До понеделник се декларира гласуване у нас на други граждани от ЕС

До понеделник се декларира гласуване у нас на други граждани от ЕС

© Юлия ЛазароваНа 14 септември, понеделник 2015 г. изтича крайният срок, в който гражданите на държава-членка на ЕС, които желаят да гласуват на местните избори на 25 октомври, трябва да подадат декларация за вписване в избирателните списъци, припомниха от ЦИК.


Декларацията се подава до общинската администрация по адрес на пребиваване и при условие, че гражданинът не е подавал такава декларация на предишни местни избори или, ако е подавал, има промяна в личните документи и адреса на пребиваване.


Гражданите на държава-членка на ЕС имат право да гласуват, ако са навършили 18 години, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода, имат статут на продължително или постоянно пребиваващи в България, не са лишени от правото да избират в държавата-членка, на която са граждани и отговарят на изискването да са живели най-малко през последните шест месеца в съответното населено място.


Заявлението може да бъде изтеглено от интернет страницата на ЦИК в секция "Документи и бланки" http://www.cik.bg/680?


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK