Кабинетът насочи 800 хил. лв. за изграждане на улици в Сливен

Снимката е архивна.

© Юлия Лазарова

Снимката е архивна.Кабинетът одобри отпускането на 801 569 лева за изграждане и рехабилитация на улици в промишлената зона на Сливен.


Средствата ще се използват за обновяване на асфалтови настилки, включително за спирки на градския транспорт, изграждане на тротоарни зони за движение на пешеходци, поставяне на пътна маркировка. Това ще облекчи и обезопаси движението на товарни и тежкотоварни автомобили, както и предвижването на пешеходци в района.


Средствата се предоставят на общината от бюджета на Министерството на икономиката за тази година чрез Българската агенция за инвестиции, съобщи правителствената пресслужба.


В Промишлената зона се изпълнява инвестиционен проект "Разширение и модернизация на площадка "Лана" на "Е. Миролио" ЕАД, сертифициран през 2014 г. по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. От инфраструктурата ще се ползват и другите производствени предприятия в зоната, се посочва в съобщението.

Ключови думи към статията:

Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това е доста груба предизборна кампания. Защо трябваше да се чакат изборите? Не че е лошо, но е някак твърде нагло разположено във времето.

  Леко обезчовечен...
 2. 2 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2612 Гневно

  До коментар [#1] от "Безуспешно чакащ промяна":


  [quote#1:"Безуспешно чакащ промяна"]но е някак твърде нагло разположено във времето.[/quote]
  При управлението на кмета генерал Кольо Банкета от БСП абсолютно всичко е ЛОШО разположено във времето ! ! !
  Абсолютно некадърен , без никаква плановост и подредба ,
  малоумни управленски решения за дейности изискващи поне малко обща култура, нарушаване на конституционни права и ред други доказващи поговорката ,
  че когато Господ раздавал акъла на хората , военните били на учение и се били скрили под моста ! ! !
  В момента заради него е такова безвластие при нас, че ум да ти зайде !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 3. 3 Профил на AMR
  AMR
  Рейтинг: 446 Неутрално


  Пази Боже Сливен да се управлява от корпорацията изгубила изборите през 2011. Като безпристрастен НЕгласувал мисля, че който и да упралява след Лечковото време има нужда от минимум мандат за да въведе ред в безпорядъка оставен от него. Нека не пропускаме и факта, че поради демографски и икономически причини повечето провинциални градове страдат от липсата на подходящи кадри, които са в основата на желаната положителната промяна.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8528 Неутрално
 5. 5 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2612 Гневно

  До коментар [#3] от "AMR":


  [quote#3:"AMR"]Като безпристрастен [/quote]
  Като безпристрастен как би приел заповедта на Кольо Банкета да се заключат портите на Дома за стари хора и да не можем да излизаме или да влизаме ! А никой от нас тук живеещшите не е ограничен с никакво съдебно или здравословно състояние ! ? ! ? ! ?
  По Закон уж сме свободни , но идва един генерал кмет - избран от квартал Надежда в последните 35 минути на миналите избори и портите които НИКОГА не са били заключвани от 1972 г сега са под ключ ! ! ! Куриозното е , че около поне 70 % на Дома му липсва оградата "прибрана" от неговите любими избиратели , но ние сме възрастни хора и не можем да минаваме през храстите и препятствията , а аз съм на патерици и инв.количка !
  Що за управленско решение е заповедта му за уволнение на директорката без даже да е обявил конкурс за избор на нов ? Тя че си бе за уволнение е друг въпрос , а и близо от 4 г е на пенсионна възраст, НО сега в Дома цари безвластие и само си седят , че и не чакат края на раб.време ! Елементарно е първо да се проведе конкурса , да се назначи новия и стария да му предаде властта ! А сега всяка се прави на директор и ако знаеш каква смрад се носи от отделението на залежалите . . . .
  Уморяват хора !
  Ами града е целия разкопан ! Уж подменят ВиК , но няма никакъв план за последователност ! А днес е на едно мяст , утре е на друго място без да е завършено първото, а после се прави ремонт на първото , че и втори и трети и т.н. и т.н.
  Първата работа на всеки сливналия за деня е да провери е нета днес къде ще спират водата !
  Ела и чуй сливналии защо му е прякора Банкета ? И какви ги разправят за парите му на влог ? ? ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 6. 6 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2612 Разстроено

  До коментар [#3] от "AMR":

  И друго , вземи и провери от преди колко време е трябвало Банкета да задвижи въпроса за тези средства ?
  А Миролио чака път, за да направи разширение на съществуващо производство за още 150 нови работни места !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 7. 7 Профил на AMR
  AMR
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#5] от "Чардо":

  Като такъв, не мога да се съглася, че това е в кметските правомощия и го намирам за недопустимо. Не мисля, че съм и в позиция да Ви съветвам, но първата стъпка в разрешаването на всякакви недоразумения е комуникация; и съм наистина заинтересован, каква е отошението на кмета, ако сте предприел действия да потърсите контакт с него или общината. От личен опит, мога само да споделя, че последната е доста мудна и неадекватна и мисля, че загатнах причините в предходния си пост.
  Надявам се да сте имали възмосноста да изложите проблемите си при предизборните посещения на местните кметски кандидати, и най-вече да има конкретни действия от тяхна страна в близко бъдеще, било то и като общински съветници.

  Изказвайки гражданската си позиция, мога само да се надявам следващия кмет на града, било то Радев или Милев, да е вникнал в дълбините на проблемите на Сливен по време на предизборната обиколка и да влезе в ролята на истински стопанин, да изгради екип от хора отдадени на каузата да го превърнат в по-добро място за живеене.

 8. 8 Профил на AMR
  AMR
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#5] от "Чардо":

  гласовете от секциите на кв. "Надежда" са около 170 в негова полза. При 7000 гласа разлика на II тур, ромския вот няма значителна тежест за изборната победа. По-скоро разкопките в града провокираха отпор на предшестващата мърлявост.

 9. 9 Профил на AMR
  AMR
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#6] от "Чардо":

  Доколкото съм запознат, в общината има отделен зам. кмет в чийто ресор попадат подобни проекти и вeроятно осъзнавайки, че дните на мандата му са преброени,
  допринася за изостреното недоволство от неговите действия. Несъмнено,като негов ръководител и настоящият кмет носи отговорност за (без)действията му.
  Да се надяваме, че поуките са извадени, а след седмица ще видим промяната. Съгласете се, че едно активно гражданско общество, към което и Вие бихте допринесъл, може да се окаже добър коректор на всяка проява на безотговорност. Най-искрено се надавам проблемите Ви скоро да бъдат чути, и нещо повече - остранени !

 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2612 Любопитно

  Аз родом не съм от Сливен. Дпйдох тук преди близо 10 год директно в Дома за стари хора . САМ си направил и ремонт и обзавеждане и повече не ми и трябва !
  -Лечков ем го критикуваха , но и признаваха , че е раздвижилк града към добро !
  - от няколко избора съм постоянно в тукашната секция и когато казвам , че с гласовете на циганите стана кмет - то не е че те гласуваха в местните секции, а се изнесоха съвсем целенасочено към други секции и са в допълнителните ,под чертата ! Опитаха се и тук да го направят . . .
  - Банкета (не мога по друг начин да го нарека въпреки възпитанието ми! ) се уплаши и не дойде на обявения ден тук !
  - утре го чакаме Стефан Радев . . .?
  --------------
  Аз съм от София и последната ми държавна длъжност в Тр.книжка е зам.ген.д-р , а първата ми длъжност е "ученик" , т.е. чирак с 48 лв м.заплата на 14.12.64-та
  Имал съм хиляди хора за които съм бил отговорен
  и за това казвам , че е абсолютен невежа,толкова малоумни управленски решения . . . .
  и ВСИЧКИТЕ са все на Банкета , не на някой друг !
  Ами март дойдоха неговите подчинени и ми носят анекс за моя договор за настаняването ми тук. Договора е между кмета -изпълнител и мен - възложител и е БЕЗсрочен ! С анекса в ЕДИН екземпляр искаха да направят договора срочен за 5 години ! ? ! ? Аз не го подписах , но останалите са го подписали . Как може някой да ми определя колко ще живея?
  Ами взема та ритна петалата преди тези 5 години, значи ли че моите наследници могат да се нанбесат в моята стая 223 ?
  И друго хората моментално спряха да си изкават каквото и да е недоволство и да го таят в себе си от страх , че след 5 години НЯМА да им подновят договора ! ! !Направиха ги кротки и ги мачкат ! ! !
  А за кражбите им ? . . . . .
  Ами за ""такса"" погребение копято събирата предварително и я определят на око според човека 200 , 300 , 400 , а от мен поискаха 500 лв ! ? А погребенията са ни БЕЗплатни !
  Ами че персонала са 67 човека на 120 баби и дядовци ? ? ?
  По соца най-наситените с персонал бяха яслите : на 3 бебета 1 възрастен! А при нас еди от персонала на по -малко от двама ! ! !А парите за заплатите са от нашата издръжка !
  Но на мен ако ми изгори крушката или ми се повреди нещо - ТРЯБВА да си го закупя , а на персонала НЕ!
  Имат 17 компа подарени заради нас! но хората идват при мен за да се видят с децата и внуците си по света ! Нямаме достъп до обществените . Даже ми отказаха да сложа моя стария комп във фойаето , за да са по-спокойни хората, да не си мислят , че ме притесняват !
  Отговора бе НЕ може !
  А сега от месец и половина откак я пенсионираха стана една . . . .
  НЕВЕЖ управленец !
  Язък че има моята специалност !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK