Ненчев е впечатлен от тестовете в Полша на двигатели за МиГ-29

Ненчев е впечатлен от тестовете в Полша на двигатели за МиГ-29

© Велко Ангелов, КапиталИзбори 2022

Министърът на отбраната Николай Ненчев наблюдава тест на двигател за изтребител МиГ-29 в Полша и коментира пред журналисти видяното като силно впечатляващо, добавяйки, че е доволен от това, което вижда, съобщи БТА.


Ненчев пристигна на двудневно официално посещение в Полша. Първите впечатления са отлични, аз имах тази информация, сега имам възможност лично да се убедя в качествата и възможностите на завода, посочи министърът. Той добави, че е научил, че са извършени ремонти на 170 двигатели без нито един инцидент.


В полския военен завод WZL-4 (Войскове заклади лотниче-4) пред Ненчев и водената от него делегация беше демонстриран тест на двигател за МиГ-29 в изпитателна камера. Беше посочено, че е възможно този двигател да бъде един от двата, собственост на Полша, които ще бъдат предоставени за ползване на българските ВВС.
Министърът припомни, че след подписването на междуправителственото споразумение утре, в рамките на 20 дни България ще получи два такива двигателя, които, по думите му, решават проблема на този етап, а след няколко месеца - останалите по споразумението, което предвижда ремонта на шест двигателя.


В отговор на въпрос Ненчев каза, че държи народните представители също да се произнесат по споразумението. Попитан какво би станало, ако депутатите кажат "не", независимо че то е подписано, министърът коментира, че това би било изключително безотговорно поведение.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK