Главният прокурор поиска официално от парламента сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов

Главният прокурор поиска официално от парламента сваляне на имунитета на Сидеров и Чуколов

© Цветелина Белутова, КапиталГлавният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Исканията са във връзка с разследване на Софийската градска прокуратура на хулиганска проява в София в нощта срещу събота.


Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов заедно са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу полицаи от СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, и се е отличавало с цинизъм и дързост.


Установено е също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицейски служители при изпълнение на службата им. Двамата ще бъдат съдени за престъпления от общ характер - хулиганство (чл. 325, ал.2 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК) и за нанасяне на лека телесна повреда на служител на реда при изпълнение на служебните му задължения (чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 3 вр. чл. 130 от НК). По първото обвинение двамата мога да получат от една до пет години затвор, а по второто - до три години лишаване от свобода.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK