Борисов поискал превантивна помощ от ЕС, защото България вече е гореща точка (допълнена)

Бойко Борисов

© Анелия Николова

Бойко БорисовБългария е поискала да бъде разглеждана като гореща точка и външна граница на ЕС, защото тя вече е такава и не е редно лидерите на ЕС да обсъждат как да подпомогнат Италия, Гърция и други страни, които в момента имат сериозен миграционен натиск, и да не се обсъжда помощ за България. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов, който днес пожела извънредно да дойде на конференция, посветена на бежанските проблеми, за да изясни позицията си по бежанския въпрос.


По-рано от съвета на лидерите беше излязла информация, че България сама е поискала да има регистрационен център за бежанци - т.нар. "горещи точки", където ще се разглеждат документите на мигрантите и ще бъде ускорена депортацията на тези, които не отговарят на критериите за предоставяне на убежище.


Видимо ядосан, премиерът заяви, че думите му са извадени от контекста, а изказването му пред лидерите е било интерпретирано само в едната му част. Той подробно разказа за писмото от турския премиер Ахмет Давутоглу до него, в което се казва, че няколко стотин хиляди имигранти чакат в Одрин и Истанбул, за да преминат към Европа, как има няколко милиона в лагери в Турция и още близо 7 млн. потенциални бежанци в Сирия. 
Всеки, който си представя, че армията и полицията ще стрелят на границата и ще отблъскват тези хора...аз такава заповед не бих издал, заяви премиерът.


Позовавайки се на писмото от турския си колега, Борисов отбелязал на съвета, че не е нужно да се чака тези хора да тръгнат евентуално към България, за да се свиква извънреден съвет и да се обсъжда как да се помогне на страната. Риторично попитах - трябва ли в България да вляват 100-200 хиляди удши, за да поискам свикване на извънреден съвет и да дискутираме България като гореща точка, каза той.


Досега на срещите се говори само за Италия и Гърция и аз вчера няколко пъти попитах - ние не сме ли външна граница, каква граница сме, каза министър-председателят. Ние сега охраняваме границите съвестно, като членове на Шенген, въпреки че не ни искат, инвестираме милиони допълнително за тази охрана и това сякаш се приема в Европа като даденост, разпали се още повече Борисов. Даже разказа как чертал карта на седящите до него премиери на Белгия и Холандия, в която подчертавал критичните точки - съседна Туриця, нестабилна Гърция, близостта с Крим, Македония.


Видимо раздразнен, Борисов изтъкна, че и досега България е инвестирала милиони както за охрана на границите, така и за регистрация и прием на пристигналите. Той отбеляза, че и в момента България е гореща точка и изградила различни "горещи точки" - центрове за регистрация и настаняване на имигрантите. На няколко пъти отбеляза, че има вече такива центрова и поиска потвърждение от пръсъстващата на конференцията вицепрезидент Маргарита Попова. "Имигрантите и в момента са там, приемаме ги, регистрираме ги, храним ги, поим ги. Искат да задвижват процедура срещу България за начина на приемане, аз и вчера попитах - ще ме глобите за това, че се грижим за бежанците по-добре от пенсионерите ли. Това са ни икономическите възможности", разпали се още премиерът.


След като на няколко пъти посочи, че думите му са извадени частично от контекста и е акцентирано само върху част от изказването му, Борисов посочи, че преди да говори за горещата точка и преди да бъде попитан за нея, той е казал, че стъпки за справяне с кризата трябва да бъдат създаването на зони за сигурност в Сирия и нейни съседни държави. Както и сериозен разговор със САЩ и Русия за това как би могъл да се реши конфликтът в Сирия. "Такъв разговор изобщо няма, ние дори не си знаем партньорите там - Асад ли е, кой е, кога ще ги определим. Ако има военна намеса, какво следва от нея? Следва разруха и още бежански потоци. Така че това ни чака в бъдеще, това са реалностите и затова трябва да говорим", каза премиерът. 


"От всичко, което казах, на мен ми се пришива "Борисов иска да вземе бежанци и да си направи центрове". Въпросът не е искам или не, но ако не се случи  едно, две, три и четири, неминуемо ще последва пет и шест, и те ще дойдат", подчерта той.


Борисов изтъкна, че след думите си, че и България трябва да бъде третирана като външна граница и подобно на Италия и Гърция, ибл попитан означава ли това, че България иска да има "горещи точки" или т. нар. центрове. Тогава им казах - не е въпрос  дали искаме, това са реалностите, аз съм длъжен да отчета и предупрежденията на турския си колега, продължи министър-председателят. И какво ако в българия влязат 200-300 хиляди, Гърция и Италия ще си получават финансовите средства, а ние ще харчим нашия бюджет, допълни той.


По-рано днес и евродепутатът Ева Паунова заяви, че е присъствала вчера на срещата и на нея страната не е искала създаването на т. нар. горещи точки.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (228)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Познах ли за това, че Меркел ще използва думите му и ще му извива ръцете? Познах.

 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Неутрално
 3. 3 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Видимо ядосан, премиерът заяви, че думите му са извадени от конкеткста, а изказването му пред лидерите е било интерпретирано само в едната му част.

  завалията, пак не го разбрали... а той само най- доброто иска за България

 4. 4 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Глу-пос-ти! Пак се оплете като пате в кълчища - то всеки път като влезе в режим на обяснения е така. Истината е, че сами си каним мигранти - па дори и под претекст "да ги регистрираме". Ей, за няколко милки откраднато евро на ко е готов нашия премиер - слънце... Ама ще дойде видов ден!

 5. 5 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Оставка и нови избори. Борисов става вреден за държавата. В момента се кове бъдещето не само на България, а и Европа в следващите векове. Трябват ни адекватни политици в тази ситуация или като минимум по-адекватни от това, което имаме сега.

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3233 Весело

  Накарал им се е едно хубаво на"началниците"защото и те не са го разбрали какво точно е искал да каже.

 7. 7 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Е нали твоите хора от правителството и разните там агенции твърдяха, че всичко е спокойно?
  Боце, даде територията ни под аренда, това е истината.

 8. 8 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1353 Гневно

  ОФИЦИАЛЕН национален предател!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 9. 9 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "създаването на зони за сигурност в Сирия и нейни съседни държави,"

  Като начало това ще помогне. А иначе трябва да се унищожат и ислямистите и Асад.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  [quote#3:"lol"]Видимо ядосан, премиерът заяви, че думите му са извадени от конкеткста, а изказването му пред лидерите е било интерпретирано само в едната му част.

  завалията, пак не го разбрали... [/quote]
  Че как да Го разбереш!

  Ето, Юлиана Колева Го цитира съвсем коректно, а Той по-нататък ... "на няколко пъти посочи ,че думите му са извадени частично от контекста ..."

  Ако си беше продължил още малко изявлението - направо май е щяло съвсем да съвпадне с контекста
  Но пак би останал неразбран!
  Е, такава е съдбата на Гениите ...

 11. 11 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Весело

  Иначе поне един чужд език да беше научил като хората, та да можеш да се разбираш с началниците.
  Сега преводачите ще бъдат виновни.

 12. 12 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Лошото е, че дори да има нови избори, мат'риала, който ще влезе в НС, ще е горе-долу същият. Усещам как НФ и Атака ще дръпнат, което никак не ми харесва, но ЕС действа сам срещу себе си.

 13. 13 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Бидона не иска бежанци, но то е неизбежно.
  Аз така го разбрах.

 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  този неадекватния е заплаха за националната сигурност! къде пак дреме ДАНС? да вземе да го екстрадира, па дано народа му дойде малко акъл в главата и другия път си избере някой по-адекватен

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#12] от "Х":

  ПФ ще дръпне много нагоре, много!
  Не ти ли харесва, че РБ може да изпадне, след олигофренските изказвания на Кукуневицата и другите либерасти в него?

 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Весело

  "и досега България е инвеситрала милиони както за охрана на границите, така и за регистрация и прием на пристигналите"

  хехе, че това важи и за всички останали... тазе есен Европа е на точки, майна... а кога някои ще са на раета се пита в задачката

 17. 17 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Не знам как точно се е изказал ББ,но очевидно не е казал това,което мисли.Мисли бе,човече!

  Tony
 18. 18 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Фиксацията на Борисов върху Турция тревожи. Давутоглу му пратил писмо, в което, хайде да не заплашва, но намеква, че могат да ни натресат милиони бежанци и Борисов се паникьоса. Че турците пращат бежанците и ги направляват по свое усмотрение /днес към Гърция, утре може към България/ в това спор няма. Но да стане говорител на Давутоглу в Европа!? И да му пробутва идеите за неутрализация на кюрдите в северна Сирия чрез някакви зони за сигурност!?

 19. 19 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Неутрално

  не знам как да коментирам, Боцко за пореден път вкарва шум в системата - "ама аз казах друго...", може и прав да е за 1,2,3..
  оставам с горчивината, че докато другите обсъждат нещата, хапвайки трюфели и русская икра, ние накрая ще намажем по филия с мас!

 20. 20 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Колкото и да е цветна палитрата от обидни квалификации за Борисов от преобладаващата част от коментиращите, каквото и да си говорим, все пак за всичко казано от него съм съгласен. Не е нужно да си баба Ванга, за да не виждаш какво става и какво би могло да се случи! Никога не съм му бил фен, но в случая ми се струва, че няма повод за подигравки в неговото интервю, в края на краищата, всичко направено от българия по проблема с бежанците до днес е факт!

 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#17] от "Free person":

  да мисли, ама с какво???

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Как да те разберат,то там охранки нема..

 23. 23 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 573 Неутрално

  ИИзвинявам се за печатната грешка - България с голямо "Б"!

 24. 24 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Помощ за 5-метрова ограда трябва да иска другарят Тиквоч. За другото ще се оправим и сами.

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Некак си вярвам повечко на Меркел. За Боце е нормално да казва едно пред матряла, друго пред "началниците".

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 840 Неутрално

  най абсурдното е че все още има маТрял който е готов да му вярва

 27. 27 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 528 Неутрално

  „Аз не бих дал заповед да се отблъскват на границата жени и деца”, подчерта премиерът.
  http://www.segabg.com/article.php?id=770721

  ПП:
  Мобилизация на резервистите, на границата, през ден Караул!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#11:"neznaiko.bg"]Сега преводачите ще бъдат виновни. [/quote]

  "Евродепутатка и преводачка на Борисов обвини Меркел в лъжа"

  http://www.segabg.com/article.php?id=770718

  Ама съвсем се уплекатоха, като пате в кълчища...Слънчооо, Слънчооо.........

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 30. 30 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 775 Весело

  До коментар [#15] от "Радио Плутон":

  РБ сам си създаде куп проблеми с некоординирани изявления между членовете му и ако преди си мислех, че има шанс да дръпне на следващите избори, вече не знам каква ще е съдбата им. Като нищо могат и да не влязат.
  ГЕРБ ще позагуби от избирателите си след гафовете в последното време (тези 2% данък за общините бяха огромна глупост и дори това, че до такава промяна не се стигна, горчивият вкус остава).
  БСП са бита карта.
  ДПС, ако има малка избирателна активност покрай повсеместното отвращение към управляващите, току-виж дръпнат още повече.
  Виждали сме каква фурнаджийска лопата са Атака и е ужасно, че ще гледаме истериите на Волен още дълго. ПФ сигурно ще дръпнат най-много, въпреки че истерични създания като Джабазки са ми доста неприятни.
  И АБВ кой знае дали ще влязат.
  Ситуацията е "Хвани дните, цапни другите".

 31. 31 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Те ще дойдат!
  Само тези думи са достатъчни да се довърши оградата по българо-турската граница,но Баце нехае и му е по-лесно да реве на европейските лидери и да се тръшка!
  Пълна управленска безпомощност!

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#29] от "dustman":

  Е, щом герберката Ева Паунова отрекла, нема как да не ѝ повярвам...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#29] от "dustman":

  Явно и ФАЦ са разбрали погрешно:
  http://www.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/bruessel-europaeer-geschlossen-in-fluechtlingskrise-13820543.html

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 34. 34 Профил на vrijheid
  vrijheid
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "както и сериозен разговор със САЩ и Русия за това как би могъл да се реши конфликтът в Сирия. "Такъв разговор изобщо няма, ние дори не си знаем партньорите там - Асад ли е, кой е, кога ще ги определим."

  Ето тук е заровено кучето. Неориентираните европейски лидери, не да се чудят какво и как да разпределят, а дългосрочно да решат проблема, който генерира потоците за преразпределяне.

 35. 35 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  И все пак, най-добре би било ЕС да създаде регистрационен център за бежанци още в Турция.

 36. 36 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Нема такова нещо на среща на европейските лидери като аз мислех това , ама казах другояче , разбраха ме съвсем иначе и ще ни стоварят те това - а именно "горещи точки,центрове или пунктове за регистрация."
  Слънчо е свикнал да плещи недомислици на килограм и това да минава покрай ушите на родните безотговорници , ама там не става.
  Плюс това какво си е драпал когато Меркел "прави тези внушения". Требе кураж и дупе да станеш и да кажеш в очите и на Меркел ,че е лъжкиня.А заешкото сърчице е дигнало "праните гащи".
  И сега плаче и се обяснява ............ на жрналистите ,както обикновено.
  Смотльо!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 37. 37 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Тежко ни се пише...
  Тиквун чака някой да му каже какво да прави и да му даде пари...
  Меркел сякаш си няма грижи та ще мисли и за него...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 38. 38 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":
  До коментар [#33] от "baba_zozolana":

  О, определено вярвам на Меркел...ама наш Слънчо си играе неговата игра, до края на деня има се врътка поне още 3 пъти!

  Трябва да се постъпи в случая, както Унгария...затваряне на границите...който иска "бежанци", да ходи да си ги избира от бежаснките центрове в Турция...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 39. 39 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 863 Гневно

  Щом България вече е застрашена гранична държава КАКВИ са тези приказки за квоти и преселване на още 1300 имигранти от Европа КЪМ България??

  Евроатлантида
 40. 40 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Пренасочването на бежанската вълна през България е въпрос на време. С идването на зимата бежанците ще търсят по-кратък път към желаните цели и този път минава през нас. Въпреки оградата на границата, България, като част от ЕС, е длъжна да ги допусне до територията си. Засега те ни отбягват като дявола тамяна, защото не търсят просто убежище, а да партиципират от чуждото благоденствие. Но и това може да се промени.

  Затова е хубаво още сега да се помисли, какво ще ги правим. Колкото и да не ни харесват бежанците и това голямо преселение, Бойко действа мъдро - подготвя си чадър преди да е завалял дъжда. В крайна сметка нито той, нито ЕС определят, колко бежанци ще влязат у нас през Турция.

 41. 41 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 863 Неутрално

  [quote#37:"Торбалан"]Меркел сякаш си няма грижи та ще мисли и за него... [/quote]

  Мисли, мисли как и къде да разкара няколко десетки хиляди араби от Германия..

  Евроатлантида
 42. 42 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Весело

  До коментар [#29] от "dustman":

  Ясно. Освен Боци и евродепутатите му/преводачи трябва да учат езици.

 43. 43 Профил на Фен на Мама Меркел
  Фен на Мама Меркел
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Това не е премиер, това е карикатура. Този човек продава България парче по парче, ден след ден. Къде са сега ранобудните, умни и красиви лепилари и тревомани да обръщат и палят кофи за боклук, да блокират булеварди и да скандират "Оставка!" ?

  ЕС завива на дясно и това чудесно! ;)) Refugees go home ! You are NOT welcome here !
 44. 44 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Каква "точка" да бъде България, днес се определя от Турция - твърде подозрително идат превъплащенията в различни роли на тази страна, докато на нас четат "Хиляда и една нощ" и не ни таковат дори ...

 45. 45 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 863 Неутрално

  [quote#40:"sanlivko"]България, като част от ЕС, е длъжна да ги допусне до територията си. [/quote]

  Не трябва. Турция не е във война, ако ги допуснем ще нарушим правилата за защита на границите на ЕС.

  Евроатлантида
 46. 46 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#40] от "sanlivko":

  Аха, и като ги пуснем, а те тръгнат да драпат къде запад...Сърбия си затваря границата, Румъния и Македкония - също!
  Кво праим? Клоаката на Европа!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 47. 47 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Прекалявате с обидите към Борисов! Казал е истини, които дори и Меркел не смее даже, и да минат през ума. Как може да обвинявате него в случая, а да изкарвате Меркел цялата в бяло и невинна?
  Ако Меркел я държат с компромати и се чуди вече на кой свят е, да се маха.

 48. 48 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#45:"sa6"]Не трябва. Турция не е във война, ако ги допуснем ще нарушим правилата за защита на границите на ЕС[/quote]

  Да, де...ама мъдрите "брюкселски зелки", решиха, че Турция не била "сигурна" страна!
  Ама, така хубаво ни готвят...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 49. 49 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Борисов трябва категорично да разбере, че трябва да започне да бъде, и то много добре и много ясно разбиран в посланията си от всички, и най-вече и особено от българския народ и партньорите ни. Всички знаем склонността му към шикалкавене, увъртане и отмятане, лупинги и завои, с които учителите и съветниците му са нотоно известни, но периметърът му за шикалкавене вече не съществува в тази ситуация!
  И посланията му трябва да са много добре преценени и обмислени, прецизни и точни, без никаква възможност за интерпретации и опити за експлоатацията им от която и да е страна!

 50. 50 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#3] от "lol":

  Той не е разбрал какво значи „гореща точка“ и се е изказал непдготвен.

 51. 51 Профил на vvy
  vvy
  Рейтинг: 213 Гневно

  Конграчулейшън Борисов! Ще отрежеш още една лентичка,ама да не ти изгори ръчичките горещата точка.

 52. 52 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4118 Неутрално

  Да поиска помощ от ЕС и НАТО
  срещу болшевишки неосъветизъм:

  "хибридни" скулптурни съоръжения (освен МОЧА)
  на Толбухин и прочее сталинисти на бившия СССР

  (нация съюзническа на хитлерова Германия до юни 1941
  и агресор в Източна Европа, в частност срещу България през 1944).

  още инфо

  ivo.bg

  "Борисов поискал превантивна помощ от ЕС,
  защото България вече е гореща точка"

 53. 53 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#47] от "_association.r6_":

  Аз съм сигурен че Борисов не е казал подобна глупост и от сутринта твърдя че меркел е за бой (и то още откакто канеше всичкото имигрант на планетата). Но неговата роля е да обясни на народа какво е положението и какви мерки ще вземе (както направи Орбан - danke Viktor).

  Евроатлантида
 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  До коментар [#40] от "sanlivko":
  С идването на зимата бежанците ще търсят по-кратък път към желаните цели и този път минава през нас.
  ------------------
  Ама вие въобще география учили ли сте?
  Или и там сте дремали

  През зимата естествено щяли да се насочат пешком през Странджа и Родопите на север, а не през топлите и равнинни пътища през Беломорска Тракия и през островите на Гърция!
  Майкооооо!

 55. 55 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Оказва се, че в паниката си да защитят Вожда си от народната любов, калинките от ГРОБ са готови дори да обвинят мама си Меркел в лъжа!

  http://www.segabg.com/article.php?id=770718

  Тц-Тц-Тц!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Бойко е хитрец, от слежки тип, както повечето т.н. български политици и управници (че дори и мафиоти) и това и подобно поведение минава в България през повечето време.
  Но пред света и при кризисни ситуации в държавата това изобщо не върви, и това естествено ядосва и тревожи Борисов и "съветниците" му отзад, геералите...

 58. 58 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много е лесно за Вожда да се врърка пред матряла, който му прощава всяко връткане. Но да видим как ще успее да се завърти сега пред мама си Меркел и да й каже, че това което го е поискал всъщност не го е поискал!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 59. 59 Профил на лицемеркел
  лицемеркел
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Надявам се под "горещата точка" на Европа
  не се има предвид "кафявата точка" на Европа...

 60. 60 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#45] от "sa6":

  [quote#45:"sa6"]Не трябва. Турция не е във война, ако ги допуснем ще нарушим правилата за защита на границите на ЕС. [/quote]

  Вярно, и не. Правото на убежище не може да бъде отказано на границата. Всеки случай трябва да бъде разгледан поотделно и тогава да бъде взето решение. Но първата стъпка е регистрация, настаняване и приемане на документите. Точно от това печелят бежанците. Обработката на документите ще отнеме години, и дотогава връщането им по родните места или в други страни може да бъде възпрепятствано по някакви "хуманитарни" причини. Иначе самоволният ни отказ, както правят Унгария, Чехия и Словакия, може да бъде санкциониран от ЕС. Според мен е крайно време ЕС като цяло да преразгледа тази си политика.

 61. 61 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#5] от "dragond":

  А в периода до излъчването на следващото правителство, кой ще кове бъдещето на Европа и България? А когато следващия парламент конфигурацията е същата, тогава за какво ще призоваваш? Не разбрахте ли че правителство на РБ няма да има НИКОГА?

 62. 62 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Весело

  хехе иначе е забавно, че като най- голям балък турците го ползват за да носи предупреждения на немците ... боко боко, мълчанието е злато бре...

 63. 63 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  До коментар [#53] от "sa6":
  Аз съм сигурен че Борисов не е казал подобна глупост и от сутринта твърдя че меркел е за бой
  -----------------------------------------------

  Да, бе!
  Той щото е от вчера в политиката, та не се е усетил и му е простено, гОркият, че така и е вдигнал топката на Меркел ...

  Точно защото не и дреме на Меркел за мнението на българското мат'рял, та си го е казала в прав текст, а се гъне, врЪти и суче нашичкият ... вечно невинният

 64. 64 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#56] от "Sars Saraktos":

  И ще идеш ти да строиш оградите? Лично? Защо си мислиш, че премиер от БСП или ДПС би правил нещо различно в случая? Защото друга партия която да може да спечели избори в БГ няма.

 65. 65 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "До коментар [#47] от "_association.r6_":

  Аз съм сигурен че Борисов не е казал подобна глупост.."

  И защо си толкова сигурен, ако мога да попитам, че ми стана интересно"
  Защото той никога не е изричал )подобни) глупости, не е лъгал или не се е отмятал от думите си, или просто защото така ти се иска?

 66. 66 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Любопитно

  [quote#15:"Радио Плутон"]ПФ ще дръпне много нагоре, много!
  Не ти ли харесва, че РБ може да изпадне, след олигофренските изказвания на Кукуневицата и другите либерасти в него? [/quote]Куневица да се дръпне малко назад, че плаши електората!
  Българите са яли попарата на чалмите 500 години и се страхуват от настаняване на още мюсюлита в държавата и ще накажат всеки, който иска да ни ги натресе. А тази леля, само глупости за евросолидарност и тем подобни са й в устата. Скрийте я и й забранете всякакво миткане по тв студията преди изборите, че отиде коня в ряката. Оставете големият коалиционен партньор да вади горещите кестени, като се правят на послушни пионерчета й козируват пред Меркел! След този им слугинаж и абсурдна политика по отношение на бежанците, скоро няма да са "големия" ни партньор.

 67. 67 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#47] от "_association.r6_":

  Не прекаляват .Просто бесепаро атакистките тролове са мобилизирани да сеят омраза и храчат слюнки .А всъщност Борисов не казва нищо повече от това че България трябва да бъде третирана като външна граница и да получава съответната помощ .Естествено сега се лее вълна от режисирана омраза Борисов бил еди какъв си .Интересно каква е алтернативата "национално отговорните " уроди от БКП/БСП и побратимите им от Батака който да "възстановят справедливостта и защитят клета майка България .Това е целта на активното мероприятие .

 68. 68 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Като на човек, който всеки ден би се отрекъл от вчера казаните думи, аз не вярвам.

  Добре е да продължава по-скоростно строежа на ограда и да се поддържат слуховете, че българските граничари бият. По слухове никой не са осъдили до сега.
  Иначе е ясно, че Боко ще козирува на Брюксел, ако ще и Банкя да се напълни с нелегални ислямисти.

 69. 69 Профил на fvi03474382
  fvi03474382
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На премиера пак му замириса на пари. Още от времето на дянкономиката, единствената му грижа е дърпа готовите фондове от Европа и да ги разпределя правилно. Реалната икономика е оставена на самотек ,добре оградена с регулации. Вероятно плановете му са : хем да опита да измъкне от Брюксел допълнително финансиране ,хем да угоди на американските си инструктори ,които винаги са протежирали турските интереси на Балканите.

 70. 70 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Боковата политика е като на хиените - да докопа някой кокал без да пострада обаче в суматохата, обикаляне две напред , три назад с постоянно душене за парче и старателно оглеждане за по-силните и скимтене....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 71. 71 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 462 Весело

  [quote#64:"niakoi_si"]Защо си мислиш, че премиер от БСП или ДПС би правил нещо различно в случая?[/quote]

  Защото повече няма да дадем властта на предателски и антибългарски партии като ГЕРБ, БСП и кукловодът им ДПС. Ще иаме здраво правителство от Патриотичния фронт + Атака+ крайнодесни националисти и България ще стане втората Унгария.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 72. 72 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  По добре да не беше ходил и после как и кой ще го разбере, като той самият не съм сигурна че разбира, освен ако не изпълнява нечия поръчка. Че той Давутоглу от началото на кризата си иска тази тъй наречена свободна зона, ама тя няма нищо общо с удобството на бежанците и нарушава сигурността на чужда държава, нещо, което Доналд Туск му е разяснил надълго и на широко, като на бавноразвиващ се. Каква е тази наша карма, все неразумни да ни управляват.

 73. 73 Профил на fvi03474382
  fvi03474382
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#67] от "zawert":

  Един от "национално отговорните уроди от БКП" в момента управлява държавата. Така че, ти си просто един от троловете на "активното мероприятие" ,само че от другия филиал на партията-майка.

 74. 74 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#47] от "_association.r6_":

  То щото Боци не го държат с компромати нали?

 75. 75 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#1] от "_association.r6_":

  От такова изказване, немците КАТО ПРАВИЛО вземат само това, което искат да чуят. Работя с тях от 20г и вече не комуникирам по този начин.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  [quote#64:"niakoi_si"]Защо си мислиш, че премиер от БСП или ДПС би правил нещо различно в случая?[/quote]

  Факт. Премиер от БСП или ДПС би направил точно същото - просто Герб, БСП и ДПС управляват еднакво.

  Благодаря ти за пряката демонстрация.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Весело

  [quote#67:"zawert"]А всъщност Борисов не казва [/quote]
  а всъщност кога Борисов ще се научи да говори... втори мандат кара все пак

 78. 78 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  аксиоми:
  "България е външна граница на ЕС"
  "България ще бъде следващата атакувана (след It, Fr,Gr,Hu)"
  "България се нуждае от превантивна помощ: въпросният Център; Помощ от Фронтекс"

  основна задача след досегашните "горещи мерки":
  - сваляне на Мутрата Асад
  - подпомагане на граничните със Сирия
  - затягане на външните граници вкл. BG.

  НЕ'ЕВРО'АЗИЯТСТВАЙТЕ
  с Опорни Ценности и Опорни Точки
  на Рашистите и Библиотекарските Мутри в BG

  НЕ-АНТИ'ЕВРОП'ЕЙСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 79. 79 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#72] от "baxter":

  Това му е една от слабостите на Боци - умира си да е център на внимание, да го потупат по рамото и да го похвалят. Явно турците са го разбрали отдавна що за шаран е и са му пратили писмото. Интересно защо не са пробвали с друг премиер от ЕС?
  Ако Боци следеше ситуацията щеше да знае, че подобен вариант е бил и ще бъде отхвърлен от много европейски страни.

 80. 80 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#46] от "dustman":


  [quote#46:"dustman"]Аха, и като ги пуснем, а те тръгнат да драпат къде запад...Сърбия си затваря границата, Румъния и Македкония - също!
  Кво праим? Клоаката на Европа! [/quote]

  Точно това е смисълът на изказването на Борисов. Предварителното уговаряне на европейско финансиране и помощ ще са от полза за България, в случай че ни достигне голяма бежанска вълна. Особено ако западните ни съседи си затворят границите. Тогава може да се говори за целенасочено пренасочване на тези имигранти. Освен това България сама трудно се справя с изискванията за настаняване, регистрация и обработка на документите, и без чужда помощ в такъв случай ще се превърнем в слабо звено за ЕС с огромен брой нерегистрирани и бедстващи бегълци.

 81. 81 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#53] от "sa6":

  Убедена съм, че Борисов не му е цел и приоритет да превръща България в това, което искат други. По най-разбираем начин им каза, че САЩ, Русия и ЕС трябва да седнат на масата и да се вземе някакво решение за ставащото в Близкия изток. Той сам казва след срещата следното:
  „По време на срещата в Брюксел казах на колегите, че ние вървим след събитията, аз изпитвам тревога от това, което ни предстои. Колкото повече огради се построят, толкова по-трудно те ще преминат в други държави. Преди да стане думата за горещата точка, има няколко предложения, които съм направил и които услужливо се премълчават. Ние в ЕС се събираме само да кажем колко милиарда трябва да отделим и къде да разселим емигрантите, друго решение, изпреварващото събитията решения неможем да вземем”, коментира още българският премиер.
  Затова не искаше да ходи на тази среща, защото знае какво ще стане - Европа ще плаща за това, че САЩ не се наиграха на "демокрация". Никой не може да ме убеди в противното вече, никой! ЕС се е превърнал в нещо, което вече се сравнява със СССР.
  И да споделя нещо лично. Снощи сънувах, че присъствам на някаква среща. Насреща ми имаше поставена картата на Европа и някакъв мъж каза: "Искате да унищожите цял един континент?"

 82. 82 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#65] от "info111":

  Не цитирай нещо, което не съм писала.

 83. 83 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 262 Неутрално

  На мен ми се струва, че всъщност думите на Меркел са извадени от контекст. Би било коректно родните медии да посочат първоизточника на новината. Статия от Associated Press гласи:

  http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_EUROPE_MIGRANTS
  [quote#0:""]The leaders also said that task forces of European experts sent to help register and screen migrants in so-called hotspots must be fully operational in Greece and Italy, and perhaps also Bulgaria, by November.[/quote]

 84. 84 Профил на Non serviam
  Non serviam
  Рейтинг: 629 Весело

  [quote#78:"barcelonski"]НЕ'ЕВРО'АЗИЯТСТВАЙТЕ
  с Опорни Ценности и Опорни Точки[/quote]

  Какви опорни точки? Само да цитираме светинята е достатъчно да се хвърляте на амбразурата!

  Боко не е десен, а десѐн на червения цвят на БКП
 85. 85 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Еми пичуи,... тя раутата.. вечи е ясна. Саму да попитам.., чалмите и фесуите от ЕС ли ще ни ги купуват или ще ни удържат от заплаата?

 86. 86 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 528 Весело

  До коментар [#80] от "sanlivko":

  Аха, значи тука да приемем МИЛИОНИ мигранти, а ЕС да ни плаща...както сега ще плаща за "заклещените" в Македония и Сърбия?

  И викаш, алъш вериш да става?!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 87. 87 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 462 Весело

  До коментар [#76] от "Darth Plagueis":

  Така е. Затова повече няма да дадем властта на предателски и антибългарски партии като ГЕРБ, БСП и кукловодът им ДПС. Ще направим здраво правителство от Патриотичния фронт + Атака+ крайнодесни националисти и България ще стане втората Унгария. Само търсим наш Орбан.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Защо не си признаеш,че за да се харесаш на Меркел си поискал разпределителен център в България,мислейки,че никой няма да научи.За твое съжаление,приятелката ти те издаде,тя напоследък много говори.

 89. 89 Профил на _association.r6_
  _association.r6_
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#75] от "Алф":

  Няма да им се даваш. Борисов, за да не ги обиди сега трябва да им се обяснява. Затова - казвай им право в очите всичко, за да няма грешки в превода.

 90. 90 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Ако беше говорил като Орбан, това нямаше да се случи

 91. 91 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Боко е поискал България да е гореща точка.
  Орбан пък не ще Унгария да е такава.
  Бацката е схванал , че на горещите точки дават кинти за преразпределяне. Какво му пука , че тези кинти вървят с имиграционни центрове , лагери/да си го кажем/и най-вече имигранти.
  Не знам що толкова се учудваме на поведението му. То винаги си е било такова. Де що надуши такива кинти винаги е за: Магистрали , Белене, Южен паток, газови хъбчета. Интереса на мат"риала никога не се е вземал пред вид.

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  До коментар [#78] от "barcelonski":

  Кво ли е да си плюл по бежанците до вчера, а днес след идиотизма на Тиквоний, вече да си пръв хуманист...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Оставка!

  Да живее България и българският народ.
 94. 94 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 367 Разстроено

  Човек, не се прави на по-католик от папата и не се бутай между шамарите!
  Не виждаш ли, че яко са огелпяли конците и се чудят на кой да ги натресат тия неканени гости и у кой да остане контрата!
  Не случайно дребното франсе Саркози сондира идеята в периферията на Европа, в това число Бг, да има санитарни зони с бежански лагери. Опипват почвата!
  Трай, не им давай тон за песен, че само това чакат да ни го нахендрят до ушите! Че живи сме умрели тогава! Бедни сме и без този товар, а мюслита имаме в изобилие, не ни трябват още! Ще ни довършат, като народ едни такива скакалци! Унгарци, чехи и сие реват, като на умряло да не им се наруши спокойствието, при нас ще е въпрос да оцелеем, като нация една такава инвазия.
  Стига толкова инициативи! Дай заден и да се надяваме, че ще ни отмине бурята!

 95. 95 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#67:"zawert"]Не прекаляват .Просто бесепаро атакистките тролове са мобилизирани да сеят омраза и храчат слюнки .А всъщност Борисов не казва нищо повече от това че България трябва да бъде третирана като външна граница и да получава съответната помощ [/quote]
  Звучно храчат и ДСБарите .......

  за поредн път налагат Опорните Точки на Евразийците и създават "революционна ситуация" с Лакардиите на Библиотекарските Мутри на Гестапото.

  Евразийстват си Драгалефците
  ..... толко'з от тях.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 96. 96 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Е, явно германците не са свикнали като нас, Боко кат каже нещо, после да ни разяснава какво е искал да рече де, тъй да се каже. Колко ли ще ни струва таз простотийка?

 97. 97 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Любопитно

  До коментар [#2] от "xm...":

  Естествено, че Меркел НЕ лъже! Думата на Меркурий срещу думата на ГЕРБЕР.
  Меркел може да е всякаква но не лъже, ......за разлика от едни, "граждани за европейско развитие" които го правят всекидневно

 98. 98 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 965 Любопитно

  Докога ще търпим някой, на който въобще не му е там мястото да ЗАТРИВА държавата ни??

 99. 99 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#54] от "xm...":


  [quote#54:"xm..."]През зимата естествено щяли да се насочат пешком през Странджа и Родопите на север, а не през топлите и равнинни пътища през Беломорска Тракия и през островите на Гърция!
  Майкооооо! [/quote]

  Относно географията: През зимата морето е опасно. Беломорието е топло, но те там не искат да остават. Родопите не са алтернатива, но голяма част от границата ни с Турция не е трудна за минаване - България има само малък и нисък дял от Странджа, където зимата е мека. И все пак говорим само за евентуалности, за които е хубаво да сме готови.

 100. 100 Профил на k73
  k73
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Под изваждане от контекста да се разбира гранични войски на европейският съюз по цялата външна граница.
  Нарушат ли се правилата по вътрешните граници евросъюза загубва своята същност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK