ДЕОС обещава цялостна електронизация на Столичната община

ДЕОС обещава цялостна електронизация на Столичната община

© Анелия НиколоваПартията ДЕОС (Движение за европейско обединение и солидарност) ще работи за пълна прозрачност на изразходването на бюджета на София, за цялостна електронизация на общината, за нулева толерантност към корупцията и за участие на гражданите при вземането на решенията. Това се посочва в програмата на партията за управление на столицата "София за хората", представена на пресконференция в БТА. Програмата е във формат от девет точки и половина, с които от ДЕОС обобщават визията си за София.


Партията ще участва за първи път на избори и издига свои кандидати за кмет и общински съветници в София, Хасково и Перник. От ДЕОС подкрепят и произвеждането на референдума на 25 октомври и призовават хората да гласуват с "да" за електронното гласуване.


В програмата си от ДЕОС предлагат още връщането на Витоша на софиянци с изграждането на удобен достъп с градския транспорт до планината и контрол върху изпълнението на концесионните договори.
От партията ще работят също за град с транспортна визия за хората и за община, която привлича инвеститори. За да се насърчава предприемачеството, от ДЕОС смятат, че в София трябва да има достатъчно пространство за започване на бизнес, както и всички услуги за бизнеса да бъдат на едно гише и електронни.


Жюстин Томс - ръководител на предизборния щаб на ДЕОС, обясни създаването на партията с факта, че след участието си в протестите са разбрали, че от улицата не могат да направят желаната промяна в България. Тя изрази надежда, че избирателите ще припознаят референдума като достатъчно важен и ясен мотив да гласуват и ще подкрепят електронното гласуване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK