Миков пред руски депутат: Санкциите срещу Москва са контрапродуктивни

Председателят на БСП Михаил Миков на среща с председателя на Групата за приятелство с България в руския парламент Александър Василенко в партийната централа на "Позитано" 20.

© Пресцентър на БСП

Председателят на БСП Михаил Миков на среща с председателя на Групата за приятелство с България в руския парламент Александър Василенко в партийната централа на "Позитано" 20.Санкциите срещу Русия са контрапродуктивни и България търпи големи загуби от прилагането им". Това каза председателят на БСП Михаил Миков на среща с председателя на Групата за приятелство с България в руския парламент Александър Василенко, която се проведе в партийната централа, съобщи пресцентърът на левицата.


Миков припомни, че е заявил тази позиция на левицата още по време на посещението си в Москва през март, когато се срещна с председателя на Държавната Дума на Руската Федерация Сергей Наришкин. "Поставяме постоянно тези въпроси пред министрите от българското правителство и в Народното събрание, защото българският бизнес е потърпевш най-вече в туризма и земеделието, но също и в индустрията", подчерта лидерът на социалистите.


"Важно е в тези трудни времена отношенията между нашите народи да останат на онова равнище, което познаваме и българите и руснаците искат", каза още Миков и подчертал, че е от взаимен интерес развиването на икономическото и културно сътрудничество, включително и това в енергийната сфера. Все по-належащо е провеждането на заседание на съвместната икономическа комисия, смята Миков.
Той споделил и отношението на левицата срещу дислоцирането на чужда военна техника у нас. Припомнил за приетата от Националния съвет на БСП позиция, в която се казва, че социалистите не са съгласни в България да се разполага въоръжение, насочено срещу Русия.


Михаил Миков отбелязал добрите контакти между БСП и водещата руска лява партия "Справедлива Русия" и помолил Василенко да предаде поздрави на председателя й Сергей Миронов.


Александър Василенко високо оцени отношението на БСП по посочените въпроси и подчерта, че за Русия е важна позицията на България, включително и в ЕС, се казва още в съобщението.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK