Започва "Архитектурен фестивал София 2015"

Започва "Архитектурен фестивал София 2015"

© Камара на архитектите в БългарияДнес започва първото издание на "Архитектурен фестивал София 2015", съобщиха организаторите от Камарата на архитектите и Съюза на архитектите. Фестивалът ще продължи до 5 октомври, като са предвидени редица събития (вижте цялата програма в прикачения файл).


"Фестивалът е в подкрепа на ценностите, които организаторите развиват: изява на ролята на архитектите, ландшафтните архитекти и урбанистите за градската среда, продуциране на креативно и полезно съдържание за професионалната общност и обществото, подкрепа за прозрачността и конкуренцията, възможности за образование и обучение, както и създаване на устойчиви професионални и граждански мрежи и модели по темите на архитектурата и градската среда", пишат инициаторите.


Акценти в програмата са две публични дискусии за бъдещето на града – "Заедно за града" с покана за участие към всички участници в процеса и "Ако (не) бях архитект.." – обсъждане на резултатите от конкурса за есе и дискусия за визиите за града. Също така ще се проведе и детска работилница с "Музейко" и "Детска архитектурна работилница".


Ще бъдат представяни проекти за устойчиво развитие на градската среда, ще се проведе лекция и дискусия за елементите на устойчивата градска среда с ключови групи участници. Форумът ще има и чуждестранни гости, които ще участват в архитектурни турове в Национална галерия – Квадрат 500 и Детския научен музей "Музейко". Ще има и лекционен панел на български и чуждестранни архитекти, сред които представители на Министерството на културата на Франция, Орден на архитектите в Рим и Орден на архитектите в Букурещ.


Следете актуалната програма на fest.kab-sofia.bg

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK