Велопоход до Рилския манастир събира средства за деца с диабет

Зад благотворителните кампании с изкачването на български върхове, организирани като събития във "Фейсбук" през март и април, стои 27-годишният Николай Герев. От 6-7 години се е посветил на това да помага на хора в нужда - намира ги и търси помощ за тях от приятели и познати на приятели и познати чрез приятели и познати. Снимките са от личния архив на Николай Герев, предоставени на "Дневник".

Зад благотворителните кампании с изкачването на български върхове, организирани като събития във "Фейсбук" през март и април, стои 27-годишният Николай Герев. От 6-7 години се е посветил на това да помага на хора в нужда - намира ги и търси помощ за тях от приятели и познати на приятели и познати чрез приятели и познати. Снимките са от личния архив на Николай Герев, предоставени на "Дневник".Благотворителен велопоход от София до Рилския манастир в първия учебен ден - 15 септември, събира средства за консумативи за инсулинови помпи за деца в нужда. Организатор е сдружение "Един живот" и Николай Герев, за когото "Дневник" разказа преди около месец.


Това не е първият велопоход, в който Николай се включва - от 2003 година сдружението организира благотворителни есенни велопоходи. Първият е по маршрута от София до Пловдив, а от 2004 година се поставя традицията всяка година да се изминава разстоянието от Боровец до София. Тя обаче е прекъсната през 2011 г., на първо място заради нарастващата икономическа криза, както и заради все по-малкия интерес към колоезденето.


След успеха на Николай (който също е с инсулинова помпа) при предишното му предизвикателство - изкачването на петте планински върха с колело (Мусала, Ботев, Черни връх, Ком и Руен), тази година той решава да възстанови традицията. Велопоходът няма да има масов характер.
"Целта ни е да съживим една стара традиция, както и да пробваме да съберем средства за купуването на консумативи за инсулинови помпи, които да раздадем на деца, нуждаещи се от тях. Цената на една кутия консумативи, която покрива месечните нужди на едно дете използващо инсулинова помпа, са 270 лв. Всяка дарена сума ще бъде от значение за нас, тъй като лечението на деца с инсулинови помпи в България не е покрито от Здравната каса и представлява сериозен проблем за бюджета на всяко семейство", обясни Герев.


Крайната цел на маршрута - Рилският манастир, е символична. "Бихме искали да стигнем преди да затворят вратите на манастира, за да можем да запалим по една свещичка, както и да изкажем от там искрената си благодарност към всички, които ще ни помогнат през деня, чрез своята морална подкрепа или дарение", коментира организаторът.


За желаещите да помогнат "Дневник" публикува номера на банковата сметка: "Allianz Bank Bulgaria
IBAN : BG33BUIN95611000508840, SWIFT : BUINBGSF, Account holder: One Life Charity".

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK