Еврокомисията започна три наказателни процедури срещу България заради бежанците

Димитрис Аврамопулос - Европейски комисар за имиграцията

© Associated Press

Димитрис Аврамопулос - Европейски комисар за имиграциятаЕвропейската комисия днес стартира 40 процедури срещу държавите членки за неизпълнение на европейското законодателство в областта на предоставянето на убежище.


Две формални осведомителни писма, първата стъпка от наказателната процедура, са изпратени до София.


България не е отчела пред комисията и какви мерки е взела, за да приложи Директивата за процедури за предоставяне на убежище, която въвежда общи процедури и административни стандарти за предоставяне и отказ на убежище.
Второто предупреждение от ЕК идва заради неприлагане на Директивата за условията на прием, която задава общи минимални стандарти за приема на бежанци и предвижда достъп до подслон, храна, здравни грижи и заетост.


По-сериозно предупреждение, което отвежда България по-близо до дело в Съда на ЕС, е полученото мотивирано становище, защото страната не е осведомила пред Европейската комисия как е приложена директивата, която хармонизира минималните стандарти за квалификация на граждани от трети страни или хора без гражданство в качеството им на ползващи се с международна защита. Други предвидени права в директивата са защитата от отблъскване, разрешително за пребиваване, документи за пътуване, достъп до работни места, образование, здравеопазване, настаняване и др.


Общата европейска система в областта на предоставяне на убежище се състои от четири закона: Дъблинската регулация, Директивата за процедури по предоставяне на убежище, Директивата за квалификация, Директивата за условия на прием и правилата за снемане на пръстови отпечатъци EURODAC.


България не е осведомила за транспонирането на трите от тях. София не е получила възражения от еврокомисията по прилагането на законодателството в областта на депортацията и снемането на пръстови отпечатъци.


Хърватия, Финландия, Дания, Словакия, Португалия са между държавите, към които няма забележки по транспонирането на законодателството в областта на предоставяне на убежище.


Германия и Франция също са в наказателна процедура за неприлагане на директивите за процедурите и условията на настаняване и предоставяне на убежище.


Решението за стартиране на наказателните процедури е взето извънредно, като изпълнителният орган на ЕС е обърнал внимание единствено на нарушенията в областта на приютяването на бежанци. Обичайната практика е веднъж на месец да бъдат обявявани процедурите в пакет, включващ нарушенията на държавите членки във всички законодателни области.


Според ЕК изпълняването на законодателството по Общата европейска система за предоставяне на убежище цели да направи решенията по предоставяне на убежище "по-справедливи, по-бързи и висококачествени", като се осигурява, че се предоставят хуманни условия за прием (като например подслон) на бежанците.


Зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс заяви, че основната цел е "осигуряване на общи стандарти според настоящото законодателство".


"В Европа всеки трябва да спазва стандартите, за които сме се споразумели при посрещането на бежанци", допълни комисарят за имиграцията Димитрис Аврамопулос.


Пред най-сериозен риск да бъде осъдена от Брюксел е Гърция, към която комисията отправи второто официално осведомително писмо заради нарушаване на определени условия. Еврокомисията установи "сериозни дефицити в гръцката система за предоставяне на убежище, по-специално свързани с условията в центровете за прием на кандидатстващи със специални нужди и уязвими лица.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Гневно

  Не на тоталитаризма !!!
  Какво друго на практика означава ''Европейската комисия днес стартира 40 процедури срещу държавите членки за неизпълнение на европейското законодателство в областта на предоставянето на убежище.''' ?

  [email protected]
 2. 2 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 544 Неутрално
 3. 3 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Макар и наведени, пак не са доволни от нас. Явно навеждането не е достатъчно. Трябва повече.

 4. 4 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 480 Неутрално

  A Германия и в частност Лицемеркел?

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  Как се влизаше преди на територията на ЕС и как се влиза сега.

  Сега идваш и казваш "Аз съм Пешо от Дамаск" и веднага ти издават документ със снимка, на който пише "Пешо от Сирия". Дали наистина си Пешо, дали си от Сирия, това никой не знае, а и никой не го интересува.

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 381 Весело

  няма начин, трябваше да отнесем едно назакание за проявена солидарност...но Германия и Франция за какво се самонаказват...за проявена глупост ?!

 8. 8 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Да са дошли с танковете да искат обяснение? Не са. Тогава да си траеш!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 9. 9 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Повечето дори не са прочели за какво са процедурите, но се напинят по темата...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 10 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Чудят се откъде да вземат пари за "бежанците". Ще дерат от нас.

  А-ха, ето:

  Малко преди смъртта си през октомври 2011 г. Муамар Кадафи каза следното в прословутата си реч, с която се обърна към ООН и световните лидери, молейки ги да спрат безумните бомбардировки над Либия и да пощадят невинния либийски народ:

  „А сега, вие хора от НАТО, чуйте! Вие бомбардирате стената, която не пропуска африканската миграция в Европа, стената, която спира терористите от Ал-Кайда. Тази стена бе Либия. Вие я разрушавате. Вие сте идиоти. За хилядите емигранти от Африка, за подкрепата на Ал-Кайда, вие ще горите в ада. Така ще бъде. Аз никога не лъжа. Не лъжа и сега“.

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Любопитно

  До коментар [#8] от "forum_terrorist":

  Може ли докато си трая, да се самообложа с данък за интернационална солидарност с народите от закъсалите държави ?

  [email protected]
 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Тия започнаха да ми писват! А на 20 те процента безработни българи, кой ще им осигури заетостта, подслона, храната и здравето?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  ЕС има шанс да надмине СССР!

  Евроатлантида
 15. 15 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 381 Любопитно

  "Общата европейска система в областта на предоставяне на убежище се състои от четири закона: Дъблинската регулация, Директивата за процедури по предоставяне на убежище, Директивата за квалификация, Директивата за условия на прием и правилата за снемане на пръстови отпечатъци EURODAC..."

  Но те за сегашната ситуация ли са писани, или тези омотници почна да ги прецаква и собственото им законодателство

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]Какво друго на практика означава ''Европейската комисия днес стартира 40 процедури срещу държавите членки за неизпълнение на европейското законодателство в областта на предоставянето на убежище.''' ?[/quote]
  Санкции означава бре ора!! Увлекли са са ората малце, сеги налагат санкции и на себе си дека са вика, ма не ептен на себе си, оти ния коги сме били от тех?? То не беа квоти, шенгени, българити били таквизи, онаквизи, нещем ги и прочее!!

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 18. 18 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#11] от "karabastun":

  Могли са да те "обложат" вашите с "данък" солидарност, ама са "ропуснали" Сега си просто един потребител, който си мисли, че е специален. Можеш да правиш всичко, което ти е разрешено..

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 19. 19 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 805 Неутрално

  ЕС само настройва държавите-членки срещу себе си с поредица от глупави решения. Не знам в какъв свят живеят.
  При толкова бедни държави в източната си част, те ще прашат милиарди на Турция, за да се справят с бежанската вълна. Нямам думи.

 20. 20 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1347 Любопитно

  За ЕС ли става дума или за СССР, че нещо се обърках?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 21. 21 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Като си се хванал на хорото /ЕС/..ще подскачаш както ти кажат... Дори в СИВ имахме повече права и по-малко задължуния отколкото тук и сега..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 22. 22 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 541 Гневно

  Колко повече да се наведем бе, западни европейски братя?

 23. 23 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Весело

  [quote#20:"Je suis Orban! #Stop islamisation of Europe"]
  За ЕС ли става дума или за СССР, че нещо се обърках? [/quote]

  Сега вече знам. Нюланд беше права!!

  Евроатлантида
 24. 24 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Пък ние си празнуваме ден на независимостта. Ние всъщност сме зависими независимо.

  Too much цензура Баце.
 25. 25 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 710 Неутрално

  по- добре (по-евтино) наказателна процедура, отколкото 50К имигранти

 26. 26 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  България има общо разбиране по проблема и охранява границата, никой не реагира адекватно.
  Наказанията избързват, в момента се взимат решения.

 27. 27 Профил на kol4o_7
  kol4o_7
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А'е защо и България не отпочне няколко наказателни процедури срещу европейската комисия?
  Може за начало да им доставим еднопосочно всичката нелегално и/или без лични документи довлякла се паплач директно в централата, та да си ги дондуркат както намерят за добре.

 28. 28 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Либерали само на ХАРТИЯ !!!!

  А когато откажеш да илсямизираш страната си, се превръщат в комунисти-тоталитаристи.

 29. 29 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Натова му се вика прилагане на право, крайно време е да го научим и по нашите географски дължини. Няма наши хора, ваши хора, "ама то що аз да го спазвам като оня не го спазва" и т.н. К.

  Може споразуменията за бежанците да са тъпи и неактуални. Може и (макар силно да ме съмнява) средностатистическият "културно и етнически чист" източноевропеец да е прав в стереотипите си за сирийците. Но като има закони и споразумения трябва да се спазват.

  Ако някой мисли че може по-добре да се справи - да отива в политиката, да го изберат, да отиде после да преговаря с другите държавни лидери и т.н.

 30. 30 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 434 Любопитно

  А какви санкции има срещу Гърция затова, че пропуска нарочно всички на север, умишлено без да ги регистрира?

 31. 31 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 274 Неутрално

  бе що не си ... мамата?

  reddit.com/r/The_Donald/
 32. 32 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 381 Любопитно

  А така! Снишаваха се нашите, гласуваха, както им наредат началниците, вместо да тропнат с крак, като унгарци, чехи и сие и за награда ни набиват канчето!
  Малко ни е, щом сме избрали да ни управляват подобни мекотели! Д.едавци и подлоги!

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#5] от "Beyond":

  " Дали наистина си Пешо и си от Сирия, това никой не знае "


  Съвършено верно ! След приемането ни в ЕС, нямахме право на бежански лагер в Германия и български цигани се представяха за македонци, изгубили документите си за самоличност ... Тогава немските власти не клъвнаха, но днес кълват и на гола кука ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 462 Неутрално

  ЕК трябва да стартира наказателна процедура срещу Ангела Меркел и държавата Германия,която тя представлява,за това,че покани бежанците",за които трябвало "да се направи изключение-без граничен контрол и без горен праг на броя им",с което освен,че наруши европейските правила и Дъблинското споразумение,предизвика небивал хаос по границите на трандитите за мигрантите страни.

 35. 35 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#14:"sa6"]ЕС има шанс да надмине СССР! [/quote]
  Брех не думай!! И по скорост на разпад ли ще го надмине??!

  Убаво викаха хората, ний разказахме играта на Германия два пъти у две световни войни, на СССР също, що им трябваше ЕС и НАТО да ни зимат??

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 36. 36 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#25] от "carmello":

  А защо въобще трябва и да се плаща? От България ли дойдоха призивите "Елате, има място за всички!" или от Германия? Изключителна наглост от страна на ЕК.

 37. 37 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1180 Любопитно

  [quote#9:"Darth Plagueis"]Повечето дори не са прочели за какво са процедурите, но се напинят по темата...[/quote]
  Точно!След като са тук,то трябва обучение,квалификация и право на работа.Това ни казват:
  "полученото мотивирано становище, защото страната не е осведомила пред Европейската комисия как е приложена директивата, която хармонизира минималните стандарти за квалификация на граждани от трети страни или хора без гражданство в качеството им на ползващи се с международна защита. Други предвидени права в директивата са защитата от отблъскване, разрешително за пребиваване, документи за пътуване, достъп до работни места, образование, здравеопазване, настаняване и др."

 38. 38 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 381 Любопитно

  [quote#13:"sa6"]дундуркаме 15 хиляди имигранта, че ни и глобяват м@ми$#*@! Защо не глобите ВЕЛИКОбритания, а, палячовци? [/quote]Нямат топки да го направят затова! Британците ги разиграват, както си искат и им извиват ръцете с прословутия референдум за напускане на ЕС! Пък ние сме лесна мишена, колко му е да наритат най-бедния в групата, пък нашите управници услужливо им се подложат!?

 39. 39 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Гневно

  Масоно-брюкселските диктатори започнаха да изнасилват отделните страни. Нашата като най-лесна и дашна, най-много ще я ....

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 40. 40 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#10] от "waterfall":
  Бравус бе чоджум. Кадафито - пророк, кат Моамед. Спретни му и един мавзолей - в канализацията.

 41. 41 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 381 Разстроено

  Щяха да дават по някакви 6 хиляди евро на приет мигрант! Като ни сложат глобите ще е танто за кукуригу! Ясно е, че навлеците ще ги издържаме ние, вместо да има за нашите деца и възрастни хора, ще хрантутим цялата сволач от Близкия изток, а после като нищо могат и да ни пушнат, за мерси!!

 42. 42 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#29] от "Skydiver": "Натова му се вика прилагане на право..."

  Така ли...на това много други му казват прилагане на политическо, психологическо и финансово насилие над собствените си членове, да сметка на някакви хора, неизвество от къде.

  "Може и (макар силно да ме съмнява) средностатистическият "културно и етнически чист" източноевропеец да е прав в стереотипите си за сирийците..."

  Иди поживей 48 часа в Близкия Изток, и после вей това знаме.

 43. 43 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#13:"sa6"]дундуркаме 15 хиляди имигранта, че ни и глобяват м@ми$#*@! Защо не глобите ВЕЛИКОбритания, а, палячовци? [/quote]

  Гледах преди няколко дни ТВ Алфа. Гост беше една жена от Харманли, забравих й името, която е създала инициативен комитет за Харманли. Разказа страхотии, които нашите тотално цензурирани "водещи медии" настървено крият от хората в България. Благодарение на настанените там "бежанци" Харманли се е обърнал в коптор. Във фонтана на центъра "страдалците" хвърлят боклуци, плюят. Ходят по улиците на групи и всеки носи хладно оръжие, ножове. Жената редовно ги снимала и качвала снимките им интернет. По тази причина тези "страдалци" (все здрави и прави мъже) се криели от нея, защото ги било страх "да не ги разпознаят". Интересно какво има да крият, ако са наистина бежанци, а не ислямисти, дремещи клетки на ИДИЛ у нас.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 44. 44 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#37] от "Лелка":

  На мен това ми прилича на първата офанзива на западна Европа за нашите цигани - когато ги заляха и направиха гета ревнаха срещу нас: Защо не ги интегрирате и не им давате пари, за да не идват при нас!!

  Евроатлантида
 45. 45 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Всеки път като се наложи да се приложи някоя директива се оказва, че не сме я въвели правилно.
  То бива, бива ама...

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 46. 46 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#43] от "Репей":

  За съжаление аз имам такива истории от Овча Купел (София)!!

  Евроатлантида
 47. 47 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Защо всеки гражданин на ЕС за да няма право да се засели в която страна иска,а избягналите ятагана,преминали 6 мирни държави,да могат?

 48. 48 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 451 Весело

  [quote#43:"Репей"]Гледах преди няколко дни ТВ Алфа. [/quote]

  Нямаше нужда да продължавате след това изречение...

 49. 49 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#47] от "demos":

  Те не искат да могат. Те искат НИЕ да им създадем комфорт, толкова добър, че имигрантите да не искат да ходят при Мама Меркел и не се интересуват колко ще ни струва това като държава и народ. За камуфлаж са пуснали и някаква измислена процедура срещу Германия. В ЕС започва борба на влияние на принципа всеки срещу всеки и спасяване по единично от потъващия кораб.

  Евроатлантида
 50. 50 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#48] от "persifedron1":

  Ти ходил ли си в Харманли? А във Военна рампа? Ако не си, по-добре си мълчи.

  Евроатлантида
 51. 51 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 462 Неутрално

  ЕС демонстрира двоен стандарт и грубо наруши собствените си правил,затова няма право да иска от другите,да ги спазват.Сръбският премиер Вучич вече се присмя на говорителката на ЕК,с което постигна своята цел-"похвали за европейско поведение" и повече пари от европейските фндове,а печащият ракия и шешелев ултрас,сръбския президент-Николич,нападна ЕС,че бавела приема на Сърбия в съюза?!?!Лидерита на останалите страни-членки,трябва ясно да се противопоставят на двоините стандарти и на германския диктат в ЕС.Изглежда,Брюксел отговаря положително само на нападки и то от страни-кандидатки?!

 52. 52 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#48:"persifedron1"]Нямаше нужда да продължавате след това изречение... [/quote]

  Щом предпочитате да гледате ВИП брадър и останалите бълвочи по Босфор ТВ и Нова... Или пък ви доставя удоволствие да ви облъчват с директна немска пропаганда Веселин Дремджиев и Ивайло Лаков по България он еър. Или пък си падате по тънката част и сте фен на Добрина Чешмеджиева от БНТ, която само някой неин гост да тръгне да говори нещо против САЩ, тя веднага му затваря устата и сменя темата.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#48] от "persifedron1":

  Да, за съжаление повечето коментари тук вече са като извадени от форум на Атака

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 55. 55 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 701 Неутрално

  каквото и да направиш - все си виновен на европейските малоумни бюрократи.. Израстнали в големия град, обикновено не знаещи дали кравите са виолетови или бели; не различаващи нормална краставици от идеално права такава, те с лека ръка осъждат, наказват и дават акъл как да се развиват НОРМАЛНИТЕ европейци..

  Мислех, че само част от ополитиците в БГ са боклуци.. уви - нашите политици са част от ЕВРОПЕЙСКИЯ боклук..

 56. 56 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Ще осъдят Гърция и кво, ще им дадат заем за да си платят глобата! Кухи лейки!

 57. 57 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 547 Неутрално

  И за всички, които ползват случая да се... излеят на тема колко са гнусни и гадни "мангалите от Сирия", да резюмирам: две от мерките на ЕК не са, защото не приемаме бежанци, а защото не сме си изпълнили задължения за УВЕДОМЯВАНЕ.
  Простичко задължение, ама кой да гледа

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 58. 58 Профил на LZ.2
  LZ.2
  Рейтинг: 480 Гневно

  Алоооу евро комисията - къре е Цветан , да този Цветан...Василев, де...къде дремете ???

 59. 59 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Не на ЕС! Искам свободна България! Не искам нито една държава да се навира в политиката на България! Долу ЕС!!!

  Да живее България и българският народ.
 60. 60 Профил на BoKa
  BoKa
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]Какво друго на практика означава ''Европейската комисия днес стартира 40 процедури срещу държавите членки за неизпълнение на европейското законодателство в областта на предоставянето на убежище.''' ?[/quote]
  Ами много просто - означава, че като си член на някакъв клуб, трябва да си плащаш членския внос и да спазваш устава. Като не спазваш правилата, следват наказания. Както се казва, гонка по устав.

 61. 61 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Е, натискахте се, подрипвахте, препиквахте! Затваряхте реактори, унищожихте селско стопанство, промишленост. Въобще всякакъв ресурс, който ни правеше относително независими. Само и само за членство в Съюза на Европейските Социалистически РеСпублики - СССР 2!!
  УРА!! ДА ЖИВЕЕ!!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 62. 62 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#54:"Dexx"]Да, за съжаление повечето коментари тук вече са като извадени от форум на Атака [/quote]

  И все повече ще стават. За което данке на фрау Меркел, мерси на мосю Оланд и двете накуп на мосю/хер Юнкер.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 63. 63 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ами така се получава като нашето правителство, а и държавата като цяло е страх да си защитава интересите. Ако някои в страната само намекне за това че трябва да бъдем по твърди с ЕС, ведната всички му се нахвърлят и го обвиняват че е популист и незнам си какво.

 64. 64 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  [quote#60:"BoKa"]като си член на някакъв клуб, трябва да си плащаш членския внос и да спазваш устава. Като не спазваш правилата, следват наказания. [/quote]

  Холандия наказаха ли я като бламира членството на България в Шенген. Казаха "не ви харесваме, точка". Сега дойде време ние да кажем "не ви харесваме, задръжте си имигрантите и комисиите и Мамата ви Меркел".

  Евроатлантида
 65. 65 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Е, ква стана тя...???
  Нали уж бехме от отличниците и квот ни кажеха Големите началници, слушкахме и папкахме...
  Ай ся, Бъчварова да дава обяснение, кво е правила и кво - не е...!!!

  Форумът е в будна кома...
 66. 66 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#3] от "proza":

  Трябва Надупване,ама за това трябва да питаш бат ти Бойко как се прави!

 67. 67 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#15] от "pettkov":

  Съвсем логичен въпрос и отговора е естествено -неприложими!
  Все повече се убеждавам , че този огромен апарат от евробюрократи е с много нисък КПД и радикалната промяна на системата за функциониране на ЕК е наложителна!
  Огромен(2014 г. ) неефективен ЩАТЕН АПАРАТ от 33 039 човека в т.ч. 21 511 или 65,1 % в Брюксел.Само преводачите са 2 416 човека.Отделно другите органи в Страсбург, Люксембург и др.( ЕП, ЕСПЧ, ЕЦБ и т.н. ). Още 7-9 хиляди работещи като консултанти или сътрудници на граждански договори или над 40 000 еврочиновници с бюджет от над 7 МИЛИАРДА евро! Е, как няма да се не си създават работа като бълват хиляди ненужни актове за какво ли не! ЕС все повече разочарова! Вижте две възлови фигури Юнкер- някакъв неадекватен бастун, който освен да се прегръща и целува с лидерите и да ги потупва по раменете и да говори общи приказки друго не прави, Кр.Георгиева - сипе с изкуствена гримаса на лицето тъпи клишета и се изживява като много умна и компетентна менторка. Вчера в едно днес в друго.Макар, че за нищи не става.

 68. 68 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#53] от "carmello":

  На издръжка е. Очевидно.
  Което не премахва въпроса "защо българите трябва да гледат Алфа, за да научат какво става в страната им, а другите телевизии са наложили тотална цензура?"

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 69. 69 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#67:"glaxo"]Огромен(2014 г. ) неефективен ЩАТЕН АПАРАТ от 33 039 човека в т.ч. 21 511 или 65,1 % в Брюксел.Само преводачите са 2 416 човека.Отделно другите органи в Страсбург, Люксембург и др.( ЕП, ЕСПЧ, ЕЦБ и т.н. ). Още 7-9 хиляди работещи като консултанти или сътрудници на граждански договори или над 40 000 еврочиновници с бюджет от над 7 МИЛИАРДА евро! [/quote]

  На поне половината от тях им се събира реално средно не повече от 1-1,5 ч. работа на ден.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 70. 70 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Абе от всичко написано, май пак някакви бумащини не сме оправили, типично по български...

 71. 71 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#31] от "zzatke":

  --------
  "бе що не си ... мамата?"
  --------

  Дамо!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 72. 72 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Става дума за формално нарушение,нашите чиновници според еврочиновниците не са синхронизирали законодателството с четири директиви.Става дума предимно за подзаконови актове и отговорността е изцяло на правителството.

  На колко звезден хотел трябва да отговаря настаняването и кетъринга на бежанците според еврочиновниците.И България поне спазва принципа за обработка на документите в първата държава от ЕС,в която са влезли,а не ги пускаме към другите държави.Щом Хърватия,е между държавите, към които няма забележки май точно така трябва да постъпим според еврочиновниците.

 73. 73 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#67] от "glaxo":

  Т.е. около 5% от бюджета на ЕС отива за администрация.
  А колко % от бюджета на България отива за нашата хиперефективна и супер бързо работеща администрация?
  Признавам, че аз не знам отговора, но ще се радвам да ме осветлиш

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 74. 74 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 642 Неутрално

  В България има 15 000 нелегални имигранти и не знам още колко легални. Имаме най-много цигани на глава от населението които са БЕТЕР ЕМИГРАНТИ и лежат на гърба на всички ни! Най-сигурният начин да станем Евроскептици е Ес да ни принуждава да взимаме още хора.
  Ей, хора не ме карайте да сънувам кошмари, че се трансформирам в чибурашка и се събуждам в Ес ама то не било Европейски а Евразийски съюз... Бррррррр

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 75. 75 Профил на SorryLol
  SorryLol
  Рейтинг: 488 Неутрално

  общо бежанците в България са 4500. Оревахте света все едно за 4,5 милиона и ги храним всичките.
  Имам си тика едни местни "бежанци" - дето бягат от всякакви задължения и отговорности - те са много по-проблемни сега и в дългтосрочен аспект от въпросните 4500 сирийци, които поне са образовани

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на zzzlostar
  zzzlostar
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Много сте отворени тука анти-ЕС настроените. Типично по български, българинът само може да иска и да очаква да му се даде, ама като му се изисква обратно нещо - голяма уста отваря.
  Значи може да пътувате всички безвизово в Европа, да се правят инфраструктурни проекти за стотици милиони /ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ/, дадени ни от тях безвъзмездно, да се получават грантове за развитие на малък и среден бизнес и т.н.
  Ама като е да изпълниш задължения по правила, валидни за всички членове - не може, лоши били.
  Има правила и сме ги приели - "В Европа всеки трябва да спазва стандартите, за които сме се споразумели при посрещането на бежанци", допълни комисарят за имиграцията Димитрис Аврамопулос.
  Точка по въпроса.

 78. 78 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 221 Неутрално

  По думите на Борисов, се очаква милиони бежанци тепърва да преминат по маршрута от Турция и над 10 млн души биха могли да се озоват на територията на България...

 79. 79 Профил на dennia
  dennia
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Един "съюз" започва да става излишен, когато вместо да обединява, той разединява...

 80. 80 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Така така, Да живеее ЕС и неговите Директиви за хармонизиране. Ние пак ще духаме супата, но поне сме свикнали. Да му мислят другите.

  Stupid people make me sick
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Брюксел много неадекватно действа с имигрантите.Не може в държави,където пристигат стотици хиляди,като Гърция,да я сравняват с Португалия,която не е по пътя на имигрантите.Държавите,през които минават тези хуни по над 10000 на ден,не могат да се занимават само с регистриране на бежанци и с усигуряване на техните удобства.Никой не ги е канил,за да се грижим само с посрещането им.

 84. 84 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Най-важното през последните дни.
  Изгледайте го и без Коментар !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wakePa705I

  И още нещо плътно по темата :

  ИСТИНАТА В 15 мин. (Доцент Иво Христов)
  https://www.youtube.com/watch?v=BfefPZrBgyc

  Stupid people make me sick
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на kol4o_7
  kol4o_7
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#77] от "zzzlostar":

  Драги ми Z-star, не съм евроскептик, но се опитват насила да ме направят такъв.
  Повдигнах по-горе въпроса за навлеците без документи за самоличност, а е редно да се повдигне и въпроса за нелегално влезлите и че това тука се наказва със затвор, и да се приложи също така.
  Стрина ти меркел в прав текст каза "идвайте и сте добре дошли" , " както се доберете ще ви вземем" и ордата пое.
  Има държава поканила ги едва ли не лично.
  Съгласен съм да им изпратим всеки дошъл тук без документи и да си го обгрижват както си искат.
  Емигранти е едно ( всеки си е с паспорта, с проверимата история и документи за образование ако има такова), а налазилите в момента като облак скакалци. Ще се затворят в собствени анкалави, както го правят наще цигани и ще претендират за права. Работа ще си намерят малцина, защото незнанието на местен език е сериозна бариера, лисата на образование също, другите ще чакат на социал дооста дълго време. А ако не им достига социала - ха познай от кого ще си вземат каквото им се иска?
  Лошата тенденция е, че всяка година наплива към Европа се увеличава, а интеграцията у вече влезлите намалява.
  Разселването е решение за еднократен случай. Тук си говорим вече за поток.
  Никой от европейските зелки нищо не прави за прекъсване на потока и той ще се превърне в река.
  Единственото справедливо в цялата работа е, че тази река ще залее първо най-големите си защитници и тези, които са я поканили.

 87. 87 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#77:"zzzlostar"]да се правят инфраструктурни проекти за стотици милиони /ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ/, дадени ни от тях безвъзмездно[/quote]
  Това което твърдите другарю е невярно. Няма такова понятие " безплатен обяд" . Днес и мама на тате безвъзмездно не дава...
  Като са Европейски пари а Ние сме в Европа , значи са и наши пари , нали? И когато ни дават нещо, наистина трябва да си безкрайно наивен за да си мислиш, че ни го подаряват заради черните ни очи. Нищо комсомолско не си загубил в себе си, другарю...

  Stupid people make me sick
 88. 88 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#86:"kol4o_7"]Емигранти е едно ( всеки си е с паспорта, с проверимата история и документи за образование ако има такова), а налазилите в момента като облак скакалци. [/quote]
  Прегледай линковете от пост 84. Истината не винаги е много приятна, но е приятно да знаеш истината.

  Stupid people make me sick
 89. 89 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#73] от "Dexx":

  13,5 % от консолидирания бюджет! Подробен отговор може да намерите на линка който Ви давам. Имайте предвид, че функционално има голяма разлика в администрацията на ЕК, която пише нормативни актове и контролира изпълнението им (мониторинг) , докато националните администрации имат много по-голям кръг от функции - от нормотворчество, административни, социални, фискални, правохранителни и ред други задачи.Пример: НАП администрира данъци, АП за пътната инфраструктура, МТ за ЖП,пристанища,летища, КАТ регистрира автомобили, МТСП с Агенцията по заетостта се грижи за 400 хил безработни, Общинските администрации имат широк спектър от функции т.н. Нито една от тези дейности не са във функциите на ЕК.Поздрави!

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/06/08/2549143_nad_3_mlrd_lv_godishno_otivat_za_izdrujka_na/

 90. 90 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "В Европа всеки трябва да спазва стандартите, за които сме се споразумели при посрещането на бежанци"

  То хубаво нали , ама на фрау-то дали са му обадили , че стандартите и тя трябва да ги спазва? Или за швабите не важи , щото много работят и са локомотива на Европа?

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#85] от " hhhuuunnnn":
  Вие също.Във вашето изречение има точно 3 грешки, открийте ги.

 92. 92 Профил на piterd
  piterd
  Рейтинг: 434 Неутрално

  А какво ще стане ако съответните държави, отговорят с реципрочни мерки по отношение на ЕК ?
  Нещо ми се струва, че евро бюрократите забравиха, за какво са в комисията. Никога не е късно да се окаже че са в позицията на "вождове без индианци" . И май на татък вървят нещата.

 93. 93 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Крайно време да възстановим Кльона по границите на странат и да бием шута на брюкселските зелки, поне докато премине БИ кризата предизвикана от съмете тези зелки!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 94. 94 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#77:"zzzlostar"]да се правят инфраструктурни проекти за стотици милиони /ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ/, дадени ни от тях безвъзмездно[/quote]

  От тях безвъзмездно?
  Таварищ , това да не са ти "братушките" дето "безвъзмездно" те "освободиха" цели два пъти?
  Никой нищо не "дава" , още по-малко "безвъзмездно" , даже кака ти меркел ще си плати за това "вилкомен".

  Както е казала баба Тачър : безплатно е само сиренето в капана за мишки.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 95. 95 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#67:"glaxo"]Юнкер- някакъв неадекватен бастун, който освен да се прегръща и целува с лидерите и да ги потупва по раменете и да говори общи приказки друго не прави[/quote]

  И Барозу беше такъв , а имаше и един Румпой или нещо подобно , дето много се обиди като госравниха с мокър парцал , но беше по-ненужен и от него. Сега сигурно има нов "президент на Ес" , но дори и името му незнам , толкова работа върши...

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 96. 96 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 381 Неутрално
 97. 97 Профил на azs41314323
  azs41314323
  Рейтинг: 384 Неутрално

  ЕС= регулации ,санкции ,квоти и т.н. само хубавини. И какво стана сега дупихме се на големите шефове и накрая пак ни вкараха.

 98. 98 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#14] от "sa6":

  Какъв ти шанс! СИВ беше цвете в сравнение с ЕС.

  Между другото, Меркер иска да споделиме мигрантите. А защо да не дподелиме и БВП?

 99. 99 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 512 Разстроено

  Тоя ЕС взе да мутира в посока СИВ/СССР. От трън на глог скочихме май. Брюксел стана гнездо на левичари и еврокомунета.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 100. 100 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Весело

  До коментар [#98] от "georgievp":

  Те един газопровод не споделят, а БВП? Да си взимат и вересиите и имигрантите!

  Евроатлантида
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK