Цитат на деня: Докога ще приемаме държавата да ни будалка

Цитат на деня: Докога ще приемаме държавата да ни будалка

© Георги КожухаровИзбори 2022

Докога ще приемаме да ни будалкат със схематични отчети за използваните от бюджета средства? Защо не можем да ги принудим да отговорят какво количество и с какво качество са предоставените на обществото продукти (стоки и услуги)? Знаем ли кой, защо и как е поръчал тези продукти? И дали всичко това не е могло да бъде "произведено" с по-малко средства?

Това се казва в обръщение на Сашо Дончев, съсобственик на "Овергаз" и председател на управителния съвет на Българската стопанска камара, до членовете на организацията.


В него Дончев на практика още веднъж развива тезата си, че обществото и съответно бизнесът трябва да търсят отговорност на държавата за какво и как харчи парите на данъкоплатците.


"Време е да си отговорим на тези въпроси! Откровените отговори ще ни спестят неизбежното взаимно разочарование, което ще ни даде откритието, че не мечтаем в една и съща посока", посочва още той.
"И не на последно място - ще помогнем на обществото да си поправи държавата, за да може тя да му служи, а не обратното. Нали всички искаме нашите деца и внуци да имат възможност да се реализират тук, в България?!", завършва Дончев.


В текста той задава и въпроса как камарата защитава интересите на своите членове.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK