Днес е последен ден за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес е последен ден за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

© Красимир ЮскеселиевДнес изтича крайният срок, в който желаещите да гласуват на местните избори по настоящия си адрес могат да заявят желанието си за това.


Необходимо е обаче да са се регистрирали по настоящия си адрес до 24 април, заради изискването за 6-месечната уседналост на местния вот.


За да може да се гласува по настоящ адрес, до 10 октомври избирателите трябва да подадат заявление за вписване в изборния списък в съответната община по временния адрес. Необходимо е подаване на заявление до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник. Ако не го направят, те ще бъдат включени в избирателните списъци по постоянния си адрес, вписан в личната карта.
Искане за гласуване по настоящ адрес може да се подава и на интернет страницата на ГРАО - http://www.grao.bg/elections/ За целта е нужен електронен подпис.


Желаещите да гласуват на референдума по настоящия си адрес също трябва да подадат заявление в общината. За тях обаче няма изискване за уседналост.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK