Администрацията започва да учи френски език в подготовка за председателството на ЕС

Администрацията започва да учи френски език в подготовка за председателството на ЕС

© Francois Lenoir, ReutersМеждународната организация на франкофонията (МОФ) ще отпусне на България над 800 000 лв. за следващите четири години, с които да се проведе специализация на повече от 1000 български държавни служители по френски език, съобщиха от правителствения пресцентър.


От българска страна финансирането се изразява в осигуряване на 25% от средствата, необходими за провеждане на обученията, като останалите 75% са осигурени от МОФ.


Акцентът на българския проект е върху Плана за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.


Меморандумът за партньорство с МОФ и правителствата на България, Албания, Армения, Хърватия, Египет, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Румъния, Словения. Меморандумът е във връзка с проект "Национална франкофонска инициатива 2015 - 2018" в рамките на програмата "Френският език в международните отношения".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK