В деня на Съединението президентът призова за човешко отношение към бежанците

Президентът Росен Плевнелиев

© Юлия Лазарова

Президентът Росен ПлевнелиевВ деня на Съединението да си спомним, че само заедно можем да решаваме кризите, които ни заобикалят - за това призова президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 130-та годишнина от историческото събитие. Държавният глава и върховен главнокомандващ говори на площад "Съединение" в Пловдив, където тази вечер се състоя тържествена заря-проверка.


Връщайки се към историята той припомни, че целият български народ - християни, мохамедани, арменци и евреи, единно е отвоювал и защитил Съединението. Росен Плевнелиев направи паралел с актуална криза в Европа - бежанската, и призова институциите да действат заедно при решаването й, за да имат доверието на гражданите. "Бежанците са хора като нас... Те са човешки същества в нужда. Те бягат от ужаса на войната...", каза президентът и напомни, че решаването на тази криза не е по силите на нито една държава, която и да е тя. 


Няколко седмици преди изборите и националния референдум държавният глава настоя за толерантност и обща работа в името на България.


"Дневник" публикува пълния текст на словото на президента:
Уваважеми г-н Заместник-председател на Народното събрание,
Уважаеми Президенти Стоянов и Първанов,
Уважаеми г-н Кмет,
Уважаеми г-н Областен управител,
Уважаеми народни представители,
Ваше преосвещенство,
Ваши превъзходителства,
Скъпи сънародници,


В историческия път на България има събития, които годините не изличават и които народната памет неизменно пренася през вековете. Днес отбелязваме една от тези дати, които завинаги остават вписани със златни букви в националната ни история.


Съединението на Княжество България с Източна Румелия и сега, 130 години по-късно, блести със своята чистота и безкористност, с народния стремеж за справедливост. На онзи паметен 6 септември 1885 година българският народ доказа, че има и желанието, и волята, и готовността да кове собствената си съдба в свободна и обединена България! "Вече никой не може да упреква българите, че нямали държавна идея, народно самосъзнание и че тяхната свобода била само харизано нещо, което не знаели нито да ценят, нито да пазят", пише чехът Константин Иречек в дните след Съединението.


И наистина - eдва седем години след своето Освобождение с високо вдигната глава българите се осмелиха да ревизират решенията, наложени им отвън, доказвайки, че са повече от всякога единни в стремежа си за достоен живот. Защото, макар Берлинският договор да разпокъса България, както сполучливо отбелязва един тогавашен военен кореспондент, "тези държави бяха разделени само външно. Вътре, (обаче), те останаха свързани помежду си в най-тясна връзка. Двете държави приличаха на две тела с едно сърце". Сърце, което туптеше с девиза: "Свобода, независимост и България за себе си".


Смелите мечтатели, дръзнали да започнат акта на Съединението, имаха на своя страна най-силното оръжие - чистите помисли и народната воля. Тяхната мечта бе идеалът на българския народ. Затова не е случайно, че младият български княз Батенберг избра не друг, а пътя към Пловдив. Затова не е случайно, че само дни по-късно мобилизираните български войници тръгнаха не като на война, а като на сватба. Затова не е случайно, че армията на капитаните отбеляза славни победи, които веднъж завинаги подпечатаха дълголетието на това велико дело.


Нека се помни, че нашите предци застанаха като един в защита на Съединението. "Целият български народ, християните, мохамеданите, арменците, евреите възторжено викаха от радост", пише в спомените си чуждестранен журналист. Именно в тези първи години от живота на Свободна България се оформи онова чувство за синовен дълг, с което българите защитаваха Родината през последвалите Балкански и Световни войни.


Със задружните усилия на всички българи младата ни държава преодоля първото и най-голямо изпитание пред себе си. Свободна България доказа, че е силна, обединена и жизнена. Че няма да се стопи отново в мрака на безвремието, а ще извоюва своето достойно място в Европа и света. За това правдиво можем да кажем, че "при гърмежа на топовете от Сливница в България се роди истинското разбиране за "отечество".


Скъпи сънародници,


За съжаление, днес броят на конфликтите в региона и по света е рекорден. Преминаваме през трудни времена. Едновременното протичане на кризите и взаимодействието между тях рязко повишава рисковете. Само заедно можем да решим всяка криза. Начинът, по който решаваме или задълбочаваме проблемите в държавата, определя отношението на гражданите към политиците и институциите. Най-тежката криза е кризата на доверие. Дали хората ще вярват в институциите, които ефективно да решават техните проблеми, или ще се затворят в пасивност и недоверие. Дали ще вземе връх егоизмът в Европа, като се ограничат фундаменталните човешки права – например на бежанците? Бежанците са хора като нас. Те са бащи и майки, инженери и учители. Те са човешки същества в нужда. Те бягат от ужаса на войната и от машината за терор на "Ислямска държава".


Решението  на кризата с бежанците не е по силите на нито една държава, която и да е тя. Европа може да решава кризите, независимо дали те са гръцка, украинска, бежанска или друга, само когато сме заедно. Европа е силна, когато е обединена. Българският народ е силен, когато е единен. Ние сме българи, но и европейци. Градим своето достойно място в семейството на европейските народи, както ни завеща Левски. Трябва да отстояваме единството на българската нация, трябва да продължим да вярваме в завета на основателите на Европейския съюз за единство, общ глас и съюз на народите в Европа, като научен урок от две световни войни и безброй конфликти и жертви, които поколения европейци преживяха и изстрадаха в миналото.


Скъпи сънародници,


Смисълът на празници като днешния не е в повърхностното търсене на национална гордост от отминали събития, а в стремежа да пренесем мъдростта и поуките от тях през вековете. Вярвам, че най-силното послание, което актът на Съединението отправя и до наши дни, е, че българският народ успява тогава, когато е обединен. Когато има национален идеал, когато дръзва да кове сам съдбата си, когато има истински лидери, които вървят редом с него и следват волята му.


Само след няколко седмици предстоят референдум и избори. От тази висока трибуна призовавам за градивен и аргументиран диалог, за толерантност и взаимно уважение. Съединението не означава единомислие, но означава вслушване в аргументите на другия. Съединението означава да работим заедно, задружно, всеки според силите си, за по-добрия утрешен ден на Родината, за децата на България!


Да живее Съединението!


Да живее България!

Коментари (223)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Манджа с грозде.
  Пришълците и Съединението...

 2. 2 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Човешкото отношение е реципрочно преди всичко. Не може да има човешко отношение към хора, които искат да ни видят мъртви.

 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Любопитно

  Какви "фундаментални човешки права" на нелегалните имигранти-мюсюлмани се нарушават??

 4. 4 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  90% от тези не са никакви бежанци, а най-нагли НАШЕСТВЕНИЦИ, търсещи на хляба мекото.... Да не говорим колко от тях са изслямисти-фанатици ... от които Европа само проблеми ще има..


  Но глупоста европейска е пословична.

 5. 5 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  ....Съединението не означава единомислие, но означава вслушване в аргументите на другия. ....
  -------------

  Така е.В България.

  Да оставим за друг разговор темета за "бежанците".Няма място тук.

 6. 6 Профил на it
  it
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Скоро ще почне да се пуца из Европата...

 7. 7 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Така казано звучи , че досега сме имали нечовешко отношение. Тоя си прескача сянката, ама ай че не ми се говори...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на hakuna.matata
  hakuna.matata
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Слава Богу, и днес Съединението е живо!

 10. 10 Профил на Касио
  Касио
  Рейтинг: 450 Гневно

  Аз призовавам президента и всички призоваващи да ги приемат вкъщи!

  Много ПЕСоглавец, малко индианец!
 11. 11 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Прецедентът следва опорните точки... Тъкмо сега има повод да настани няколко бежански фамилии във вилата си Атон.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 12. 12 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не, Росене! "Бежанците" нямат нищо общо с нашето, свято Съединение. България се съединява против османска, ислямска Турция! Същата, която изпомпва "бежанци" в християнска Европа "Бежанци", които се надяват Аллах да властва в Европа.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 13. 13
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 14. 14 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  КАто гледам тези нашественици, скоро най-сигурните места ще са - Изтона Европа - Унгария, Чехия, ... Русия .. - там където тези не са добре дошли.

 15. 15 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Плевнелиев ако имаше достойнство отдавна щеше да си подаде оставката. Аки пък ние бяхме нормално общество щяхме да му спретнем "импийчмън". Недопустимо е такава личност да бъде президент на България.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 16. 16 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  "... днес броят на конфликтите в региона и по света е рекорден. Преминаваме през трудни времена..."
  Някои си стоят по местата и работят, за да могат други да преминават свободно напред-назад...

  Форумът е в будна кома...
 17. 17 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1396 Любопитно

  български народ - християни, мохамедани, арменци и евреи, единно е отвоювал и защитил Съединението.
  ..................
  Мюсулманите май искаха да направят съединение с Османската империя, той какви глупости говори.
  Евреите никога не са се месили активно в националните въпроси, совен като партизани, анархисти и комунисти.
  Арменците пристигат през 1915-6 г в България т.е. 35 г след Съединението.
  Голяма глупост, няма ли кой да му пише речите, да не се излага.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На немският проводник пак са му написали речта..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 20. 20 Профил на hakuna.matata
  hakuna.matata
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#2] от "dragond":

  Не мисля, че всички прииждащи ни мислят това, но няма спор, че покрай бежанците идват икономически емигранти и джихадисти, които не могат да предложат нито висока култура, нито да отговорят на високите изисквания на ЕС за ценностите и компетенциите.

 21. 21 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#3] от "stenli1":

  Грешка на езика. Има предвид "фундаменталистки" - право на Шериат, право на ранни бракове, право на господство над неверниците и др.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 22. 22 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 341 Неутрално

  [quote#2:"dragond"]Човешкото отношение е реципрочно преди всичко. Не може да има човешко отношение към хора, които искат да ни видят мъртви.[/quote]

  +++
  Българските политици нямат човешко отношение към собствения си народ, а очакват от нас да имаме такова към потенциални терористи. Позор за България е този.

  Да живее България и българският народ.
 23. 23 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#15] от "townboy":

  и аз това се чудя, уж това русофилите сте били голямо мнозинство а не можахте да го свалите, само подпръдвате

  Birds of a feather flock together.
 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  До коментар [#21] от "Bulgarische Motoren Werke":

  .....убийство с хвърляне на камъни и др

 25. 25 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#20] от "mitko.dedov":

  То хубаво, ама върви ги разграничи кой какво. Да не говорим, че е плашещо колко хора се скитосват из Европа без документи без никой да е в състояние да види кой е, какъв е, откъде идва, какво е правил. Загубили си документите, докато бягали от войната, ама не и смартфоните. Прожектира ни се някакъв много долнопробен порно филм.

 26. 26 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 616 Разстроено

  До коментар [#13] от "Bulgarische Motoren Werke":

  "Е, като се държахме се човешки с ромите, резултат да има някакъв? Подиграват ни се, крадат ни, убиват ни, наричат ни "дас"

  Ти продължавай да наричаш циганина ''ром'', пък после се чуди защо за него си не-''ром'', демек - ''дас''!

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1009 Весело

  На Мария-Луиза и цар Симеон, Витошка, Харманли и "хотспот"-а до НБУБЕ е пълно с "инженери и учители"

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  На вилата в Гърция може също да отседнат няколко.
  Човешки да ги приеме господин президентът.
  Нашите грижи са достатъчни, за разлика от парите ни, за да можем да си позволим да помагаме на хора, които са платили по 5-6, та и 10 хиляди евро на каналджии...

 30. 30 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Плевнелиев е пословичен вече с излагациите. Сега пак. Нямам повече думи за него.

 31. 31 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2889 Разстроено

  [quote#0:"статия"]Връщайки се към историята той припомни, че целият български народ - християни, мохамедани, арменци и евреи, единно е отвоювал и защитил Съединението.[/quote]
  Със сигурност няма и един мюсюлманин който да е участвал в Съединението. Да напомня на президента че помаците в Родопите създават по това време Тамръшката република.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 32. 32 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 616 Любопитно

  "Целият български народ, християните, мохамеданите, арменците, евреите възторжено викаха от радост", пише в спомените си чуждестранен журналист.'' - цитат от статията.

  Религия - ''арменци''? Росене, що повтаряш като папагал безкритично тая глупост?

 33. 33 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Забелязвам, че уж десебари вече не се притесняват и открито изразяват презрението си към Плевнелиев, а скоро не се съмнявам, че ще последват любимеца си Мани и ще запитат: само Путин ли е адекватен в тази ситуация?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  "Бежанците са хора като нас. Те са бащи и майки, инженери и учители. Те са човешки същества в нужда. Те бягат от ужаса на войната и от машината за терор на "Ислямска държава".
  Това всеки може да го каже. Но той като държавен глава, какво е направил за тях? Ако има хора, готови да останат тук, да учат и работят, какво им се предлага? Те едва ли са толкова много, а има безброй празни къщи. И пустееща земя има. И всякакви други възможности за устройване. Мене ли чакат?

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 336 Неутрално

  В словото му нямаха място думи ни за нелегалните пришълци, ни за референдуми, ни за избори.

 37. 37 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#35] от "hhhuuunnnn":

  Я виж коментар #32 и дано ти стане ясно.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 38. 38 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 336 Неутрално

  До коментар [#35] от "hhhuuunnnn":

  А ти си умен, красив и винаги прав. Само няколко твои коментара от днес и са ми достатъчни. Иронизирам те, ако не си разбрал.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Г-н Президент, приличате ми на Станко Тодоров, който биеше звънеца в Народното събрание. Ако наистина сте образован постарайте се да не ръсите небивалици!

 41. 41 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Хайде не заселвайте чужда земя и чужди къщи.
  Нали знаете кака беше за чуждата пита.
  Ние гоним циганите при незаконно заселване и искаме от тях да спазват правилата, а сега ще ми вкарвате нови субекти, на които всичко да идва наготово.
  И защо?
  Кой е казал, че България трябва да е повече от тези 7 милиона.
  Смея да твърдя, че само ние, Гърция, Сърбия, Унгария, Словения, Хърватска и може би Чехия и Полша останахме страни с по-компактно християнско население. Швейцария вече усети какво се случва и въведе най-строгия контрол по границите си от много, много години.
  Защо са ни тези мюсюлмани тук.
  За да може после да бъде приложен сценарият в Сърбия с косоварите ли?
  Хайде нема нужда, господа политици.
  Благодаря, ама нема нужда, дето се вика...

 42. 42 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 561 Весело

  Всичко живо, Да живее - само умряло не се оправя и съживява ...

 43. 43 Профил на Ivo Hristov
  Ivo Hristov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "hhhuuunnnn":

  Че аз никога не съм го крил.Какво общо има Плевнелиев с ДСБ?!То самото ДСБ вече няма нищо общо с идеята.Смешен придатък на ТиквиДПС ООД.

 44. 44 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Любопитно

  Да ми каже, какво е общото на деня на Съединението на Християнска България с отношението към емигранти мюсюлмани

 45. 45 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Съвсем човешки им казваме да се върнат обратно и да си устроят държавите....

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  [quote#41:"theanalyser"]Хайде не заселвайте чужда земя и чужди къщи.[/quote]

  Много ми е трудно да възразя. Но давате ли си сметка как изглежда изоставена къща? А пустеещите земи? А обширните ливади, където тук там има стадо? А стареещото население? Пък и без това хората, които искат да останат тук са незначителен брой, ако въобще има. И никой досега не ги е канил.

 49. 49 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Кога му свършва мандата?

 50. 50 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#14] от "bestbuy":

  "КАто гледам тези нашественици, скоро най-сигурните места ще са - Изтона Европа - Унгария, Чехия, ... Русия .. - там където тези не са добре дошли."

  Да не пропуснем и малка Грузия - там не цепят особено басма на изповядващите ''религията на мира'':

  http://russian.eurasianet.org/node/60279

 51. 51 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#48] от "Judjuk":
  Ми като ви е трудно бъдете честен и не възразявайте.

 52. 52
  Андрейко
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 53. 53 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#48] от "Judjuk":

  И какво като са изоставени? Някой е платил с кръвта и потта си тези земи и къщи.
  По твоята логика, тъй като мюсюлманите постоянно се увеличават и териториите постоянно им отесняват, ние трябва да им отстъпваме на всеки 2 цигански поколения (30 г) по част от земята си, така ли?
  Ами да вземат да се ограничат малко с плоденето, хм?

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 54. 54 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Бежанци е едно, орди от нашественици които щурмуват границите без да признават закони е съвършено друго. Това трябва да разбере Плевньо.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 55. 55 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#14:"bestbuy"]Ато гледам тези нашественици, скоро най-сигурните места ще са - Изтона Европа - [/quote]
  И може да се окаже, че кореняците европейци (500 млн.) ще бъдат принудени да мигрират към Сибир... Поне там е сигурно, че суб-сахарските скакалци няма да ги преследват...

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 56. 56 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#46:"Thermobee"]крисло [/quote]
  Ясен си и ти, айде у лево, не се пише както се говори...

 57. 57 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И аз призовавам за човешко отношение към бежанците, а не според законите на тяхната религия

  https://www.youtube.com/watch?v=qgLWcsbOD8k

 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  [quote#20:"mitko.dedov"]но няма спор, че покрай бежанците идват икономически емигранти и джихадисти[/quote]
  Обратното, покрай икономическите имигранти и джихадистите тук таме се мярка и по някой бежанец.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 59. 59 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Малко факти:

  Под 5% от бежанците са деца. У нас са около 600 деца.
  Под 5% от бежанците имат някакво образовение и квалификация.

  Вместо да помогнем само на тея 10% ( плюс майките на децата) , ние пускаме 90% неграмотни, хрантутници, терористи, млади и прави наглеци и т.н.., ГОЛЯМА ЧАСТО ОТ КОИТО НЕ СА ВЪОБЩЕ ОТ СИРИЯ.

  От Сирия са избягали сигурно 10 милиона вече. А ИД има 100 000 членове. Тея , дето са 100 пъти повече - бягат. Нещо не вдявам.

 60. 60 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#22] от "Massive atack":

  Не съм го чул да призове за човешко отношение към ровещите по кофите. А те са български граждани, независимо дали са цигани, алкохолици, или наркомани !!! Има стотици и хиляди деца с тях, не съм чул да е казал и дума за тях.
  Но да се направи на евроатлант, нали, докато строи поредното бизнес паркче....

 61. 61 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Политиците, ако искат да ни убеждават в хуманизъм, да започнат да дават личен пример и да приемат бежанци в домовете си, както направи финландския премиер.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  [quote#46:"Thermobee"]За съжаление след Росен Плевнелиев президентската институция в България е напълно дискредитирана.[/quote]
  Тя пък сякаш преди него беше цвете. С кой президент ще се похвалиш, с жабата Жельо който предаде тези които го избраха, заби нож в гърбът на правителството на собствената си политическа сила, огради се с кадри на ДС? Или с агента на ДС "Гоце" направил всичко възможно да загроби държавата с "Тройният Член" и да ни върже завинаги за руската колесница?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#48] от "Judjuk":

  Пазете ги за англичани, холандци, шведи, норвежци, немци, белгийци, швейцарци, които ще побегнат от техните ислямизирани държави

 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  [quote#59:"Дундурук"]От Сирия са избягали сигурно 10 милиона вече. А ИД има 100 000 членове. Тея , дето са 100 пъти повече - бягат.[/quote]
  Ислямска държава има 60,000 бойци. А само в Турция има над 2млн бежанци. От тях поне 600,000 са мъже в наборна възраст. Да им дадат по един калашников и ще ги смажат онези мюсюлманските зверове.

  Ама не, те боклуците бягат, други да ги хрантутят и да се бият за държавата им. Съчувствие ли, такива и да ги заплюеш им е много, какво остава да им помагаш. Сложили отпред като жив щит жените и децата за да предизвикат съчувствие и бягат, това показва ясно що за боклуци са.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 66. 66 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#44] от "shileto":

  Някога България е била християнска. За съжаление повечето българи са забравили напълно християнските ценности и традиции, а и образователната ни система продължава да е комунистическо-атеистична.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#33] от "hhhuuunnnn":

  Плевнелиев какво общо има с десебарите? Той няма общо с никого вече, и Герб не го подкрепят. Доста неудачен избор, както всичките на Бойко.

 69. 69 Профил на pili4ev
  pili4ev
  Рейтинг: 395 Весело

  Тоя наистина е Обединител на Нацията...
  Освен 50-ината му фенове в Дневник - цял Народ му се смее на глупостите...

 70. 70 Профил на sophia_gr
  sophia_gr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#17:"СДС"]Мюсулманите май искаха да направят съединение с Османската империя, той какви глупости говори.
  Евреите никога не са се месили активно в националните въпроси, совен като партизани, анархисти и комунисти.
  Арменците пристигат през 1915-6 г в България т.е. 35 г след Съединението.
  Голяма глупост, няма ли кой да му пише речите, да не се излага. [/quote]
  Напълно си прав. Само една любопитна подробност, която няма отношение към написаното от теб. Първите погроми над арменците започват 1894 г. В резултат на тях през 1896 г. Княжество България приема ок. 50 хиляди арменски бежанци (жертивте са 200 хиляди). Стихотворението на Яворов "Арменци" от 1899 г. е писано точно за този трагичен период от арменската история.

 71. 71 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Хора, проблема не е в бежанците. Вижте си президента! Вие си го избрахте...

 72. 72 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Политиците не се усещат, че отиват към идеите на комунизма.
  Всички да работят колкото могат и да получават колкото искат.
  Ми по техните думи Европа трябва да приеме цяла Африка, а и немалка част от Азия.
  То или има война там или хората са бедни.
  Ама, ако беше го казал Ленин всички щяха да го плюят.
  Двуличие, дами и господа, двуличие.
  Светът никога не е бил справедлив и никога няма да бъде.
  Причината е в човешкия егоизъм.
  Затова има бедни и богати.
  Има и такима, които работят, но има и такива, които обичат да играят карти под сенките, да пият кафе и да обсъждат минаващите.
  Сетете се в кои държави са най-често хората от втората група...
  А и още един въпрос - ако утре в Либия се основе ИДИЛ-2, накъдето отиват нещата и либийците ли ще приемем в Европа...

 73. 73 Профил на tisho_one
  tisho_one
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Трудно може да стане това!

 74. 74 Профил на sherekhan
  sherekhan
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Обаче как му личи, че речите му не са насочени всъщност към българския народ, а към посланиците на годподарите му. Важното е да им преведат колко е послушен наш Плевньо!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи." Васил Левски
 75. 75 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#72] от "theanalyser":

  Че то ЕС от край време си води левичарска политика.

 76. 76 Профил на flymad
  flymad
  Рейтинг: 340 Разстроено

  "Бежанците са хора като нас... Те са човешки същества в нужда. Те бягат от ужаса на войната...", каза президентът
  ------------------------------------
  Плевнелиев много политкоректно се е изказал!

  Защо не е посочил кой им натрапи ужасът на войната?

 77. 77 Профил на flymad
  flymad
  Рейтинг: 340 Разстроено

  [quote#69:"pili4ev"]Тоя наистина е Обединител на Нацията...
  Освен 50-ината му фенове в Дневник - цял Народ му се смее на глупостите... [/quote]

  Плевнелиев се изкачи по политическата стълба и забрави на кой трябва да служи!

  Сега се натяга на БигБрадъра, зер има опит като комсомолски секретар и това му се отдава присърце, да служи на чужди интереси!

 78. 78 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#26] от "marrad":

  Дас в Индия наричат иранците

 79. 79 Профил на flymad
  flymad
  Рейтинг: 340 Весело

  [quote#17:"СДС"]Арменците пристигат през 1915-6 г в България т.е. 35 г след Съединението.
  Голяма глупост, няма ли кой да му пише речите, да не се излага.[/quote]

  Плевнелиев прави постоянни изцепки, нали беше ходил на митинг в София на дата, дето нищо не е ставало!

  Не знам кой му пише речите, все пак Президентството има около 1000 служители, може някоя чистачка да се е пробвала!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на tromokrat
  tromokrat
  Рейтинг: 395 Гневно

  Каква връзка имат нелегалните имигранти със святото дело на Съединението? Питам Ви г-н президент!

  Gott mit uns! Meine Ehre heißt Treue! Православие или смърт!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  ами само заглавието е достатъчно да замълчим . от уважение към себе си и институцията ... относно лицето ... пак да замълчим

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 84. 84 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  [quote#81:"tromokrat"]Каква връзка имат нелегалните имигранти със святото дело на Съединението? Питам Ви г-н президент![/quote]
  огромна връзка . пряко свързано е с грантове (журналистика ) и правилна политика ( липса на подкрепа и изтичане на грами . ц.ц преди изборите се изпусна )

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 85. 85 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Защо българите,като чуем думата бежанци,автоматично ставаме агресивни?Какъв ви е проблемът бе хора?За последните 25г. почти 2 милиона българи се разселиха по света.

 86. 86 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#4:"bestbuy"]90% от тези не са никакви бежанци, а най-нагли НАШЕСТВЕНИЦИ, търсещи на хляба мекото...[/quote]По тази логика и 2 милиона българи отидоха да дирят "на хляба мекото" на Запад.

 87. 87 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#7:"takeshi303"]Така казано звучи , че досега сме имали нечовешко отношение. [/quote]Направо си е дивашко и варварско. Така се отнесохме с бежанците: http://bnt.bg/part-of-show/rozovo-izgoni-sirijskite-bezhantsi.

 88. 88 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И късмет нямаме де. На един от малкото ни свестни политици му се случи такава лична трагедия, че вероятно ще се откаже от политиката.

  Комунистите могат да си отдъхнат. Бяха го нападнали като зверове, както само те си знаят: компромати, клевети, слухове, интриги и откровена, жестока злоба. А всъщност от президента не зависи нищо. Просто "престъплението" му, е че най-много от всички политици, осъзнава и предупреждава за вредата от Кремъл и разпищоления Вечен лидер там. Ето затова го мразят комунистите. Заради Русия.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 89. 89 Профил на Ivo Hristov
  Ivo Hristov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#86] от "Николай Николов":

  Отидоха на Запад да работят.И са в ЕС ,част от който е и България.Не пресичат континента без документи.В съюза има законово регламентирано свободно движение на хора,стоки и капитали.Не на орди.

 90. 90 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#54:"Fred"]Бежанци е едно, орди от нашественици които щурмуват границите без да признават закони е съвършено друго.[/quote]Законът в случая е запъртък роден от куха чиновническа тиква. По силата на този закон не би трябвало да има и 1 бежанец в ЕС (щото в съседните на ЕС страни война няма, а за да се качиш на самолет ти искат виза). Ама животът е по-силен от всяка бюрократична недомислица.

 91. 91 Профил на FixeR
  FixeR
  Рейтинг: 229 Разстроено

  ..."Дневник" публикува пълния текст на словото на президента....
  Великолепно, невероятно слово!!! Трябва да бъде отпечатано във всички ежедневници, списания и да бъде излъчвано по всички електронни медии! И да се монтират незабавно аудио уредби в центровете на всички български градове, за да може словото да се излъчва денонощно. В киносалоните, преди всяка прожекция, първо ще излъчват Словото!
  И на всичкото отгоре, тая отре*ка има наглостта да споменава Левски, който е посветил живота си на борбата с точно такива родоотстъпници и предатели. Срам и позор!!!

 92. 92 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Вярно, трябва човешко отношение към бежанците. Трябва и професионално отношение към нелегалните имигранти. На всекиму своето.

  chavo64
 93. 93 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#54:"Fred"]Бежанци е едно, орди от нашественици които щурмуват границите без да признават закони е съвършено друго. [/quote]Законите сме ги нарушавали всички в един или друг момент. Аз, например, работих на черно в Австрия като студент защото тъпият австрийски закон не даваше легална възможност. Е и?

  Законът когато е тъп и недомислен животът винаги намира начин да го заобиколи.

 94. 94 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#82] от "Ivo Hristov":

  Който не желае дори да плаща данъци върху имуществото си, и го държи в офшорки!!!

 95. 95 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#80] от "Thermobee":

  Защото Росенчо е женен за кръга Капитал.

 96. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#58:"Fred"]покрай икономическите имигранти и джихадистите тук таме се мярка и по някой бежанец.[/quote]В ЕС има над 10 милиона мюсюлмани. С екстремизъм се занимават няколко хиляди. Колко прави това като процент?

  И още, от тероризъм в ЕС на година я умрат 100 души, я не. От ПТП-та умират поне 1000 пъти повече, ама ПТП-тата явно не изглеждат толкова страшни щото не съм видял такова беснеене по форумите заради тях.

 97. 97 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1716 Весело

  [quote#59:"Дундурук"]Под 5% от бежанците имат някакво образовение и квалификация. [/quote]Някакъв линк с данни да посочиш? Или е "една жена каза"?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#90] от "Николай Николов":

  Всъщност, това че можеш да кандидатстваш за бежанец само в първата държава, до която стигнеш, е един мит, с който си служат противниците на бежанците. Могат да подадат в която си искат държава. Просто въпросната държава може да използва за основание за отказ това, че са минали през други държави и не са подали. Но ако органът, който решава и е обективен, и ако бежанецът докаже, че е имал обективни причини да не подаде точно в тази държава, като например враждебно отношение, спокойно може да си получи статут на бежанец, дори да е минал през 5 държави преди това.

  Ей тука към 30та страница е обяснено:

  https://books.google.bg/books?id=tunCAwAAQBAJ&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 100. 100 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4393 Любопитно

  "Бежанците са хора като нас... Те са човешки същества в нужда. Те бягат от ужаса на войната...", каза президентът и напомни, че решаването на тази криза не е по силите на нито една държава, която и да е тя."

  Ми, прав е президента. Дано повече българи го чуят и разберат.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK