащаме си данъците на общината.Църквата не плаща данъци.Но и църквата и общината си затварят очите и се занимават с ленторязане.

 24. 24 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това общество ни е познато.
  Просто нема начин...

 25. 25 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Безотговорното отношение на институциите към хора в беда си го знаем. Вчера си позволих да се пошегувам под статия за този човекм днес ще се опитам по-сериозно.

  Българин, циганин, бежанец, имигрант - човекът страда и има нужда от помощ. Не е вариант да бедства по улиците, защто:
  1. Може да разнася болести и паразити.
  2. Може да стане обект на забавление за хора, на които не искаме и не трабва да предоставяме такива забавления.
  3. В стремежа си да си набави хляб, бира или топлина може да направи бела.
  4. Така със сигурност не е полезен на обществото, докато ако си стъпи на краката (ха дано) може поне да не ни е в тежест. Ако ще да рови по кофите.

  Това са бързи четири причини да му се помогне от обществото, заради самото общество. Може и да е неспасяем случай, не знам. И няма как да си го прибера вкъщи. И не, не му помагах когато се влачеше (на 4 крака, буквално) из Младост, ако е бил той.

  Това, което казвам е, че за обществото е по-изгодно да помогне, отколкото да го остави да създава рискове по улицата. Не защото е законно или незаконно пребиваващ.

 26. 26 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 389 Неутрално

  кой носи отговорност за него
  ------------------------------
  аз мисля, че всеки трябва да носи отговорност сам за себе си

 27. 27 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 914 Гневно

  Аз досега не съм видял една статия в Дневник за бедстващ български пенсионер или клошар, пък дори от малцинствен произход!!! Да ви упътя, отидете до първия квартален контейнер.

  Евроатлантида
 28. 28 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар № 25 от "xcheffo":
  Ти наясно ли си колко такива има само като пообиколиш центъра на София?
  Тези хора сами не си вярват. Няма как ти да му помогнеш, ако той не желае да се бори...

 29. 29 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  И ако някой си мисли, че този контингент няма значително да се увеличи след като дойдат повече мигранти, просто е много наивен.
  А коментарите и плюсовете и минусите към тях са нещо съвсем друго...

 30. 30 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 272 Неутрално

  [quote#28:"theanalyser"]Няма как ти да му помогнеш, ако той не желае да се бори... [/quote]
  Абсолютно съгласен. Това май го пропуснах в обстойния си анализ, но да, така е.

  И си прав, че този контингент едва ли ще се намали с новите мигранти. Така че не е зле системата да се поразкърши.

 31. 31 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 700 Разстроено

  [quote#13:"spiegel"]Голяма липса на човещина в коментарите. Утре вие може да сте в същото състояние, човек не знае. Не е въпросът дали човекът е чужденец или чист българин. Въпросът е адекватна ли е и човечна ли е държавата ни. Явно тя е такава, каквото е обществото ни.[/quote]
  Радвам се да прочета и човешки коментар, но откакто в една бяла уж държава и то в голям град видях не един човек в подобно състояние и то през студените месеци, нямам вяра в каквато и да е заинтересованост на т.нар. държавни органи за съдбата на подобни хора. Лежат като неудобен "боклук" по улиците, а ние бързаме да ги подминем извръщайки поглед. Ако имаше адекватни действия поне от страна на църкавата....Но и те си гледат рахата.
  Краят на Цивилизацията ще настъпи слет тоталното изчезване на Човещината. В душите ни.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 32. 32 Профил на ramones79
  ramones79
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#23] от "hodounski":

  Това, че църквата не плаща данъци не означава автоматично - има пари. Макар че в твоята цинична кратуна точно това значи.
  Как мислиш, в държава като нашата, където хората са повече като теб, отколкото като marij57 (вж коментар 18) - колко пари изобщо влизат в църквата? И знаеш ли колко струва на месец само издръжката на 1 храм (без да говорим дори за заплатите на свещеници, певци, клисари) ?

  Църквата е проекция на народа - когато той не е вярващ - и в нея съответно няма достатъчно постъпления и не е в състояние да развива кой знае каква социална дейност.

  Въпреки това тя развива такава, не са един и 2 храмовете, към които с помощта на доброволци има кухни за бедни, помощи, дрехи, неделни училища и дори на някои места школи - иконопис, музика и др.

  Така че си помисли какъв искаш да си - циник (плюващ по форумите с пяна на устата) или човек (реално вършещ нещо) ? Ако е второто - поинтересувай се кой е енорийският ти храм, пък се приучи отвреме на време поне да го посещаваш. Ако си невярващ - има благотворителни организации (вкл. и извън-църковни) - начини да се включиш смислено бол. Въпросът е има ли желание? Останала ли е човещина?
  Тези въпроси стоят пред всеки един от нас.

 33. 33 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Нещо трябва да се направи в системата, за да може да посреща такива случаи бързо и адекватно. Проблемът не е от вчера.

  plamenhristov5
 34. 34 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Отвращава ме медийното и гражданско лицемерие. Има хиляди бедстващи хора в България, които години наред се чудят как да свържат двата края и да си платят наема, но за тях никой не се интересува и не прави новини. За сметка на това пък за един емигрант от Либия са се събрали група граждани, репортери и организации. Не е нормално.

 35. 35 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 771 Неутрално

  вижте, ако този човек наистина е от 3 години в България, и още не може да каже 3 думи на български - не знам къде е тръгнал

  съчувствам му, НО - в мига когато е пристигнал в БГ е трябвало да почне да учи езика и да се хване на каквато и да е ако трябва хамалска работа, общ работник някъде ако трябва

  иначе това си е една битова история- пропил се човекът и останал на улицата, това че идва от Либия не виждам какво променя, има стотици такива бездомни само в София

 36. 36 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Е как така се е пропил, нали Коранът забранява консумацията на алкохол?! А пари откъде?

  SAVE EUROPE!!!
 37. 37 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#13] от "spiegel":
  Абсолютно точно, за съжаление. Просто българското общество като цяло се дехуманизира с опасни темпове...или пък винаги си е било такова. Наистина, какво значение има дали един изпаднал в беда несретник е българин или чужденец....

 38. 38 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#32] от "ramones79":
  Минусите,които сте събрали са поредното доказателство за тъжната констатация от коментар #37

 39. 39 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Зад спирката на 76 на ул. Атанас Москов в Младост 4, на 20 метра от бензиностанция Лукойл и на 200 метра от вход 1 на София Бизнес парк, в изоставена сграда от един месец са се самонастанили някакви хора, които много внимават да не бъдат забелязани. Почистили са помещенията, градинка са си направили отпред, затворили са с подръчни материали изкъртените врати и прозорци. Дори ток са си прекарали от стълб на уличното осветление. Тоест лека полека си изграждат собствен свят под нашият европейски нос. Интересното е, че въпросните помещения граничат стена до стена с магазин и строеж, откъдето няма как да не са забелязали промените, но ..... всички си траят: Имотът е чужд, а токът е общ .....
  След вчерашното отхвърляне на закона за корупцията от НС излиза че в България противозаконното отнемане си е най- най- нормален БИЗНЕС.

  rakas
 40. 40 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#20] от "Боби":

  оо това е сигурно.
  но не е причина да не се прави нищо.
  напротив, трябва да е причина да
  се прави всичко за да се очовечат хората.
  с малки стъпки.
  всеки божи ден.

 41. 41 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#39] от "Йосиф":

  Значи в скоро време ще им търсим и общинско жилище.....

  Вчера,на Пиротска и Хр Ботев едно 10-12 годишно дете клечеше на тротоара и дишаше лепило.По-възрастен наблизо цветисто го псуваше.
  Не питай как минах с детето и какво му обяснявах.........

 42. 42 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 460 Неутрално

  В България сме на принципа ни чул, ни видял, ни разбрал. Харесва ми как хората загрижени се струпват около него, но никой не предприема нищо по-съществено, а отново си прехвърляме топката. От друга страна има инсттуции, които трябва да си свършат работата и, както виждаме са си я свършили. Предвид познанията на българската администрация ще бъде твърде садистично да препращат човека към други институции и инстанции, най-добре една инжекция и ...

 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  [quote#13:"spiegel"]Утре вие може да сте в същото състояние, човек не знае.[/quote]
  Затова вземаме мерки да не сме. Аз например съм си изградил няколко защитни стени, дори държавата да спре да изплаща пенсии, дори да се срути валутният борд пак ще оцелея. Много много скромно но няма да лежа по улиците.

  Но за тази цел съм работил и спестявал цял живот, лишавал съм се от много неща. И не съм тръгнал към страна където не знам как ще оцелявам. Сам си го е причинил.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Дневник, десетки хиляди български ПЕНСИОНЕРИ БЕДСТВАТ с 160 лева ПЕНСИЯ. За тях нещо така ще напишете ли?

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  [quote#35:"carmello"]това че идва от Либия не виждам какво променя, има стотици такива бездомни само в София [/quote]
  Е как да не променя, толкова е модно последно време да се пише за бежанците, да се описват страданията им, да им се съчувства (само на думи). Само напиши думата "бежанец" и статията ти се веднага се приема, иначе ще има да се въргаля в кошчето защото е посредствена.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на Гъз, ти си нашето знаме!
  Гъз, ти си нашето знаме!
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#18] от "marij57":


  До коментар [#32] от "ramones79":

  Ей вярващите нали знаете. Бог ви обича и му трябват кинти, винаги му трябват кинти. Той е всевластен, всезнаещ, мъдър, но някак си просто не може да изкара пари.

  Следването на троловете е сигурно като следването на парите.
 47. 47 Профил на zzzlostar
  zzzlostar
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#1] от "Fred":

  Не говори тъпотии и не поучавай хората, заради гражданската им позиция.
  Нищо лошо няма да съчустваш на бежанци и да смяташ, че трябва да им се помогне. Мнозинството от хората, които мислят така нямат възможност да вземат и да издържат допълнителен човек - бил той бежанец, гражданин на Монако, Уелския принц или ако щеш Колин Фарел.
  Това не ги прави лицемери.
  От техните и ТВОИТЕ данъци се издържат няколко институции в България от хрантутници, чието задължение е да действат по подобни случаи и това трябва да се изисква от тях, щото за това им се плаща, а не да се почесават и да си прехвърлят отговорността.

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Какво значи в безпомощно състояние.Човекът си седи,в съзнание е,показва документи,вероятно фалшиви,свършил е парите и се надява на съчувствие,каквото ,както се вижда,получава.Никой не знае какъв е и какво са намеренията му.Утре можеда хвърли във въздуха всички около него.Много наивни хора сме,това българите.

 49. 49 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1040 Гневно

  От един частен случай, не бива да се правят генерални изводи...
  Факт е, че съществува пробойна в закона и служителите са с вързани ръце, но пък този въпросен "мигрант" за 3 години, освен да е ял, пил и фек@лоотделял, не виждам да е допринесъл нещо друго за себе си, да не говорим за обществото, което му търпи присъствието...

  Форумът е в будна кома...
 50. 50 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#1:"Fred"]Прекрасен повод някой от безбройните съчувстващи на бежанците да го приеме в домът си, да го нахрани, да се изкъпе. [/quote]
  Не не искам да го приема в домът ми. Но пък е прекрасен пример, да си припомним, че Либия при Кадафи, беше страна със социално здравеопазване, доста развито и този човек там щеше веднага да е получил помощ. Така беше в Либия, докато нашите "съюзници", не решиха да ги бомбандират с атлантическа "демокрация".
  САЩ какво се ослушват и не приемат бежанците, които те направиха немили недраги ? Не искам аз да го приемам в домът ми, да го приемат американците и да се погрижат за жертвите си.

 51. 51 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#47:"zzzlostar"]От техните и ТВОИТЕ данъци се издържат няколко институции в България от хрантутници, чието задължение е да действат по подобни случаи и това трябва да се изисква от тях,[/quote]
  След като от моите данъци се решава какво искам аз, то аз искам първо да се помогне доколкото може на българите в подобно положение и чак после, ако е сигурно, че има възможност да се помага на небългарите.
  Жал ми е за тези мигранти, но по-ми е жал за българите в подобно положение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK