МВР и агенцията за бежанците ще получат санитарни материали от резерва

Бежански лагер в квартал "Военна рампа".

© Георги Кожухаров

Бежански лагер в квартал "Военна рампа".Правителството предоставя безвъзмездно на МВР и на Държавната агенция за бежанците освободени държавни резерви и военновременни запаси, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.


Това са санитарни материали и постелъчен инвентар, чрез които ще се подпомогне осигуряването на подходящи условия за настаняване на чужденци на територията на България. Става дума за посуда, термофорни казанчета, нестерилни марлени компреси и превързочни материали, походни легла, болнични кревати и др.


През последните две години България прие голям за капацитета на страната ни смесен миграционен поток, съставен от лица, търсещи международна закрила, и от незаконни мигранти.


Това завишава отговорностите на дирекция "Миграция" и "Гранична полиция" към МВР и на Държавната агенция за бежанците по управление и експлоатация на изградените места за настаняване на незаконни мигранти и лица, търсещи закрила, се посочва в съобщението.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK